MacLeod написа:Здравейте, карам със следната шина: Mavic XM317 Rim
Шината за сега си се търкаля и няма проблеми, но съм забелязал че там където се допират калодките до шината е започнало да се вдлъбва. Тоест пистата за калодките не ми е съвсем права вече, а е леко вдлъбната. Искам да питам това какво означава и дали е проблем ?
MacLeod написа:Мерси за инфото, не видях да има улейче. Ще пробвам тая работа с микрометъра, при следващо лепене или смяна на гуми. Като гледам шините на мавик нямат такива улейчета. Дори тази, която мисля да ми е следващата и е от висок клас и тя няма: http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=3441. Поне от снимката не си личи да има.
MacLeod написа:Така е. Дано да са повече калодките, които се хабят и се преобразуват в енергия и топлина. Все пак това им е идеята
MacLeod написа:А и терена по който се спира, плюс начина на спиране също би трябвало да има значение.
MacLeod написа: Интересно ако се изхаби шината би трябвало да почне да се криви много лесно преди да се счупи така, като на по - горната снимка ? Не може ли и по това да се съди че е вече изхабена ?
did написа:Все нещо трябва да даде фира, за да се "изконсумира" и преобразува в топлина кинетичната енергия, нали така?
evilzet написа:did написа:Все нещо трябва да даде фира, за да се "изконсумира" и преобразува в топлина кинетичната енергия, нали така?
Ето едно изключение : магнитната спирачка. Дали ще е на ретардер или на фитнес уред, тя е без износващи се елементи.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта