Здравейте, от няколко месеца чета тези форуми и доста се запалих по планинското колоездене балгодарение на хората тук. Имам FS евтино колело на Спринт, което вече 3 години ме вози по София, парковете, последните 2 години го качвам на колата и го юркам по морето. Преди известно време, гадните наркомани свиха байка на жена ми, подобен на моя и понеже ми е кофти да я гледам тъжна от това, мисля да и харижа моя, защото тя не е никаква карачка, пък много държи на меката рамка и по някакви причини му се кефи много. Което ми открива път, да си купя по-класен байк за мен. Та въпроса ми, е, кои са най-здравите меки рамки, които мога да намеря на ново или старо в България. За мен лично хич не ме интересува теглото, здравината е водеща, защото аз самия тежа 120 кг и естествено, 3-5 кг. повече или по-малко не са от значение. По ред причини предпочитам да събирам байка на части, затова, пък и не бързам, защото за сега имам какво да карам, защото жената е в поне 9-месечен отпуск от каране, ако се сещате защо

, пък след щастливото събитие иде зима и т.н.
Разни хора, ми говорят за неразрушимостта на Ф4 на драг, но, нещо алуминийят не ме вдъхновява. Знам, че има по-добър рейтинг на здравина/тегло от Hi-ten,например, но обикновенно се ползва за да се намали теглото, а не за да се подобри здравината. Не съм специалист, но CrMo ми звучи по-добре, като възможност. Естествено, вие сте спецовете и ако ми кажете, че еди коя си Al рамка е супер, ще се съобразя.
Искам, да добавя, че предпочитам, да ми спестите забележки за теглото - работя по въпроса, но гадно заболяване, в края на миналото лято ме разби напълно от всякакъв спорт и резултата е +25кг. Един съвет от мен - когато имате 38-39 температура, по-добре не работете няколко дена по 15 часа на ден под струята на климатик, настроен на 18 гр. С