от Geronimo » Нед Мар 27, 2011 11:12 am
Много бързо се отказвате. За много хора 20лв са си 20лв. Последно преди година или повече ми се наложи да ремонтирам педали VP-559. Общо взето в тези педали има същите части като в главина. Конуси, легла, съчми, шайби, контрагайка и пластмасова тапа против мръсотия. Тапата е лесната част от ремонта, маха се с остър метален предмет (отвертка, нож и т.н.), връща се на мястото си без инструменти.
От частите вътре не си спомням добре, но мисля че най-отгоре беше контрагайката, за нея ми беше проблем да намеря подходящ ключ, тъй като е голям размер, а отвора в педала е малък, след това има шайба със засечка, така че да не може да се върти. При мен шайбата беше "залепнала" от грес. Под нея трябва да е конуса и след като го махнеш се виждат топчетата. Внимавай като разглобяваш, че топчетата са много малки и лесно се губят. След като е свален конуса педала излиза от оста и от другия край мисля че бяха само топчета, а другия конус е отлят върху самата ос. Може да бъркам някои неща, преди доста време беше, след това минах на далеч по-горен клас Tioga и съм забравил за проблемите.