Лифта Княжево-Копитото - можем ли да го спасим???

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот Phantom » Чет Юни 30, 2005 4:17 pm

nestata sa mnogo slogni i edwali nqkoi ot nas ili wsik4i nie mogem da gi promen i mislite li 4e towa e wapros na pari.....ne towa ne e wapros samo na pari a na mnogo mnogo pari zastoto lifta naistina trqbwa da se postroi po4ti na nowo,no oswen towa lifta e wapros na interesi zastoto obstinata moge da e iskala da go prodade no i meq sa q po pritisnali primerno ot kopitoto gore ot restoranta i hotel koeto e nai malkoto i za koeto e spomenata zastoto tam ne moga da otide6 i da izpie6 edin 4ai ei taka na spokoistwie samo kato se dobli4i6 kam whoda dwama zdrawenqci zastawat na nego i ti kazwat: dobyr den, kakwo jelaete"koeto si e 4ist namek mahaise ot tuk predi da sme te grymnali ili izhwyrlili ili ako naprawi6 gre6kata da se otwarq6 te iznasqt na 200m ot ogredite raztoqnie i ti kazwat 4e ako se warne6 ne se znae dali ste moge da hodi6 i towa be spomenato na moi poznat koito ima smelosta da popita zasto nemoge da wleze.no az se otplesnah ot temata.mogebi trqbwa da se organizira nqkakw koncert ili nqkakwo meropriqtie s pomostta na izwesni li4nosti na koeto da prisastwat medii i politici(nali ug za tqh bilo wagno kakwo smqtame nie izbiratelite).A mogebi trqbwa da se naprawi podpiska.ili wsi4ko towa da se obedini,no waw wseki slu4ai bez da se obarne wnimanie i da se predizwika obstestweni wnimanie pogled kym tozi wypros nisto nqma da stane.a ot towa kolko ni e lqwo ili dqsno prawitelstwoto spored men nqma golqmo zna4enie.
Лесно ми е, защото се задоволявам само с най-доброто.
Phantom

Рейтинг: 1200

Мнениеот Alien » Чет Юни 30, 2005 4:30 pm

@bikerider - кажи им го! :)

Осъзнайте се. На никого не му пука за нас. И скоро няма и да му. Така че на строежи на лифтове специално за нас или пускане на автобусни линии с ремаркета отново за нас не се надявайте.
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Юни 30, 2005 8:39 pm

[quote="Alien"]

@bikerider - кажи им го! :)

Осъзнайте се. На никого не му пука за нас. И скоро няма и да му. Така че на строежи на лифтове специално за нас или пускане на автобусни линии с ремаркета отново за нас не се надявайте.
[/quote]

ето го и вечният песимист
:)
прави си за лифтовете, но не и за автобусите
:)
бая хорица мислят вяриянта за бусчета с които да качват себеподобни с/у заплащане
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот klmn » Чет Юни 30, 2005 9:41 pm

М-у другото автобуси 61и261 които возеха от Овчакупел до Златни мостове не движат от март месец(дьржавни)Сега има само маршрутка в която колело не мож качи.
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот unbekannt » Чет Юни 30, 2005 10:10 pm

TOYAGA, емоциите са ми съвсем на място!А ти явно си се примирил...Кво предлагаш да правим?Да си стоим и да си потропваме весело по масата?Не мисля че е удачно...
Phantom-e, твоят приятел или много телевизия гледа човека, или е сънувал нещо...Е верно, по къси панталони и потник нема да го пуснат, ама чак пък да го изхвърлят некъде си...
unbekannt

Мнениеот GECKO » Чет Юни 30, 2005 10:53 pm

@ bikerider - извинявам се ако е имало малко неразбиране. По-горе в темата съм изразил що-годе реалистично мнение, поне както аз го виждам, последното беше оптимистично, като ми става ясно, разбира се, че така от самосебеси не стават нещата.... точни са ти расъжденията и се извинявам, че преекспонирах въпроса с отговора ти и се надявам малкото спорче което се получи да спре до тук....

Сега по темата...

Edit: изписах доста по темата но го затрих щотУ каквото и да пиша най-вероятно нещата ще станат като при Симеоново - ние искаме те не. Може би най-конструктивното нещо, което можем да направим е да си поговориме с хората от маршрутките да отворят една линия Княжево-Копитото която да работи през събота и неделя (защото се съмнявам да им се хареса идеята за всекидневен курс до там) и състояща се от две таксита с ремаркета за коелелата (не знам за Симеоново но поне тези от маршрутките по-лесно ще се убедят за ползата от ремаркетата)

Смятам, че аз се изчерпах по темата ако ще се провеждат разговори с хората от маршрутките съм готов да се включа също така смятам, че друго по темата са просто ненужни коментари
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Пет Юли 01, 2005 7:20 am

@GECKO:
нито за момент не съм гои приемал като спор, щото и на двама ни е болна тази тема . Също така не мисля, че има за какво да ми се извиняваш

[quote]
Може би най-конструктивното нещо, което можем да направим е да си поговориме с хората от маршрутките да отворят една линия Княжево-Копитото която да работи през събота и неделя (защото се съмнявам да им се хареса идеята за всекидневен курс до там) и състояща се от две таксита с ремаркета за коелелата.
[/quote]

Абсолютно съм съгласен и те подкрепям с две ръце :agree::agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пет Юли 01, 2005 7:24 am

[quote="unbekannt"]

TOYAGA, емоциите са ми съвсем на място!А ти явно си се примирил...Кво предлагаш да правим?Да си стоим и да си потропваме весело по масата?Не мисля че е удачно...
Phantom-e, твоят приятел или много телевизия гледа човека, или е сънувал нещо...Е верно, по къси панталони и потник нема да го пуснат, ама чак пък да го изхвърлят некъде си...
[/quote]

Ако ми позволиш да отговоря и аз - мисля че не става дума за примирение, а за призив към по-трезва преценка на нешата и както TOYAGA съвсем на място се изрази - за разсейване на "розовата мъгла" на ентусиазма.
Аватар
bikerider

Мнениеот unbekannt » Пет Юли 01, 2005 11:01 am

Еми ОК, разсей я, ма кажи тогава реалистично според вас решение за проблема на лифта...
unbekannt

Мнениеот bikerider » Пет Юли 01, 2005 11:56 am

е колко пъти ????

не мога да разбера какво не ти харесва във варианта с буса. ако упорстваш за лифта, действай. свободно.
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пет Юли 01, 2005 12:02 pm

[quote="unbekannt"]

Еми ОК, разсей я, ма кажи тогава реалистично според вас решение за проблема на лифта...
[/quote]

КоУеУо имаш ли? Крака имаш ли? Можеш ли да караш? Знаеш ли къде е "Копитото"?

Действай! :D:D:D
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юли 01, 2005 1:53 pm

Значи да стигнеш от т. А до т. Б има различни спосби и маршрути. Изборът на сътветния начин и път за придвижване се прави въз основа на n на брой фактори, които на всичкото отгоре имат и своите приоритети (тегловни коефициенти). За всеки човек тези фактори са различни и имат различни коефициенти. По моята преценка бусчето е лесно осъществим и сравнително евтин вариант. По чужда преценка може и да не е. Друг може да предпочита телепортацията например.:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот velco » Пет Юли 01, 2005 1:55 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="unbekannt"]

[/quote]

КоУеУо имаш ли? Крака имаш ли? Можеш ли да караш? Знаеш ли къде е "Копитото"?
Действай! :D:D:D
[/quote]

:thumb::thumb::thumb:
:paperba: Proud member of the "Brown Paper Bag Team(tm)"
velco

Рейтинг: 1700

Мнениеот unbekannt » Пет Юли 01, 2005 2:19 pm

Ма виж са - въпросът беше да разсееш "розовата мъгла", като предложиш друг, РЕАЛИСТИЧЕН СПОРЕД ТЕБ ВАРИАНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА ЛИФТА, не да ми говориш със заобикалки, квот си знаеш за некво си бусче.Така и баба знае!Пусни си тема за бусче, немам против, обаче дай да запазим тая чиста от тъп флуд и да обсъждаме лифта!Ко ше кажеш?
unbekannt

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Юли 01, 2005 2:22 pm

Г-н Непознат, намери милион-два и ще обсъждаме лифта.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Юли 01, 2005 2:49 pm

[quote="unbekannt"]

Ма виж са - въпросът беше да разсееш "розовата мъгла", като предложиш друг, РЕАЛИСТИЧЕН СПОРЕД ТЕБ ВАРИАНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА ЛИФТА, не да ми говориш със заобикалки, квот си знаеш за некво си бусче.Така и баба знае!Пусни си тема за бусче, немам против, обаче дай да запазим тая чиста от тъп флуд и да обсъждаме лифта!Ко ше кажеш?
[/quote]

Ако не си разбрал, реалистичен вариант за спасяване на лифта в момента няма. Ако ме опровергаеш само ще се радвам.
Предложи ти нещо - така да искаш другите да измислят нещо неизмисляемо и баба знае!

Тъп flood викаш? Мерси. Аз бях дотук. Ти си се рей из облаците и викай "спасете лифта"...
Аватар
bikerider

Мнениеот bbt » Пет Юли 01, 2005 5:53 pm

Admin

Posted - 30/06/2005 : 10:58:49
--------------------------------------------------------------------------------

На мен ми се струва, че лифтът е изцяло за смяна, като се запази само трасето Разбира се, това е съвсем непрофесионално мнение.
Като слухове съм чувал, че собстветикът (представен ми като общината) се опитва да му намери купувач, но с условието това да бъде лифт, а не примерно станциите му да се превърнат в хотели или заведения, а по средата нищо. И май засега няма навитаци Разбира се, това са само слухове...

--------------------------------------------------------------------------------

Животът е кратък, карай бързо!

Zna4i marzeshe me da 4eta vsi4ko, no specialno za lifta (poneje jiveja na 10min ot tam) cenata mu v tova sastoianie prez 2003g beshe 450 000leva i nekvi Swiss go beha vzeli mai na concesia i po4istiha traseto okolo nego no posle neshtata spriaha,do kolkoto razbrah ima edin dva stalba za smiana i vsi4ki vajeta i kabinki(te nali go spriaha zashtoto se skasa vajeto)
bbt

Мнениеот nikitzo » Пет Юли 01, 2005 7:13 pm

Spored men vsi4ki stulbove trqbva da se smenqt v kombinaciq sus stanciite i sedalkite.
Zashto?
Kakto kazah lifta e s noseshto vuje (tova vurhu koeto se turkalqt kabinkite) - debelo I tegleshto vuje (tova koeto durpa kabinkite)- po tunko
Kabinki dokolkoto si spomnqm ne sa padala ami samo se e skusalo tegleshtoto vuje i malko se se posgustili kabinkite.
Ehh ina4e koito se e vozil shte si spomni kak sled ka4vane liftadjiqta zaklu4vashe kabinkata s klu4 i posle na dolnata stanciq ti q otklu4vat.

V ZAKLU$ENIE:
kakto kaza bikerider ako imah 50-100 000 000 $ ne bih gi investiral v tozi lift pri potencialni i seriozni klienti 100-200-300....1000 koloezda4i
Bih gi investiral naprimer v osvejavane/podmqna na lifta na laleto kude klientite sa mnogo pove4e
Da ne govorim za pulnite bezumiq na Vitosha kudeto nqma 2 lifta raboteshti s 1 karta
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот George » Пет Юли 01, 2005 10:48 pm

[quote]Ма виж са - въпросът беше да разсееш "розовата мъгла", като предложиш друг, РЕАЛИСТИЧЕН СПОРЕД ТЕБ ВАРИАНТ ЗА СПАСЕНИЕ НА ЛИФТА[/quote]

Това съоръжение е морално остаряло и ако ще има въжена линия Княжево-Копитото, тя ще трябва да се изгради 99% отначало. И тук възниква въпросът за рентабилността въжената линия, какъв е потенциалният пътникопоток, как би се натоварвала линията през сезоните, цената на изграждането, цената на поддръжката и т.н.
Всички тези фактори образуват цената на билетчето.
Явно засега лифтът е неизгодна инвестиция и затова никой нищо не прави. Иначе и аз изпитвам носталгия към тази линия.
Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има матрял
George

Мнениеот TOYAGA » Пет Юли 01, 2005 10:59 pm

[quote]...потенциалният пътникопоток...[/quote]

Нека не забравяме и за не по-малко важните фактори "храноден" и "човеколегло" - в противен случай несъмнено ще оплетем сметките...
Аватар
TOYAGA

Мнениеот TOYAGA » Пет Юли 01, 2005 11:01 pm

@ nikitzo

:agree:
Аватар
TOYAGA

Мнениеот unbekannt » Пет Юли 01, 2005 11:52 pm

Скивайте сега, вярно че за реконструкция са нужни много пари, но обърнете внимание на фактът, че след като Столична Община го обяви еднократно и както се оказа впоследствие неуспешно(като резултатите от този търг бяха старателно потулени от медиите) на търг на безумната НАЧАЛНА цена от 1 000 000 лв. тя не си е мръднала пръста, а камо ли да направи нов опит, да продаде съоръжението на по-ниска цена, с цел някой да купи за да го стопанисва поне!(имайки предвид инвестицията, която трябва да се направи, общината трябваше да поиска много по-ниска цена за него, поне по мое мнение!)Та това имам предвид аз - чрез медиите трябва да се покаже нехайството на чиновниците в тая община, не съм казал че трябва да правим протести като онея от Суходол!!!Просто колкото и да е зле лифтът, то е не толкова защото е стар, ами поради безобразното отношение на общината и явното нежелание да го продаде.Тук има нещо гнило - защо общината не го продава толкова време? - ето това би станало за репортаж в някоя медия.Добре, казвате никой няма да се сети за байкърите - ОК, да поискаме отговор на въпроса по-горе като обикновени граждани/туристи!
За бусчета нямам против, обаче я си помислете пак добре - как/от кой ще изискате да се сети за нас(както говорите за лифта - нали на никой не му дреме за нас...)и да ги осигури/пусне в експлоатация?Колко би струвал билетът за 1 такова бусче, предвид малкото количество хора, които би извозило? - не мисля, че би бил по-евтин от 9лв. ...Колко пъти на ден/седмица това бусче(вслучай, че някой въобще се сети да го осигури...)би се качило на Витоша?Това бусче ще се ползва само от нас, байкърите, доколкото разбирам??? - е, понеже на никой не му дреме за нас, хептем никой нема бусче да пуска, само заради некви си карачи...а лифта би се ползвал от доста повече хора си мисля...Та така, ма тва си е мое мнение де, може да сметнете, че се рея в облаците, все ми е тая...
bikerider, нема да изпадам в простотия и да ти отговарям, за да правим дебилен флууд!;)Дай да пишем по темата, мисля че е достатъчно сериозна!
NovemberCharlie, заядливото ти включване не заслужава отговор!
unbekannt

Мнениеот nikitzo » Пет Юли 01, 2005 11:55 pm

[quote="TOYAGA"]

@ nikitzo

[/quote]

Въй
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот bikerider » Съб Юли 02, 2005 2:13 am

@unbekannt:
за мен вече е очевидно, че имаш някаква нездрава фикс-идея :crazy: за тоя изгнил лифт. следователно е напълно безсмислено да се води диалог с теб.

препоръчвам ти да се огледаш и да приемеш фактите каквито са. трудно е ама помага.

лека нощ.
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Съб Юли 02, 2005 2:15 am

[quote="nikitzo"]

[quote="TOYAGA"]

@ nikitzo

[/quote]

Въй
[/quote]

Няма въй. Да си мислил преди да говориш свестни работи :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот George » Съб Юли 02, 2005 7:43 am

[quote="TOYAGA"]

[quote]...потенциалният пътникопоток...[/quote]

Нека не забравяме и за не по-малко важните фактори "храноден" и "човеколегло" - в противен случай несъмнено ще оплетем сметките...
[/quote]
Много точно казано:clap:.
Посочениата от мен величина "пътникопоток" има пряко отношение към коефициента на натовареност на линията, който се изчислява по формулата

К = (брой превозени пътници)/(капацитет на линията)

И оттук започват сметките за изграждането на лифта, тъй като броят на потенциалните пътници зависи от инфраструктурата на Копитото, Златните мостове и региона.

Последният път когато бях на Златните, там имаше едно-единствено работещо капанче, в което ядох "боб-чорба" в която преобладаваха люспите от боба. Приятелите ми ядоха "леща", а порция "200 гр. пържени картофи" се състоеше от десетина резенчета пържени картофи.

Така изглежда проблемът "храноден". За "човекоодеало" не знам, но не бих посмял да придобивам личен опит. Ти виж на какво дередже е хотелът на Алеко, където уж всичко е наред и има много туристи.
George

Мнениеот uha_rampage » Съб Юли 02, 2005 10:31 pm

Къде по-точно на Златните си бил?

Щото аз последния път там си хапвах доста вкусни пържолки+солидна порция картофки.
А нагоре в някои от хижите си е просто супер.

Но Комиенть...
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот George » Нед Юли 03, 2005 10:20 am

[quote]Къде по-точно на Златните си бил?

Щото аз последния път там си хапвах доста вкусни пържолки+солидна порция картофки.
А нагоре в някои от хижите си е просто супер.

Но Комиенть...

[/quote]
И аз но комиенть. Явно си бил на Златните по друго време. Аз съм описал впечатленията си от миналата есен.
George

Мнениеот uha_rampage » Нед Юли 03, 2005 12:45 pm

Да по 'много различно' време бях там - "Полани 1960та" През кУмОнизма бях там с другарчетата... Всъщност на всеки 20 дни се качвах от Януари до Май(2005година-само да поясня). Нямаше никаква промяна освен спирането на рейсовете. Но сега с марщрутките е по-евтино и по-бързо. Горе е пълно с туристи и има бая места, където да се наплюскаш като животно. А ти искаш да ми кажеш, че там е мизерия и нещата се променят за дни, което е пълна глупост.
Аре със здраве:nono:
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот unbekannt » Нед Юли 03, 2005 2:06 pm

bikerider, очавидно безинициативността ти те кара да мислиш, че аз имам фикс идея...ОК, нема лошо, не ме интересува кво си мислиш, обаче ей тук си личи кви тъпи балкански субекти сме сичките...Вместо както ви казах в началото да се обединим, като хора с общ интерес, както правят таксидижиите например и да се постараем да свършим нещо, ние се изпокарваме типично по български, щото на некои моето желание да се направи нещо им изглежда като фикс идея:crazy:...NO COMMENT...правете квот знаете, БЪЛГАРИ...Некой ми предлагаше да изкачвам на собствен ход, щот съм си имал крака...ама сигурно не се сеща, че има и downhiler-и, които не могат да изкачват баирите на собствен ход, просто щот машините им ТЕЖАТ...катерете се поотделно, кат много знаете и кат сте така здраво стъпили на земята - кой с квот може - с рейс, с кола, ако щете със запорожеца на дедо си, през **** ми е...След като не щете ние да вземем инициативата в свои ръце, а едва ли не ме обявявате за Блясъчко-мечтателника, правете квот знаете!Тия клубчета байкърски за кво са бе?Само да си правите кефа и да гледате на живота от шоколадовата страна ли?Толкоз ли е трудно да дадем малко 'храна' на медиите и да отприщим историята?Са некой ше ми изцепи - ми направи го сам бре, като е толко лесно...Ама същия тоя некой, ако един ден, дай Боже, лифта проработи, пръв ше дойде да го ползва...Лесно е, да, обаче ако действаме единно!Знайте само едно - Европа точно затва не ни ще - щот сме прости балкански субекти - вместо дружно да си защитаваме интересите, некои плюят върху хората, предлагащи да се направи нещо...Така стана с АЕЦ - като ни видеха, че така лесно прекланяме глава, а не защитаваме обществените/т.е. собствените/ си интереси, ше има не за 2008, а за 2088 г. да ни отлагат!Аре баста, peace, живейте как акъл ви учи...
unbekannt

ПредишнаСледваща

Назад към Архив