hitar_potar написа:Колкото е по-дълъг чейнстея, толкова е по-дълга цялостната база на байка и е по-стабилен при високи скорости. Респективно, по-късия чейнстей дава по-къса база, следователно байка е по-повратлив, но губи стабилност при скоростните изпълнения.
hitar_potar написа:Относно окачването - ако не си новак в спорта, може да усетиш голяма разлика в начина на бачкане на задницата. Голяма разлика иде и от шока - при мен например FSR-окачването се промени страшно много при смяната на пружинния шок с въздушен такъв.
Че не съм новак, не съм. Основния ми проблем идва от там, че не съм карал друг тип окачвания и нямам собствена база за сравнения. За това и търся съвет за конкретни рамки, към които да се насоча. А от там нататък всичко е в моите ръце.
За съжаление Trek Session не ми е в бюджета към този момент.
Знам, че няма да сгреша ако взема рамка била тя с FSR окачване, Maestro, Dual Link или каквото и да било от този клас. За това и искам конкретни модели или поне някакво мнение отностно рамките, които съм посочил в първия си пост. Смятам, че и трите ще ми помогнат да натрупам желания опит и следващия път когато си търся рамка, вече ще е по-лесно
За Cove Shocker DH прочетох добри отзиви, както и за Demo 8. Единствено Corsair Crown DH губи популярност (съответно няма много информация за нея), но тя пък ми е фаворит. Единственото, което не ми хареса е че втория шок се "активира" чак при bottom out на основния.