MacLeod написа:Здравейте, купих си нови курбели Shimano Deore XT. Точно тези http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=20679. Отидох да ми ги монтират и за сега нямам проблеми. Левият курбел се държи от 2 болта, които ми прави впечатление че не са много натегнати. Въпросът ми е до каква степен трябва тези болтчета да се натегнат ? В момента има мегдан за още, ако ги напъна.
MacLeod написа:А аз като човек, който няма подобен ключ, но искам през определен период да си проверявам болтчетата, как да разбера че всичко е точно без да ходя по сервизи ? С обикновен ключ за колело не става ли ? Няма да се напъвам да натягам много.
На левия курбел там където са болтовете има един отвор, в него има една пластмасова пластина. Затягаш докато почти двата края опрат в пластината. Така и друг път може да прецениш колко да стягаш
MacLeod написа:Мога със сигурност да кажа, че имат фабричен дефект и изкарват максимум 9 месеца преди да се развие левият курбел.
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Ами ако тези хора карат два пъти в седмицата, може наистина години да изкарат. Аз карам всеки ден и съм потрошил два броя труватив изофлоу. И двата изкараха като по часовник по 9 месеца до първото развиване на левия курбел. Плюс това вторя го натягах понякога. След като се разви го гресирах и пак го завих. Избута още 4 месеца и пак се разви. Втори път не съм го завивал, ами го хвърлих. Мога да кажа, че не съм ги използвал извън предназначението им.Много странно как някои хора с години си ги карат
MacLeod написа:Ами ако тези хора карат два пъти в седмицата, може наистина години да изкарат. Аз карам всеки ден и съм потрошил два броя труватив изофлоу. И двата изкараха като по часовник по 9 месеца до първото развиване на левия курбел. Плюс това вторя го натягах понякога. След като се разви го гресирах и пак го завих. Избута още 4 месеца и пак се разви. Втори път не съм го завивал, ами го хвърлих. Мога да кажа, че не съм ги използвал извън предназначението им.Много странно как някои хора с години си ги карат
Надявам се хората от Бас да са си свършили работата. Гледайки отвън нищо не може да се разбере..did написа:Основното за живота на курбелите е да се челоса средното
Ако това е условието, значи всичко е точноbikerider написа:Колкото за проверката - не трябва да можеш да затягаш БЕЗ сила. Ако можеш, значи са хлабави.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта