Колело за Freeride и Downhill

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Колело за Freeride и Downhill

Мнениеот Padalanbg » Пет Мар 04, 2011 12:51 am

Здравеите.Тъй като съм се зарибил да си взема колело за freeride и downhill за това лято и съм се спрял на ето това http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... -bomb.html .Бих искал да чуя вашите съвети за това колело и да уточна че това ще ми е първото "скъпо" колело и имам бюджет до 900 лева същто така и сам напълно начинаещ в този вид спорт иначе си карам един спринт на които пише "Ride whit spirits" :rofl: :rofl: в града.
Поздрави :beer: :wavey:
Последна промяна Padalanbg на Пет Мар 04, 2011 12:57 am, променена общо 1 път
Skype holy_paladin1 ;)
Padalanbg

Рейтинг: 1200

Re: Колело за Freeride и Downhill

Мнениеот r0bz0mbie » Пет Мар 04, 2011 12:55 am

Бягай надалеч от това колело ! Тежи цял тон, рамката е кекава, нестабилна и прави малко ход. За тея пари по-добре нещо втора ръка от форума, някой добър твърдак например :agree:
Аватар
r0bz0mbie

Рейтинг: 1241

Мнениеот zafirovp » Пет Мар 04, 2011 1:45 am

Няма значение, как караш, важното е че искаш да караш FR и DH. Това веднага означава, че ти трябва здрава рамка, с добра геометрия и дългоходова вилка. За 1200-1500 лв, може да намериш нещо прилично 2-ра ръка и без задно окачване разбира се. Не прави грешката на всеки начинаещ, да инвестираш 800 лв в ''меко'' колело. Няма да намериш такова под 3500 лв. Сигурно 90 % от хората във форума сме правили тази грешка, когато сме били начинаещи и аз лично още се чудя къде ми е бил акъла.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Мнениеот CTaHu » Пет Мар 04, 2011 2:11 pm

zafirovp написа:Няма значение, как караш, важното е че искаш да караш FR и DH. Това веднага означава, че ти трябва здрава рамка, с добра геометрия и дългоходова вилка. За 1200-1500 лв, може да намериш нещо прилично 2-ра ръка и без задно окачване разбира се. Не прави грешката на всеки начинаещ, да инвестираш 800 лв в ''меко'' колело. Няма да намериш такова под 3500 лв. Сигурно 90 % от хората във форума сме правили тази грешка, когато сме били начинаещи и аз лично още се чудя къде ми е бил акъла.

:agree: След този коментар няма какво повече да се допълни. На всички ни се иска да има евтини байкове, но .... реалността е друга :xx(:
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Рейтинг: 1316

Мнениеот станислав милков » Пет Мар 04, 2011 11:26 pm

За 900лв. чисто ново нещо хубаво няма да намериш,
така че сабирай пари и гледай обявите във форума. :agree:
Аватар
станислав милков

Рейтинг: 1215

Мнениеот vvbiker » Съб Мар 05, 2011 10:13 am

Да добавя и аз.. Може да си сглобиш приличен твърдак :agree: На Cocker едно от предназначението му е за ДХ, а по-добър е варианта както казаха колегите по-горе - Гледай обявите във форума :) :beer:
Аватар
vvbiker

Рейтинг: 1180

Мнениеот Padalanbg » Съб Мар 05, 2011 6:13 pm

Благодаря на всички за отговорите, а какво мислите за рамка Black Hawk мога да я намеря за 600 лева 2-ра рака и се чудя дали е добра
Skype holy_paladin1 ;)
Padalanbg

Рейтинг: 1200

Мнениеот CTaHu » Съб Мар 05, 2011 6:15 pm

Padalanbg написа:Благодаря на всички за отговорите, а какво мислите за рамка Black Hawk мога да я намеря за 600 лева 2-ра рака и се чудя дали е добра

Въпреки че не съм карал такава, смея да заявя, че е далеч по-добре от всичко споменато дотук в темата.
Ама си имай предвид това, че сметките за това сам да си build-неш байк винаги излизат къси :lol: С две думи: ще коства много време, усилия и МНОГО пари. А и като за капак успешния завършек не е гарантиран :crap:
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Мнениеот станислав милков » Съб Мар 05, 2011 7:48 pm

Black hawk e добра рамка но много ще се охарчиш само за рамка ,но
за да свикнеш със стила първо си зами нещо твърдо и да си развиеш техниката.
Аватар
станислав милков

Рейтинг: 1215

Мнениеот Night-Power » Нед Мар 06, 2011 10:48 am

Щом си начинаещ не си взимай black hawk.Ще ти е много трудно да се научиш да караш с мека рамка!
Аватар
Night-Power

Рейтинг: 1136

Мнениеот CTaHu » Нед Мар 06, 2011 11:14 am

На мека рамка лесно се учи ... обратния преход е по-труден :D Аз лично минах от абсолютен твърдак за под 200 лв. на пълна мекица и трябва да ти кажа, че усещането е, както казва един мой приятел, като да слезеш от каруца и да се качиш на амфибия ... имаш чувството, че единственото нещо дето не може да направи колелото е да полети ;)
Продавам:
1. Джърси IXS
Аватар
CTaHu

Мнениеот war_shadow » Пон Мар 07, 2011 11:47 pm

По добре не си взимай the bomb.Не прави грешката на другите две момчета от форума които са хвърлили доста пари в нещо което не става за нищо :)
Аватар
war_shadow

Рейтинг: 1207

Мнениеот deni032299 » Вто Мар 08, 2011 1:37 pm

Ако искаш мека рамка виш dragomir factory.Тази рамка е здрава и е по ефтина от black howka :agree:
Или също можеш да си вземеш рамка на ram freeride 07 или от тези старите.
Продавам рамка драг ц1!!!!!
Аватар
deni032299

Рейтинг: 1077

Мнениеот venci95 » Вто Мар 08, 2011 8:31 pm

От старите рамки не си купувай!Тези рамки-на 2-3-5 години са наистина...боклук и то доста голям.Посочените по-горе рамки са все от алуминий,а той с годините се захабява,изтънява или там както се нарича и се пука доста лесно,една такава рамка можеш дори да вземеш рамка с n-на брой пукнатини,цепнатини и прочее!

За първа рамка е добре да е твърдак,т.е. твърда рамка без задно окачване,така най-лесно ще се научиш да "караш",да научиш основните техники и прочее.

Също Факторито и Блек хоука не се вписват при теб,защото само рамката и шок-а биха надхвърлили бюджета ти.

Няма колело на Българския пазар което да ти пасва точно на бюджета,изискванията и стила на каране,който вероятно и ти неможеш да определиш.Помисли за закупуване на колело с 150-200лв по-ниска цена от крайната в бюджета ти,така може да ти останат пари за една по-читава вилка втора ръка и една каска!Тъй като клаимър ТЕ не е наличен можеш да си вземеш този клаимър : http://screambikes.eu/velosipedi/velosi ... r-pro.html
С една предна капла за диск,една хубава механика-(бб7 спират доста прилично,вероятно най-добрата механична спирачка),и една вилка например RS Tora 289 - доста здрава вилка 130мм ход, RS Dart 3 Също 130мм ход,но в единия крак е на въздух-това значи по-лека(според мен теглото е най-маловажния фактор в нанадолните дисциплини,но ако решиш да си ползваш колелото не замо за Дх/Фр в което съм 100% сигурен теглото може да окаже голямо влияние).Също възможност е да си намериш вилка Marzocchi Z1 sport-тя има вариант с 130мм и 150мм ход,може би тази с 150мм ход ще ти е по-удобна ако решиш да караш по-агресивно Дх,то всъщност ако не се лъжа Z1 sport се води ФР вилка,единственото нещо за което можеш да се притесняваш е рамката-водят я до 130мм ход,но според мен няма да има проблем да издържи,но ако си решил да скачаш всичко което ти дойде...не е това конфигурацията за теб!

Междудругото всички части нужни за ъпдеита,можеш да намериш всички нужни части в подфорума "Пазар"!

Успех с избора!
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот Phant0m » Съб Мар 19, 2011 10:06 pm

Пробвай с някой NS ... Bitch или Surge :agree: С още толкова пари ще го сглобиш и би могло да стане колело за FR .. даже за DH да речем.. :beer:
Аватар
Phant0m

Рейтинг: 1193

Мнениеот royalracing » Вто Мар 22, 2011 12:08 pm

Или пък някой 4X отн пазара..Също така Drag Climber 2011 (C1) TEAM EDITION не ми изглежда лош..2 магми,хидравлики..И като за начало ще ти е супер,цената също е страхотна,но ако под DH наистина имаш предвид боровец и тем подобни..По-добре събери още някой лев за мекица..Но с твърдак ще ти е по-добре като за начало.. :agree:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот dh--zone » Вто Мар 22, 2011 3:51 pm

Къде сте видели твърдо колело за спускане ве майна..

Що пишите глупости???

Съгласен съм че боклуци не се купуват, ама по добре някой стар Giant Comp DH да купиш или нещо подобно но е и твърдак

Поздрави
dh--zone

Рейтинг: 1214

Мнениеот the7one » Вто Мар 22, 2011 8:47 pm

dh--zone написа:Къде сте видели твърдо колело за спускане ве майна..

Що пишите глупости???

Съгласен съм че боклуци не се купуват, ама по добре някой стар Giant Comp DH да купиш или нещо подобно но е и твърдак

Поздрави

Има, ако не си чувал- duncon cocker, ns surge, duncon pitbull...
the7one

Рейтинг: 965

Мнениеот PtD » Вто Мар 22, 2011 11:20 pm

dh--zone написа:Къде сте видели твърдо колело за спускане ве майна..

Що пишите глупости???

:lolup:

Май ти пишиш глупости :deal:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот PiCoZzZeN » Вто Мар 22, 2011 11:38 pm

Аз бих те посъветвал на части да си сглобиш някъв твърдак с рамка НС задължително (Тези рамки са идиотоостойчиви и няма какво да им стане пък и са с не лоша геометрия). :agree: Успех със избора !
:headpho: Това е като Kолелото ... не се забравя ! :headpho:
Аватар
PiCoZzZeN

Рейтинг: 1484

Мнениеот dh--zone » Сря Мар 23, 2011 10:33 am

the7one написа:
Има, ако не си чувал- duncon cocker, ns surge, duncon pitbull...

Даже съм докарал най малко 30 бройки от тях в БГ... хехехе
dh--zone

Рейтинг: 1214

Мнениеот HighFlyer331 » Сря Мар 23, 2011 6:22 pm

PiCoZzZeN написа:Аз бих те посъветвал на части да си сглобиш някъв твърдак с рамка НС задължително (Тези рамки са идиотоостойчиви и няма какво да им стане пък и са с не лоша геометрия). :agree: Успех със избора !

И аз подкрепям,колегата Косьо!По-добре сглоби колело,ще ти излезне по-евтино,а и така ще бъде точно както го искаш ти.И според мен един НС ще ти бъде предостатъчен!
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride....
Аватар
HighFlyer331

Рейтинг: 1109

Мнениеот amstel4o » Сря Мар 30, 2011 10:30 am

NS Surge и Domain 318 180 ход и другите части по твой избор разбира се здрави части :D това мога да ти предложа става тежко но е удобно :) аз до вчера карах 4х със рст сторм :blush:
Аватар
amstel4o

Рейтинг: 1163

Мнениеот SASHO_DH » Съб Апр 09, 2011 4:21 pm

По-добре не карай, ако си решил да взимаш THE bOMB :rofl: Супер боклуци са.
1. Рамката е калпава
2. Много често чупи ухо
Затова ако си вземеш THE BOMB се готви да посещаваш сервизи всяка седмица :boggled:
Ако си тръгнал да караш DH си вземи твърдак за да свикнеш и после направо FACTORY DH или DIESEL :beer:
НАГОРЕ С ЛИФТ ,НАДОЛУ С ДРИФТ
Аватар
SASHO_DH

Рейтинг: 1091

Мнениеот cr0ssfire » Нед Апр 10, 2011 9:21 am

SASHO_DH написа:По-добре не карай, ако си решил да взимаш THE bOMB :rofl: Супер боклуци са.
1. Рамката е калпава
2. Много често чупи ухо
Затова ако си вземеш THE BOMB се готви да посещаваш сервизи всяка седмица :boggled:
Ако си тръгнал да караш DH си вземи твърдак за да свикнеш и после направо FACTORY DH или DIESEL :beer:

Diesel ? пхаха земи се скрийй ;д Земи си един читав твърдак, както са ти казали другите useri !
Карай за днес , защото утре може да не дойде...
Аватар
cr0ssfire

Рейтинг: 1099

Мнениеот spruld0g » Нед Апр 10, 2011 8:04 pm

cr0ssfire написа:
SASHO_DH написа:По-добре не карай, ако си решил да взимаш THE bOMB :rofl: Супер боклуци са.
1. Рамката е калпава
2. Много често чупи ухо

Diesel ? пхаха земи се скрийй ;д Земи си един читав твърдак, както са ти казали другите useri !

Земи ТИ се скрий, дизела за тези си пари си е една добра рамка. Ти като не си се качвал не означава, че не става ...

Аман от професори :offtopic:
Изображение
Изображение
Аватар
spruld0g

Рейтинг: 1166

Мнениеот bozidar » Нед Апр 10, 2011 9:56 pm

spruld0g написа:Земи ТИ се скрий, дизела за тези си пари си е една добра рамка. Ти като не си се качвал не означава, че не става ...

Не се излагай и ти. Кажи ми колко трябва да струва Дизела, че да е достоен конкурент на RAM Freeride за 690лв нов? Да го подаряват тоя Дизел?
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот n3k01 » Нед Апр 10, 2011 10:06 pm

bozidar написа:......
Не се излагай и ти. Кажи ми колко трябва да струва Дизела, че да е достоен конкурент на RAM Freeride за 690лв нов? Да го подаряват тоя Дизел?

:rofl: :rofl: :rofl: Батко със втори пост(за една вечер) направо ми изкъртваш фантазиите :) :combust:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот bozidar » Нед Апр 10, 2011 10:53 pm

n3k01 написа:
bozidar написа:......

:rofl: :rofl: :rofl: Батко със втори пост(за една вечер) направо ми изкъртваш фантазиите :) :combust:

Абе клоун, ти освен да се заяждаш нищо съществено не правиш. Айде обори ме!?
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот spruld0g » Нед Апр 10, 2011 11:56 pm

bozidar написа:
spruld0g написа:Земи ТИ се скрий, дизела за тези си пари си е една добра рамка. Ти като не си се качвал не означава, че не става ...

Някъде да съм казал, че дизела е по-добър от рам фрийрайд ? Просто някой хора се изказват неподготвени.
п.п От моя гледна точка рам фрийрайд не струва. Доколкото съм чел във форума задницата се суче и не е стабилна.
И много моля да не ме изяждате жив, щот видиш ли оня дето кара 4х плюе по нашите перфектни рамки .. Предполагам, че доста хора от форума са карали/карат такъв рам ФР и ще разберат за какво говоря.
Изображение
Изображение
Аватар
spruld0g

Рейтинг: 1166

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд