Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.
Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20
Искам съвет как добре мога да си раздвижа предния амортисьор макар, че ме е малко страх, защото един приятел имаше същия байк като моя и амортисьора му се извади и падна много жестоко във въздуха.. съвети?
После има ли някаква вероятност да се извади? Смисъл 'щото на моя приятел му се извадиха стеншъните много странно.. и съм се наплашил от там. Да не вземе и на мен така да ми стане макар, че той беше сипвал машинно масло вътре..
@Fresh, успокой се малко с коментарите. @swaggajackaz, предния амортисьор или така наречената вилка е важен компонент,който трябва да се поддържа правилно и да се ползва по предназначение.Ето, че сам си видял какво се случва,когато това не се спазва. Ако не разбираш за какво точно говоря, върни се в магазина от който си го купил и питай там.
Защо не ни кажеж каква е вилката(предния амортисьор), колко време си я карал, как си я карал? Така ще можем да ти кажем дали вилката ти е за смяна, а относно профилактика и смазване(подръжка) има много теми във форума, поразрови и ще намериш.