Първи велосипед за начинаеща дама :)

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Първи велосипед за начинаеща дама :)

Мнениеот gabonka » Нед Мар 20, 2011 11:27 am

Много благодаря, че така бързо се отзовахте :bowdown:
Аз досега дори не знаех, че велосипедите имат размер :) Аз съм висока 163, но може би като отида да купя велосипеда ще определят подходящия размер за мен...А може ли само да попитам това ухо (видях на снимка какво е, но нямам идея каква му е функцията) ако се счупи непоправимо ли е? Тъй като не се сменя...или вие имахте предвид, че ухото не може да се ъпгрейдва :)
Лошото при мен е, че тъй като нищо не разбирам не мога да оценя предимствата и недостатъците на велосипедите и цената е единствения критерий, по който ги отличавам...
А иначе най-грубо казано - Драг или Феррини да предпочета?
Много много ви благодаря!
gabonka

Рейтинг: 1230

Мнениеот 5roff » Нед Мар 20, 2011 11:39 am

Счупване (изкривяване) на ухо при R1 е голям проблем, то просто не се подменя. Ако подлежи на ремонт (изправяне, лепене) то този ремонт е трудоемък и пипкав (може и да не се наеме майстор да го отремонтира, защото резултата ще е спорен) Що се отнася до размера виж тази статия, доста е полезна. Разгледай и другите статии от съвети :agree:

gabonka написа:Много благодаря, започвам да чета, а после най-вероятно пак ще питам :)

Опитай се да си отговориш на повечето въпроси сама, а на тези, които не можеш, все ще се намери някой да помогне тук.
Последна промяна 5roff на Нед Мар 20, 2011 12:11 pm, променена общо 1 път
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Мнениеот gabonka » Нед Мар 20, 2011 12:03 pm

Много благодаря, започвам да чета, а после най-вероятно пак ще питам :)
gabonka

Мнениеот bio » Нед Мар 20, 2011 12:17 pm

... може да ползваш и този калкулатор, който показва, че 17'' рамка ще ти пасне.
5roff ти отговори много изчерпателно за ушите. аз искам само да обясня нещо друго.
1. при покупка на цял велосипед в повечето случай получаваш 15-25% отстъпка от пазарната цената на частите по него.
2. понятието ъпгрейд при велосипедите е доста солено (цена на компонента + труд)
в този ред на мисли, колкото по-близко си до това, което искаш да караш ... и смяташ да караш ... толкова по-добре.
DRAG, Ferrini или CROSS ти ще трябва да избереш ...
Grizzly-то не ми хареза заради големи венци отпред ... 48/38/28 (нагоре с 28 опред и 28 отзад ще ти е малко тегаво).
R1 не ми допада заради ухото.
Hoop - и той май е без ухо.
Cross Parallax - не ми допада заради 7 венеца отзад, което ... незнам просто не ми допада. трудно ми е да ти го обясня.
...
всяко от тези колела си има плюсове и минуси, и понеже са entry level велосипеди имат повече минуси. доколкото разбирам сумата, с която разполагаш е около 400 лева. трудно ми е да дам мнение ... но ако се зарибиш по планиското колоездене след година-две ще те спъва. вилка, спирачки ... кормило ... всичко ... затова харесай си велосипед,
1. който ще ти е по мярка и който ще изпробваш наистина ... не се оставяй да те убедят, че нещо което не ти е удобно и не те кефи е за теб. все едно си купуваш дреха или обувки. ако ти стягат не ги вземай по-добре. единствено седалката трябва да е твърда и неудобна в началото ...
2. който ще ти допада и като външен вид, защото и това е важно за мотивация ...
3. който да ти е в бюджета.
4. помисли за каска и ръкавици ... в момента други протекции не ти трябват.
успех !!!
п.с. до 15 март имаше промоция на CROSS GRX8 ... вече втори път го промотирам, но това е фаворита за мен за този сезон ... малко по-скъп, но ако бяхме един месец назад бих те посъветвал да събереш пари за него. вчера видях един в движение незнам кой модел ... наживо ... оргазъм, ти казвам. бял ... цепи мрака.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот gabonka » Нед Мар 20, 2011 7:37 pm

Мисля, че се спрях на Cross Parallax :) Ще отивам другата събота в магазина им в Младост, за да видя на живо велосипеда, да ми определят размера и да го поръчам или купя веднага (не знам каква е практиката) :) Във форума в Съвети намерих много полезни статии и дори пратих линкче на една приятелка, с която планираме заедно да караме.
Страшно ви благодаря и ще напиша да се похваля с новия ми байк :)
gabonka

Мнениеот 5roff » Нед Мар 20, 2011 7:49 pm

Ozzie написа:и да те видим в тази тема
:thumb:
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Мнениеот massada » Пон Мар 21, 2011 12:05 am

искам само да спомена че карам велосипед чието ухо също не се сменя,ретро маняк сам велосипеда ми е на 22 години модела и е в отлично състояние,тва кое и къде може да се счупи си е в сферата на вероятностите,нечуплив велосипед още не е създаден :rofl:
massada

Рейтинг: 995

Мнениеот 5roff » Пон Мар 21, 2011 11:56 am

massada написа:сферата на вероятностите:rofl:

Ако под "сферата на вероятностите" имаш в предвид теория на вероятностите- ще ти вметна, че примерно язовирните стени се изчисляват имено в основата на тази теория (става дума за изчисление, в което се прогнозира за определен период отвреме --100-200години--, вероятността за земетръс от висока степен, пълноводие и т.н.). Т.е временното предвиждане на дадено събитие ти дава "стъпка напред". Ако авторката предвиди, че е възможно да и се случи, да изкриви ухото на рамката си
- просто ще може да го смени, когато това стане.
Аватар
5roff

Мнениеот gabonka » Пон Мар 21, 2011 8:11 pm

gabonka

Мнениеот 5roff » Пон Мар 21, 2011 8:52 pm

Моме... не се оставяй така лесно да те разколебават :D

1) CROSS PARALLAX 2VB (кво е това име незнам... ама па велосипеда го бива)

2) и 3) са без сменяемо ухо (ако обичаш да четеш си разбрала, че това е недостатък)- отпадат!

4) не е лош, но му е вискока цената за това, което предлага.
Аватар
5roff

Мнениеот mrdaka » Пон Мар 21, 2011 9:17 pm

И аз съм с двете ръце за КРОСА.
Изображение
Аватар
mrdaka

Рейтинг: 1865

Мнениеот massada » Пон Мар 21, 2011 11:25 pm

леле вие сте луди с тия уши ебаси аматьорите...начи за най сигурно си земи язовирна стена с сменяемо ухо така според теорията на вероятностите нема да имаш проблеми,така твърдят експертите :rofl: сега сериозно,значи земи си квото колело те кефи,слушай сърцето си.само не си зимаи драг щот на цената на scott получаваш качество под cross .а този HOOP забрави че си го виждала .
massada

Рейтинг: 995

Мнениеот bio » Пон Мар 21, 2011 11:48 pm

ебах ... сега го зумнах този Cross и той не е с QR (quick release) и задните венци не са на шлиц, а са на резба (мен затова не ми допадна с тези 7 скорости) ...
това за QR-a е голяма глупост. не че болка за умиране де ама си е леко дразнещо според мен. за да свалиш колелата ти трябват ключове и самото центриране е малко по-пипкава работа. много глупаво ...
7-те скорости не са недостатък, ще са ти напълно достатъчни ... просто този тип захващане на венците не ми допада ... "евтини" главини
обаче ти мен не трябва да ме слушаш, защото аз досега съм сменил няколко велосипеда от много "разбиране".
успех в избора.
@massada мисля, че този спор не му е мястото в тази тема. умишлено не съм го подхващал и аз тук ... ако желаеш да си поговорим за 22 годишната алуминиева рамка, която караш направи тема и ни покани в нея. инак съвета към дамата е добър ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот gabonka » Чет Мар 31, 2011 9:36 pm

Ами вече имам Cross-a и съм мнооого щастлива :) днес го купих и го поизкалях вече, за да му върви :) Благодаря ви много за помощта при избора! :clap:
gabonka

Мнениеот bio » Пет Апр 01, 2011 9:36 am

gabonka написа:Ами вече имам Cross-a и съм мнооого щастлива :) днес го купих и го поизкалях вече, за да му върви :) Благодаря ви много за помощта при избора! :clap:

ами честито и със здраве да си го караш ... и да не забравиш какво ти каза 5roff
5roff написа:
Ozzie написа:и да те видим в тази тема
:thumb:

очакваме с нетърпение някоя по разголема снимка ...
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Ozzie » Пет Апр 01, 2011 2:05 pm

@bio
как не те *беше срам.... :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mover » Пет Апр 01, 2011 3:55 pm

Момчета, оставете Габи на мира, че имам поръчка да ви се карам и още нещо...
Вижте какво л.с. получих от нея:

gabonka написа:Здрасти, Чичо mover!

Само на теб мога да се оплача, защото си ми най-близък във форума и не ми правиш никакви неприлични намеци.
Моля ти се да се скараш на бате bio, че ме кара да се снимам "разголеМа". Написал го е с "М", ама аз знам, че си мисли за "Н".

Също и на чичо Ozzie се скарай, защото той уж се кара на бате bio, ама някак си наужким. Вместо това слага такива звездички * , също като звездичките на ц.ц.те на Камелия на концерт на Пайнер. И си мисля, че и той чака "разголеМи" снимки.

На 5roff се скарай най-много (него не го знам батко ли е, чичко ли е), че от него тръгна всичко.

Много ми се иска те да си получат заслуженото: двоен бан - поне 1 месец да не видят "разголеМа" мацка и пълна бутилка/халба с бира!
Да, а пък с колелетата само по бабини зъби и по кабарчета да карат, та еееееееей такива мъъъънички дупчици да оправят. :)

Много ти благодаря за съдействието!
1.4.2011
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот veskoz » Пет Апр 01, 2011 4:21 pm

:rofl: :lol2: :roll2:
Расъдиъте момичето бре хаимани! :D
К ви стигнат клетвите що че чините?!
gabonka написа: Вместо това слага такива звездички * , също като звездичките на ц.ц.те на Камелия на концерт на Пайнер.

Мне!
Буква изпуснАло момчето. К'во толкоз?! Туй от възпитание. :rofl:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот elzi4ka13 » Пет Апр 01, 2011 7:04 pm

Здравейте,
гледам ви, че разсърдихте вече една дама, но какво пък. :nono: Майка ми се зариби от мен относно колелото и тя си търси. Бюджетът и е до 450/500 лева. Гледам ферррини р1, но се яви и туй Кросче. Надявам се,че може да продължа темата.
Благодаря предварително!
elzi4ka13

Рейтинг: 1269

Мнениеот mover » Съб Апр 02, 2011 12:42 pm

................ написа:..................................1.4.2011

Предишният ми пост беше една Първоаприлска шега, "писмото" беше изфабрикувано. :rofl:
Надявам се всички "засегнати" да запазят чувството си за хумор през пролетта и лятото.

Bike Girls и Bike Boys са отворени за всякакви тематични снимки, може със/без звездички ** или със/без смокинови листа (нямам подходящ символ)
Весел уйкенд! :D
Аватар
mover

Рейтинг: 1829

Мнениеот gabonka » Съб Апр 02, 2011 9:42 pm

Хахах, не сте ме разсърдили бе батковци :)))) Не мога да ви се сърдя след толкова помощ :) А само да вметна, че коуеуото ми е сууупер :) :beer:
gabonka

Мнениеот veskoz » Пон Апр 04, 2011 9:01 am

Начи пак си искаме снимката! :)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот maldini » Пон Апр 18, 2011 11:25 pm

Здравейте, включвам се и аз в темата. Търся велосипед на приятелката, начинаеща е (Потренирах я малко на моят велосипед, висок и е и не стига с цели стъпала до земята ... ). Решихме да е по-евтин горе-долу, до около 250 лева (От най-ниския възможен клас). Разгледах предлагането в този диапазон и извадих повечето от възможните варианти:

Cross-Tonus, Drag-hacker, Balkan-Raptor, Balkan-Totem, Leader-Evolution, Leader-Chigago, Sprint-Verso, Sprint-Vanessa, Sprint-Casper, Sprint-Element, SPRINT-MYSTIQUE, SPRINT-PARALLAX.

Може ли да ми препоръчате някой от тях. Естествено на място ще се прецени допълнително дали е подходящ. Избирал съм главно по-цена, за това има различни видове велосипеди ! Днес минахме през Карфур и имаше някакъв за 100 лева, в краен случай може да се спрем и на него ! Ще се кара на асфалт и сравнително равен черен път за начало !
maldini

Рейтинг: 1220

Мнениеот Evgeni » Пон Апр 18, 2011 11:43 pm

leader-evolution е най-добър.
Едит:има най-надеждна скоростна система, рамката е алуминиева(доста по-лека от другите).И като цяло избягвай колела със задно окачване(заден амортисьор).Защото е ненужно тежко и само ще пречи при посочения вид каране.УСПЕХ!
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот eternal_cycle » Вто Апр 19, 2011 8:56 am

maldini написа:Здравейте, включвам се и аз в темата. Търся велосипед на приятелката, начинаеща е

Не купувайте скрап от Метро, Карфур и т.н. Нека надхвърли малко бюджета си и погледне Drag Instinct 26"
или най-добре Hoop X1, или някакъв аналогичен Спринт, с алуминиева рамка и по възможност без пружини отпред и отзад.
Изброените боклуци сигурно тежат по 18-20 кг, а това няма да е приятно на дамата ;)
maldini написа:Потренирах я малко на моят велосипед, висок и е и не стига с цели стъпала до земята ..

Колкото до размера, краката не трябва да се допират до земята, а при най-ниско положение на педала при въртене кракът да е съвсем леко свит в коляното.
При мен, като си опъна крака надолу и едва докосвам педала с петата.
Успех при покупката!

П.С. Всъщност сега като се загледах в препоръката на Еvgeni, leader-evolution изглежда добро предложение.
Аватар
eternal_cycle

Рейтинг: 1315

Мнениеот maldini » Вто Апр 19, 2011 1:52 pm

Drag-hacker, който съм го споменал, не е ли по-добър от Drag Instinct 26" - цените са еднакви. Ходих до Vivelo имат Leader-evolution 260лв, утре ще го пробваме. В SportDepot имат някакъв Cross-Rocky за 199лв. А за краката, просто сме съвсем начинаещи и иска да стига земята при спиране !
maldini

Мнениеот Ozzie » Вто Апр 19, 2011 7:24 pm

maldini написа:В SportDepot имат някакъв Cross-Rocky за 199лв.

Бягай от това, като дявол от тамян!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот EccentricMOTION » Вто Апр 19, 2011 9:38 pm

Drag Hacker Lady
Има го както и в 24", така и в 26 цолов вариант. Цените варират около 250-300лв. Типично градски велосипед.
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот maldini » Сря Апр 20, 2011 3:10 pm

Спряхме се на "Drag Hacker Lady" или "Leader-evolution". Като качество и компоненти равностойни ли са или едното е по-добро ? Leader-evolution е с алуминиева рама, но като тегло и двата са с приблизително еднакво !
maldini

Мнениеот maldini » Сря Апр 20, 2011 5:58 pm

Взехме Drag Hacker Lady (250лв.) от утре почваме да тренираме. Мерси за съветите !
maldini

ПредишнаСледваща

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти