did написа:k0k0 написа:Моето предложение е следното, да се разпространи интервюто на did колкото се може повече.
Това е лоша идея.
Едно спонтанно интервю, което е неподготвен разговор, не може да бъде основа за сериозна обща позиция. Трябва доста неща да се изчистят.
Сашо написа:Ето и сценарии : момче и момиче карат през диви гори. Вижда се палатка, стъмва се (очевидно са на дълъг преход). На сутринта след красив изгрев продължават да карат, докато не се сблъскват с ограда от бодлива тел и табела със съответните забранителни членове от новия Закон за горите. Обръщат се на зад, но вече и зад тях има бодлива тел и нова информационна табела. Камерата се отдалечава и се вижда, че от всякъде са заградени от бодлива тел и табели със съответните стряскащи знаци, послания и извадки от закона.
Admin написа:Търсиш повече противоречия, отколкото реално има..
Admin написа:Добре е промените във времето да стават на база реалните проблеми и ситуация в планините, а не ударно и отпред назад.
Runaway написа:Сега успях да чуя интервюто на Did. Просто перфектно!! Вече е на стената ми във фейсбук.
Адмирации и към журналиста - малко са като него.
snej написа:...Намерих го и го гледах,наистена както е направен не става ясно каква е нашата позиция и срещу какво възразяваме, което е жалко.
snej написа:...вие скачате ли? а по голямата част от групата са оставили доста време за създаването им и се съгласяват на секундата и така снимаме още 30-40 минути.
did написа:Ами направете си труда да поговорите с медията, която ще прави репортаж бре.
Ако не ви гарантират обективно отразяване, искайте немонтиран репортаж.
Ако и това не стане, участие на живо.
Хубаво ще е да се внимава, какво се говори пред големите медии, понеже те не целят отразяване на общественото мнение, а налагането на тези, за които им е платено. Ние не сме плащали, така че...
subritual написа:В крайна сметка,разбираемо е, че не ви взимат интервю всеки ден,та да знаете как да играете на думи.
Това е работа на репортера, и вече все повече се убеждавам, че си е свършил работата добре.
Тия игри на нас не са ни много ясни, ние искаме да сме сред природата, за разлика от тях.
Това си е освобождаване на напрежението в благоприятна за други хора посока.Проблема се преекспонира и ни затваря устата.
Мисля, че @bikerider го каза.
Подкрепям с 2 ръце идеята за собствено производство клипове, които да се качат на сайта, а и не само в него.
В крайна сметка щом медиите не могат да ни свършат работата, ние сами можем да направим много.Голяма част от активното общество има интернет и го ползва приоритетно.
Мога да помогна при видеообработка и заснемане.Призовавам всеки, който има идеи, или пък реши, че може да каже нещо пред камера да се включи в дискусия и да се избистрят детайлите.Останалото е лесно.Ще се качим някъде да покараме и да се забавляваме.
ivan_radev1 написа:П.С. Ако не ми вярвате, попитайте някой ваш близък (родител, баба, дядо), който е гледал новините снощи, дали е чул нещо за колоезденето. Нека ви разкаже какво е запомнил от това, което е видял и чул.
silvertm написа:snej написа:...вие скачате ли? а по голямата част от групата са оставили доста време за създаването им и се съгласяват на секундата и така снимаме още 30-40 минути.
![]()
![]()
![]()
Хванали сте се на уловката и е станало издънка.
Наистина, така поднесен, репортажът показва много повече доводи за правотата на ограниченията в закона, отколкото за обратното - по никоя логика такъв тип каране не е удачно да се случва на туристическа пътека.
Лошото е, че в такива моменти, когато няма организация отвътре, тя се налага отвън.
RoSk0 написа:Като цяло идеята беше да покажем планинското колоездене като разнообразен спорт....... скоковете са криви трасето е запустяло не можем да се пуснем но в лицето на журналиста пролича недоволство.
snej написа:Така и аз да кажа 2 думи за репортажа по БТВ.
Обажда ми се репортера и ми казва, искаме да заснемем материал във връзка с протесното писмо което е изпратено до медията,съответно аз се съгласявам с мисълта че ще мога да помогна с нещо за каузата,тои от своя страна казва искам не интервю ,а да заснемем материал с хора на колела който карат и така че да не прилича на парк съответно аз се съгласявам ,и така се уговаряме за следващият ден (петък в 15 часа).В уречения час чакаме 15 човека на уреченото място,отиваме на една от любимите пътечки и започваме ,първо аз обяснявам на дълго и широко ,че сме тясно свързани с пешеходните туристи нали сме към ТД и че те нямат нищо против вело туризма ,че организираме мероприятия и вместо да ни се улеснява задачата със този закон става по сложна,че сме възмутени от факта че ни причислват към авто мото спортовете ,че извън пътеката човешкия крак гази също толкова колкото и нашите гуми,общо взето в този дух петнаисеттина минути, после другите и другите докато идва ред на момента кой къде кара, трагваме по хубавата пътечка но тя е кратка и трябав да се смени мястото ,докато се предвижваме кам следващата пътека преминаваме покраи малки скокчета които будят любопитството на репортера и оператора ,може ли да заснемем малко кадри тук ,вие скачате ли? а по голямата част от групата са оставили доста време за създаването им и се съгласяват на секундата и така снимаме още 30-40 минути.
На финала те казват че материала ще се излачи в бтв- репортерите,и така чакам аз в неделя 19.30часа да видя какво що са направили но уви нищо.И така до днес след обяд когато хора от групата ми казват че репортажът е излачен в новините и е минута и половина, и няма нищо общо с идеята за каквото е заснет материала .Намерих го и го гледах,наистена както е направен не става ясно каква е нашата позиция и срещу какво възразяваме ,което е жалко.
Изводът е че репортажите не са ли в реално време всичко може да се монтира и преиначи.
Така че моля Ви не ни упрекваите прекалено.
silvertm написа:Лошото е, че в такива моменти, когато няма организация отвътре, тя се налага отвън.
k-3 написа:Runaway написа:Сега успях да чуя интервюто на Did. Просто перфектно!! Вече е на стената ми във фейсбук.
Адмирации и към журналиста - малко са като него.
Ако може да дадеш линк към vbox или youtube за да мога и аз да си го сложа
cholla написа:напротив... ако искате да се получи нещо точно протест е единственният начин. С диалози, репортажи по новини и к'вото там се сетиш от сега е ясно какъв ще е изхода. Спретнете един протест за отмяна на приетите закони и иск за променянето им, а те медиите сами ще Ви намерят. Колкото до тях(медиите) какво сте се хвърлили всички като удавник за сламка да ги търсите за помощ, те само вредят. Отделно дори и да спечелите вниманието им то ще продължи за седмица макс и пак си оставате пас. Това, че "имало шум" около проблема дали му дреме на някой?!
Най-ефективната форма за реформа е публичен протест! Има нет организирайте се и дайте гластност на исканията си преди времето да е затрупало проблема.
cholla написа:Докато при един протест ще се види, че каращите са от цялата страната, че има млади и стари искащи промяна не само пасивни съпричастници оставили подписа си за каузата, че това е спорт(хоби) свързан с планината и забраната му е равносилна на това да се забрани туристическото движение, че има създадени клубове с активни членове и т.н. Факт е, че протеста си остава най-ефективният инструмент за решаване на проблеми засягащи нечий интереси.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 352 госта