Търся много яка мека рамка, теглото е без значение

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Търся много яка мека рамка, теглото е без значение

Мнениеот Brave » Пон Юни 27, 2005 12:10 am

Здравейте, от няколко месеца чета тези форуми и доста се запалих по планинското колоездене балгодарение на хората тук. Имам FS евтино колело на Спринт, което вече 3 години ме вози по София, парковете, последните 2 години го качвам на колата и го юркам по морето. Преди известно време, гадните наркомани свиха байка на жена ми, подобен на моя и понеже ми е кофти да я гледам тъжна от това, мисля да и харижа моя, защото тя не е никаква карачка, пък много държи на меката рамка и по някакви причини му се кефи много. Което ми открива път, да си купя по-класен байк за мен. Та въпроса ми, е, кои са най-здравите меки рамки, които мога да намеря на ново или старо в България. За мен лично хич не ме интересува теглото, здравината е водеща, защото аз самия тежа 120 кг и естествено, 3-5 кг. повече или по-малко не са от значение. По ред причини предпочитам да събирам байка на части, затова, пък и не бързам, защото за сега имам какво да карам, защото жената е в поне 9-месечен отпуск от каране, ако се сещате защо :), пък след щастливото събитие иде зима и т.н.

Разни хора, ми говорят за неразрушимостта на Ф4 на драг, но, нещо алуминийят не ме вдъхновява. Знам, че има по-добър рейтинг на здравина/тегло от Hi-ten,например, но обикновенно се ползва за да се намали теглото, а не за да се подобри здравината. Не съм специалист, но CrMo ми звучи по-добре, като възможност. Естествено, вие сте спецовете и ако ми кажете, че еди коя си Al рамка е супер, ще се съобразя.

Искам, да добавя, че предпочитам, да ми спестите забележки за теглото - работя по въпроса, но гадно заболяване, в края на миналото лято ме разби напълно от всякакъв спорт и резултата е +25кг. Един съвет от мен - когато имате 38-39 температура, по-добре не работете няколко дена по 15 часа на ден под струята на климатик, настроен на 18 гр. С :)
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Пон Юни 27, 2005 11:15 am

Трябва да направиш още няколко уточнения:
По какъв начин мислиш да караш колелото - по-спокойно или по-агресивно?
Колко пари можеш да отделиш само за рамката?

Трудно ще намериш Cr-Mo рамка с окачване, просто алуминият е най-изгодният материал от гл.т. на производителите и почти всички използват него. Мога да те уверя, че има достатъчно здрави алу рамки, така че не се притеснявай за това.
Кажи какъв е бюджетът и предназначението, за да мислим...;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Rotting » Пон Юни 27, 2005 11:28 am

Brave, кажи също и колко си висок. Не всички рамки ги има в различни размери.
За обща култура: http://www.bikeschool.com/spokes/index.cgi
Rotting

Рейтинг: 1702

Мнениеот Brave » Пон Юни 27, 2005 2:17 pm

Височината ми е 182 см. Бих дал до 200 лв. за рамка, като разбира се, ако се налага, мога и да увелича малко тази сума. Колкото до агресията - не смятам да се изтрепвам с байка, но все пак, карания по Витоша смятам да правя всяка седмица и макар и да пазя колелото и да не скачам с него от повече от 30-50 см., като винаги пружинирам с тяло, а не разчитам на окачването да поеме удара, все пак се опитвам да събера някакво здраво колело, което да ми прости грешките, когато ги допускам. Както казах, теглото не го считам за важно, защото на фона на моето, това е от малко значение.

Забравих да напиша в първия пост, че държа на вилка оувърсайз, защото нама нищо дори прилично на нормал. А относно това, че може да се сложи 1 и 1/8" на 1" рамка го знам, но не ме кефи - все пак инжинерите не сменят стандартите просто така .
Brave

Мнениеот Admin » Пон Юни 27, 2005 2:32 pm

За 200лв. - трудна работа, даже много! :(
Според мен идеалният за теб вариант е RAM AM, но той е 1000лв. За 200 просто няма читав вариант. Компромисният вариант би бил DRAG F4/F5, но както може би си прочел, рамката си има и недостатъци, които с оглед на теглото ти ще се проявяват дори още по-отчетливо.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Brave » Пон Юни 27, 2005 2:43 pm

Виж, 1000, не ми е по джоба хич. Но до сега съм карал колело от 240 лв. без да го строша, тъй че не вярвам, да няма рамка за 200-300 лв, която да не може да ме издържи читаво. Както казах, приемам и втора ръка предложения, тъй че ценовия диапазон е по-широк.
Brave

Мнениеот tuba » Пон Юни 27, 2005 3:39 pm

Ами понеже питаш и понеже тежа малко повече от теб и съм малко по-висок може би и съм карал сменил няколко рамки със 100% сигурност мога да заява:
За 200лв мека рамка която да е достаъчно здрава за теб НЯМА.Зравината на Ф4 съм я пробвал лично - спука се на второто каране в планината. Колкото до стомана или алуминиии карал съм 2 години с алуминиева рамка която издържа доста по голям тормоз от оригиналното и предназначение а иманно XC.
Та съвета ми е земи си твърда алуминиева рамка с класияеска геометрия и гледаи да ти е подходящ размер тоест поне 21" таак или иначе евтиния амортесиор на рамката ще ти пречи много много повече от колкото ще ти помгне.
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот radio » Пон Юни 27, 2005 6:49 pm

Много здрава мека рамка няма, дори и да не ти пука за теглото Й. Не зная какво си карал до сега и как се го карал. Аз лично никога не съм имал мека рамка - хубава или гадна, но за около ден два каране съм раздрънквал меките рачки на накой приятели. Става въпрос за колелета от типа Спринт, Крос за около 200 лева, каквото предполагам е и настоящето ти. Та и моя съвет е да помислиш за здрава твърда рамка. Мисля, че RAM HT1 или Драг Онтарио ще ти свършат работа. И двете са алуминиеви, но както сам каза инжинерите все пак си знаят работата от време на време - тоест достатъчно здрави са. Ако беше по-лек и F4/5 можеше да ти свърши работа, но при тово положение просто няма начин. Не знам за чупене, но постоянно ще продънваш шока. Иначе, щом не бързаш и си навит на втора ръка, проверявай "Пазар"-а. Може да изкочи нещо подходящо за теб. Дори преди време някой продаваше една мека рамка "Genesis" или не помня каква беше и не беше алуминиева и то май за около 100-на лв. Абе разцъкай из по-предните седмици и можеш да я откриеш. Пича беше пуснал и снимки.
radio

Рейтинг: 1702

Мнениеот F1-MAN » Вто Юни 28, 2005 9:30 am

Ако държиш единствено на мека рамка, може би най-добрият избор за това което търсиш е Drag Behemoth, модела до 2004г. Струва 320(ако още я има останала), с едни по-хуваш амортисьор 420. Проблемът й е, че за въртене ще ти е малка. Аз съм 194см и с 40см колче я ползвам що годе успешно за тази цел:), само че сега не мога да го сваля много надолу и на някой стръмни участъци на Витоша ми е бая трудно. Трябва да прецениш за какво точно ще ползваш колелото, за повече спускане или ще вътриш XC, щото ако е последонто Бехемот не е много подходяща.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот tailor » Вто Юни 28, 2005 9:55 am

[quote="tuba"]

Ами понеже питаш и понеже тежа малко повече от теб и съм малко по-висок може би и съм карал сменил няколко рамки със 100% сигурност мога да заява:
За 200лв мека рамка която да е достаъчно здрава за теб НЯМА.Зравината на Ф4 съм я пробвал лично - спука се на второто каране в планината. Колкото до стомана или алуминиии карал съм 2 години с алуминиева рамка която издържа доста по голям тормоз от оригиналното и предназначение а иманно XC.
Та съвета ми е земи си твърда алуминиева рамка с класияеска геометрия и гледаи да ти е подходящ размер тоест поне 21" таак или иначе евтиния амортесиор на рамката ще ти пречи много много повече от колкото ще ти помгне.

[/quote]
@Туба, ти без съмнение говориш за старата F4, която ти беше подменена гаранционно?!
Тази рамка не беше разчетена за катерене с колче 40см, каквото беше използвал. Разбира се, това е наш пропуск!
Аватар
tailor

Мнениеот tuba » Сря Юни 29, 2005 10:17 am

Старата е извинявам се.
Ъгалът м/у горната траба и тази на колчето на новото Ф4 по-малък ли е?
И има ли поне 19” размер.
Не ме разбирайте погрешно не искам да плюя рамката има много хора който си карат такава просто не са толкова тежки и толкова високи.
И се пак мисля че за такива килограми най-малко амортесиорчето на Ф4 няма да издържи.
А и за такива килца като нашите никой производител по света не дава гаранция.
Та пак да си кажа мнението хубава алуминева твърда рамка с подходящ размер е далеч по-добре от която и да е сравнително евтина мека рамка за тези килограми
tuba

Рейтинг: 1700

Мнениеот bikerider » Сря Юни 29, 2005 10:23 am

[quote="tuba"]
Та пак да си кажа мнението хубава алуминева твърда рамка с подходящ размер е далеч по-добре от която и да е сравнително евтина мека рамка за тези килограми
[/quote]

Силно се съмнявам, че това може да се оспори :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Cipokrila Zizibaga » Пет Юли 01, 2005 9:13 pm

Privet i ot gadnoto nasekomo :bigeyes::hbang2: ta kato si govorim za ramki glasuvam za hipopotama s dvete race osobeno ako Brave si go nameri vtora raka shte se pobere idealno v 200\220lv.Dugata ramka koqto da go izdargi i ne e mnogo pari e frenskata GITANE AGRESOR(prodavashe se ot VELOMANIA)ili v SCREAMBIKES.COM.Neznam prodavat li se oshte no e dobre da se proveri:evil::eyebrow::idea:
Аватар
Cipokrila Zizibaga

Рейтинг: 1334

Мнениеот TOYAGA » Пет Юли 01, 2005 9:29 pm

@ Cipokrila Zizibaga

Никът ти е огИн, обаче помисли - би ли се уважавал, ако на рамката на возилото ти пише "ЦИГАНИН Агресор" ?
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Phantom » Пет Юли 01, 2005 9:54 pm

според мен по сигурно от твърдата рамка няма и аз карам с мека рамка от евтините и ти казвам че за 0 време и разказзах играта.предполагам 4е те блазни това че амортисьора а не ти поемаш леките друсалки.но една цяла АL рамка(примерно Ontario)ще си много доволен от нея особено за ХС.

--------
@ Cipokrila Zizibaga

Никът ти е огИн, обаче помисли - би ли се уважавал, ако на рамката на возилото ти пише "ЦИГАНИН Агресор" ?
-------
е те това просто кърти мивки
Лесно ми е, защото се задоволявам само с най-доброто.
Phantom

Рейтинг: 1200

Мнениеот Cipokrila Zizibaga » Съб Юли 02, 2005 10:36 pm

Abe to,ot toq ciganin do "ciganin"ima mnoo golqmq razlika :skull::thumb:,qko smqh:rofl::rofl: no inache ramkata e sas sigurnost mnogo zdrava.Vednag vav velomaniata pri Nina vidqh zglobeno takova jivotno i ot nego viseshe etiketche na PEUGEOT,dali ne e po nqkakav vicenz...:bulb:;):)
Аватар
Cipokrila Zizibaga

Мнениеот Cipokrila Zizibaga » Съб Юли 02, 2005 10:41 pm

:rofl::rofl::rofl::rofl: izvinete"licenz" :rofl::rofl::rofl:
Аватар
Cipokrila Zizibaga

Назад към Архив