madsnake написа:Да, четох ... предложеното там не се храни с АА батерии, което означава, че съм зависим от разни литиеви батерии. Това е малко неприятно, ако се окаже, че трябва да се кара по-дълго време на фар.
taurus13 написа:Е, в това отнощение Сигма PowerLed Black е добро решение .....
joropc написа:1. Няма как азиатчето да е 900 лумена.Колата ми е с биксенон и съм сигурен, че е с по-малко.
2. Пък и сравнено.. да свети 10 пъти повече от Sigma-та....Просто на пишещият описанието на фара му е трепнала ръката.
3. Това разбира се го коментирам, без да съм запознат със въпросните светлини.Всичко е възможно.
mover написа:С уважение към марката Sigma, но този модел "дава" 90 лумена, а азиатчето - 900 лумена
taurus13 написа:...При Сигмата е отбелязан не светлинния поток в лумени, а осветеността в луксове. Това е адски относително и малко некоректно, защото лукс се характеризира като лумен на метър квадратен. 1lx=1Lm/1m2
taurus13 написа:Сега като гледам по внимателно виждам, че този фар дърпа по 2,4А ток от 4 броя акумулатори всеки с капациет от 2000до2400mAh. .... Във фара обаче се вижда, че е ползван елемент от 4 обединени мощни диода - може би по 5 W с по нисък светлинен добив или 3W с по-висок такъв. При това положение, няма проблем да се извадят над 800 Lm от този фар.
Така че, това е един много мощен фар - в пъти по-мощен от сигмата - тя е само с един диод.
taurus13 написа:...Не искам да си мисля, как се охлажда това чудо...
mover написа:@subritual, убий ме, ама нищо не разбрах: Ако само аз съм толкова тъп, пиши ми на л.с., та да схвана, особено за "непрекъснатия прав ток" и за "напикаване за първи път с фар от 30 (?) долара"
konopr написа:аз още не съм зацепил, защо хората продължават да си монтират фарове по байковете, след като отдавна изобретен е челникът![]()
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 363 госта