Забраняват карането в горите и планините !???

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Забраняват карането в горите и планините !???

Мнениеот sensation_blue » Пон Фев 14, 2011 11:19 am

дайте да направим анкета за PR говорител от името на всички ;) Аз предлагам did и аdmin и runaway - мисля, че те са хората с най-добър официален изказ. Може и други номинации да се предложат и да се гласува. Разбира се те самите трябва да са съгласни - все пак всеки си има задачи и не е длъжен да прави нещо за всички ей така безвъзмездно. Затова аз лично съм много благодарен на всички, които се вдигнаха да направят нещо било по медии или друг начин, сега доколко е било ефикасно, не сме се родили научени ;) Ако трябва и фонд за средства (за клип и евентуално заплащане за този който ще се занимава поне разходите да си покрие)
Аватар
sensation_blue

Рейтинг: 1794

Мнениеот bikerider » Пон Фев 14, 2011 11:32 am

@did: разбира се, че нямам нищо против, точно това казвам - имате си цели и ги гоните, напълно естествено и разбираемо е това. Считай, че съм заел ентска позиция, никого не критикувам, все пак това развитие се чакаше отдавна :)

И нека го кажа ясно - проблема не сте вие, проблема не го правите вие, проблема не го задълбочавате вие, доколкото има изобщо такъв "проблем" (че вело-"общността" няма ясен идентитет). Единствено съм скептичен дали имате ресурси да повлияете на законодателя.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот penzo » Пон Фев 14, 2011 12:47 pm

did написа:
k0k0 написа:Моето предложение е следното, да се разпространи интервюто на did колкото се може повече.

Това е лоша идея.
Едно спонтанно интервю, което е неподготвен разговор, не може да бъде основа за сериозна обща позиция. Трябва доста неща да се изчистят.

Смятам, че мястото на mtb-bg.com в онлайн-медийното пространство не е за подценяване. Спокойно може да си намерите читава камера, едно операторче (специалист или просто хоби-оператор), сигурно има и велосипедисти такива, и да заснемете едно добре подготвено интервю. След като се качи на сайта то ще достигне до широката публика. Ефектът ще бъде по-скоро позитивен и един добър пример и начало на Вело PR.

Що се отнася до медийни изяви в големите телевизии - съществува възможност за подписване на споразумение преди самото интервю. Но това е теоретична възможност със съмнителен ефект. Въпреки това е в духа на гражданското общество, което си знае правата. Бих казал, че си заслужава опита.
Изображение
Аватар
penzo

Рейтинг: 1505

Мнениеот outfaced » Пон Фев 14, 2011 12:49 pm

Сашо написа:Ето и сценарии : момче и момиче карат през диви гори. Вижда се палатка, стъмва се (очевидно са на дълъг преход). На сутринта след красив изгрев продължават да карат, докато не се сблъскват с ограда от бодлива тел и табела със съответните забранителни членове от новия Закон за горите. Обръщат се на зад, но вече и зад тях има бодлива тел и нова информационна табела. Камерата се отдалечава и се вижда, че от всякъде са заградени от бодлива тел и табели със съответните стряскащи знаци, послания и извадки от закона.

свежо :)
ако имате възможност, направете го
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот sergeh » Пон Фев 14, 2011 1:22 pm

Може би не е излишно с едно изречение да се обяснява и фактът, че планинското колоездене има различни "подразделения" и стилове, защото за широката публика всички са в един кюп - хора с колело в планината. И най-набиващите се на очи и атрактивни (кой няма да забележи "извънземен" дивак с фулфейс, летящ по пътеките) "привличат" към себе си всички останали - доказателство за това са и самите журналисти, които ги "влече" да снимат и показват точно такива неща (както се видя в последните предавания по темата).

Заслужава да се проучи и журналистическата и телевизионна гилдия, защото очевидно и там има байкъри - радиоводещи, телевизионни работници, оператори и т. н., които може да привлечем за по-професионално представяне на идеите и съдействие.

Колкото и малко вероятно е да се очаква положителен ефект, бюрократичния апарат, отговарящ за младежта и спорта също може да се "атакува" с официални писмени изложения, на които ще трябва някак да отговори също официално.
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот hlebarka » Пон Фев 14, 2011 1:29 pm

Admin написа:Търсиш повече противоречия, отколкото реално има. ;) .

Сигурно е така. Все пак мисля, че в позицията ви има доста фалш. :)

Admin написа:Добре е промените във времето да стават на база реалните проблеми и ситуация в планините, а не ударно и отпред назад.

След като рейсът вече е паднал от моста, както обикновено става?
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот moz » Пон Фев 14, 2011 4:59 pm

Понеже считам, че всеки трябва да направи каквото може срещу тази абсурдна забрана, колкото и малко да е то, аз предлагам безплатна адвокатска помощ на всеки понесъл някаква санкция по обсъжданите тук текстове в съдебният район на Пловдивските съдилища. Ще се постаря да се намерят аргументи за отмяна на евентуалното наказние, но дори това да не стане, ще положа усиля актосъставителят да се разходи няколко пъти до Съда да дава обяснения и да му стане ясно, че не си струва разправията да се пишат актове за пододбни глупости.
moz

Мнениеот hitar_potter » Пон Фев 14, 2011 5:04 pm

:agree: :bowdown:
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Runaway » Пон Фев 14, 2011 5:57 pm

Сега успях да чуя интервюто на Did. Просто перфектно!! Вече е на стената ми във фейсбук.
Адмирации и към журналиста - малко са като него.
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Мнениеот k-3 » Пон Фев 14, 2011 6:37 pm

Runaway написа:Сега успях да чуя интервюто на Did. Просто перфектно!! Вече е на стената ми във фейсбук.

Ако може да дадеш линк към vbox или youtube за да мога и аз да си го сложа :agree:
Изображение
k-3

Рейтинг: 1240

Мнениеот snej » Пон Фев 14, 2011 6:38 pm

Така и аз да кажа 2 думи за репортажа по БТВ.
Обажда ми се репортера и ми казва, искаме да заснемем материал във връзка с протесното писмо което е изпратено до медията,съответно аз се съгласявам с мисълта че ще мога да помогна с нещо за каузата,тои от своя страна казва искам не интервю ,а да заснемем материал с хора на колела който карат и така че да не прилича на парк съответно аз се съгласявам ,и така се уговаряме за следващият ден (петък в 15 часа).В уречения час чакаме 15 човека на уреченото място,отиваме на една от любимите пътечки и започваме ,първо аз обяснявам на дълго и широко ,че сме тясно свързани с пешеходните туристи нали сме към ТД и че те нямат нищо против вело туризма ,че организираме мероприятия и вместо да ни се улеснява задачата със този закон става по сложна,че сме възмутени от факта че ни причислват към авто мото спортовете ,че извън пътеката човешкия крак гази също толкова колкото и нашите гуми,общо взето в този дух петнаисеттина минути, после другите и другите докато идва ред на момента кой къде кара, трагваме по хубавата пътечка но тя е кратка и трябав да се смени мястото ,докато се предвижваме кам следващата пътека преминаваме покраи малки скокчета които будят любопитството на репортера и оператора ,може ли да заснемем малко кадри тук ,вие скачате ли? а по голямата част от групата са оставили доста време за създаването им и се съгласяват на секундата и така снимаме още 30-40 минути.
На финала те казват че материала ще се излачи в бтв- репортерите,и така чакам аз в неделя 19.30часа да видя какво що са направили но уви нищо.И така до днес след обяд когато хора от групата ми казват че репортажът е излачен в новините и е минута и половина, и няма нищо общо с идеята за каквото е заснет материала .Намерих го и го гледах,наистена както е направен не става ясно каква е нашата позиция и срещу какво възразяваме ,което е жалко.
Изводът е че репортажите не са ли в реално време всичко може да се монтира и преиначи.
Така че моля Ви не ни упрекваите прекалено.
snej

Рейтинг: 1492

Мнениеот subritual » Пон Фев 14, 2011 7:14 pm

В крайна сметка,разбираемо е, че не ви взимат интервю всеки ден,та да знаете как да играете на думи.
Това е работа на репортера, и вече все повече се убеждавам, че си е свършил работата добре.
Тия игри на нас не са ни много ясни, ние искаме да сме сред природата, за разлика от тях.
Това си е освобождаване на напрежението в благоприятна за други хора посока.Проблема се преекспонира и ни затваря устата.
Мисля, че @bikerider го каза.
Подкрепям с 2 ръце идеята за собствено производство клипове, които да се качат на сайта, а и не само в него.
В крайна сметка щом медиите не могат да ни свършат работата, ние сами можем да направим много.Голяма част от активното общество има интернет и го ползва приоритетно.
Мога да помогна при видеообработка и заснемане.Призовавам всеки, който има идеи, или пък реши, че може да каже нещо пред камера да се включи в дискусия и да се избистрят детайлите.Останалото е лесно.Ще се качим някъде да покараме и да се забавляваме.
Аватар
subritual

Мнениеот mover » Пон Фев 14, 2011 7:17 pm

snej написа:...Намерих го и го гледах,наистена както е направен не става ясно каква е нашата позиция и срещу какво възразяваме, което е жалко.

Все пак, добре е, че се шуми по въпроса. Според мен това натежава и за мен резултатът е повече (+) отколкото (-).
Ако искаме ние да сме сценаристите, трябва да си направим "платен репортаж", да си платим 5-6000лв и ще си кажем всичко, което е на душата ни.
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот silvertm » Пон Фев 14, 2011 7:27 pm

snej написа:...вие скачате ли? а по голямата част от групата са оставили доста време за създаването им и се съгласяват на секундата и така снимаме още 30-40 минути.

:D :D :D
Хванали сте се на уловката и е станало издънка.
Наистина, така поднесен, репортажът показва много повече доводи за правотата на ограниченията в закона, отколкото за обратното - по никоя логика такъв тип каране не е удачно да се случва на туристическа пътека.
Лошото е, че в такива моменти, когато няма организация отвътре, тя се налага отвън.
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот did » Пон Фев 14, 2011 7:51 pm

Ами направете си труда да поговорите с медията, която ще прави репортаж бре.

Ако не ви гарантират обективно отразяване, искайте немонтиран репортаж.
Ако и това не стане, участие на живо.

Хубаво ще е да се внимава, какво се говори пред големите медии, понеже те не целят отразяване на общественото мнение, а налагането на тези, за които им е платено. Ние не сме плащали, така че... :look:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот ivan_radev1 » Пон Фев 14, 2011 8:18 pm

did написа:Ами направете си труда да поговорите с медията, която ще прави репортаж бре.

Ако не ви гарантират обективно отразяване, искайте немонтиран репортаж.
Ако и това не стане, участие на живо.

Хубаво ще е да се внимава, какво се говори пред големите медии, понеже те не целят отразяване на общественото мнение, а налагането на тези, за които им е платено. Ние не сме плащали, така че... :look:

Това няма как да стане. Само някоя кабеларка би се съгласила да пусне немонтиран репортаж. Живо участие в новините е трудно постижимо.

Преувеличавате значението на снощния материал. Нищо трагично не е станало. Вие сте навътре в тази тема и следите всяка дума и всеки кадър. Обикновеният зрител обаче е чул само две-три ключови послания, от които е запомнил долу-горе следното "децата твърдят, че депутатите им забранили да карат колело в гората. Държавата обаче казва, че няма да спира колоездачите, напротив, те сами ще си изберат къде да карат и ще се грижат за реда по трасетата". Най-запомнящата се фраза в целия репортаж е "ако и това забранят, какво ще остане?", която несъмнено предизвиква обществена симпатия сред почти всички зрители, които не се съмняват, че "онези с големите заплати само поразии правят на гърба на обикновения човек". Ще има и други предавания, в които ще можем да обясним подробно и на живо гледната си точка.

И не си мислете, че медиите поучават пари за всичко. Въпросният журналист въобще не ми изглежда злонамерен към планинското колоездене, просто му се е сторило по-атракивно да включи няколко скокчета в репортажа.

П.С. Ако не ми вярвате, попитайте някой ваш близък (родител, баба, дядо), който е гледал новините снощи, дали е чул нещо за колоезденето. Нека ви разкаже какво е запомнил от това, което е видял и чул.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот k0k0 » Пон Фев 14, 2011 8:44 pm

subritual написа:В крайна сметка,разбираемо е, че не ви взимат интервю всеки ден,та да знаете как да играете на думи.
Това е работа на репортера, и вече все повече се убеждавам, че си е свършил работата добре.
Тия игри на нас не са ни много ясни, ние искаме да сме сред природата, за разлика от тях.
Това си е освобождаване на напрежението в благоприятна за други хора посока.Проблема се преекспонира и ни затваря устата.
Мисля, че @bikerider го каза.
Подкрепям с 2 ръце идеята за собствено производство клипове, които да се качат на сайта, а и не само в него.
В крайна сметка щом медиите не могат да ни свършат работата, ние сами можем да направим много.Голяма част от активното общество има интернет и го ползва приоритетно.
Мога да помогна при видеообработка и заснемане.Призовавам всеки, който има идеи, или пък реши, че може да каже нещо пред камера да се включи в дискусия и да се избистрят детайлите.Останалото е лесно.Ще се качим някъде да покараме и да се забавляваме.

Ако има нещо и аз мога да се включа в обработката и разпространяването на клипове. Откъм заснемане не мога да помогна защото тук първо няма големи велоклубове 2ро камерката ми е със слабичко качество :\
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Мнениеот acidrain » Пон Фев 14, 2011 8:46 pm

ivan_radev1 написа:П.С. Ако не ми вярвате, попитайте някой ваш близък (родител, баба, дядо), който е гледал новините снощи, дали е чул нещо за колоезденето. Нека ви разкаже какво е запомнил от това, което е видял и чул.

Колегите ми, които са гледали репортажа снощи, бяха на мнение, че това е прекалено и се прави да се прикрие нещо от депутатите.Я ловуване, я поразиите на дървената мафия..
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот RoSk0 » Пон Фев 14, 2011 9:14 pm

silvertm написа:
snej написа:...вие скачате ли? а по голямата част от групата са оставили доста време за създаването им и се съгласяват на секундата и така снимаме още 30-40 минути.

:D :D :D
Хванали сте се на уловката и е станало издънка.
Наистина, така поднесен, репортажът показва много повече доводи за правотата на ограниченията в закона, отколкото за обратното - по никоя логика такъв тип каране не е удачно да се случва на туристическа пътека.
Лошото е, че в такива моменти, когато няма организация отвътре, тя се налага отвън.

В крайна сметка прочетох изключително много отрицателни мнения за този репортаж които не са обосновани и от които няма никаква полза... Аз също искам да вкарам малко яснота за да може като ни засипвате с отрицателни коментари поне да не стреляте в тъмното. Като цяло всички отидохме положително настроени за да защитим правата на цялата колоездачна общност на България, за жалост вече се чудя дали има такава. Като цяло идеята беше да покажем планинското колоездене като разнообразен спорт в които може да кара както му е най приятно. И така карахме ние из една от нашите прекрасни пътеки и стигнахме до кръстопът на който ясно се виждаше направено от нас с много труд трасе. То привлече погледът на журналистът и той на момента ни прикани да покажем какво можем, последваха от нас реплики скоковете са криви трасето е запустяло не можем да се пуснем но в лицето на журналиста пролича недоволство, в този момент си казахме е какво лошо ще стане ако покажем и екстремната част на спорта пуснахме се няколко момчета, скочихме по един път и продължихме. Смятам, че не ние сме виновни че от телевизията са решили да покажат най атрактивното от деня. Отбелязвам че написаното от мен не е с цел да се оправдая и не мисля че никои който беше с нас неби искал това... Просто реших, че по този начин може някой да оцени положеният от нас труд или поне да се свърши с злобните коментари. Поздрави от Старазогорци и лично от мен момчето с белият BLOCKHEAD :beer:
RoSk0

Рейтинг: 1195

Мнениеот subritual » Пон Фев 14, 2011 9:30 pm

RoSk0 написа:Като цяло идеята беше да покажем планинското колоездене като разнообразен спорт....... скоковете са криви трасето е запустяло не можем да се пуснем но в лицето на журналиста пролича недоволство.

Ами направихте го.Те хората са помислили за вас.Не мога да разбера какво протестирате,след като излезе закона ще си го маркирате и поддържате законно.
Щом не си разбрал за какво се борим,какво да ти обяснявам.
Иначе, Благодаря за доброто желание. :agree:
Аватар
subritual

Мнениеот deadahmed » Пон Фев 14, 2011 9:42 pm

snej написа:Така и аз да кажа 2 думи за репортажа по БТВ.
Обажда ми се репортера и ми казва, искаме да заснемем материал във връзка с протесното писмо което е изпратено до медията,съответно аз се съгласявам с мисълта че ще мога да помогна с нещо за каузата,тои от своя страна казва искам не интервю ,а да заснемем материал с хора на колела който карат и така че да не прилича на парк съответно аз се съгласявам ,и така се уговаряме за следващият ден (петък в 15 часа).В уречения час чакаме 15 човека на уреченото място,отиваме на една от любимите пътечки и започваме ,първо аз обяснявам на дълго и широко ,че сме тясно свързани с пешеходните туристи нали сме към ТД и че те нямат нищо против вело туризма ,че организираме мероприятия и вместо да ни се улеснява задачата със този закон става по сложна,че сме възмутени от факта че ни причислват към авто мото спортовете ,че извън пътеката човешкия крак гази също толкова колкото и нашите гуми,общо взето в този дух петнаисеттина минути, после другите и другите докато идва ред на момента кой къде кара, трагваме по хубавата пътечка но тя е кратка и трябав да се смени мястото ,докато се предвижваме кам следващата пътека преминаваме покраи малки скокчета които будят любопитството на репортера и оператора ,може ли да заснемем малко кадри тук ,вие скачате ли? а по голямата част от групата са оставили доста време за създаването им и се съгласяват на секундата и така снимаме още 30-40 минути.
На финала те казват че материала ще се излачи в бтв- репортерите,и така чакам аз в неделя 19.30часа да видя какво що са направили но уви нищо.И така до днес след обяд когато хора от групата ми казват че репортажът е излачен в новините и е минута и половина, и няма нищо общо с идеята за каквото е заснет материала .Намерих го и го гледах,наистена както е направен не става ясно каква е нашата позиция и срещу какво възразяваме ,което е жалко.
Изводът е че репортажите не са ли в реално време всичко може да се монтира и преиначи.
Така че моля Ви не ни упрекваите прекалено.

Крик, не се обиждай(те), но надали сумата от IQ-тата ви надхвърля това на домашната ми котка. Сори, ама тоя пич "репортера" си е направил daily quest-a с вас, ако разбираш накъде бия ;)
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот fall_out » Пон Фев 14, 2011 9:43 pm

Тук е момента хората като дид и на клубовете, които казаха на други места, че се работи по нещо по-добро да ни насочат какво точно ще се прави, защото първоначлните пориви на доста хора са за протест ( и аз в това число) а това не е най-добрия вариянт като се замисля. Трябва група хора да поведе масата и да правим нещата организирано, иначе както каза някой, ще е "разделяй и владей". Не ни дръжте в неведение за да можем да сме заедно, кажете насоката в която работите за да можем да ви стойм зад гърба и да не се получават изцепки, и утре да не се появят вярно 100 хлапета пред парламента без каски, например.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот subritual » Пон Фев 14, 2011 9:49 pm

Да ти кажа ли какъв е проблема? Просто на никой не му се занимава,защото няма хляб в тая работа.Иначе отдавна да се е намерил кой да ни представлява.Сега ще поогледат накъде ще задуха вятъра, пък накрая може и въпроса да се политизира и опозицията да ни използва.Защото нещата не са за протест.Хората протестират,щото няма какво да ядат и пак не им обръщат внимание.
Ще продължим да си караме,нелегално.
Защото:
silvertm написа:Лошото е, че в такива моменти, когато няма организация отвътре, тя се налага отвън.
Последна промяна subritual на Пон Фев 14, 2011 10:14 pm, променена общо 1 път
Аватар
subritual

Мнениеот ivan_radev1 » Пон Фев 14, 2011 9:55 pm

Хората, които критикувате старозагорци, искам да ми пишете ЛС дали сте съгласни да участвате в телевизионно предаване, щом получим следваща покана. Ще ми се да се включите и после да поговорим как сте се представили. Моля ЛС-то да съдържа телефон за връзка.

За трети път казвам, участието на клуб Зарата беше добро. Плюсовете са повече от минусите. Аз лично се зарадвах, че от БТВ пожелаха да снимат в Стара Загора, а не в София, за да се види, че България не е само София и Витоша не е единствената планина. Рядко се случва.

Утре сутрин гледайте Сутрешния блок на БНТ. (Не нужно обаче да го правите под лупа :D )

П.С. Спокойно, има време за протест. Не можем да си гърмим всичките патрони наведнъж. Първо опитваме с диалог.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот Runaway » Пон Фев 14, 2011 10:23 pm

k-3 написа:
Runaway написа:Сега успях да чуя интервюто на Did. Просто перфектно!! Вече е на стената ми във фейсбук.

Ако може да дадеш линк към vbox или youtube за да мога и аз да си го сложа :agree:

http://www.vbox7.com/play:79c46b5e
Аватар
Runaway

Рейтинг: 1870

Мнениеот cholla » Пон Фев 14, 2011 10:24 pm

напротив... ако искате да се получи нещо точно протест е единственният начин. С диалози, репортажи по новини и к'вото там се сетиш от сега е ясно какъв ще е изхода. Спретнете един протест за отмяна на приетите закони и иск за променянето им, а те медиите сами ще Ви намерят. Колкото до тях(медиите) какво сте се хвърлили всички като удавник за сламка да ги търсите за помощ, те само вредят. Отделно дори и да спечелите вниманието им то ще продължи за седмица макс и пак си оставате пас. Това, че "имало шум" около проблема дали му дреме на някой?!
Най-ефективната форма за реформа е публичен протест! Има нет организирайте се и дайте гластност на исканията си преди времето да е затрупало проблема.
cholla

Мнениеот outfaced » Пон Фев 14, 2011 10:36 pm

cholla написа:напротив... ако искате да се получи нещо точно протест е единственният начин. С диалози, репортажи по новини и к'вото там се сетиш от сега е ясно какъв ще е изхода. Спретнете един протест за отмяна на приетите закони и иск за променянето им, а те медиите сами ще Ви намерят. Колкото до тях(медиите) какво сте се хвърлили всички като удавник за сламка да ги търсите за помощ, те само вредят. Отделно дори и да спечелите вниманието им то ще продължи за седмица макс и пак си оставате пас. Това, че "имало шум" около проблема дали му дреме на някой?!
Най-ефективната форма за реформа е публичен протест! Има нет организирайте се и дайте гластност на исканията си преди времето да е затрупало проблема.

Я ми посочи публичен протест довел до нещо съществено при това правителство ... че нещо ми изневерява паметта.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот cholla » Пон Фев 14, 2011 11:29 pm

Пример не мога да ти посоча, дори не съм в течение кое е сегашното правителство... но дори и да е нямало не виждам кое пречи да се случи? Няма нужда постоянно да се гледа кой какво е направил и как точно? При положение, че няма каращи между законоприемащите, всичките изяви в медиите и подписките за приемане на промените остават в кошчето(ясно е на всеки). Разбира се дано греша.
Докато при един протест ще се види, че каращите са от цялата страната, че има млади и стари искащи промяна не само пасивни съпричастници оставили подписа си за каузата, че това е спорт(хоби) свързан с планината и забраната му е равносилна на това да се забрани туристическото движение, че има създадени клубове с активни членове и т.н. Факт е, че протеста си остава най-ефективният инструмент за решаване на проблеми засягащи нечий интереси.

п.п. Протест - откита реакция на населението.
cholla

Мнениеот did » Пон Фев 14, 2011 11:38 pm

cholla написа:Докато при един протест ще се види, че каращите са от цялата страната, че има млади и стари искащи промяна не само пасивни съпричастници оставили подписа си за каузата, че това е спорт(хоби) свързан с планината и забраната му е равносилна на това да се забрани туристическото движение, че има създадени клубове с активни членове и т.н. Факт е, че протеста си остава най-ефективният инструмент за решаване на проблеми засягащи нечий интереси.

Всъщност, при един протест ще се види само това, което се вижда и във форума - повечето участници идея си нямат, какво точно искат... Други ще се правят на джигити и ще скачат по стълбички и бордюри...

Тоя филм всяка година го гледаме.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот cne » Вто Фев 15, 2011 1:17 am

Днес гледах записа на репортажа във вчерашните новини и честно казано сериозно се притесних. Не знам вие какво сте гледали и как сте го тълкували, но за мен ключовото изказване в репортажа не бе това на момчетата от Стара Загора, а на човека, който се изказа от името на законодателя (за съжаление не обърах внимание на надписите кой точно беше) и смисълът на изказването му - според новия закон велосипеди може да се карат по маркирани трасета/маршрути; има време до лятото за определяне на тези трасета/маршрути; велосипедистите да се оправят и да регистрират някак си къде искат да карат.
Ако това е реалното мнение на законодателя в момента, не мисля че има голям шанс да бъде оборено с довода, че ограничава свободата на движение на шепа ентусиасти. Нямам идея как точно може да се определи дали дадена пътека е велосипеден маршрут и как може такъв да бъде озаконен, има ли кой да проверява за конфликти със същесъвуващи пешеходни маршрути и въобще има ли това някакво значение. Ако няма ясен алгоритъм за регистриране на велосипеден маршрут, мисля че има основание за атакуване на закона, в противен случай не знам какво друго освен силно лоби може да помогне. В този ред на мисли, любопитно ми е каква е позицията на българските производители на велосипеди, при положение че голяма част от продукцията им е предназначена за употреба в планината - засега май няма отзиви от техния ъгъл.
chin up
Аватар
cne

Рейтинг: 1556

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум