Това нещо се захваща с лапа и чашки без резба. Набиваш половинките от чашките долу и горе на челната тръба на рамката + тази част от долната чашка, която се набива на стержена на вилката, после нанизваш стержена заедно с лагерите и т.н. (абе сглобяваш чашките с други думи. Sorry, че ми се губят термините в момента, ама само английските думи ми се въртят в главата, не съм се замислял за българските им съответствия). Та, като сложиш чашките (лагерите + другите половинки, които не се набиват в рамката) над тях, пак на стержена, слагаш лапата. Към чашките трябва да има една капачка за лапата с един болт - този болт се навива в звездата, която е в стержена (тя също е част от чашките, по принцип, но се продават и отделно). Притягаш достатъчно, но не чак до най-стегнато положение и проверяваш за луфт. Ако е много натегнато, отхлабваш малко. Ако има луфт, затягаш още. Като се стигне до идеалното положение (кормилото се върти леко и свободно, но без луфт) затягаш здраво болтовете на лапата - оттук-нататък вече тя държи цялата система. При чашките без резба регулирането на луфта става много лесно, за нула време. Абе изобщо, това е по-добрия вариант.
Само че, ако правилно съм разбрал, ти досега си бил с чашки с резба. Значи и с колче, а не с лапа. А може би рамката ти е за стандарта 1", докато новата вилка очевидно 1 1/8"

Дано да не е така, както си мисля, защото тогава вилката няма да стане за рамката ти. Но има и рамки с 1 1/8 с чашки с резба, така че може и да нямаш проблеми (освен че ще трябва да купиш нови чашки и лапа).
Пиши каква е рамката и знаеш ли за кой стандарт е челото.
Животът е кратък, карай бързо!