SR Suntour DURO DJ E

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването до 130-170 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

SR Suntour DURO DJ E

Мнениеот Downhill_01 » Сря Мар 02, 2011 12:19 pm

Кажете си мнението за тази вилка , четох доста мнения и искам да ви попитам дали и добра за АМ велосипед ,защото смятам да си поръчвам такава вилка с рамка НТ2. Тежа 65 кила някъде и се чудя дали няма да е твърда?Кажете какви са положителните и отрицателните страни на вилката.И ако е твърда как да я направя по-мека , последно смяната на масло с 2.5w ще я направи ли по мека или ще я накара да се връща по-бързо?
Поздрави :beer:
Колега, ся ти пожелавам много здраве.
Поздрави жената и децата, бате,
и стига си писал по тея форуми бе глупак.
Аватар
Downhill_01

Рейтинг: 1159

Re: SR Suntour DURO DJ E

Мнениеот spirov92 » Сря Мар 02, 2011 12:32 pm

Гъстотата на маслото влияе на rebound-а. Ако искаш да е по-мека, развиваш preload врътките. Ако пак ти е твърда, сменяш пружините.
spirov92

Рейтинг: 2000

Мнениеот Downhill_01 » Сря Мар 02, 2011 9:08 pm

Mерси , сега вече го разбрах точно и ясно.Поздрави и мерси за бързия отговор :D :D :D
Колега, ся ти пожелавам много здраве.
Поздрави жената и децата, бате,
и стига си писал по тея форуми бе глупак.
Аватар
Downhill_01

Рейтинг: 1159

Мнениеот KiselotoMliako » Вто Мар 08, 2011 10:32 pm

И аз мисля да сменя ХСR-a с DURO DJ E, че минах на хидравлика, а максималния размер на диска за ХСR е 185мм, което не мисля, че ще ми стигне, т.к. с раницата съм има-няма 115кг.

Че ще я сгъна повече от колкото трябва, вилката, ми е ясно. Въпросът ми е дали мога да разчитам, че като и дават максимален ротор 210мм, няма да се разлуфти (или скърши направо) под действието на завишената от масата ми спирачна сила (спрямо предполагам стандартен колоездач, за който Сънтур са си правили сметките ~ 75кг.)

По принцип бих предпочел Епикон да си го помпам по желание и да ме вози по-добре, но това ме разколеба:

Harka написа:
EccentricMOTION написа:Сладур, епикона остана без уши от 203 и Juicy 5 :love: ае да си премълча, нали нищо никога не разбираме, нищо не сме виждали...не всички караме фокс бе БАТЕ.....

Сладур, следващия път прави уточнението, че става дума за вилки направени от говнолин и с максимално допустими размери (дадени от производителя) на диска от 185мм, а не дрънкай глупости на общо основание. Бате.

На база на препоръчаните от производителя диаметри, мога ли да допусна, че ако не по-качествен говнолин, от сънтур са сложили поне повечко от стандартния на критичните места при Дурото и ще ме вози безаварийно то?
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот acidrain » Сря Мар 09, 2011 7:38 pm

Взимай епикона без да се притесняваш.Карал съм по-ниският клас въздушна вилка на Suntur - raidon air с 185мм диск, никакви ядове.чак 210мм ротор не ти трябва.
Gott mit uns
Изображение
Аватар
acidrain

Рейтинг: 1800

Мнениеот THEZOGGO » Сря Мар 09, 2011 11:35 pm

Ники, на теб ти трябва вилка с 20 мм ос. Не се занимавай с 10 ка. Осукването при твоите килограми е неизбежно. Също така отпред винаги е по-добре да си с по-голям ротор. Така че каквато и вилка да сложиш на 10 ка ос с 203 мм ротор или по-голям то ще й окажеш доста голямо натоварване което ще й се отрази пагубно. Но остави вилката дали ще я счупиш, всичко е консуматив в крайна сметка, но може ти да пострадаш от това.

Карал съм Дуро Е и според мен за парите си вилката е добра. Маслото с което се кара е с вискозитет 2.5 w. Рибаунда се усеща. Прилоуда на пружината също го има в някакви граници.

Междудругото сега виждам че има Дуро Е с 20 ка ос --> http://screambikes.eu/vilki/amortisiorn ... 20qlc.html
е теглото никак не е малко като за 130 мм вилка, а и парите не са малко за този вид хидравлика но може би това е някакъв вариант.

Също така може да забавиш вилката, така да се каже да я втвърдиш ако й сложиш по-плътно масло, например 5 w. Трябва да експериментиераш, но мисля че за теб 20 мм ос е едиствения вариант. Сигурноста е по-голяма.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот KiselotoMliako » Чет Мар 10, 2011 12:36 am

До сега с XCR-а с 9-ка ос и V-brake не съм имал никакви проблеми, но предполагам, сученето идва от това, че спирачната сила идва по-близо до оста при дисковата спирачка.
Иначе Епикон с 15-ка ос е на парите на Дуро с 20-ка, но пак си остава с макс диск 185мм. По принцип мисля, че 203-ка ще ми дойде по-добре от гледна точка на загряване и охлаждане, не толкова от към спирачна сила, но щом Евгени казва, че няма проблеми, мисля че с един 180мм ХТR IceTech ротор ше заспи системата с Епикон 15-ка.

@Зого: Аз "твърда" и "мека" вилка го разбирам в смисъл на характеристиката килограми/свиване, това при Дуро само с пружините може да се промени (ако някъде се намерят/навият такива), или евентуално с прелоуда, но като съдя по жалкия такъв на ХCR не мисля, че ще може да се натегне за 115кг. Да не говорим, че отделно въпросния прелоуд (поне при ХСR) "втвърдява" пружината за сметка на хода, отивайки в по-горна част на характеристиката ѝ, което от моя гледна точка е зверски безсмислено.
А предполагам, че фабрично са го измислили да си е добре рибаунда с неговото си масло. За него, мисля, че килограмите нямат никакво значение, освен в случай, че се сложат мощни пружини, и за да се уравновеси тяхната опънова сила при разгъване на вилката може да се наложи по-гъсто масло.

Както и да е, в моя случай, чичо доктор днес ме "зарадва", че имам доста време да събирам за по-хубава вилка, та ако не отиде бюджета за профилактика на ключица, може и да погледна нещо по-марково, но за сега така като ви слушам Епикон 15мм ос като че ли е най-добрия вариант.

:beer: Мерси за съветите!
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот taurus13 » Чет Мар 10, 2011 9:05 pm

KiselotoMliako написа:До сега с XCR-а с 9-ка ос и V-brake не съм имал никакви проблеми, но предполагам, сученето идва от това, че спирачната сила идва по-близо до оста при дисковата спирачка.

Не щото идва по близо до оста, а защото v-brake е симетрична спирачка, а дисковата е закачена на единия ботуш. :)
Изображение
Аватар
taurus13

Назад към All Mountain/Ендуро продукти