venci95 написа:При Хс и Дж вилките са от 80 до 130мм ход някъде,при Дх-това е клас за велосипеди с ход на окачването над 180мм...можеш ли да си малко по-конкретен,защото в крайна сметка доста вилки са над 120мм ход...т.е. искаш "боен" твърдак,така ли да разбирам?Ако ще си правиш толкова...универсално колело най-добре е вилката да е с U-turn,за да може да се регулира хода-на места в посочените дисциплини ход-а много пречи-при педалиране нагоре например-Хс,а при Дх ще ти трябва абсолютно всичко от вилката,и все пак според мен трябва доста да внимаваш-както каза Админ най-добре някоя твърда рамчица аз даже бих ти препоръчал On-one 456 -чуват се доста добри отзиви за рамката,макар да не става за аграрене надолу с 180мм вилка...вилката...доста натясно си чесно казано с бюджета,но нещо с 140-150мм ход - нещо между 180 и 100 това идва някакъв компромисен вариант,но за колело което се сглабя за няколко съвсем различни стила-така ще е,свиквай на компромиси за тези пари такава рамка и вилка,че да става и за Дж Хс ,че и за Дх - няма...бих ти препоръчал Клаимър с Roxk Shock Tora-тази вилка не е предназначена за Дх-знам,но има U-turn и 130мм ход ако кара технично и леко надолу-както би карал един начинаещ,би му свършила работа-вилката не е лоша,а цената и е 160лв някъде втора ръка в "пазар" ,там също можеш да намериш някой запазен клаимър-рамка сега има доста оферти на рамки клаимър.Тора-та може да се настрои на 85мм 110мм и 130мм ход,което би ти осигурило точно толкова ход колкото ти трябва за първите две дисциплини,но от към Дх колелото би станало доста куцо.
martinl написа:Напримерно рамка Drag Climber и вилка SR Suntour SF7 Duro DJ Triple, ще стане ли добра сглобка или да търся друга вилка която да е със маслено смекчаване ?
Ето вилката: http://screambikes.eu/vilki/amortisiorn ... riple.html !
В scrembikes има само 1 размер на рамката и той е 16.5" , има ли по малки размери напримерно 14.5" ?
venci95 написа:martinl написа:Напримерно рамка Drag Climber и вилка SR Suntour SF7 Duro DJ Triple, ще стане ли добра сглобка или да търся друга вилка която да е със маслено смекчаване ?
Ето вилката: http://screambikes.eu/vilki/amortisiorn ... riple.html !
В scrembikes има само 1 размер на рамката и той е 16.5" , има ли по малки размери напримерно 14.5" ?
Ами,първо двукоронна вилка би осакътила твърдака-меко казано-това е като болест-пръво ще осетиш,че предницата е по-тежка,после при скокове-дисбалансът в теглото,и най-накрая когато започнеш да правиш трикове-Дж е една от дисциплините който си посочил ще е трудно въртенето и маневрирането във въздуха ако може така да се нарече-не карам Дж,и не съм запознат как точно стават нещата,може да питаш някой по-компетентен,но със 100% сигурност мога да твърдя,че тази вилка не би била подходяща за тази рамка!Второто нещо което бих искал да кажа относно вилката,е че тази вилка....както казах тора-та може да се ползва за Хс и за Дж,ако я настроиш на по-малкия ход,ако я оставиш да прави пълния си ход може да се спускаш,но с много по-ниска скорост отколкото колелата с повече ход на окачването без груби и аграрски истории-леко спускане колкото да се премине през определен участък!Определено за този бюджет ти препоръчвам Тора 289 с u-turn,макар и втора ръка бих заложил на нея,отколкото на това дуро.
Сега за рамката-ами има 14.5 и 16.5 няма особенен избор ако споделиш колко си висок,може би бихме могли с колегите те насочим,но това е като колата и жената-преди да се вземе трябва да се пробва!
п.п. Относно масленото смекчаване-кажи си килограмите-въздушните вилки се контролират много по прецизно-помпиш,спадаш и ти става супер,а вилките на пружини имат само една врътка,която в повечето случаи не дава кои знае какъв контрол върху работата на змекчаването
martinl написа:Висок съм 175 см и тежа 65 кг !
Само едно отделно от темата въпросче - "В момента ми предлагат рамка Drag F6 за 200 лв, + шок за 330" ето и снимки http://www.album.bg/mavericc/images/24598151/ http://www.album.bg/mavericc/images/24598155/
мислите ли, че е добра оферта ? Обаче на мен ми се струва, че е пробивал кобилиците, защото ми се виждат със бая дупки !
/\/\itko_to1 написа:Еми бъркаш са !!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Но сериозно и на мен ми се струва че място ( дупката ) оградена на снимката е пробивана допълнително .
martinl написа:
(freeride практикувам рядко (1 път седмично) !
nonameee9 написа:По начина по който си писал, с удебелини и оголемени букви, да разбирам ли, че се караш ? И в предишната ти тема, ти казах, че ти си за 18" размер, но понеже ще караш "ДХ" и "Фреерайд" си вземи 16,5 размер . Според мен клаймъра не е за street и dirt jump, по-добре разгледай моделите на NS, но с този бюджет не смятам, че можеш да съчетаеш добра рамка и добра вилка .
![]()
С товаmartinl написа:
(freeride практикувам рядко (1 път седмично) !
Направо ме разби от смях честно !
nonameee9 написа:Ми според мен е за начинаещ "даунхилър " или фреерайд, но според мен не е достатъчно здрав за Dirt Jump и Street . Пак казвам това е мое мнение, нека се изкажат и по-запознатите .
стиловете, защото ние от простолюдието сме много назад с хибридните технологии. Мерси.Dirt Jump,XC и DH
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта