Пича е гледал само филма "Пърл Харбър" с всичките му драми, мелодрами, сълзи и сополи. Зак'во да се занимава да се интересува от последствията от удар с ядрено оръжие...Downhill_01 написа:Пърл Харбър преди близо 70 години от японците и сега всичко това им се връща.
Ами хирошима
Fallout написа:Във форума за Чернобил има много писано за аварията, за тази преди нея в Маяк, има и много снимки. Също има и информация за други атомни централи освен тези в Русия. Ако се интересувате си заслужава да погледнете. Ето линк към форума.
Чернобил се намира в Украйна.
veskoz написа:Загинали са хора! Имайте уважение!![]()
Alpina написа:Не знам дали на някой му правеше впечатление как "стойността на човешкия живот" се изменя в течение на времето на такова събитие... В първия час след земетръса по всички новини имаже числото 16 за загинали - по време на втория стана 19, няколко по-късно 36 а няколко дена по-късно се закръгля на 1000....
Демек в началото всеки е от значение, в момента +/-1000...
Harka написа:Е той кашкавалът не стана ли 15лв. килото?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Всъщност сега започват да излизат доста сведения, че още когато са строени, е имало много забележки към системите им за сигурност и то на конструктивно ниво... Но когато става дума за пари...?
Antares написа:Веско, щом не ти харесва тази тема - никой не те принуждава да я четеш, камо ли да даваш оценки и да класифицираш участниците. Аз например не чета темата за пияниците.
Downhill_01 написа:всички постройки на хората ще изчезнат след време и там ще си остане само дивата природа.
Радиацията не е бил постоянен или често присъстващ фактор в дивата природа. По тази причина еволюционно животните нямат никакви защити от нея и не знам да имат сетивната възможност да я установят като вредител, дразнител и въобще фактор. Не бих нарекъл онова там 'дива природа'...Downhill_01 написа:Тази трагедия и сега взима вертви...А животните, ами минават на инстинкти започват сами да се оправят и сега само те живеят в тази зона.Някой хора искат да я направвят природен резерват ,защото само страха за животи ни може да ни накара да оставим едно кътче на земята почти незасегнато от хората.Тя се възползва от тази трагедия и завзе зоната ,всички постройки на хората ще изчезнат след време и там ще си остане само дивата природа.
bluskanie написа:Тя няма цвят и мирис и не ти става лошо от нея.
Downhill_01 написа:Радиация има и тя е смъртоносна за нас хората....... Наскоро гледах филм за стара жена която живее там.Завърнала се е 10 месеца след трагедията и си живее
PtD написа:1. Ефект на Черенков.
2. Йонизиращо лъчение... като се йонизира кислородът във въздуха какво се получава?
3. Radation sickness, провери в wikipedia.
buzzjn написа:И сега се сещам, че докато бяхме на практикум по дозимерия и лъчезащита, все имах усещането че дишам прах и между зъбите ми скърца пясък...Не е най-практичния начин за детектиране на радиация.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта