Мнение за Dragomir Factory DH !!!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнение за Dragomir Factory DH !!!

Мнениеот DrebenG » Нед Яну 16, 2011 9:41 pm

Искам мнение за драгомир фактори дх! Чудя се дали да си купя рамката и полека лека да я сглабям но още не съм сигорен за здравината ий вапреки че съм висок 167см и тежащ 48 кг. ?!?!?!?
Аватар
DrebenG

Рейтинг: 1140

Re: Мнение за Dragomir Factory DH !!!

Мнениеот prokalnatiq » Нед Яну 16, 2011 11:33 pm

До колкото съм чувал, наистина е слаба при челото. Първо кажи какви компоненти имаш налични, с какви мислиш да се сдобиеш, и какви пари имаш налични. :idea:

П.П. Ей човек, старай се по-четливо да пишеш. 2-3 пъти трябва да прочета 1 дума за да я разбера. Просто само дразниш така. :crap:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот bozidar » Пон Яну 17, 2011 12:18 am

Купуването на Factory е безумие при сегашните условия (ценови и конструктивни). Най- добре твърдо. Най- добре да се премести в "Начален клас......"
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот PiCoZzZeN » Пон Яну 17, 2011 12:31 am

Аз имах фактори едно време ... Рамката работи като за парите който ще дадеш за нея. Както всички казват недостатъка и е здравината и това е така. Принципно е добър избор за начинаещ , но до колкото имам представа от пазара ни такава рамка здрава просто не знам дали има ... но ти си преценяваш. Моя съвет е ако я зимаш тънко може , но имай готовност да я смениш :agree: :beer:
Успех със избора ! :wavey:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот frrider91 » Пон Яну 17, 2011 11:25 am

За драгомир факторито мога да кажа че е освен че не е работеща рамка се й пука през седмица :agree:
А междудругото един познат продава рамка РАМ Downhill много готин цвят със шок, чашки, колчета, седалки .. абе
пълен фреймсет и ако не се лъжа му искаше безумно малко пари.Нещо от рода на 500-550-600 немога да ти кажа
със сигурност.
Успех със избора :beer:
frrider91

Рейтинг: 1075

Мнениеот DrebenG » Пон Яну 17, 2011 3:28 pm

Мерси за съветите,но много хора ми казват,че е добра рамка и че аз няма да я сцепа и другото което е че тази рамка ще е временна макс. 1 година ще карам с нея и след това смятам Ram freeride/DHX . Има оферта в screambikes драгомир фактори дх с шок за 565 лв и мисля да я зема ? :dontknow:
Аватар
DrebenG

Мнениеот RockShox » Пон Яну 17, 2011 4:52 pm

Съжалявам, че евентуално ще те разочаровам, но мисла че това е цената само на рамка. :agree:
Ако е така, аз поне ти препоръчвам внимателно да прегледаш пазара, защото има няколко зашеметяващи оферти :dontknow:
shaady написа:Сънтур може да работи като марзочи или сънтур, марзочито няма подобен избор. ;)
RockShox

Рейтинг: 1178

Мнениеот frrider91 » Пон Яну 17, 2011 6:39 pm

По- голяма оферта от тази не виждам - viewtopic.php?f=16&t=81773
Успех с избора приятел :)
frrider91

Мнениеот DrebenG » Пон Яну 17, 2011 6:57 pm

С този човек съм говорил!А относно факторито ето за тези които не вярват http://screambikes.eu/ramki/ramka-drago ... ry-dh.html
Аватар
DrebenG

Мнениеот dragomir » Пон Яну 17, 2011 7:14 pm

DrebenG написа:Мерси за съветите,но много хора ми казват,че е добра рамка и че аз няма да я сцепа и другото което е че тази рамка ще е временна макс. 1 година ще карам с нея и след това смятам Ram freeride/DHX . Има оферта в screambikes драгомир фактори дх с шок за 565 лв и мисля да я зема ? :dontknow:

Брат да преминеш от фактори на рам ми се вижда тъпо,защото рамовете също не са качествени рамки.За следваща рамка след факторито се замисли за демо,биг хит и още много , но рам просто няма никав смисъл да взимаш :beer:
Аватар
dragomir

Рейтинг: 983

Мнениеот frrider91 » Пон Яну 17, 2011 8:01 pm

Опитвам се да кажа че е 100 пъти по - добре да си вземе рам дх-а, хем е супер работеща рамка със това маниту +
това пича го дава на добри пари със още компоненти! И ако е за временна рамка и да не е , пак dh-а е по - добрия вариант
и после ще може да му вземе доста повече пари отколкото на това фактори, което се чупи при първото по - сериозно трасе!
frrider91

Мнениеот dragomir » Пон Яну 17, 2011 9:13 pm

Хехехе ти пак се изка се бе пич.То рама може и да е по-добар ма се пукат на chainstay-а като вафла.И много по-добре е да си вземе факторито най-малкото щото е ново!Като гледам говориш за рама нa колегата Doncho?
Аватар
dragomir

Мнениеот RockShox » Пон Яну 17, 2011 9:51 pm

Момчета, незнам защо се карате без особен смисъл,но на първи преглед забелязвам 2 по нови модела рамки за не лоши пари, далеч по добре изглеждащи от Вас дадените.И на двете рамки съм се качвал, не казвам че имам опит, а че съм се качвал и ми харесаха като отзивчивост към малки неравноси,работа при натисната спирачка, даже имах удоволствието на няколко дропа и стълби докато им правех тестово каране. :D
(Говоря за моделите, не за конкретните рамки!)
линк- viewtopic.php?f=16&t=82911
За мен тези рамки в комбинацията с шоковете са клас над от Вас посочените Dragomir Factory DH i Ram DH, а и няма да имаш нужда от смяна след няколко месеца както си посочил, че ще направиш.Минусите на Ram DHX доколто знам са тегло и високо средно, за Драга не съм чел нищо. :crap:

П.П:Дадените рамки надхвърлят диапазона, който си посочил с цената на Factory-то,но мисля че си заслужава. :bowdown:

П.П:Не ме разбирайте погрешно,нито познавам момчето, нито съм вижал рамките!Просто ви показвам два по добри за мен варияти. :)

П.П:Поразгледай офертите във форума, а може би и в Pinkbike? :look:
Аз поне не виждам защо да давам пари за нещо ново и по некачествено и да го сменям след време, отколкото да дам горе-долу същите пари и да взема нещо по добро от към изработка втора ръка и доста запазено . :peace:
shaady написа:Сънтур може да работи като марзочи или сънтур, марзочито няма подобен избор. ;)
RockShox

Рейтинг: 1178

Мнениеот frrider91 » Пон Яну 17, 2011 10:23 pm

Ти се изказваш...ДА, рама е на Дончо и нз дали знаеш как кара но си кара супер чисто и вобще не си товари компонентите
нито рамката...
И да ти кажа че се пукат тези на които се качват хора по 100 кила, а на това момче което е под 60 рама ще
му бъде супер по -добре и ако не се лъжа тоя Дончо е там някаде(така беше писъл)
Туй чее моето мнение да взема рама и няма да среши!

П.П Брат къде ми сравняваш дх със дхХ-са.
качвал съм се и на 2те рамки и дх-а е много по- добре(Dhx е безумно тежък (да не говорим за Блек Хълк :rofl: ) и има супер много
ход на задницата което е адски неудобно и неманеврено!)
А пък и dha го дава пълен фреймсет за много добри пари и го продава щото пича е 1.80 ;)
frrider91

Мнениеот dragomir » Пон Яну 17, 2011 10:54 pm

Пич що му го предлагаш тоя рам?Ако го вземе ще е 4-ти собственик,а факторито е ново ,което е един голям плус!Рама не кой знае колко по-добър от към окачване е по-добър,но от кам здравина и двете не са здрави и рам-а на Doncho е пукан!!!Айде са ми кажи кое е по-добро?
Аватар
dragomir

Мнениеот frrider91 » Пон Яну 17, 2011 11:11 pm

Омг факторито ще се спука на първата седмица и тфа е най-убитата рамка коят съм виждал.
И рама на @Doncho* е бил само на ония фалкона, който я е бил завирил супер добре и тая рамка не е мръднала(Лично аз съм я виждал на живо преди 3 седмици - сега е разглобена и я огледах и си беше във абсолютно перфектно състояние - готова за яко каране)
П.П Не я купувам по простата причина че имам събрани над 2 хиляди и съм решил да си взема по - добра рамка.
Успех
frrider91

Мнениеот dragomir » Пон Яну 17, 2011 11:27 pm

frrider91 написа:Омг факторито ще се спука на първата седмица и тфа е най-убитата рамка коят съм виждал.
И рама на @Doncho* е бил само на ония фалкона, който я е бил завирил супер добре и тая рамка не е мръднала(Лично аз съм я виждал на живо преди 3 седмици - сега е разглобена и я огледах и си беше във абсолютно перфектно състояние - готова за яко каране)
П.П Не я купувам по простата причина че имам събрани над 2 хиляди и съм решил да си взема по - добра рамка.
Успех

axaxaxax falcona е бил 2ри собственик!Са си кажи,че се мъчиш да му продадеш рама!Начинаещ ще пукне фактори :rofl: земи млъкни малко,че ставаш банален !Всеки нормален човек ще каже,че факторито е по-добрия избор!И кфо се кефиш,че имаш 2000?Купи си рама таман да ти останат кинти. ;) По-добре темата да се заклучи.Момчето иска мнения за факори не да му предлагаш тая рамка!И щи кажа още един дефект на рама прави едно коремче с времето,което прави рамката още по-голям боклук
Аватар
dragomir

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Яну 17, 2011 11:47 pm

Окей, след като водите такива "люти" спорове коя рамка се чупи и пука по-лесно, искам да ви задам въпроса. Вие колко точно факторита и Dh-ове сте спукали? И Росен като си караше факторито на първото спускане по "DH трасе" ли го е "счупил"? :confused:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот Night_Falcon » Вто Яну 18, 2011 12:03 am

Освен и аз да се включа...
Аз на твое място бих избрал рам-а. Не само щото беше мой :D , но просто за мен е по-добрата рамка. Има супер много настройки на геометрията, може да се нагласи да е доста по-приятна от на факторито. Окачването и на 2те рамки е на 1 принцип, представят се горе-долу еднакво.
Колкото за легендите за пукането - да, пукат се. Но не за 1 седмица. Това са старички рамки, едва ли ще намериш някоя която да е карана по-малко от 2-3 сезона, но като ти гледам ръста и теглото, доста ме съмнява да имаш проблеми със здравината на която и да е от 2те поне този сезон.
Успех :beer:
П.П. Сега видях, че факторито е ново, и което е по-интересно - върви с 200мм шок?!?!?!?!?!? Това определено променя нещата, по-добре заложи на новото.
Аватар
Night_Falcon

Рейтинг: 1376

Мнениеот hitar_potar » Вто Яну 18, 2011 12:33 am

Цялата тема е ебати сериала... все едно отново гледам "Ало, ало"! :rofl: :rofl: :rofl:
Но от цялата работа не ми стана ясно едно - момчето, дето толкова нахъсано защитава Драг и Драгомир, би ли ми казал какво е това коремче, дето го прави Рама, и защо наличието му превръща въпросната рамка в боклук??? :rofl: :rofl: :rofl:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот VALKS » Вто Яну 18, 2011 1:10 am

мисля, че говори за деформациите при чейнстея и от другата страна, това се забелязва при най- старите рамки. Но това в никакъв случай не прави DH-а по трошлив от факторито :crazy:
Аватар
VALKS

Рейтинг: 1191

Мнениеот asench » Вто Яну 18, 2011 8:21 am

А факторито няма ли да има някаква гаранция, след като е ново?
Аватар
asench

Рейтинг: 1332

Мнениеот joker_brand » Вто Яну 18, 2011 9:55 am

Не съм фен на нието една от марките/моделите, но си давам гласа за Factory-то ! Просто, както казаха колегите по-горе е ново . Това е един огромен + . Какво ще предпочетеш, някое (селско за мен) BMW 320i/325i със яката музикЪ, селският тЮнинг и българските "подобрения" по двигателя . На "реални" 130000км, защото в България няма кола над 150к км, нищо, че тези същите в немско мобиле са на 250/300к+ ! Или някоя нормална по-нова кола, макар и да не е BMW . По-нова, по-малко километри се предполага, по-малка амортизация на всички компоненти по колата . И двете рамки са кенефи, при това тотал щета . Аз карах RAM Dh, да рамката като за 2005/6г (не знам точно) е перфектна, но от тогава до сега са минали вече 5/6г, което е много голяма амортизация за тази алуминиева рамка . Когато алуминият остарее започва да се пука/къса навсякъде . За рама на @Doncho, нищо лоши не искам да кажа за колегата и нищо против него нямам (не го познавам лично), но рамката има повече от 1 заварка . @Doncho и е 3-ти горд собственик . Познавам момчето от което @Night_Falcon взе рамка и още при първият собственик тя имаше 2 цепки на предната част на рамката, после я все @Falcon-a и той и напраи една на чейнстея . Просто са добре направени новите заварки и е прасната една оригинална боя в BAS и рамката лъщи и създава илюзията, че е малко карана . Е да, ама не, при това доста си е юркана и карана преди @Doncho да си представи, че ще кара Dh някой светъл ден !

п.п В заключение, отново казвам Factory DH . Ново + шок + гаранция . Не си такъв професионалист, че да я спраскаш за 1 седмица (каквито изказвания имаше по-горе). Също така вмятам, че всички коментари по-горе, че тези рамки яко се цепят, късат, сучат и прочие са плод на това, че всички собственици по-горе (почти всички предполагам де) карат тези рамки, взети 2-ра 3-та употреба от форума ! Я питай някого, който си е купил нова такава рамка/или сглобка на колело, какво му е неговото мнение . Всичко като остарее, става грозно, издрано и амортизирано . И Мерцедеса си е Мерцедес, ама като стане на 20/25 и се кара и той става грозна гледка ! Последно изречение, ако си фен и искаш 100% рамка с "FSR" окачване и можеш да надвишиш този бюджет от 560лв, горещо ти препоръчвам това :

http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 688&lang=2

Доста навдиваша бюджета ти и е без шок, но просто това е друг клас рамка и всичките мои по-горни коментари стават +1 за тази рамка . Успех ти желая :beer:
Аватар
joker_brand

Рейтинг: 1996

Мнениеот frrider91 » Вто Яну 18, 2011 11:48 am

Да, но на @Doncho дх-а върви абс пълен фреймесет(оси,колчета,седалки, чашки...шокове)
Пък и щом няма да спука фактори, то и на ДХ-а нищо няма да му стане , самоче дх-а
изглежда 100 пъти по- хубав , със 100 пъти по - добър шок и не на последно място има
90 настройки както колегата @NightFalcon каза можеш да си настроиш както на теб ти е кеф.
Моето мнение да взима или дх или дхХ :)
frrider91

Мнениеот bozidar » Вто Яну 18, 2011 11:59 am

frrider91 написа:самоче дх-а изглежда 100 пъти по- хубав , със 100 пъти по - добър шок и не на последно място има
90 настройки

Хващам ти бас, че новото Factory със новия шок и новите втулки, ще работи на същото ниво като ДХ, ако не и по добре.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот NWD » Вто Яну 18, 2011 12:16 pm

bozidar написа:
frrider91 написа:

Хващам ти бас, че новото Factory със новия шок и новите втулки, ще работи на същото ниво като ДХ, ако не и по добре.

:agree:
Лично аз съм за Дх-а, но предвид това че Факторито ще е ново и с гаранция :deal:
Аватар
NWD

Рейтинг: 1056

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Яну 18, 2011 5:19 pm

565лв за рамка с нов заден амортисьор, нови втулки и две години гаранция срещу незнайно колко каран Рам? Кое по-точно се цепи на Факторито? Искате да кажете, че 50% от рамките в секция пазар DH/DHX на Рам не са заварявани на чейнстея?
Big Hit-a е страхотна рамка, но цената ще скочи - включваме шок и скачаме над 1000ка
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Яну 18, 2011 5:23 pm

Новото си е ново , както каза joker_brand ! :agree: Както написах по-горе рамката като за парите си работи , за начинаещ не можеш да искаш повече от една рамка ... Да не ти пука , че Фактори-то е със 200 мм шок , въобще няма да усетиш разликата със 222 примерно щом сега започваш да караш (или минаваш на мекица). А иначе здрава и от двете рамки втора употреба няма в България ... такаче както казаха всичко колеги по-горе (почти всички) избери новото пред амортизираното. :agree: :beer:
Успех със избора ! :wavey:
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот Metel » Вто Яну 18, 2011 7:35 pm

То даже е по-добре, че е с 200мм шок... Хода става към 190мм и нещо, което си е много добре и геометрията ще бъде повече от перфектна заедно с една вилка 180мм или 200мм.
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот errtime2010 » Вто Яну 18, 2011 9:19 pm

Стигам до извода че тоя рам е разпран от каране? Пък факторито ново? Нова рамка нов късмет! :agree:
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд