След като преди 1 година си взех Tektro Auriga Comp предна, преди 2 седмици от спирачката се чуваше гаден звук при натискането на лостчето и намалено спиране. Казвам си, трябва да е от накладките след като карам вече 1 година със оригиналните. Еми отидох в магазина, смениха ми ги със накладки Kool stop от 30-тина лева и се прибирам със мисълта, че ще се разработят, като имаше подобрение от последното спиране със старите накладки. Качих се на планината леко ХЦ, но никакво спиране от спирачката. Пак си казвам, че накладките не са се разработили. Карах 5-6 пъти по 10-на километра по асфалт но даже работата ставаше по-зле. Увеличаваше се скърцането при спиране, и пак нулево спиране. Накрая се ядосах и отидох в магазина от където веднага ми казаха, че спирачката пуска масло. ( извинявам се, но не запомних какво точно ми каза момчето. Бях ядосан
Има ли хора, които са карали тази спирачка или имат наблюдения в/у нея от по-дълго време, защото коментарите които намерих бяха от сорта на "взех, я засега е добре." Ако може споделете мнение след по-дълга експлоатация. Замислих се и за варианта ББ7 със лостче SD7 и качествени брони/жила.
Мисля, че за тези пари Avid Juicy 3, не е добро решение след прочетеното във форума. Не знам как стои въпросът със спирачките на Shimano. Забравих да спомена, че мога да отделя максимум 160 лева.
Приемам и предложения от CRC, като се чудя дали за 180-190 лева си заслужава Elixir R спрямо претенциите по-горе и дали има смисъл да давам по-вече пари. (В ЦРЦ е намалена в момента)
Благодаря предварително.