Коя Марка Автомобили Предпочитате?

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Коя Марка Автомобили Предпочитате?

Мнениеот errtime2010 » Съб Яну 08, 2011 12:03 pm

тучо чучо написа:Това не е ли аватара на ico 1? ;)

На Чичо Ицо 1 аватара ми прилича все едно някви хора се щракат :D И по темата да напиша нещо, че за 1 ден два минуса по незнайни причини:
http://www.youtube.com/watch?v=BQq_Rzn-yu0
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот oxliova » Чет Яну 13, 2011 7:12 pm

е36 М3
oxliova

Рейтинг: 888

Мнениеот airborneone » Пет Яну 14, 2011 12:03 pm

Тия едно време хич не ги харесвах,
ама сега много ме кефи.
Много пространство,
Супер големи прозорци > супер за път, отзад е достатъчно широко, че да си спретнеш средно голяма орг** :eyebrow:
Изображение

Тия никога не са ме привличали кой знае колко, но стават.
Всичко става стига да не е Форд, Фиат или Френско....
Изображение
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот boybetterknow » Вто Яну 18, 2011 12:07 am

Volkswagen, всички модели на Volkswagen, но най-много съм си фен на Polo, а по-точно на Polo 6N1:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

От японските харесвам Nissan 200SX - класика!
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот grebo » Чет Яну 20, 2011 3:54 pm

Saab SVC (Saab Variable Compression engine) - Двигател с променлива степен на сгъстяване.
http://www.autozine.org/technical_schoo ... gine_4.htm
..защото, при моторите с принудително пълнене, високото входно налягане ограничава допустимата степен на сгъстяване, която пък е свързана пряко с КПД на мотора. т.е. турбомотора не е ефективен при ниски товарни режими.. по принцип.. което се отразява на горивната икономичност.
Решението на Сааб позволява оптимална степен на сгъстяване при всякакви стойности на коефицента на пълнене. ;) т.е. Турбо-двигател който може да работи И като атмосферка. :bowdown:
Изображение

BMW:
Абсолютна ефективност.
Valvetronic позволява напълно променливо отваряне на смукателните клапани. Мощността на двигателя се управлява чрез засмуканото количество въздух, което води до изключително ефективно изгаряне при перфектно оползотворяване на мощността. Системата се допълва от изцяло променливо всмукателно устройство, при което дължината на смукателните колектори може директно да бъде променяна чрез спираловиден разместващ механизъм, и чрез разпределителни валове с променливи фази Doble Vanos, които дори при ниски обороти осигуряват висок въртящ момент.

В допълнение - V8 Двигателите на BMW освен Double Vanos (II-ро поколение Vanos) имат разновидности с ел-магнитни клапани които са по-доброто решение в диапазона 700-6000 об/мин, в този си вариант Valvetronic като механична с-ма става излишен - Long live Renault!!! Внимание заслужава и с-мата за промяна дължината на всмукателните колектори (оглед на инерционното/резонаторно пълнене)
В общи линии 2 вида:
степенно (2 степени):
Изображение
...и безстепенно изменение:
Изображение

Изображение
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот bluskanie » Пет Яну 21, 2011 4:23 am

Хехе, много интересно. От поредицата... само дето аз на мястото на Бенц, не бих отговорил на подобна провокация. Но интересно наистина, подобна реклама може и да сработи, защо не. Ениуей, лично мисля, че Ауди трябва да насочат усилията си срещу истинските си конкуренти...

http://www.youtube.com/watch?v=fJnaOPzZ ... r_embedded
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот veskoz » Пет Яну 21, 2011 5:36 pm

:offtopic: В момента Ауди нямат конкуренция в класа си.
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот exiteyes » Пет Яну 21, 2011 10:58 pm

Както рече дядката вчера
-,,Абе дай да видим дали тоя бастун държи". (демек ръчната спирачка) на опеля

Wir lieben autos му е майката Opel Vectra ама от старите, хем дакъна нисък, хем ти върши работа(ако е комби още повече) хем гори 7/8 на 100км :peace:
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот r0bz0mbie » Пет Яну 21, 2011 11:42 pm

Изображение
Lancia Thesis! Това е колата!
Аватар
r0bz0mbie

Рейтинг: 1241

Мнениеот grebo » Съб Яну 22, 2011 1:05 am

veskoz написа::offtopic: В момента Ауди нямат конкуренция в класа си.

Почти.. :beer: във всеки клас имат достойни конкуренти: в клас лимузини - Lexus LS 460, Porsche Panamera, MB S 600, BMW 760.. :D
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Мнениеот errtime2010 » Чет Яну 27, 2011 9:40 pm

exiteyes написа:Както рече дядката вчера
-,,Абе дай да видим дали тоя бастун държи". (демек ръчната спирачка) на опеля

Wir lieben autos му е майката Opel Vectra ама от старите, хем дакъна нисък, хем ти върши работа(ако е комби още повече) хем гори 7/8 на 100км :peace:

Опелите имат само здрави двигатели, носещи на бой, но не мога да кажа същото за купето.
Аватар
errtime2010

Рейтинг: 1325

Мнениеот veskoz » Пет Яну 28, 2011 9:52 am

grebo написа:
veskoz написа::offtopic: В момента Ауди нямат конкуренция в класа си.

Почти.. :beer: във всеки клас имат достойни конкуренти: в клас лимузини - Lexus LS 460, Porsche Panamera, MB S 600, BMW 760.. :D

Визирам продажби. Това, че има конкурентни продукти е друга манджа. ;)
Аватар
veskoz

Мнениеот Harka » Пет Яну 28, 2011 1:55 pm

И като продажби не са на първо място. От трите германски премиум производители са на трето място след БМВ и Мерцедес.
Аватар
Harka

Мнениеот Vikingonbike » Пет Яну 28, 2011 2:06 pm

BMW, аз тези ги харесвам :D въпреки че работя за коренно различна марка автомобили. ;)
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Pe6kyYy » Нед Яну 30, 2011 11:47 pm

Сега можете да ме плюето колкото искате но най-красивата кола за мен е Алфа РоМеО, независимо кой модел. Ако видя някоя 159 или Brerra направо се разтапям. http://alfa-romeo.freebg.eu/files/2009/ ... eo-159.jpg
За връзка с мен 0882626753 ЛС или скайп alfata_95 Oт Тетевен съм.
Аватар
Pe6kyYy

Рейтинг: 1108

Мнениеот PRobably » Пон Яну 31, 2011 12:13 am

Pe6kyYy написа:най-красивата кола за мен е Алфа РоМеО

:agree:

Изображение
Най-красивата кола правена някога.
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот Stoks1 » Пон Яну 31, 2011 12:27 am

За мен е тази:

Изображение
BMW E30 M3power :D :D
Аватар
Stoks1

Рейтинг: 1460

Мнениеот spruld0g » Пон Яну 31, 2011 1:50 am

boybetterknow написа:Volkswagen, всички модели на Volkswagen, но най-много съм си фен на Polo, а по-точно на Polo 6N1:

Един пич от мойта партия и аз съм луд фен на фолскваген , жалко че майка ми продаде голфа, много му се кефех :crap:

п.п Имаш ли регистрация във VWclub.bg ?
п.п2 Красота!! Винишката гордост :agree:
Изображение
Изображение
Аватар
spruld0g

Рейтинг: 1166

Мнениеот lusi5001 » Пон Яну 31, 2011 9:44 am

Изображение Това е истината :beer:
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот ripai » Пет Фев 11, 2011 5:42 pm

По добра кола от Волгата няма уникален комфорт от голямата возия кво повече от това
колело без гуми
Аватар
ripai

Рейтинг: 929

Мнениеот BASE » Съб Фев 12, 2011 7:35 pm

Мен ме кефи що е от VAG групата. Няма значение Шкода ли е ,Бугати ли е.

spruld0g написа:
boybetterknow написа:Volkswagen, всички модели на Volkswagen, но най-много съм си фен на Polo, а по-точно на Polo 6N1:

Един пич от мойта партия и аз съм луд фен на фолскваген , жалко че майка ми продаде голфа, много му се кефех :crap:

п.п Имаш ли регистрация във VWclub.bg ?
п.п2 Красота!! Винишката гордост :agree:

Пич във Vwclub.bg има мега яките коли.
ALWAYS RIDE AS FAST AS YOU CAN WITH A HELMET ON.
BASE

Рейтинг: 1165

Мнениеот Другар » Нед Фев 13, 2011 10:40 am

Има то голфове за 1200 лева с тъмни стъкла.Не се заяждам,но много малко коли са направени с вкус.Особено в БГ. :agree: Не съм разбирач ,но есттическото го имам и така смятам.

За предпочитанията клоня към по редките марки не безусловно скъпи,все пак трябва да съм реалист.Например СААБ не е за всеки ,никои селяк няма да си вземв.Японските производители са известни с стабилността н автомобилите си,не визирам американските изпълнения(зарди повечето не нужни коне--разхода на гориво и от там изгорелите газове).Кореийските автомобили стават все по качествени и са интересни.Пазарът се пренасите и всяка седмица излиза някой до скоро секретен автомобил.
Другар

Рейтинг: 1146

Мнениеот grebo » Нед Фев 13, 2011 12:51 pm

@Другар,
Сааб, Волво са хубави автомобили (зависи от класа де) но не са за финансово нестабилни хора. Частите за шведите са скъпи (оправдано) колкото за челната немска 3-ка (МБ, БМВ, Ауди)
За вкуса - не всеки е професионален дизайнер, и не всеки може да си позволи такъв, но пък искаш да си поне малко уникален, нали ;) Е, гарантирам ти, ако сам се опиташ да "твориш" (без да имаш опит в тая сфера), в повечето случаи няма да се получи нищо кой-знае "вкусно" или пък ще изкопираш познат и банален модел (пр. нож на бронята+джанти+"изчистване" на "излишни" детайли). Е аз не съм дизайнер, и бих подходил чисто технически - (премахване на огледалата за обратно виждане и заменянето им с камери и дисплей + плосък под + леки и аеродинамични джанти + хубави гуми.+ затваряне на нефункционалните отвори по бронята) и колата вече гори с литър по-малко и максималната скорост е с 10-15 км/ч по-голяма, поведението при високи скорости-значително подобрено в резултат намаляване подемната сила.
grebo

Мнениеот Другар » Нед Фев 13, 2011 3:41 pm

Едва ли е по-трудно отколкото да направиш един автомобил.Няма значение каква е колата ,се слагат брони дето опират в пътя с мрежи от комарници,затъмннени стъкла,антикрила дето може да спре от излитане самолет....................Почти никои не следи линии и излъчването на автомобила.отпред ги правят все едно ,колата ще погулне цялата атмосфера.
Човек има ли вкус ,стават нещата,ама си трябват и пари.
Другар

Рейтинг: 1146

Мнениеот Andy3 » Нед Фев 13, 2011 5:29 pm

grebo написа:+ затваряне на нефункционалните отвори по бронята) и колата вече гори с литър по-малко и максималната скорост е с 10-15 км/ч по-голяма, поведението при високи скорости-значително подобрено в резултат намаляване подемната сила.

:bigeyes: Как ги изчисляваш кои отвори са функционални и кои не? Да не би в гардероба да имаш аеродинамичен тунел?

По темата, една от любимите ми коли. :evil:
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот grebo » Нед Фев 13, 2011 7:42 pm

Andy3 написа: :bigeyes: Как ги изчисляваш кои отвори са функционални и кои не? Да не би в гардероба да имаш аеродинамичен тунел?

Ми не е в гардероба, и не е мой... ама, намира се.. при необходимост... ако това питаш..
А за отворите - знам им функцията, в повечето случаи: охлаждане на в.радиатор, м.радиатор, интеркулер, охл. отвори за спирачките, отвори на фаровете за мъгла отвор за студен въздух за всмукателната с-ма..
Ако не върши работа - затваряш и точка. По-добре ще е без него - модела има 10 разновидности на екстрите и двигателите, би било нерентабилно за производителя да прави 10 различни вида брони, затова е направил 2 универсални. Пример - колата е моноинжекцион, и конкретния работи по мап, (а не с дебитомер и темп. датчик. като пълния инжекцион), а се ориентира само по ламбда-сондата. Обаче това си е на практика карбураторна кола с електронно дозиране, гледайки дизайна на колекторите, та има бая път от горивоподаването до всмукателния клапан (за разлика от пълния инжекцион на който дюзата пръска директно пред клапана). И за да е добре пулверизирана сместа, въздуха е добре да се подгрее което повишава разтворената спрямо течната бензинова фаза на сместа - за целта отвора е направо на в.филтър и засмукания въздух първо минава през водния радиатор и обтича изпускателния колектор преди да стигне до въздушния филтър. Демек на тоя двигател студен въздух му не трябва, можем да затворим отворите в бронята под фара, към които без друго няма въздуховод. Ако колата беше същия модел, но пълна инжекция или дизел - това вече е друга работа - ама там си има напълно функциониращ въздуховод и няма повод за такива дилеми ;) Същото и за спирачките - първо гледаш дали тоя въздух дето влиза през охладителните отвори наистина отива при спирачките или отворите са "само за украса" - демек "останали" от по-спортната версия на модела.
grebo

Мнениеот veskoz » Пон Фев 14, 2011 2:30 pm

grebo написа:Частите за шведите са скъпи...

Глупости.
Като почне някой да ми говори за частии, направо ми се драйфа. :xx(:
Т'ва не е Ладата, под която лежиш сЕка седмица бе! :D
Аватар
veskoz

Мнениеот grebo » Пон Фев 14, 2011 4:50 pm

е да, :agree:
ама като пари/пробег пак излиза доста повече - няма безплатни удобства. Иначе замисли се - нямаше да мернеш ни рено, ни опел по улицата - всичко щеше да кара волво, сааб, мерц, бмв.. мислил съм варианта да сменим реното със 190-ка, 316 или волво 440(-друго рено), хонди, мазди и др.. ама пак не излиза толкова евтино.. ако не за части, то за гориво ги даваш.. ;) а разните опели, фолксвагени(+сеат,шкода), пежа, фордове.. същата работа са, и не си струва разправията да смениш таралясника за кошница ;)
grebo

Мнениеот drumboy » Нед Фев 20, 2011 4:15 pm

Аз пък харесвам мазда 6 (2010).Онзи ден си я купихме и много ми харесва и отвън и отвътре.
Двигател:2.0 бензин 160 коня
Дизайн:за мене е просто уникален
Лукс:перфектно устроена просторна кола със много екстри
:bowdown: влюбен съм просто :rofl:
А иначе колата която искам да карам е Porsche 911 gt2 rs
Основен проблем на света е,че глупаците са уверени в себе си,а умните хора са пълни
със съмнения!
Аватар
drumboy

Рейтинг: 1103

Мнениеот Skittleslolz » Нед Фев 20, 2011 5:46 pm

Просто настръхвам от този cl 65 amg black series :evil:
Изображение

Но не бих отказал и Lexus LFA. При дадени обороти се отварят дадени неща и колата звучи като болид от Ф1 :D
"The most incomprehensible thing about the world is that it is comprehensible."
Skittleslolz

Рейтинг: 1215

ПредишнаСледваща

Назад към Други