Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот PtD » Вто Фев 22, 2011 10:24 pm

spirov92 написа:@bobi108: Не питах дали е нормално да издиша, а възможно ли е да е от студа.

Възможно е, и още как. С 4getcredo бяхме участници в една зимна драма с такава завръзка... :evil:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот obelix » Сря Фев 23, 2011 5:32 am

PtD написа:Възможно е, и още как. С 4getcredo бяхме участници в една зимна драма с такава завръзка... :evil:

Как се обеснява това ? Уплатненията не би трябвало да се свиват от студа.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

Мнениеот PtD » Сря Фев 23, 2011 12:24 pm

obelix написа:
PtD написа:Възможно е, и още как. С 4getcredo бяхме участници в една зимна драма с такава завръзка... :evil:

А не, как. Въобще има ли материал, който се свива от студа? :popcorn:
Аватар
PtD

Мнениеот obelix » Сря Фев 23, 2011 1:50 pm

PtD написа:А не, как. Въобще има ли материал, който се свива от студа? :popcorn:

Хах, вярно. Аз си мислех, че основно металите и газовете се влиаят от тоя момент, а то се оказа, че някои видове гума се свиват пъти повече от алуминия примерно :nuts:
Аватар
obelix

Мнениеот Daniel Panev » Сря Фев 23, 2011 2:34 pm

PtD написа:
obelix написа:

Водата?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Фев 23, 2011 2:51 pm

Има метали, които се свиват при по-висока температура :eyebrow: ...
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот obelix » Сря Фев 23, 2011 3:40 pm

Daniel Panev написа:Водата?

Водата не удоволетворява повечето дефиниции на "материал" ;)
Аватар
obelix

Мнениеот obelix » Сря Фев 23, 2011 9:10 pm

Ако се абстрахираме от изпълнения стил Бендър, има ли някаква съществена/осезаема разлика в коравината/здравината/каквото-и-да-е между вилка с 1.5 стрежен и същата с 1 1/8 ? Казано по друг начин, ако търся вилка за 1.5 рамка и харесам нещо с 1 1/8 стрежен, до колко по-тънкия стрежен e недостатък ? От друга страна, по-тънкия стрежен има някои преимущества, като съвместимост с Angleset... :dontknow:
Аватар
obelix

Мнениеот PtD » Чет Фев 24, 2011 9:41 am

Daniel Panev написа:
PtD написа:

Водата?

Ъъъ. Специална бележка под линия ли трябваше да слагам??
Аватар
PtD

Мнениеот taurus13 » Чет Фев 24, 2011 12:24 pm

Всъщност водата е най-свита при 4 градуса - после се разширява... :P
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот PtD » Чет Фев 24, 2011 1:38 pm

taurus13 написа:Всъщност водата е най-свита при 4 градуса - после се разширява... :P

Да благодарим на Бог за това, че иначе щяхме да се разминем с живота и еволюцията ;)
Аватар
PtD

Мнениеот geco » Чет Фев 24, 2011 1:51 pm

geco написа:Въпросът ми е следният.Колелото ми е с 1.5 чело и полуинтегриране чашки,на който не знам нито модел нито марка.Вилката до сега беше твърда с стержен на резба.Сега искам да сложа амортисьорна.Долният конос мога да го избия от твърдата вилка така...но горният е на едно със гайката която обира луфта.Въпроса е дали мога да намеря някакъв конус от други чашки или е по-добре на дам на стругар дам и направи два конуса за новата вилка?

Явно не.Днес питах стругаря още като го видя каза че щом е лагерна черупка няма да стане.Можел да го направи ,но щяло да с изяде доста бързо т,к не било закалено.
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот _SoRa_ » Чет Фев 24, 2011 4:31 pm

Реших да сменя каската, която имам в момента с някоя по- добра и пасваща на размерите на главата ми. Сегашната ми каска е Bell Venture Unisize 54-61 и ми е голяма.
Колебая се между 3 модела:
Bell Variant
Fox Flux
Giro Hex
И трите модела са горе долу на една цена.
Проблема е, че тук в Сливен няма никакъв шанс да пробвам коя да е от трите. Не знам и коя колко тежи /Джирото мисля, че е 310гр./, как е проветрението на главата по време на каране, системата за реглаж. Четох ревютата на админ-а, но те са за старите модели на Giro Hex u Bell Variant.
Обиколката на главата ми е 57см, но в ми се струва, че размер 55-59см ще ми е голям /поне с такова впечатление останах от ревюто и от един отговор на ЛС до админ-а/. Зимата под каската слагам тънка полареша шапка.
Не че е голяма драма, но невъзможността за разглеждане и пробване на каските ме затруднява в избора.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот _SoRa_ » Пет Фев 25, 2011 1:03 pm

Миии ... докато се чудех взех, че поръчах Giro Xen :D
Малко ще почакам, но си заслужава :agree:
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот monkols » Пет Фев 25, 2011 2:19 pm

търся тема за зимното каране.наи-вече екипировка за ръце и крака.за ръцете-модели на добри зимни ракъвици,с добро проветряжване,щото като се изпотят моите и почват да измръзват.за краката същата работа,и с гамаши пробвах,нестава.чувал съм за загряващи стелки-на ел. ток,химична реакция,предварително загряване,ама намерих само едни за еднократна употреба.ако някой знае повече,трикове,хитринки,моля пишете,приемам всякакви съвети.
monkols

Рейтинг: 1245

Мнениеот lusi5001 » Пет Фев 25, 2011 3:45 pm

Здравейте :beer:
Някой знае ли каде мога да намера гердан с вилка смисал
то е едно важенце и от него виси 1 малка вилка :?
НАДЯВАМ се някой да ме е разбрал и да ме насочи от каде да си го купа и на каква цена :beer: :beer:
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот geco » Нед Фев 27, 2011 11:37 am

Някой знае ли в кой магазин разполагат с втулки за Sr Suntourn XCM V2
geco

Рейтинг: 1279

Мнениеот zafirovp » Нед Фев 27, 2011 8:50 pm

geco написа:Някой знае ли в кой магазин разполагат с втулки за Sr Suntourn XCM V2

Веломания (Драг) на бул. България. Купих преди 4-5 дни, две втулки за 9 лв.

СПЕШНО
Някой знае ли къде в София се продават гумени капачки за винтил на калипер? Нещо подобно - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=1938 Знам, че мога да поръчам от CRC, но ми трябват за утре.

ПС: Пиша, че ми е спешно, понеже утре ще караме, а не искам да ми влезе кал във винтила и после да отиде в калипера. Опитах с подръчни матеряли, но искам да съм на 100 процента сигурен, че няма да си прецакам спирачката.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот prokalnatiq » Нед Фев 27, 2011 9:46 pm

Искам да попитам какво е усещането дали една каска ми пасва, защото се съмнявам за мойта ефтина на Драг С/М размер. Като я сложа (без да съм я обтегнал с врътката) тя може да се мърда наляво-надясно, така ли трябва да е. Забелязал съм че при продължително каране, каската се преплъзва към тилът. Как мислите трябва ли да я сменя? :dontknow:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот BurNiNg_IcE » Нед Фев 27, 2011 9:50 pm

prokalnatiq написа:Искам да попитам какво е усещането дали една каска ми пасва, защото се съмнявам за мойта ефтина на Драг С/М размер. Като я сложа (без да съм я обтегнал с врътката) тя може да се мърда наляво-надясно, така ли трябва да е. Забелязал съм че при продължително каране, каската се преплъзва към тилът. Как мислите трябва ли да я сменя? :dontknow:

Голяма ти е. Аз имах същия проблем и след челен удър в дърво си спуках 3 зъба... :erm:
Занимавам се с внасянето на колела/части за колела от PinkBike/Aнглия/, за повече информация - ЛС!
Mоля, да ми пишат само наистина заинтересовани хора!
Линк към по-големите внесени части до момента.
Аватар
BurNiNg_IcE

Мнениеот prokalnatiq » Нед Фев 27, 2011 9:53 pm

Съжалявам, че не стана въпрос, но говоря за половинка (челадинка). Предполагам е същият отговор. :D :agree:
Аватар
prokalnatiq

Рейтинг: 1353

Мнениеот did » Нед Фев 27, 2011 9:56 pm

prokalnatiq написа:Съжалявам, че не стана въпрос, но говоря за половинка (челадинка). Предполагам е същият отговор. :D :agree:

Същият е. Не трябва да помръдва при каране и да стои така, че да пази най-вече челото, а не врата отзад.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот zafirovp » Нед Фев 27, 2011 10:43 pm

Понеже имам огромна глава, за разлика от сивото вещество вътре съм имал проблеми с намирането на подходящ размер каска. Всъщност в SLS (магазин с поне 100 различни модела каски за ски) намерих само 3, който ми стават. Продавачите там ме посъветваха, след като сложа каската да я размърдам малко и ако заедно с нея ми се движи кожата на главата, значи ми е точна. Ако каската се ''плъзга'' свободно по темето, значи ти е голяма.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот ferriniRider » Пон Фев 28, 2011 2:50 pm

Здравейте! Нов съм в този форум, така че може да съм объркал раздела.
Та въпросът ми е: Какво сполучливо колело да си купя на цена под 500лв? Засега се целя в Drag one - някакви отзиви, мнения?
ferriniRider

Рейтинг: 1260

Мнениеот mtiker » Пон Фев 28, 2011 7:18 pm

Аватар
mtiker

Рейтинг: 1210

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Фев 28, 2011 7:22 pm

vlakadjiqta написа:Здравейте! Нов съм в този форум, така че може да съм объркал раздела.
Та въпросът ми е: Какво сполучливо колело да си купя на цена под 500лв? Засега се целя в Drag one - някакви отзиви, мнения?

Здравей и добре дошъл във форума! Моят съвет е да отделиш малко време, за да прочетеш някои основни неща за планинските велосипеди на първо време. Разгледай статиите в сайта има наистина много и полезна информация. Конкретно на въпроса ти няма да давам отговор, защото той няма как да бъде кратък по начина по който си го задал ;) Мястото на въпросът ти е в подфорума Начален клас велосипеди и компоненти. Има и там доста теми в които е писано много. Ползвай търсачката, ако не се оправяш с нея ползвай Google с командата "site:www.mtb-bg.com/forum" + "ключова дума/фраза". Когато имаш някакви по-специфични критерии към велосипеда и имаш някаква изградена представа за какво ще го ползваш, поне на първо време, може да пуснеш нова тема в подраздела. Успех!
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Фев 28, 2011 7:26 pm

Сега и аз да питам нещо кратко:
Крив дълъг кол (разбирай 40 санта) повече ли натоварва рамката от прав дълъг кол. Естествено и в двата случая кола е изкаран не повече от допустимото.
С груги думи - трябва ли да си купувам нов кол, защото в момента карам с един който се е понакривил. Рамката е за DJ, а я карам основно градско :blush:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот Ozzie » Пон Фев 28, 2011 7:29 pm

mtiker написа:Каква е разликата м/у главините:....

DC 94-ката е чувствително по- лека. Също така фланците за спиците са с различен диаметър, т.е. ако си вземеш такава, за лявата и дясната страна на колелото ще ти трябват спици с различна дължина.
По спомен теглото на DC 91 е около 220 -230 гр., без QR.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот monkols » Пон Фев 28, 2011 8:37 pm

IVO Jordanov написа:Сега и аз да питам нещо кратко:
Крив дълъг кол (разбирай 40 санта) повече ли натоварва рамката от прав дълъг кол. Естествено и в двата случая кола е изкаран не повече от допустимото.
С груги думи - трябва ли да си купувам нов кол, защото в момента карам с един който се е понакривил. Рамката е за DJ, а я карам основно градско :blush:

кривия кол натоварва повече.тежеста ти вече действа в друга посока от "заводската"
monkols

Рейтинг: 1245

Мнениеот hitar_potter » Пон Фев 28, 2011 9:25 pm

monkols написа:
IVO Jordanov написа:Сега и аз да питам нещо кратко:

кривия кол натоварва повече.тежеста ти вече действа в друга посока от "заводската"

Мисля, че проблемът е, че вече кола си има слабо звено и ще продължава да се огъва. Но смятам, че ако си настроиш колко напред/назад да ти е седалката, натоварването върху рамката ще е същото като с нормално колче.
Изображение
Аватар
hitar_potter

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум