Катастрофата в Чернобил

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Катастрофата в Чернобил

Мнениеот bluskanie » Пон Апр 18, 2011 8:53 pm

Ебати, всички викат "Абе пълно е с данни, не ги ли виждаш", а никой не дава източници.

Сега давам доклада на ООН от 2002 от Чернобил! Има хубави таблици, заключения и така нататък. Освен това е подписан, а не анонимен, тоест знае се кой е работил точно по него. Не знам, дали може да се вярва, но за мен това е официален източник. Повече от вашите твърдения, сори. Не го прочетох целия, но някои пасажи се набиват на очи, например, че няма увеличаване на левкимия (каквото е било предвиденото от УЧЕНИТЕ), както и няма РЯЗКО увеличаване на онко заболяванията сред населението от засегнатите райони. Пише, че има и засегнати хора,, разбира се, но както казах и по-горе, въпросът е, дали не се преувеличава цялата тая работа.

http://www.un.org/ha/chernobyl/docs/report.pdf

Има и по-нов доклад на ООН от 2005, но не мога да намеря документа, а само статии, които го коментират, но не са официални, разбира се.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Пон Апр 18, 2011 10:00 pm

A'е що всички си мислите, че останалите са ви някакви длъжници и като кажете "искам" веднага трябва да последва "заповядай"?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Univer welo » Вто Апр 19, 2011 5:46 am

Има нещо много полезно в тази дискусия,явно е открит човекът ,който може да ликвидира вълненията в Нови хан! :clap:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот Alpina » Вто Апр 19, 2011 5:25 pm

Снощи по новините гледах: http://www.btv.bg/story/1277156981-Balg ... tsiya.html
Шока то това явно се е опитал да заличи спомена тази новина, но темата я върна обратно, та реших да я споделя...

Аз лично не съм в състояние да коментирам... просто ума ми не го побира...

Последния път, когато получих такова главоболие, беше когато се опитвах да си представя размерите на вселената, как така може да има край и как всъщност не може, какво има след него и какво преди... как е започнало всичко и .... не е истина...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Вто Апр 19, 2011 5:41 pm

Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Univer welo » Вто Апр 19, 2011 7:53 pm

Alpina написа:Снощи по новините гледах: http://www.btv.bg/story/1277156981-Balg ... tsiya.html
Шока то това явно се е опитал да заличи спомена тази новина, но темата я върна обратно, та реших да я споделя...

Аз лично не съм в състояние да коментирам... просто ума ми не го побира...

Последния път, когато получих такова главоболие, беше когато се опитвах да си представя размерите на вселената, как така може да има край и как всъщност не може, какво има след него и какво преди... как е започнало всичко и .... не е истина...

...и кво? Поредния износ на компютри за Япония или реекспорт на развалени компоти?! :dontknow: Или може би продължение на пропагандата за АЕЦ - Белене- "Няма страшно и да издумка - ще ви излекуваме!" Достатъчно основание - всеки разумен човек да го боли главата. :deal:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот Alpina » Вто Апр 19, 2011 9:37 pm

За разлика от теб, аз не го гледам от към конспирационна гледна точка ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Предишна

Назад към Бла - Бла