Превъртял болт за ротор

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Превъртял болт за ротор

Мнениеот zafirovp » Сря Яну 12, 2011 4:52 pm

Здравейте,
вчера си взех от синия Локтайт. Реших да махна болтовете на ротора, за да им сложа локтайта, но единия болт превъртя при развиването. Помня, че последния път ги затягах много силно с дълги, хубави шестограми, а сега използвах по-ниско качествени. Болта е на Sram - http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... 0fc9e04fa8. Няма как да се развърти с отверка. Прегледах темите в ЧЗВ и там са писали, да се ползва ножовка. При тези няма как да стане понеже са заоблени. Моля помагайте.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Re: Превъртял болт за ротор

Мнениеот pascalaa623 » Сря Яну 12, 2011 5:03 pm

С ножовка трябва да стане,самата глава на болта да срежеш/цепнеш,та да стане за права отверка болта. :)
Изображение
Последна промяна pascalaa623 на Сря Яну 12, 2011 5:09 pm, променена общо 2 пъти
Изображение
Аватар
pascalaa623

Рейтинг: 1265

Мнениеот did » Сря Яну 12, 2011 5:05 pm

Поредния, който ще открие ползата от динамометричните ключове...

:popcorn:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот zafirovp » Сря Яну 12, 2011 5:33 pm

Никога не съм казвал, че няма полза от такива ключове, просто не смятам, че е нормално да дам 140 лв. за подобно нещо. Колко струва една ножовка? Пробвах с една стара, но нестава, а и как с отверка ще отвия болта, не съм Чък Норис.
Аватар
zafirovp

Мнениеот Voiso » Сря Яну 12, 2011 5:42 pm

Лист за ножовка е 90 ст правиш разрез през средата на главата почти до края на главата и .Вземаш една хубава отверка с широк връх натискаш и отвиваш това е ! Ако не стане режеш с ножовката цялата глава като пазиш да не съсипеш диска !!! Има и 3 ти вариант със секач режеш главата ако нз какво е това и как се използва не се вглъбявай давай с ножовката (имаи друг начин , но той е много краен за сега ще ти го спестя) .След като махнеш диска на болта без глава вече не му деиства напрежение на опън и ще го отсраниш клещи много лесно ! Успех . :agree:
Последна промяна Voiso на Сря Яну 12, 2011 5:44 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аx ти Black Metal ,прееееб*х си цигулката ....
Аватар
Voiso

Рейтинг: 1250

Мнениеот veskoz » Сря Яну 12, 2011 5:43 pm

Няма нещо, което да не става. Кое не става? Да направиш шлиц в болта или да го развиеш след като си сътворил шлица?
Следващия вариант ти е с шпилкоизваждач. Пробиваш с бургия и навиваш изваждача (който е с лява резба!!!) до дупка и това е. Сещам се и за един друг начин свързан с пистолет за топъл въздух, който ще ти спести малко усилие, но ще изникне нужда от гресиране/смяна лагери.
+това има мноооого такива теми за далеч по-завързани ситуации. Потърси и ще наметиш поне още няколко подобни проблема - съответно решения. :peace:
Voiso написа:След като махнеш диска на болта без глава вече не му деиства напрежение на опън и ще го отсраниш клещи много лесно ! Успех . :agree:

Да ама му действа сила на лепило и то при намалена площ за захват - по-голЕмото дрЪво. ;)
Последна промяна veskoz на Сря Яну 12, 2011 5:47 pm, променена общо 2 пъти
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот pascalaa623 » Сря Яну 12, 2011 5:46 pm

Цената на ножовките... провери в най-близката железария. :) А и може да си вземеш само нов лист за старата ти ножовка...http://marmag.bg/bg/products/%D0%9B%D0% ... 165008000/
А за Чък Норис... :D :nuts: няма да ти е трудно да го развиеш.
Успех. :)
Изображение
Аватар
pascalaa623

Рейтинг: 1265

Мнениеот Admin » Сря Яну 12, 2011 5:53 pm

Има и други теми по тоя въпрос, от които си спомням и варианта с набиване на Торкс в леглото за шестограна. Аз съм го прилагал тоя метод, ама вече не помня дали за болт на диск или за друг някакъв. Т.е. ще трябва да намериш подходящ за целта размер торкс. Все пак с ножовката май е "най-класическия" метод. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот zafirovp » Сря Яну 12, 2011 6:17 pm

Досега удрях с чук и отверка, немога да пиша, понеже още ми е изтръпнала ръката от вибрациите. Поне се получи малко улейче за ножовката. Утре ще дам feedback какво е станало. Мерси, много ми помогнахте.

EDIT: Сега пък се оказа, че проблемните болтове са 2. :banghead: Мога ли да намеря такива болтове по железариите?
Аватар
zafirovp

Мнениеот subritual » Сря Яну 12, 2011 6:34 pm

Като гледам грубите предложения явно резбата никаква я няма,но ако тази фаза не е достигната,
бих посъветвал да се ползва хубав инструмент.
В повечето случаи,когато положението изглежда безнадеждно с евтина и мека еврейска звезда,
с хубава такава болта се развива.
Изпитано.
Аватар
subritual

Мнениеот zafirovp » Сря Яну 12, 2011 6:38 pm

Да, първо пробвах с тулче на Scott- 25 лв. После с инструмент на Магура. Блъсках по това нещо 1 час с чук и няма драскотина. Отверките са ми в комплект по 4, за които дадох 25 лв. На болтовете има син локтайт. Все още се съмнявам, че ще успея да ги отвия с отверка.
Аватар
zafirovp

Мнениеот Univer welo » Сря Яну 12, 2011 6:56 pm

Опитай , моята технология, досега не е отказвала: Малко шлайфче /ъглошлайф/ ,ако нямаш вземаш на заем -цена от 15 лв -китайче - до 115лв - Бош, слагаш диск 115 мм/ 1- 2 мм-това е дебелината - трябва да се работи много внимателно / тези дискове ги има във всички специализирани магазини _ по скъпи са от обикновените/. Правиш много внимателно прорез за отверка /може и малко по-широк / . Ползваш здрава отверка с перпендикулярно рамо ,или здрава стоманена пластина 2 мм/голямо рамо/.Няма начин 6 мм болт да ти се опре. Аз винаги съм успявал. Дано не си прие...л главата на болта. Успех. Кажи резултата! :wavey:

пп Дискът е мног нежен, огъва се и ...!!! Подаваш по-малко и строго перпендикулярно!
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот fenoryl » Сря Яну 12, 2011 8:43 pm

Зарежи шлайфове, ножовки и всякакви разрушителни предмети.
Намери си ударна отверка. Моя болт беше доста затегнат. С качествен торкс и един удар по отверката болта се разви.
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот Stancho » Сря Яну 12, 2011 9:02 pm

Аз се справих с разпробиване на главата на болта и после доразвих болта с помоща на клещи... :agree: Системата работи, защото няма какво да стяга болта (нали я няма главата) и се отвива с малко усилие, заради синята течност против развиване.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот zafirovp » Сря Яну 12, 2011 9:37 pm

Но като вече главата я няма, как хващаш болта?
Аватар
zafirovp

Мнениеот did » Сря Яну 12, 2011 9:40 pm

zafirovp написа:Но като вече главата я няма, как хващаш болта?

Ми маха ротора бре, Айнщайн! Тва дето стърчи е предостатъчно, за да се хване с клещи.

Като ти чета писанията, БЯГАЙ В СЕРВИЗ!!!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот DHR-blg » Сря Яну 12, 2011 10:35 pm

Имах същия проблем и го реших с бормашина и боргия малко по малка от болта и така му изядох главичката и тои си падна :) :D :deal: 100% деиства
DHR-blg

Рейтинг: 1203

Мнениеот zafirovp » Сря Яну 12, 2011 10:38 pm

И на мен това ми беше първата идея, но стругаря, който познавам ще е свободен чак в Събота.
Аватар
zafirovp

Мнениеот did » Сря Яну 12, 2011 10:45 pm

zafirovp написа:И на мен това ми беше първата идея, но стругаря, който познавам ще е свободен чак в Събота.

И защо ти трябва СТРУГАР????
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот zafirovp » Сря Яну 12, 2011 11:01 pm

Не познавам друг, които да ми свърши тази работа.
Аватар
zafirovp

Мнениеот did » Сря Яну 12, 2011 11:02 pm

Нямаш познат, който да притежава БОРМАШИНА????

Крайно време ти е да създадеш нови контакти.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот zafirovp » Сря Яну 12, 2011 11:09 pm

Казах, които да ми свърши тази работа. Имам много познати с бор машина, но представи си, че те незнаят какво правят и пробият резбата на главината. Дал съм 100 лв за нея. Това е причината поради която не ходя в сервизи. По предното колело искам всичко да ми е изрядно и да съм сигурен в това. Вие бяхте виновни, че ми наплашихте от тамата за изкачащите болтове на ротора. Затова и дадох 10 лв за 10 мл Локтайт. :beer:
Аватар
zafirovp

Мнениеот Fanatico » Сря Яну 12, 2011 11:11 pm

Не знам как да го кажа, но от мненията ти (особено последните) съдя, че има нещо грешно в теб. :dontknow:
:bawling:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот zafirovp » Чет Яну 13, 2011 12:00 am

И без това темата се напълни със спам, защо поне не се аргументираш?
Аватар
zafirovp

Мнениеот Voiso » Чет Яну 13, 2011 12:14 am

За пореден път се убедих ,че тук е пълно с професори ... нз защо обаче никой не чете предишните мнения (да не говоря за теми които е писнао и преписано)а се пише едно и също по 100 пъти :bawling:
До автора : Ти или си на 10 години ,или нз :confused: :confused: от толкова идеи как с една не ти помогнахме, вземи ходи да ти го оправат някъде ...
Изображение
Аватар
Voiso

Мнениеот zafirovp » Чет Яну 13, 2011 12:39 am

zafirovp написа:Досега удрях с чук и отверка, немога да пиша, понеже още ми е изтръпнала ръката от вибрациите. Поне се получи малко улейче за ножовката. Утре ще дам feedback какво е станало. Мерси, много ми помогнахте.

EDIT: Сега пък се оказа, че проблемните болтове са 2. :banghead: Мога ли да намеря такива болтове по железариите?

Ами ти защо не четеш предишните мнения? Като нз :confused: недей! Мерси, много ми помогнахте. - какво трябва да означава? Не съм махнал болта понеже е 12 и 38 и поне в Европа не ми се вярва да има магазин, които работи. Темата може да се заключва, ще постна снимка на развития болт и начина по-който съм го направил в някоя друга, по-малко осрана тема.

ПС: Тоя па минус за какво?
Аватар
zafirovp

Мнениеот solarses » Чет Яну 13, 2011 12:42 am

Снимай да видим какво е останало.

:offtopic: С блъскане ,ако ставаше bluskanie да е дошъл да те оправи :beer: :offtopic:
solarses

Рейтинг: 1278

Мнениеот Voiso » Чет Яну 13, 2011 1:01 am

zafirovp написа:
zafirovp написа:Досега удрях с чук и отверка, немога да пиша, понеже още ми е изтръпнала ръката от вибрациите. Поне се получи малко улейче за ножовката. Утре ще дам feedback какво е станало. Мерси, много ми помогнахте.

Ами ти защо не четеш предишните мнения? Като нз :confused: недей! Мерси, много ми помогнахте. - какво трябва да означава? Не съм махнал болта понеже е 12 и 38 и поне в Европа не ми се вярва да има магазин, които работи. Темата може да се заключва, ще постна снимка на развития болт и начина по-който съм го направил в някоя друга, по-малко осрана тема.

ПС: Тоя па минус за какво?

Еми ако се изразяваш малко по-точно може и да те разберем ,ръката ти изтръпнала ,улей имало, болтовете били 2 .АЗ за отвъртян болт не прочетох
а снимки за 'кво са ни щом ти даваме идеи според теб дали сме виждали подобен казус или не сме????
Изображение
Аватар
Voiso

Мнениеот zafirovp » Чет Яну 13, 2011 1:12 am

Кои вие сте се сблъсквали с такъв казус? Целия форум ли е чупил болтове, целия ли форум има дискови спирачки??? Като не те засяга за какво изобщо пишеш в тая тема. Казах, че ножовката ще свърши работа! Благодаря на всички за мненията. Утре ще пиша какво е станало и айде стига толкова спам, че Админа, сутринта като види какво е ставало тука ще ни отрепе.

ПС: Честито ми 500-но мнение!
Аватар
zafirovp

Мнениеот Voiso » Чет Яну 13, 2011 1:30 am

:offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic: :offtopic:
НЕ и малко си лепят болтовете с Локтаит но ... .Тези който късат късат болтове и имат спирачки четът теми и използват търсачката .
А тези като тебе пускат новите (стари)теми .
Изображение
Аватар
Voiso

Следваща

Назад към Веломеханик