Хора помогнете да си избера ново колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Хора помогнете да си избера ново колело

Мнениеот vasilevl » Пет Яну 21, 2011 2:25 am

Здравейте !

Фен съм на колоезденото още от малък и доста съм карал ( едва ли колкото повечето от вас ) , но си покарвам всяко лято с малки изключения :)
Предимно градско карам, но ми се ще да се поспускам това лято и от планини ( Витоша като за начало ) и ме интересува, мога ли да се включа с някакъв
оптимум вариант, до 1000лв за прилично байкче ? До сега съм карал кросчета ( шампион, пионер и в момента едно ендуро от 1-вите ) ..
Въпросното ендуро се поразтропа и разбазика ( скорости, спирачки ) разкърца се шокчето.... нещо му нямам много доверие с други думи :smash:
...
Дали да търся вариант за някой Драг или пък Рам :confused:
Какво бихте ме посъветвали ?

На 24 години съм, 179см висок и теглото ми е към 82кг (ама мисля да ги докарам до 76 :D )
Richard Virenque 5000/Peugeot
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Рейтинг: 1145

Re: Хора помогнете да си избера ново колело

Мнениеот webster1102 » Пет Яну 21, 2011 3:27 am

Здравей,

В момента има доста намаления на колела,тъй като не е сезона.Една HT3 "19 ще ти е добре.В момента базовия модел Изображение върви на цена 999лева,но ако имаш възможност да дадеш още 300лева отгоре,препоръчвам ти горещо HT2.Много сполучлива рамка,която средностатистическия българин може да си позволи.Хората я карат по 2 сезона по-агресивно и се държи.Така,че това за момента мога да ти предложа.Ако имаш някакви въпроси,питай и не се притеснявай :).
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот fall_out » Пет Яну 21, 2011 4:34 am

Значи до 1000 лева имаш доста избор макар, че колкото повече, толкова повече. Аз имам същото колело - Рам ХТ3 - или поне рамката, защото друго много не остана от оригиналната окомплектовка. Не е лош избор, но си го поръчай поне със спирачки бб7 - тези повярвай ми за нищо не стават, вилката също не е особено добра, но като за начало е ОК. За разликите в двете рамки (хт2 и хт3), здравината не е особена разлика ХТ3 също е достатъчно здраво - знам го от личен опит. Въпроса при рамките опира повече до това коя ти е по-удобна и с каква окомплектовка ще дойде. Огледай се също и за крос предлагат доста прилично качество за цената си от тази година, макар да не виждам добро предложение около 1000лв. Драг също не са за изхвърляне, макар да не им симпатизирам. Общо взето ако се зарибиш, тези 1000лв. ги приеми като един вид първоначална инвестиция. За мен някой РАМ(хт2,хт3) е най-добрия вариант, но мисля, че съм пристрастен и не мога да дам обективно мнение. В общи линий имаш достатъно добър бюджет като за начало и трудно ще сгрешиш, обиколи малко магазините пробвай това-онова, виж кое ти е удобно и тогава питай пак.

@webster Няма рамка ХТ3 с размер 19"! Държи се два сезона? Средностатистически българин!? WTF
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот darki » Пет Яну 21, 2011 11:15 am

Я "хвърли" едно очо тук;
http://crosscycle.com/promo/grx9.html
И най вече на:
* 4. Курбел: Shimano DEORE AFCM590 HOLLOWTECH (44x32x22T) с дължина 175 мм с интегрирана куха ос и средно движение.

* 5. Скорости: Пълна група Shimano DEORE 27 speed
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот webster1102 » Пет Яну 21, 2011 12:04 pm

fall_out написа:.........

Добре де...объркал съм се с HT2-ката.
Аватар
webster1102

Рейтинг: 1287

Мнениеот veskoz » Пет Яну 21, 2011 2:07 pm

webster1102 написа:НТ3(2)

:agree:
Абсолютно подкрепям!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот DonDanito » Пет Яну 21, 2011 3:21 pm

Определено подкрепям Рам-а! Това си е един доказал се велосипед. За градско ще ти бъде перфектен и с базова окомплектовка, та даже и за разходки из гората :) За тези пари определено имаш избор, огледай се и за някой Скот из сайтовете :peace:
ПП. От сърце се радвам, когато на някой му предстои покупка на велосипед!
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот vasilevl » Пет Яну 21, 2011 5:52 pm

Благодаря ви за мненията момчета ! ( предполагам всички са "M" ) :D

Ще се поогледам най - вероятно по - обстойно ( като имам 1-2 почивни дни ), но да ви кажа честно и аз клоня повече към РАМ-ата ;)

Просто не съм много наясно със спесификациите на екстрите за freeride bikes и ми се ще максимално добър избор да направя тъй като разчитам
да изкарам повечко време със следващото ми колело ( поне 3 сезона )... и същевременно моделът да търпи и успешни ъпгрейди, но основно
да е с добра вилка, спирачки и здраво окачване като не очаквам да е нещо ПРО окачването.. и качествени курбели оптегач и т.н... абе някой
народен модел, изпитан като този РАМ-а :)
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Мнениеот Bolverk » Пет Яну 21, 2011 7:01 pm

Охфф Заболява ме само като чета такива теми.

1. Момче, първо, моля те опиши как си представяш карането си в планински условия. Това е с цел да ти помогнем.
Тоест гръмки неща, като Freeride и недомлъвки, като "поспускам" не е описание на това, което смяташ да правиш. А понеже няма универсални колела (не, че някой марки не се опитват да оборят това, но колелата им са извън твоя ценови диапазон) трябва да се уточним, с какво смяташ да си мъчиш колелото.
2. Рамовете, които толкова тежко хвалите вече ми иде да умра, като ви гледам. РАМ HT3 е колело за ХС или кроскънтри (за незнаещите). Максимално допустимият ход на вилка за тази рамка е 130 мм. РАМ HT2 е колело за ХС и АМ и е със също толкова допустим ход на вилката. Не се опитвайте да ползвате тези колела за други дисциплини. Те нямат геометрията и данните за да карате успешно, удобно и правилно по-агресивните стилове.
3. Да аз няма да ти предложа колело, защото за разлика от колегите-папагали тук ме интересува, за какво точно ще се ползва колелото преди да гракна.
4. Когато отговориш на 1-ва точка ще ти дам съвети как да си избереш колелото. Хубавото е, че имаш добра начална инвестиция, чрез нея можеш да се сдобиеш с добро колело за начален клас в почети всичко освен DH и FR.

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот obelix » Пет Яну 21, 2011 7:15 pm

Ще се опитам да ти охладя малко ентусиазма, мисля, че имаш голяма нужда.

vasilevl написа:Просто не съм много наясно

Това не е много добра изходна позиция за покупка на каквото и да е. Почети малко, като за начало.

vasilevl написа:но ми се ще да се поспускам

vasilevl написа:freeride bikes

vasilevl написа:добра вилка, спирачки

vasilevl написа:здраво окачване

Изглежда, все пак, имаш идея какво искаш. Това е добре и... очевидно не е горния RAM !!! Ако търсиш мекица за каране надолу в този бюджет единственото решение е втора ръка. Има такъв под-форум, разгледай го.

Съвсем друг въпрос е дали трябва да скачаш направо на мекица. Най-вероятният отоговор е не. Тогава HT2 би било чудесна база да се учиш, да караш разнообразно в планината и да видиш какво ти харесва. Но. RAM-a на картинката горе не е за разнообразно каране, а конкретно за крос кънтри. Ето, например, какво един съфорумник наблюдава с тази вилка и малко по-мощна спирачка. А за каране надолу може да поискаш да сложиш много по-мощна спирачка.

От HT2 може да се направи колело годно за доста разнообразно каране и относително агресивно каране надолу но това не е никой от стандартните варианти и няма да влезе в 1000 лв. В 1500 примерно може да влезе.

Основният извод е: сериозно се замисли какво точно искаш.

Edit: Под HT2 имам предвид само рамката HT2.
Последна промяна obelix на Пет Яну 21, 2011 7:31 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот fall_out » Пет Яну 21, 2011 7:20 pm

Edit: Бавно чета :D

Съфорумника съм аз, и както писах по-горе вилката и спирачките са дърво. Останалите компоненти са що-годе сносни, и при нормална употреба би трябвало да издържат поне 2 сезона. Пак искам да наблегна на това, че основната разлика при рамките е геометрията и това дали ти е удобна, другото са глупости. Защото така или иначе тепърва ще разбереш как искаш да караш в планината. Сигурен съм, че могат да ти сглобят ХТ2 с частите на ХТ3 и обратно. ХТ2 има по-добра вилка, но за спирачките съм слушал доста негативи. Ако взимаш РАМ избягвай вилките Дарт, спирачки ББ5 и евтини хидравлики.

obelix написа:Дрън-дрън
Ако ги караш стрийт вероятно да, или ако си 100кг. Аз съм 65 и задната ми е 117, макар да е най-ниския клас не е мръднала. Въпрос на килограми и начин на каране предполагам. А 317 не са като 117 има малка разлика!

Капси им се казва, освен това тези шини не са за фрийрайд както може да се очаква. Незнам колелото без гума ли го изпусна, или странично? Освен това има и огромно значение как е наплетена, както казах имам задна 117 на 3 сезона и не е мръднала, а не е като да карам колелото само по предназначение, предната я смених понеже сменях вилка, главина и т.н. иначе и с нея не съм имал проблеми. Много зависи и с какви гуми си, аз съм с 2.4 отзад и може би тя я предпазва, а ако караш като селянин опо бурдюри с гуми 1.9 всяка една шина ще започне да се криви след известно време. По тая тема може да се разтягат много локуми.
Последна промяна fall_out на Пет Яну 21, 2011 8:13 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
fall_out

Мнениеот obelix » Пет Яну 21, 2011 7:44 pm

И каплите XM117/317, които са направени, по мои наблюдения, от сплав на кашкавал със сирене.

Еdit:

До колкото знам 317 е същата, като 117, само дупките за спиците са по-различни. При мен задна XM117 се сплеска тотално след малка грешка и падане на задно колело от височина 30-40см. 80кг съм. 317 дори си има ревю: http://mtb-bg.com/index.php/products/te ... -xm317disc

Иначе казано, бих препоръчал тази капла за велосипеди с ход на окачването до 130-140 мм и с уточнението да се ползва за ХС карания и с добре напомпани гуми.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот lorda1 » Съб Яну 22, 2011 12:09 am

darki написа:Я "хвърли" едно очо тук;
http://crosscycle.com/promo/grx9.html
И най вече на:
* 4. Курбел: Shimano DEORE AFCM590 HOLLOWTECH (44x32x22T) с дължина 175 мм с интегрирана куха ос и средно движение.

* 5. Скорости: Пълна група Shimano DEORE 27 speed

Мога да кажа, че каплите са му здрави!(карам с такава задна).И съм за кроса-780лв......за XC ми се вижда доста прилично.Ако пък не ти изглежда "читава" рамакта,можеш да я смениш по-натам или на момента с RAM HT2 и ще се взместиш в тези 1000лв(но при XC не виждам смисъл за по-здрава рамка) :agree:

П.п Защо пък да избягва евтините хидравлики(в случая шимано).Пробвал съм такава.Не гълта възух, накладките се износват умерено.Не прегрява.Спира...всъщност доста спира за парите си.И тези впечатления от агресивно XC.И натисина кажи какво ще караш??
Успех!
maxvolume написа:Ей.. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
lorda1

Рейтинг: 1081

Мнениеот vasilevl » Съб Яну 22, 2011 3:02 am

Вижте пичове ... предположих че на всички ви е ясно, че съм начинаещ за планините и просто ми трябва колелце в този ценови клас,
с което да започна полека лека да джиткам по пътеки да видя какво е .. ще ми допадне ли въобще и т.н.
незнам дали знаете поговорката " гЪз знае 2 и 200 " :D
ясно е че ще се разбия като куче с каквото и колело да съм като нямам опит в скоростните спускания ... разчитам просто на така наречените маркетингови
трикове на съответните производители, които предлагат нещо истинско от към качество и в същото време бюджетно издържано..
абе да са максимално издържани цена/качество компоненти .. това е !

а като казах freeride имах в предвид точно това .. да мога да си го карам в града и да знам че ако реша да се поспускам по някакви пътеки, няма на първата бабуна да се очистя
заради кофти окачване примерно... или скапани спирачки .. както ми се развали капсуловката на жилото за предната спирачка на кроса и ми блокира диска и съответно ... акробатики тип паданка по лице
и т.н. :)
Пък ако се запаля сериозно, ще търся вече варианти за по - сериозните опции, но става въпрос, че тогава ще знам ТОЧНО какво ми трябва... Друго е да имаш база за сравнение...
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Мнениеот boybetterknow » Съб Яну 22, 2011 12:12 pm

Пич, изобщо не е до колелото. Аз започнах с Drag Hacker, напълно твърд, със стоковите му в-брейк спирачки. Още като беше твърд дропвах в Западен Парк, после му сложих нискобюджетната вилка Sr suntour M5000, която има 5,5см ход и продължавах да скачам и спускам, колелото се чупеше от време на време и каквото се чупеше го подменявах с по-качествено, така спря да се чупи. Обаче усуках и рамката, след което си купих по-хубава. Казвам го, защото беше колело за 200лв и пак си правех кефа с някои ъпгрейди по него, ако мислиш, че като ще имаш хубави дискови спирачки, хубава вилка и рамка ще правиш чудеса от храброст - няма как да стане, Успех ти желая в търсенето, дано намериш това, което ти трябва. :beer:
boybetterknow

Рейтинг: 1154

Мнениеот Joker_Here » Съб Яну 22, 2011 1:18 pm

vasilevl написа:Вижте пичове ... предположих че на всички ви е ясно, че съм начинаещ за планините и просто ми трябва колелце в този ценови клас,
с което да започна полека лека да джиткам по пътеки да видя какво е .. ще ми допадне ли въобще и т.н.
незнам дали знаете поговорката " гЪз знае 2 и 200 " :D
ясно е че ще се разбия като куче с каквото и колело да съм като нямам опит в скоростните спускания ... разчитам просто на така наречените маркетингови
трикове на съответните производители, които предлагат нещо истинско от към качество и в същото време бюджетно издържано..
абе да са максимално издържани цена/качество компоненти .. това е !

а като казах freeride имах в предвид точно това .. да мога да си го карам в града и да знам че ако реша да се поспускам по някакви пътеки, няма на първата бабуна да се очистя
заради кофти окачване примерно... или скапани спирачки .. както ми се развали капсуловката на жилото за предната спирачка на кроса и ми блокира диска и съответно ... акробатики тип паданка по лице
и т.н. :)
Пък ако се запаля сериозно, ще търся вече варианти за по - сериозните опции, но става въпрос, че тогава ще знам ТОЧНО какво ми трябва... Друго е да имаш база за сравнение...

Ти наясно ли си със различните стилове в маунтин байка?Май не си.Имаше някъде тема за различните стилове,моля някой да я даде като линк,аз не си спомням къде е..Да я прочетеш и да разбереш какво искаш.

Доколкото разбирам,ти искаш байк който да става и за "джиткане" в града и спускане в планината,така ли?

Байк за 1000 лева с ЧИТАВО окачване(не ти говоря за моделите на КРОС,или там другите марки,тях не ги гледай,боклуци са.)няма.Байковете който са хубави за спускане са от 2500 лева нагоре.

Вземи си един твърдак (Байк БЕЗ шок),и се понаучи на него,виж какво е,и тогава решавай какво ще правиш.

П.С.Принципно,нали знаеш,че + тези 1000 лева има и още пари да се харчат.Както си се ориентирал към спускане,или какъвто и да е стил ---> Каска.Дали фулфейс или не,ти си решаваш.И едни ръкавици.(ПОНЕ).
I'm riding Specialized Big Hit FSR 2 2010.
Аватар
Joker_Here

Рейтинг: 1208

Мнениеот vasilevl » Съб Яну 22, 2011 4:36 pm

@boybetterknow

Хехе :) Ами далече съм от тази мисъл, да се правя на храбър при положение че нямам опит.. така като гледам май съм си за HT3 или 3 :) Пък нататъка ще видим :)
Благодаря ви на всички за мненията и съветите !!! :beer: , дори и на критиците :)))

PS - Ами относно стиловете, хич не съм на ясно :/ ще потърся някоя тема да видя колко пък да са тези стилове :)
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Мнениеот vasilevl » Съб Яну 22, 2011 6:12 pm

и последно питане... на едно място виждам ХТ2 - без шок.. а тук нещо съвсем друго --------->http://www.ram-bikes.com/eng/xc2.html
това версия 2011 ли трябва да е ?

edit - кажете актуален ли е този кит 2009
http://www.sportdelivery.com/catalog/pr ... ts_id=1990
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Мнениеот fall_out » Съб Яну 22, 2011 7:21 pm

vasilevl написа:и последно питане... на едно място виждам ХТ2 - без шок.. а тук нещо съвсем друго --------->http://www.ram-bikes.com/eng/xc2.html

Тук май аз съм виновен, за объркването. Значи това колело е ХС2 = Cross Country, другото е HT = Hardtail(твърда опашка, задница). Тъй като и ти незнаеш точно как ще караш, почети малко във форума гледай клипечета и т.н. За да си изясниш горе-долу в различните стилове какви елементи има и кое ще е по-важно за теб. Колелото за което си питал е типично XC-Cross Country което означава, че е за дисциплини в който не е предвидено да има скокове, дропове и други -ове, най-общо казано. Направено е за да се кара по-терена, което означава, че ще ти е по-лесно да се катериш с него, но спускането ти е един вид ограничено. Най-общо казано имаш 100% каране или 100% байк, делиш ги на две и имаш 50/50 за катарене и за спускане, колкото повече % (удобство) при катерене имаш, толкова по-малко остават за спускането, и обратно. Това е много общ, неточен и пълен със изключения пример, но е само начална представа за планинско колоездене и велосипеди в този клас около 1000лв. Почети стария сайт на РАМ там горе-долу са описани нещата според техните виждания. Не ми се обяснява повече, аз като бях решил да си купувам колело събирах информация мисля около 2 месеца докато добия представа какво ще е най-добре за мен, съветвам те да зарежеш тая тема защото стана голяма каша, а да се образоваш малко по темата с планините и колелетата, да обиколиш малко магазини, да пробваш някое колелце, ако имаш приятели да покараш и техните колела, да поговориш малко и с хората в магазините, и след като добиеш малко повече представа, се върни тук и пак питай, понеже всеки път имаш различна гледна точка, и използваш термини с който не си наясно все още, което означава, че още си доста объркан.
Аватар
fall_out

Мнениеот venci95 » Съб Яну 22, 2011 7:46 pm

vasilevl написа:и последно питане... на едно място виждам ХТ2 - без шок.. а тук нещо съвсем друго --------->http://www.ram-bikes.com/eng/xc2.html

Кит-а не е актуален!Ако си намериш някоя останала бройка от миналата година-може,но сега Рам правят нови,макар и с малко променени сглобки.Ако решиш да караш Ам-Рам ХТ е колелото за теб,защото по предназначение може да се ползва и за Ам не само за Хс.Колелото за което си дал линк е Рам ХС2 не Рам ХТ2 както спомена колегата по горе,най-добре да теб би било да се пообразоваш малко из форума,защото 1000лв не са хич малко и ако си вземеш колело което не е предназначено за твоя стил на каране,ще постигнеш само скапването на едно хубаво колело.

п.п.Рам ХС2 става само за крос кънтри докато Рам хт2 може да се ползва и за Ам,ако ще караш Ам ти препоръчвам Хт2-доказала се с времето рамка която отнася як тормоз понякога,но ако се ползва по предназначение би оцеляла доста дълго време. :smash:

п.п.п. Ето ти предназначението на всяко колело от Рам байкс и описание на стиловете в планинското колоездене! http://www.ram-bikes.com/info3.html Надявам се да съм бил полезен!
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот vasilevl » Съб Яну 22, 2011 8:01 pm

ДА, стана обърквация при мен определено .. днес ми е dayoff и съм като размазан :eek3:

Ами да така определено ми е по - лесно, ще прочета стария сайт.. благодарско, с това се изчерпва темата, благодаря още веднъж :agree:
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Мнениеот hitar_potter » Нед Яну 23, 2011 2:26 am

Да кажа и мойте 5 стинки по темата :) Най-добре си вземи твърдак (велосипед без заден амортисьор) . RAM е добър избор, като ти препоръчвам вилката да е Tora, а спирачките - Avid BB7. Смятам, че тази вилка е най-универсална от твоя гледна точка - височината ѝ може да се променя, като в града можеш да я смъкваш, а в планината - да я повдигаш. Спирачките имат славата за най-добрите механични (с жило), което ти позволява да имаш сигурност срещу по-ниска цена от хидравликите. Не се впрягай много, мисля че ми е ясно какво имаш предвид под freeride и спущане, просто представата на начинаещите за тези понятия се различава доста силно от действителността, като това не бива да те притеснява.

П.П. През сезона често се организират карания за начинаещи. Можеш да следиш форума, за да имаш компания при първите офроуд преживявания. Тогава ще разбереш, че велосипедът не е от толкова голямо значение, колкото задкормилното устройство, в смисъл че ще осъзнаеш как изказванията ти за бабуните и калпавото окачване са били малко не на място (което е нормално за човек, незанимавал се с такова нещо :) )
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот gizdo007 » Нед Яну 23, 2011 10:27 am

Колега, аз също съм начинаещ и като такъв ще те посъветвам да си вземеш по- евтино колело като за начало.
Покарай един сезон и ще разбереш после сам за какво колело си.
Аз самият съм на 30 години и миналата пролет си купих Драг Гризли с цел пътуване до работата т.е. градско каране- отиване и връщане 30км. Понатрупах 200-300км асфалт и краката ми посвикнаха. Живея в подножието на Стара планина една събота и неделя се изкуших да се кача в планината с колелото. Няма такава зарибявка. Направих 3 пъти прехода Кътина- Владо Тричков, обиколих 1 път Голям Беглик, 1 път обиколих яз. Широка поляна, 1 път се качин от Елисейна - Седемте престола - х. Лескова, безброй пъти си опбикалям по черните пътища в района ми където живея Нови Искър- Балша- Кътина.
Идеята ми, е че тези пътища не са от най- равните ,а аз ги обикалям с най- обикновен Драг за 350лв. без никакъв ъпгрейд. Със сигурност ще си взема по- хубав байк, но взе още искам да разбера какво точно искам от колелото, а и както каза един колега по- горе важно е желанието. Всички преходи и начинания съм си ги правил сам и кефа от това да караш из дивите места и да се чустваш свободен е неописуем.
gizdo007

Рейтинг: 1200

Мнениеот vasilevl » Нед Яну 23, 2011 1:31 pm

hitar_potter :) Ами не е като да не съм карал и по черни пътища и по пътеките на Южен Парк :)
Мисълта ми и най - вече мерака ми за черни пътища стига точно до колкото е описанието на клас allmоuntain в сайта на РАМ :) та за това не си ме разбрал като разказвах за бабуни и т.н. . просто съм стигнал заслужено смятам за по - висок клас колело :8D: .. просто практиката ми на колело е в пъти пъти повече отколкото теорията.. с която съм бос като цяло :crap:
Вече почти съм разнебитил едно нисък клас колело Крос Ендуро от 1-вите модели и просто реших че няма смисъл да го съживявам, не е това моето колело :)
За това и реших да се допитам до вас, за да не набия 1000 лв примерно в не - толкова успешен модел/марка! Иначе ми е ясно вече, че съм си за хард тейл байк :agree:
Това е че повечето тук са доста advanced и е нормално да има разимнаване в представите ни :)
А пък меракът ми за планините се появи точно поради причината че не малко километри съм навъртял градско/ асвалт с предишните ми нисък клас колелета ( поне 5000км последните
години )

Та относно сбирките за начинаещи, нямам нищо против, стига да не е асвалтирани пътища :)) имам опит както вече споменах :8D:

edit : ето го и кросака ---------->http://picasaweb.google.com/lyubomirvasilev/CrossEnduroSled2GodExplotacia# ( от както съм го купил, нищо не съм му правил, само педалите смених с по - истински /които ми подариха/ , а на сестра ми приятел е правил някакви пълни bullshits, като се е опитвал да смаже вилката) :D ама не разбира момчето какво да правиш...
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Мнениеот hitar_potter » Нед Яну 23, 2011 7:22 pm

vasilevl написа:Това е че повечето тук са доста advanced и е нормално да има разимнаване в представите ни
Това се опитах и аз да кажа :)
vasilevl написа:Та относно сбирките за начинаещи, нямам нищо против, стига да не е асвалтирани пътища ) имам опит както вече споменах

тези карания значи са тъкмо за теб :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот vasilevl » Вто Яну 25, 2011 9:46 pm

ами чудно тогава :) !
Писна ми да въртя по софия... ( на евлоги георгиев по едно време усещах кой не си е сменял маслото от 10-тки хиляди километри :D )
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Мнениеот stilo » Сря Яну 26, 2011 9:52 am

:nuts: степенката ми го говори :nuts:
Аватар
stilo

Мнениеот stilo » Чет Яну 27, 2011 10:32 am

Благодаря за МИНУСА. Страхотни сте!
При километраж от 5000 км, изграден и силно мотивиран спортно-ориентиран дух, пълна убеденост в своя стил на каране и опиянение от своето бъдещо развитие като колоездач, присъствието на степенка в байка "ми говори в ушето": - Пари на вятърАааа.
Аватар
stilo

Мнениеот kojota » Чет Яну 27, 2011 4:19 pm

Незнам какво ще кажат колегите тук , но цъкайки на банерче горе от сайта попадам на оферта на Крос - известна БГ фирма , към която има доста негативи ( и с право някои ) , но ми се струва , че в момента са изкарали добра оферта :

Изображение

http://crosscycle.com/promo/grx8.html

Просто за тези пари такова колелце . . . според мен е супер !
Аватар
kojota

Рейтинг: 1645

Мнениеот stilo » Чет Яну 27, 2011 8:57 pm

Това наистина е една отлична оферта. Дори май е за отделна тема самия модел на колелото...има си всичко за всеки на супер цена.
Аватар
stilo

Следваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти