кормило

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

кормило

Мнениеот barbarossa » Вто Ное 18, 2003 8:02 pm

я дайте акъл как да сваля ръкохватките от кормилния лост,че искам да си сложа извито кормило... и какво точно ще ми препоръчате... аз карам XC и ходих в БАС и там си харесах много неща ама искам да избера оптималното цена качество... :D:)[:p]
Аватар
barbarossa

Рейтинг: 1700

Мнениеот TheUndertaker » Вто Ное 18, 2003 8:23 pm

Mi s malko maslo kato vkara6 pod tqh stava lesno :)!za kormiloto mi kum 30 leva znam 4e ima hubavo pazzazi i truvativi ....!

[b]nqma ni6to po ne6tastno ot 4ovek vqrva6t na sobstwenite si izmislici![/b]
Аватар
TheUndertaker

Рейтинг: 2000

Мнениеот Jacket » Вто Ное 18, 2003 8:38 pm

Бе никво масло... само с вода. Просто повдигаш леко ръкохватката от вътрешната страна и сипваш малко вода. Тя няма да влезе, ама като позавъртиш леко ръкохватката почва да влиза все по-навътре и общо взето след 5-6 врътвания ръкохватката излиза, дори и с няколко капки вода. Ако налееш масло, после ше си търсиш нови ръкохватки...
В БАС има един Pazzaz за 29 лева, със пирочина 64см, което май е най-продаваното и масово кормило :) Аз познавам поне 10 човека, които карат с такова (включително и аз), а кой знае колко още има. Е, ако ти трябва по-широко ще трябва да се бръкнеш малко повечко, към 60-80 лева... Ръкохватки също има много хубави в БАС. Не знам дали имат някаква марка, но са супер удобни и не се пързалят. Едни черно-сиви са и струват 8 лева двете.
Като си слагаш обратно ръкохватките им пръсни вътре малко пяна за коса и ще се циментират за кормилото :) Като искаш да ги махнеш след време пак правиш процедурата с водата, само че с малко повече въртене :)
Никакви масла и лепила...

Ride fast, yet ride smart!
:}):;)
Аватар
Jacket

Мнениеот screamBoy » Вто Ное 18, 2003 10:15 pm

също със сапунена вода става добре и се отмива лесно
и по другите магазини има по-евтини грипсове като има и различно широки и с различен профил

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 18, 2003 10:34 pm

[quote="barbarossa"]

я дайте акъл как да сваля ръкохватките от кормилния лост,че искам да си сложа извито кормило... и какво точно ще ми препоръчате... аз карам XC и ходих в БАС и там си харесах много неща ама искам да избера оптималното цена качество... :D:)[:p]
[/quote]

За сваляне на ръкохватки има дърт, БРЪЗ и изпитан чалъм – отиваш в някоя санитарна аптека (има такава на Попа до художествената гимназия – факт, който бих нарекъл симптоматичен) и си купуваш една ГОЛЯМА КОНСКА спринцовка за конска доза със съответната игла (струват буквално нищо). Пълниш спринцовката наполовина (може и изцяло, ако те кефи да пръскаш наоколо) с вода, забождаш иглата във ВЪНШНАТА част на ръкохватката докато опре в метала на кормилото и Я ИЗПРАЗВАШ МОЩНО. След тази процедура ръкохватката се изхлузва с лекотата, с която по принцип се изхлузват ВСИЧКИ ДРУГИ... хм, неща, в които си се ИЗПРАЗНИЛ МОЩНО.

Get mad, then get over it.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот uha_rampage » Вто Ное 18, 2003 11:40 pm

buahhahahahahuahhahahahahuahhahahahahuahhahahahahuahhahahahahuahhahahahahvuahhahahahahuahhahahahahuahhahahahahuahhahahahahuahhahahahah :D:D:D:D

UHA™ ADMIN LEVEL 5
www.rampage.hit.bg
www.uha-mtb.hit.bg
www.rampage.hit.bg
Drujba-2 County - кварталът на богатите :)
Аватар
uha_rampage

Мнениеот MOD » Сря Ное 19, 2003 12:50 am

[quote="TOYAGA"]

[quote][i]Originally posted by barbarossa[/i]

Пълниш спринцовката наполовина (може и изцяло, [b]ако те кефи да пръскаш наоколо[/b]) с вода, забождаш иглата във ВЪНШНАТА част на ръкохватката докато опре в метала на кормилото и Я ИЗПРАЗВАШ МОЩНО. След тази процедура ръкохватката се изхлузва с лекотата, с която по [b]принцип се изхлузват ВСИЧКИ ДРУГИ... хм, неща, в които си се ИЗПРАЗНИЛ МОЩНО.[/b]
[/quote]

:D:D:D:D
40ve4e ... stila ti e absolutno nepovtorim
Eto tozi post ( a i drugi podobni )vnasyat kolorit vav foruma, po moeto skromno mnenie. I to ne tolkova sas saveta ( koeto e dobar i dreven ), kolkoto sas stila na izrazyavane ...:D:D

"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
--------------------------------------------------------------------

MOD = Master Of Disaster :D:D:D
"Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата."
MOD

Рейтинг: 1715

Мнениеот bikerider » Сря Ное 19, 2003 3:28 pm

[quote="Jacket"]

Бе никво масло... само с вода. Просто повдигаш леко ръкохватката от вътрешната страна и сипваш малко вода. Тя няма да влезе, ама като позавъртиш леко ръкохватката почва да влиза все по-навътре и общо взето след 5-6 врътвания ръкохватката излиза, дори и с няколко капки вода. Ако налееш масло, после ше си търсиш нови ръкохватки...
В БАС има един Pazzaz за 29 лева, със пирочина 64см, което май е най-продаваното и масово кормило :) Аз познавам поне 10 човека, които карат с такова (включително и аз), а кой знае колко още има. Е, ако ти трябва по-широко ще трябва да се бръкнеш малко повечко, към 60-80 лева... Ръкохватки също има много хубави в БАС. Не знам дали имат някаква марка, но са супер удобни и не се пързалят. Едни черно-сиви са и струват 8 лева двете.
Като си слагаш обратно ръкохватките им пръсни вътре малко пяна за коса и ще се циментират за кормилото :) Като искаш да ги махнеш след време пак правиш процедурата с водата, само че с малко повече въртене :)
Никакви масла и лепила...

[/quote]

а с лак за коса ще се бетонират :)[:p]:D:8D:

Do, or do not - there's no try...
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Сря Ное 19, 2003 3:31 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="barbarossa"]

[/quote]

За сваляне на ръкохватки има дърт, БРЪЗ и изпитан чалъм – отиваш в някоя санитарна аптека (има такава на Попа до художествената гимназия – факт, който бих нарекъл симптоматичен) и си купуваш една ГОЛЯМА КОНСКА спринцовка за конска доза със съответната игла (струват буквално нищо). Пълниш спринцовката наполовина (може и изцяло, ако те кефи да пръскаш наоколо) с вода, забождаш иглата във ВЪНШНАТА част на ръкохватката докато опре в метала на кормилото и Я ИЗПРАЗВАШ МОЩНО. След тази процедура ръкохватката се изхлузва с лекотата, с която по принцип се изхлузват ВСИЧКИ ДРУГИ... хм, неща, в които си се ИЗПРАЗНИЛ МОЩНО.

[/quote]

[size=200]МУААААХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААА :D:D:D:8D::8D::8D:[/size]

Намекваш ни, че ти е колкото "ГОЛЯМА КОНСКА спринцовка за конска доза със съответната игла" и че "струва буквално нищо", така ли??? :D:D:D:B)::B):[:p][:p]:8D::8D:

Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Сря Ное 19, 2003 11:00 pm

@ bikerider

В светлината на така поВДИГНАТИЯ въпрос НЕ наМЕКвам, а ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, че "ГОЛЯМАТА КОНСКА спринцовка за конска доза" БЕЗ "съответната игла" (поради несъответствие с "фи"-то на оригинала) може да "струва буквално нищо" само в определени физиологични граници...:D:D:D

Аватар
TOYAGA

Мнениеот 4getcredo » Чет Ное 20, 2003 9:23 am

!&lt;=105-65-95
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот SPA » Чет Ное 20, 2003 12:07 pm

[quote="barbarossa"]

[/quote]

Az tam si haresah edno na Truvativ - Triple Butted 68sm shiroko, 4,5sm izdigane - 39lv mai.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот bikerider » Чет Ное 20, 2003 12:40 pm

[quote="TOYAGA"]

@ bikerider

В светлината на така поВДИГНАТИЯ въпрос НЕ наМЕКвам, а ПРЕДУПРЕЖДАВАМ, че "ГОЛЯМАТА КОНСКА спринцовка за конска доза" БЕЗ "съответната игла" (поради несъответствие с "фи"-то на оригинала) може да "струва буквално нищо" само в определени физиологични граници...:D:D:D

[/quote]

xexexexexexe :D:D:D:D:8D::8D::8D:, отново добре казано [:p][:p]:8D:

Аватар
bikerider

Мнениеот barbarossa » Нед Ное 23, 2003 11:39 am

хубаво де аз си купих truvativ в събота от БАС и хванах намалението даже... струваше 69 лв а ми го дадоха за 35:+))) обаче нещо големичко ми се оказа нали няма никакъв проблем да си го отрежа отстрани колкото ми трябва че да го скъся... или като го отрежа ще му наруша целостта и нема да е като истинско:+)))
Аватар
barbarossa

Мнениеот TOYAGA » Нед Ное 23, 2003 12:06 pm

[quote="barbarossa"]

хубаво де аз си купих truvativ в събота от БАС и хванах намалението даже... струваше 69 лв а ми го дадоха за 35:+))) обаче нещо големичко ми се оказа нали няма никакъв проблем да си го отрежа отстрани колкото ми трябва че да го скъся... или като го отрежа ще му наруша целостта и нема да е като истинско:+)))
[/quote]

Кво значи големичко? Едва ли е над 680 мм...
Разбира се, че можеш да го режеш, но мери по три пъти преди това, щото не можеш да го удължаваш, ако го окъсиш! По-добре е да пробваш първо да покараш (5-6 пъти, за да свикнеш с новото усещане) с дължината, с която е в момента – малко вероятно е да имаш проблеми с китките, освен ако не си много тесен в раменете...:D От широко кормило глава не боли, а и винаги можеш да го скъсиш. Рязането (след това краищата задължително се обработват с шкурка до постигане на обла повърхност) с по 1-2 см от всяка страна не променя чувствително геометрията на кормилото, но пак ти казвам – най-добре е да си го караш в оригиналния вид.

Аватар
TOYAGA

Мнениеот barbarossa » Нед Ное 23, 2003 1:31 pm

Truvativ XC-Team ами 710см не е много малко :+)))
и вече го резнах по малко шото наистина е огромно и даже жилата на командите не ми стигат :+)))
Аватар
barbarossa

Мнениеот TOYAGA » Нед Ное 23, 2003 1:35 pm

[quote="barbarossa"]

и вече го резнах по малко шото наистина е огромно и даже жилата на командите не ми стигат :+)))
[/quote]

Верно, седем метра си е бая...:D:D:D

Аватар
TOYAGA

Мнениеот barbarossa » Нед Ное 23, 2003 5:53 pm

taka de милиметри имах пред вид:D:D:D:D
Аватар
barbarossa

Мнениеот bikerider » Пон Ное 24, 2003 3:24 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote="barbarossa"]

[/quote]

Верно, седем метра си е бая...:D:D:D

[/quote]

TOYAGA, ти си един дърт заядливец :D[:p][:p][:p]:D:8D::8D::B)::B)::D:D:D

Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Пон Ное 24, 2003 3:36 pm

[quote]TOYAGA, ти си един дърт заядливец
[/quote]

:D:D:DБе ти щеше да видиш кво значи Дрът заядливец, ако бях успял да нацеля МАЛКИЯ ТИ ТАНК миналата седмица на Неофит Рилски... Ма явно наистина имаш очи и на г..а;)

BTW не ти ли изстива мозъка с тая аеродинамична прическа бе момче?:D:D:D

Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Пон Ное 24, 2003 6:51 pm

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

:D:D:DБе ти щеше да видиш кво значи Дрът заядливец, ако бях успял да нацеля МАЛКИЯ ТИ ТАНК миналата седмица на Неофит Рилски... Ма явно наистина имаш очи и на г..а;)

[/quote]

имам, имам - тамън две голеееми очи имам на г..а :D:D:D:8D::8D::8D:
за прическата - изстива си ми мозъка, ама така мисля по-бързо (става по-свръхпроводим :^::^:[:p][:p]:D:D)

btw, кога/къде е било това на Неофит Рилски, аз рядко минавам оттам, така че ще си спомня - много ли сгафих с правилника ? :D:D:8D::8D:

Аватар
bikerider

Мнениеот Jacket » Пон Ное 24, 2003 7:49 pm

[quote="bikerider"]
за прическата - изстива си ми мозъка, ама така мисля по-бързо (става по-свръхпроводим :^::^:[:p][:p]:D:D)
[/quote]

Ти си като гoлемите :) Мозък от силиций и като изстине ставаш Айнщайн :))

Аватар
Jacket

Мнениеот nikitzo » Пон Ное 24, 2003 9:49 pm

barbarossa ti s cross enduro li si
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 25, 2003 10:36 am

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

[/quote]

btw, кога/къде е било това на Неофит Рилски, аз рядко минавам оттам, така че ще си спомня - много ли сгафих с правилника ? :D:D:8D::8D:

[/quote]

Тва на Неофит Рилски беше на кръстовището с Раковски (баш пред СДС) миналия четвъртък някъде към десет и половина сутринта. Не си сгафил МНОГО, само дето ми отне предимството...:(!:

В смисъл такъв, че аз движейки се по Раковски откъм Славейков и правейки десен завой по Неофит Рилски съм с предимство пред теб, който се движиш по Неофит Рилски откъм малките пет кьошета и пресичаш Раковски, гледайки само наляво...

Нема значение, щото спрях овреме (още по-хубавото за бакшиша зад мен беше, че и той успя да спре), освен тва те видях кой си, освен тва успя да се измъкнеш бързичко и освен тва тоя ден бях в настроение...:D:D:D

Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Вто Ное 25, 2003 11:25 am

[quote="TOYAGA"]

[quote="bikerider"]

[quote="TOYAGA"]

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Тва на Неофит Рилски беше на кръстовището с Раковски (баш пред СДС) миналия четвъртък някъде към десет и половина сутринта. Не си сгафил МНОГО, само дето ми отне предимството...:(!:

В смисъл такъв, че аз движейки се по Раковски откъм Славейков и правейки десен завой по Неофит Рилски съм с предимство пред теб, който се движиш по Неофит Рилски откъм малките пет кьошета и пресичаш Раковски, гледайки само наляво...

Нема значение, щото спрях овреме (още по-хубавото за бакшиша зад мен беше, че и той успя да спре), освен тва те видях кой си, освен тва успя да се измъкнеш бързичко и освен тва тоя ден бях в настроение...:D:D:D

[/quote]

oopssaaa :D:D:8D::8D:
извинявай - обърках се с Парчевич :))))
иначе за Раковска - съжалявам от сърце за предимството ти :D:D:8D::8D:, но тая пресечка ме изнервя до смърт всяка сутрин - просто ако не изнахалствам, чакам по 10 минути за да пресека - надявам се че не съм те стреснал прекалено... :V::V::xx(::xx(::B)::B)::V::xx(::(:^:;):8D:

Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Вто Ное 25, 2003 11:26 am

[quote="Jacket"]

[quote="bikerider"]
[/quote]

Ти си като гoлемите :) Мозък от силиций и като изстине ставаш Айнщайн :))

[/quote]

бе вече и аз не знам от какво точно ми е мозъка (май от въглерод ли беше, помня ли вече :D:D:8D::8D:), ама това със студа и прическата е навик от казармените години :D:8D::8D:

Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 25, 2003 1:53 pm

[quote]надявам се че не съм те стреснал прекалено...[/quote]

Хубавото в случая беше, че не те Треснах прекалено... :D

Аватар
TOYAGA

Мнениеот bikerider » Вто Ное 25, 2003 3:16 pm

[quote="TOYAGA"]

[quote]надявам се че не съм те стреснал прекалено...[/quote]

Хубавото в случая беше, че не те Треснах прекалено... :D

[/quote]

никой не иска да Тресне велосипедист :D:D:D:8D::8D::8D: аз на това разчитам в мелетата... ти поне можеш да погледнеш и от двете страни на палачинката :D:D:D

Аватар
bikerider

Мнениеот screamBoy » Вто Ное 25, 2003 7:44 pm

haaha a winagi kato sym s kola i kato widq nqkoj s kolelo i izpitwam edno takowa neistowo velanie da go pobutna lekichko, neznam shto
i kato sym s kolelo i widq drugi s kolela pak imam syshtoto velanie, sigurno shtoto se iznerwqm samo dokato te si pomislqt kwo li biha si pomislili ako si pomislqt kak da si mrydnat rychichkata che da stisne spirachkata ili da zawie kormilceto. Winagi absolutno winagi kato zabeleva nqkoj takyw deto dejstwiqta mu sa super zabaweni i se oglevda wyrtejki si glawata kato slynchogled i pochwam da se smeq i da placha wytreshno, nezawisimo dali e peshka, shofer ili s kolelo.

[url=http://www.freevibe.com/headsup/lowdown_index.shtml][img]http://free.techno-link.com/screamBoy/Graphics/KnockedOut.gif[/img][/url] &lt;.. [url=http://free.techno-link.com/screamBoy/]<s>Let it</s> [b][color=blue]B[/color][color=red]e[/color][/b][/url] ..&gt;
Пост свободен от семантични грешкиИзображение
Аватар
screamBoy

Рейтинг: 1980

Мнениеот barbarossa » Вто Ное 25, 2003 8:25 pm

ama si umiram ot kef da vi 4eta nogo me kefite hewhee:D:D:D[:p] to4no cross enduro karam i malko po malko smenqm vseki 4ark po nego ta da stane got za karane;):8D::D a vednyj twa lqto kato se ka4wah nagore kym 4erni vryh pe6a (6toto i malko turist si padam) widqh screamboy da se towari na lifta s koleloto :+)))
Аватар
barbarossa

Следваща

Назад към Архив