ВАРНЕНСКА ГРУПА> За каране по черно и асфалт

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: ВАРНЕНСКА ГРУПА> За каране по черно и асфалт

Мнениеот neilor » Съб Фев 05, 2011 1:32 pm

Някой има ли желание за утре? Ще ми се една разходка на юг - асфалт и черно.
Аватар
neilor

Рейтинг: 1495

Мнениеот neilor » Съб Фев 05, 2011 7:55 pm

Няма...
За всеки случай ще чакам от 9:45 до 10:00 на Катедралата.
Аватар
neilor

Мнениеот neilor » Нед Фев 06, 2011 10:10 pm

Така и така си пиша сам, нека да пусна отчет за днешния поход.
Днес беше топъл пролетен... оппа... зимен ден.
На Катедралата се събрахме аз и Ивайло (Bibendum). Маршрутът, който предложих беше почти само по асфалт – Ивайло имаше лош спомен от калта преди три седмици, а и аз нямах много вяра в размекнатите пътеки.

След стандартното качване по магистралата и кафето на Харамията тръгнахме за Бенковски – Здравец. Пътят беше чудесен, колите редки като щъркели през февруари. Малко след Бенковски ни задмина (?) една самотна колоездачка. (Е, задмина ни защото бяхме спрели). След малко я застигнахме, беше тръгнала за Здравец. Не каза нищо повече, пък и ние много не налитахме – нали сме женени, пък и за друго сме тръгнали. :)

След Здравец се разминахме с тумба бяло-черно-шарено-картинкено облечени колоездачи – клуб Алекси Николов. Разменихме си по един пренебрежителен поглед и всеки си продължи по задачите. А нашата беше да намерим малко черно, щото ни омръзна асфалта, а задниците ни имаха нужда от масаж. Завихме към Белослав и ето ти черното – маркирана директна пътека. Айде на калта! Добре че беше надолнище, иначе щеше да падне бутане. Ех, тази пътека, колкото пъти минавам по нея все различен маршрут се получава... Този път се отклонихме надясно, не където трябва и след малко лутане стихнахме до чешмата и асфалтовия път над Белослав, който води заникъде.
Последва яко спускане от което калта по колелетата изчезна. (Всеки път си напомням, че по надолнище след кал СЕ СЛИЗА СЪС ЗАТВОРЕНА УСТА и всеки път забравям. Та, да ви призная, белославската кал на вкус не струва.)

От Белослав Ивайло взе да препира за по-бързо връщане, та нямаше бири-скари, а ферибота и асфалта за Варна. Колегата пришпори колелото и на баирите ми се губеше в далечината. Асфалтът не е интересен, единственото хубаво е, че коли нямаше – хората пият трета бира по това време, не въртят педали като идиоти... След табелата „Варна” врътнах надясно, избутах най-гадното качване (щото е последно) и се отдадох на заслужена почивка.

Резюме – 4 часа каране, от които 3:20 ефективни, 50 километра навъртяни и уви – нито една бира изпита.
Ето ви трак от разходката:
http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1454762

А ето трак и от предишната обиколка около Варненско езеро:
http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1438557
Аватар
neilor

Мнениеот Анелия » Нед Фев 06, 2011 10:42 pm

Ей, вие с Иво и момчетата от Алекси Николов сте най-сериозните във Варна :clap:
Е, тук там някоя самотна колоездачка ;)
Поздрави от Шумен :wavey:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот skipper » Вто Фев 08, 2011 9:58 am

В неделя времето беше много приятно и с още двама любители на планинското колоездене решихме да налазим франгата. Предупредиха ни, че ще е кално, на което ние с ентусиазъм отговорихме с класическото 'да е кално, да е кално – колко да е кално?' и в 10 тръгнахме от старта на маршрута до аладжа манастир.

Изображение

След кратко изкачване вече бяхме в боровите гори около телевизионната кула. Локви, лед, кал и аромат на ароматизатор борче. Първоначалния план беше да стигнем до кулата и там да преценим дали да продължим по черно или по шосе. И тъй като не бяхме достатъчно изкаляни, решихме да продължим през горите.

Изображение

Изображение

Темпото беше бавно заради постоянното избиране на сухи участъци за каране, както и заради спирането за дивене на гледките.

Изображение

След почти два часа пуснахме баирчето към Аладжа манастир, където пихме по една студена вода.

Изображение

Изображение

И тъй като беше станало бирено време, решихме да не се каляме повече и се отправихме към меката на чорбите и Бирите, още позната като Гюрлата.
Карането беше кратко и забавно, като остави място за още приключения със семейството следобед.

Пожелавам на всички да намират повече време за каране през годината.

:wavey:
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот bibendum » Сря Фев 09, 2011 9:36 am

И аз да онагледя карането в неделя с Орлин. Нямам кой знае какво да допълння към разказа на Орлин само една малк забележка с момчетата от К.К. Алекси Николов се поздравихме приятелски, а не си разменихме пренебрежителни погледи .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
bibendum

Рейтинг: 1375

Мнениеот monito502 » Чет Фев 10, 2011 5:52 pm

Skipper би ли обяснил малко повечко за този маршрут до Аладжа манастир-от къде се тръгва, има ли упътвания и т.н. Мерси предварително :)

ПС Може ли първата снимка да я качиш в някой сайт с хубава разделителна способност за да мога да се ориентирам :beer: :)
monito502

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Чет Фев 10, 2011 6:59 pm

докато се включи Skipper:
Тръгва се от изхода на "терапията". Ще видиш пътеката нагоре, между болницата и автомивката.
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот skipper » Пет Фев 11, 2011 9:43 am

Точно както Ozzie е обяснил - пред терапията (МБАЛ Св. Марина) има голям паркинг (бариери, таксита, коли ...), на който в края има газ станция и авто мивка. Между тях започва черна пътека нагоре. Именно там на оградата е закачена ето тази табела: http://jimmy.unitedandstrong.net/Pics/a ... 7_edit.jpg от там нагоре, следиш маркировката и се наслаждаваш :) При сухо време се прави за около час. От аладжа манастир има вариант за продължаване през гората по много приятни пътеки към КК Златни пясъци.

Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот bibendum » Пет Фев 11, 2011 9:52 am

Разходка с колела - каране по асфалт и черно до хижа Здравец

Кога: Събота 12.02.2011 г.
Тип: Разходка с колела (леко каране, подходящо за по-начинаещи, но не съвсем начинаещи)
Среща: 10:30 пред Веломагазин "УСТРЕМ"
До/маршрут: Варна - Константиново - с. Здравец (хижа Здравец) - Варна
Дистанция около: 50 км за двете посоки
Темпо: леко
Идея/цел: разходка
Организатори: Велоклуб УСТРЕМ, Бойко, Красьо
За контакти: 0887-38-00-54 - Красьо
Допълнителна информация: ще има възможност за хапване в Здравец
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот bibendum » Нед Фев 13, 2011 9:14 am

Вчера се получи грандиозен велопоход до село Здравец с елементи на Крос Кръчми . Няма да изпадам в подробности само ще кажа ,че бяхме 14 човека , в компанията даже имаше и една жена . Да не съм чул повече , че варненци сме несериозни и караме само през лятото :D .
Специални поздрави на Шуменската група и С.К.А. :beer: и Ви чакаме във Варна.
Ето и малко снимков материал.
Изображение
Изображение
По късно ще пусна още снимки.
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот bibendum » Нед Фев 13, 2011 10:55 am

Още снимки
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Тук са останалите снимки https://picasaweb.google.com/bibendum20 ... d12022011#
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот bibendum » Нед Фев 13, 2011 4:37 pm

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот monito502 » Вто Фев 15, 2011 1:42 pm

skipper написа:Точно както Ozzie е обяснил - пред терапията (МБАЛ Св. Марина) има голям паркинг (бариери, таксита, коли ...), на който в края има газ станция и авто мивка. Между тях започва черна пътека нагоре. Именно там на оградата е закачена ето тази табела: http://jimmy.unitedandstrong.net/Pics/a ... 7_edit.jpg от там нагоре, следиш маркировката и се наслаждаваш :) При сухо време се прави за около час. От аладжа манастир има вариант за продължаване през гората по много приятни пътеки към КК Златни пясъци.

Благодаря ви и на двамата. Като се постопли малко може пак да се организира едно "походче" :)
monito502

Рейтинг: 1200

Мнениеот islandia » Сря Фев 16, 2011 9:04 pm

bibendum написа:велопоход до село Здравец

Колега ,с теб заедно се прибрахме заедно ,нали не бъркам . Добро беше карането ,
само дето не ни стигна времето накрая да останем с другите. Надявам се тия дни ,
пак да има някаква организация
Аватар
islandia

Рейтинг: 1215

Мнениеот bibendum » Чет Фев 17, 2011 11:08 am

islandia написа:
bibendum написа:велопоход до село Здравец

Колега ,с теб заедно се прибрахме заедно ,нали не бъркам ...

Не бъркаш . :beer:
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот kvelikov » Чет Фев 17, 2011 12:42 pm

bibendum написа:...Да не съм чул повече , че варненци сме несериозни и караме само през лятото ...Специални поздрави на Шуменската група и С.К.А.

Бравос Варнас!
Добре, че има и снимки - иначе нямаше да го повярвам... ;)
На една от снимките видях и Димо - голям агент, но зверски го примързява. :smash:

Аз ще ударя едно рамо на агитката по Великден, като отсега се заглеждам по Девненско... :eyebrow:
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот bibendum » Чет Фев 17, 2011 1:30 pm

Ето и календарния план с предстоящи събития организирани от велоклуб Устрем . :beer: Надявам се повече хора да се присъединят към прдстоящите събития .http://ustrem-bg.com/calendar.php
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот bibendum » Съб Фев 26, 2011 2:54 pm

Утре , ако не ме домързи ще направя едно леко(2-3часа)(може да стане и тежко) каране над Владиславово. Ако има мераклии 9,30ч пред Катедралата (ако има хора от кварталите близо до Владиславово не е нужно да идват до центъра а да кажат къде им е удобно) . НЕ СЪМ НА 100% , така че ако някой ще идва да ми звънне на GSM- ма 0887 99 16 93.
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот bibendum » Нед Фев 27, 2011 8:12 pm

Днес с бат Орлин направихме страхотно снежно каране . Е на места имаше и малко бутане , но това е част от удоволствието . Няма да изпадам в подробности само ще пусна някоя снимка .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот bibendum » Съб Мар 19, 2011 2:19 pm

,,Планът е следния: 20.март (неделя) 10.00ч. - събиране пред веломагазин "Устрем", 10.30ч. - тръгване. Маршрутът е същия, който описах снощи - минаване през с. Звездица - през лозята - Паша дере - Галата - Варна. Който има желание - при хубаво време тръгваме ;)''
Аз лично няма да съм там, защото съм на работа.
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот kvelikov » Пон Мар 28, 2011 12:25 am

Хелоу, Варна!

Великден наближава, а по това време ще съм в града за 2-3 дена.
Отдавна си мисля да "прокараме" едно зиг-заг трасе (тип многогърба камила) с начало Терапията и край горите над Аксаково - изцяло по черно.
Черните пътища и пътеки са си там, само трябва да се навържат в една логична последователност.
Ако някой вече го е направил, моля да сподели трак.
Ако ли не, ето ви тема за размисъл.
Такъв трак може да послужи впоследствие и за така желаното варненско вело-рали.

Разбира се, от Терапията в посока Златните - Осеново има още един доста каран маршрут, който пък може да е североизточната дъга на въпросното трасе.
Аватар
kvelikov

Мнениеот milestone » Сря Мар 30, 2011 6:41 pm

Малко тракове от околията, може някои части да ти свършат работа. Сигурно имам още някъде по компютъра и все се каня да ги подредя и да ги публикувам, ама нали съм си мърляч...
Горе на платото между Терапията и Аксаково е малко скука освен ако не караш наистина на зиг-заг със спускания и изкачвания до града и обратно нагоре, което съм си мислел да го направя някога заради спорта, въпреки че не се връзва с туристическия ми стайл :)
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот kvelikov » Сря Мар 30, 2011 11:55 pm

Мерсим за траковете. :agree:
Точно нагоре-надоле ми е идеята.
Пълно е с пътечки, които просто трябва да се навържат в трасе.
Някои са особено интересни (надолу), а като качиш платото десетина пъти, се събира една почти планинска денивелация. :eyebrow:
Някъде над Владиславово Ози беше показал едно спускане с едни виражи - прелест.
Преди Аксаково също имаше яко пътече... да не говорим за Кауфланд, Кулата и т.н.

Ще се радвам, ако Ози се окаже във Варна и свободен по това време. :wavey:
Иво също назнайва интересни места, както още сума и народ.
Идеята ми е като се тръгне от Терапията (примерно), човек да може да си направи едно добро и натоварващо каране, изобилстващо
от технични препятствия.
Ако продължа да мечтая, това трасе (от Аксаково до Златните) може спокойно да се ползва за състезания или просто организирани карания.

Единия ден (примерно събота) ще поровя към Аксаково, а втория към Осеново.
Аватар
kvelikov

Мнениеот bibendum » Нед Апр 03, 2011 5:47 pm

Ох , Краси , не че се оплаквам но ме гепа една болка в кръста :banghead: и не знам кога ще се оправя . Не съм карал от месец , направо не е за говорене , ако се оправя задължително ще се включа.
Изображение
Аватар
bibendum

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 03, 2011 7:10 pm

засега съм във Варна, но още не съм се запознал с графика за дежурствата за този месец
но ще ти измислим нещо

P.S. с тракове и подобни не мога да помогна - нито имам GPS, нито имам желание да се сдобивам и работя с такова чудо
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот kvelikov » Нед Апр 03, 2011 7:39 pm

Аз траковете ще ги начертая "сателитно", а докато караме, ще записвам свежите и технични участъци.
После ще ги събера в един общ трак и ето ти цялостно трасе.
Ще се радвам да повъртим! :agree:
Аватар
kvelikov

Мнениеот Lonerider_Rozi » Сря Апр 06, 2011 8:13 pm

http://ustrem-bg.com/emaps/ Това би могло да свърши някаква работа :) Пътеки няма много, но отбелязаните обекти (чешми, магазини, бензиностанции и т.н) изобилстват. :beer: Свиркайте като ще се кара в района! :wavey:
Аватар
Lonerider_Rozi

Рейтинг: 1205

Мнениеот kvelikov » Сря Апр 06, 2011 8:44 pm

Полезно четиво. :agree:
Аватар
kvelikov

Мнениеот Lonerider_Rozi » Чет Апр 07, 2011 6:50 pm

Скъпи варненски колелеги, честита ни Забрана на колоезденето в Морската градина! :crazy: :crazy: :crazy: Поредния бисер на местната управа... :smash:
Аватар
Lonerider_Rozi

Рейтинг: 1205

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания