Никога Schwalbe Space

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Никога Schwalbe Space

Мнениеот neon07 » Вто Апр 19, 2011 10:04 pm

Здравеите,пускам тази тема поради горчивият си опит с гореспоменатата марка гуми които бяха на промоция във веломаня(2 за 40лв с 50 процента намаление)Та подлъгани от изгодната оферта,аз и един приятел си купихме въпросните гуми,след което в рамките на Един месец и на двамата ни се скъсаха страничните телове(тези които държат гумата за каплата) в резултат гумата излиза от каплата и повече никога не може да бъде сложена,когато излезе първата задна гума (на третият ден от покупката)отидох във веломания и ми я смениха с нова.Няколко седмици по-късно и при нея се получи същият проблем.,а няколко месеца по-късно и предната гума замина При моият приятел това се лучи на Драгалевци преби се като куче,но слава богу нищо сериозно,но можеше и да не е така.Проблемът е че Веломания продават на половин цена един явно дефектен продукт,вместо да го бракуват,това все пак са гуми за FR/DH и е меко казано опасно да си играеш по този начин с здравето на хората!!!Затова,за бога братя не купуваите:)
neon07

Рейтинг: 1200

Re: Никога Schwalbe Space

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Вто Апр 19, 2011 10:58 pm

Аз карам с такива от 1 година и не е имало такъв проблем.........
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот neon07 » Вто Апр 19, 2011 11:06 pm

Еми кръсти се,аз изхвърлих три нови гуми.....
neon07

Мнениеот hitar_potar » Вто Апр 19, 2011 11:07 pm

Тая тема май очаква ключа си, не знам. Но като се замисля, аз също не съм доволен от опита си с въпросния модел. Аз обаче сам осрах теловете на гумата, но това стана поради почти невъзможната за слагане и смъкване от шината гума. Максис гума на същата шина нямаше никакви проблеми, Швалбето обаче ме докарваше яко до депресия. :eek3: Като представяне беше даже по-плачевно - карах я като предна и рядко имаше някакво сцепление, независимо на мокър или съх терен, асфалт, почва, павета или плочи. Съпротивлението при търкаляне не беше голямо, износването беше бавно до 1 определен момент, след това изведнъж се заглади тая гума - грайферите й тотално се разбягаха... :bowdown: Общо взето и аз съм на мнението на автора - гумата не си заслужава дори половинчатата цена. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Рейтинг: 2000

Мнениеот cladonian » Сря Апр 20, 2011 12:46 am

Аз не съм имал проблеми с Schwalbe space от този род. Моята е вариант който се води с по-голяма дебелина и мека съставка на гумата. Карам я като предна и я купих преди година и половина за 30 и няколко лева. Единствения проблем е, че понякога когато завивам по стръмни каменисти пътеки поднася за 20см и после захапва. Направо изтръпвам като се случи това. Аз си го обяснявам с големите пространства между грайфера. Не трябва да забравяте все пак, че тази гума е модел от 2000 или 2001 година. Преди Schwalbe space карах отпред с Continental Gravity 2.35. Континентала е такъв боклук, просто няма еквивалент. Като сложих Schwalbe space направо се преродих. А от веломанци няма да се учудя да продават гуми от 10 години залежали или дефектни. Доста пъти съм патил от тях.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Апр 20, 2011 9:32 am

Карам гумата година като задна, не е имала проблеми. Ревеш от намаленията, но пазаруваш от тях, нали? Като не ти харесва гумата, бръкни се по-дълбоко за един Wicked Will. Много е лесно да храниш, описано е изрично че гумата е 'бюджетно решение за спускане'. Правиш изводи от частното към общото. Имаш ли наблюдения над 100бр от посочената гума?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Night-Power » Сря Апр 20, 2011 9:55 am

Аз имам същите гуми и същия проблем, който се появи почти веднага.Аз също ги взех за 40 лв двете.Явно намалените гуми са били дефектни.
Аватар
Night-Power

Рейтинг: 1136

Мнениеот neon07 » Сря Апр 20, 2011 1:08 pm

от EccentricMOTION Mоите лични наблюдения са само над три гуми и един пребит човек ама ти щом си я карал като задна явно имаш по-големи наблюдения (по над 100 броя) караи си я с здраве..........пуснах тази тема да предпазя хората а не да се обясниавам на пубери
neon07

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Сря Апр 20, 2011 1:16 pm

Гумите и аз ги взех с намаление! Не казвам, че гумите са хубави или нещо такова, просто аз и още 2-3 момчета карат такива гуми около мен и този проблем точно не се е появил, а това, че се държи ужасно докато караш и, че не предоставя достатъчно сцепление е друг въпрос. :agree:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот moor » Сря Апр 20, 2011 1:50 pm

EccentricMOTION написа:Карам гумата година като задна, не е имала проблеми. Ревеш от намаленията, но пазаруваш от тях, нали? Като не ти харесва гумата, бръкни се по-дълбоко за един Wicked Will. Много е лесно да храниш, описано е изрично че гумата е 'бюджетно решение за спускане'. Правиш изводи от частното към общото. Имаш ли наблюдения над 100бр от посочената гума?

Той не храни а ти казва че е скъсал три пъти тел на три различни гуми...Не знам колко тежиш и как караш вероятно може и да ти издаржи доста време но за нас тая гума не става за FR и DH.

Имам същите гуми...Няма да говоря за как се държи, мисля че всички сме наясно.Спусках се от алеко към бистрица и ми се скъса телта...едвам се прибрах.Доста гадно, провален ден.Гумата беше на няколко дена, чисто нова.Ясно е че веломания продават дефектни гуми Schwalbe Space.Имал съм доста гуми и това никога не ми се е случвало и не съм чувал за такова нещо преди да ми се случи.

Аз предлагам ако се саберем повечко хора да отидем до Велогадния.
Аватар
moor

Рейтинг: 1267

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Апр 20, 2011 1:54 pm

Хапнахте си мед, после се оплаквате че сте яли ла**на. Приятелче, ако синът ти е 'пубер' и не се справяш с него, аз отдавна съм я израснал тази възраст :) Успех с гумите, аз моята след седмица я качвам на Сопот да видим колко тела ще скъсаме там..
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот moor » Сря Апр 20, 2011 2:14 pm

EccentricMOTION написа:Хапнахте си мед, после се оплаквате че сте яли ла**на. Приятелче, ако синът ти е 'пубер' и не се справяш с него, аз отдавна съм я израснал тази възраст :) Успех с гумите, аз моята след седмица я качвам на Сопот да видим колко тела ще скъсаме там..

Някакъв нереален образ си ми, чесно ти казвам.Джъткай си с гумата и се радвай че се търкаля...
Аватар
moor

Мнениеот bikerider » Сря Апр 20, 2011 3:01 pm

neon07 написа:пуснах тази тема да предпазя хората а не да се обясниавам на пубери

В този контекст до момента си крайно вреден и безполезен. Предложи ми смислен начин да се ориентирам по твоите писания къде точно е проблема - в Швалбе, във Веломания или в монтажа?

Не казваш нищо съществено освен собствения си ограничен опит със Спейс, но вадиш генерални изводи за Веломания.
Ако приложа същата схема върху поста ти и коментирам ограничения си опит с теб - след като отново се скъсаха теловете, ти потърси ли си правата? Поиска ли отново да ти сменят гумите? Не нали? Нямаше да има такава тема, ако беше поискал.
А ако трябва като теб да вадя генерални заключения -трудно приемам да говориш за полезност след като като потребител си пълна нула. Нищо лично, но нито темата ти е полезна, нито репликите ти. Напротив.

moor написа:Ясно е че веломания продават дефектни гуми Schwalbe Space.

Такива твърдения се доказват, особено ако изглеждат вярни! Ако наистина е така, то такова голо обвинение не помага на никого, най-малко на колоездачите. Слухове и басни, "батенце да не се разчува" на ушенце и подобни - ей това са нереалните моменти. Да попитам и теб - като се скъса телта потърси ли си правата, потърси ли начин да накараш Веломания да поемат отговорност? Потруди ли се да имаш нещо реално срещу тях, например отказ от гаранция? Смехотворна история... да не казвам лумпениада, че някой ще се обиди.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот moor » Сря Апр 20, 2011 3:29 pm

bikerider написа:
neon07 написа:пуснах тази тема да предпазя хората а не да се обясниавам на пубери

В този контекст до момента си крайно вреден и безполезен. Предложи ми смислен начин да се ориентирам по твоите писания къде точно е проблема - в Швалбе, във Веломания или в монтажа?

Не казваш нищо съществено освен собствения си ограничен опит със Спейс, но вадиш генерални изводи за Веломания.
Ако приложа същата схема върху поста ти и коментирам ограничения си опит с теб - след като отново се скъсаха теловете, ти потърси ли си правата? Поиска ли отново да ти сменят гумите? Не нали? Нямаше да има такава тема, ако беше поискал.
А ако трябва като теб да вадя генерални заключения -трудно приемам да говориш за полезност след като като потребител си пълна нула. Нищо лично, но нито темата ти е полезна, нито репликите ти. Напротив.

moor написа:Ясно е че веломания продават дефектни гуми Schwalbe Space.

Такива твърдения се доказват, особено ако изглеждат вярни! Ако наистина е така, то такова голо обвинение не помага на никого, най-малко на колоездачите. Слухове и басни, "батенце да не се разчува" на ушенце и подобни - ей това са нереалните моменти. Да попитам и теб - като се скъса телта потърси ли си правата, потърси ли начин да накараш Веломания да поемат отговорност? Потруди ли се да имаш нещо реално срещу тях, например отказ от гаранция?

Ми честно да ти кажа не си потърсих правата защото веломания парите нама да ми върнат а друга такава гума не искам.Бях с neon07 когато си смени първата гума и да ти кажа ми стана неудобно защото момичето от магазина я смени на нейна отговорност а главното типче каза че няма връщане на пари и нова гума.Не виждам каде е проблема една част от гумите са дефектни другата явно не.Само че мен не ме кефи факта че трябва да хвърля две чисто нови гуми защото на второто карене ми се къса телта...Тук в този форум винаги има поне един който е контра.Следващия път дали момчето ще пусне такава тема а?А мен честно казано ме интересува каквео мислят хората за даден продукт.И моето мнение е че не стават.

И още нещо bikerider, съжалявам но смятам целият ти отговор за доста не състоятелен.
Аватар
moor

Мнениеот bikerider » Сря Апр 20, 2011 4:35 pm

Нека е несъстоятелен, но отново да попитам - с какво тази тема е полезна на форума? С какво е полезна на колоездача, освен че се хвърлят някакви голи твърдения? Като са били дефектни никой не ви е виновен, че не сте ги подменили. Ама не са искали - това са празни приказки. Да ги беше накарал да дадат писмен отказ, да беше пуснал жалба в КЗП. Сега така просто говориш някакви общи глупости за някакви бройки от някакъв модел гума на някакъв производител, стояли в някакъв склад. Никакви истински изводи не могат да се направят, освен че мрънкате щото не ви стиска да си търсите правата.

За да не съм голословен:
neon07 написа:Здравеите,пускам тази тема поради горчивият си опит с гореспоменатата марка гуми

Велика полза има от тая тема, определено!
Аватар
bikerider

Мнениеот moor » Сря Апр 20, 2011 5:32 pm

bikerider написа:Нека е несъстоятелен, но отново да попитам - с какво тази тема е полезна на форума? С какво е полезна на колоездача, освен че се хвърлят някакви голи твърдения? Като са били дефектни никой не ви е виновен, че не сте ги подменили. Ама не са искали - това са празни приказки. Да ги беше накарал да дадат писмен отказ, да беше пуснал жалба в КЗП. Сега така просто говориш някакви общи глупости за някакви бройки от някакъв модел гума на някакъв производител, стояли в някакъв склад. Никакви истински изводи не могат да се направят, освен че мрънкате щото не ви стиска да си търсите правата.

За да не съм голословен:
neon07 написа:Здравеите,пускам тази тема поради горчивият си опит с гореспоменатата марка гуми

Велика полза има от тая тема, определено!

Искам да те видя как отиваш във Веломания и си взимаш един Space като си толкова духовит.И не ми обясняваи че говоря празни приказки.На теб някога телта на гумата късала ли ти се е?Отговора е Не...Мисля че от купени 5 гуми и 3 скъсани другите 2 да се преебат е въпрос на време...Купени са от две различни Веломании...Кое са празни приказки бе?Кое не разбираш?Как да ти го обясня?Аз имам една здрава искаш ли да ти я продам.Радвай се че има хора дето ще ги хвърлят а няма да се занимават да ги продават във форума.Каквото и да пишеш bikerider няма да ти отговарям ти си този които прави темата безмислена.
Аватар
moor

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Апр 20, 2011 5:47 pm

Всяка стока закупена от Веломания има поне 2 год гаранция. Ако имаш проблем със закупен продукт, отиваш с касовата бележка в магазина, оставяш гумата, тя отива при хората които установяват дали щетата е по твоя вина или фабричен дефект. Ако гумата е дефектна, тя отива в Schwalbe, а ти получаваш нова. Ако ти си дефектен отиваш да си караш гумата със скъсаните телове и да виниш без основание по форумите. Успех и нали знаеш...'по-добре спукана гума на колелото, от колкото в леглото' :beer:
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот joropc » Сря Апр 20, 2011 7:51 pm

EccentricMOTION написа: Ако гумата е дефектна, тя отива в Schwalbe..

:) :wavey:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот did » Сря Апр 20, 2011 7:53 pm

joropc написа:

ти не знаеш ли, че една лястовичка я носи?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот eMcKu » Сря Апр 20, 2011 8:18 pm

Адвокатчето на Веломания, отново бръщолеви пълни глупости.
Когато дадена стока е дефектна, заминава директно от там, от където си я купил (ако те, не могат да я оправят или заменят гаранционно, отива там ----->) или в най - близкия сервизен център, било то в Европа или Таджикистан. :)
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот moor » Сря Апр 20, 2011 9:17 pm

did написа:
joropc написа:

ти не знаеш ли, че една лястовичка я носи?

:agree: една лястовичка ги носи...едно хипопотамче ги поправя...и един бял кон го носи до веломания за да мога да бъда щастлив и доволен от продуктите на Schwalbe...Колко съм зле жалко че си изгубих бележката на второто каране...Защо като си пазарувам от Бас, стоката се води на мое име и влиза в системата им и като надхвърля определена сума имам отстъпка?Защото като даваш тлъста сума пари искат да си доволен..Еми така е подлъгах се по евтинкото и останах с горчив вкус там горе в планината.
Аватар
moor

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Апр 20, 2011 9:30 pm

А къде отиват гаранционните продукти БЕ? Знаеш ли как се прави рекламация? Знаеш ли какво иска производителя, за да подмени гаранционен продукт? Защо ли се занимавам...Но ти пак търсиш евтинкото, нещо далавера да има, отстъпки, проценти, по български...ако има и банани по 20 стотинки към гумата ще е най-добре...
Аватар
EccentricMOTION

Мнениеот moor » Сря Апр 20, 2011 10:17 pm

EccentricMOTION написа:А къде отиват гаранционните продукти БЕ? Знаеш ли как се прави рекламация? Знаеш ли какво иска производителя, за да подмени гаранционен продукт? Защо ли се занимавам...Но ти пак търсиш евтинкото, нещо далавера да има, отстъпки, проценти, по български...ако има и банани по 20 стотинки към гумата ще е най-добре...

Виж моля те престани да се занимаваш.Знам как се прави рекламация.Знам какво изисква производителя за да я изпълни и знам че ще си скъсам нервите за да получа същата дефектна гума.Не ми обясняваи какво търся и какво не.Имал съм в живота си поне 20 гуми и супер евтини и супер скъпи и никога съм нямал проблеми от такъв характер.Казах ти радвай се че твоята се търкулка и престани да ми обясняваш моля те...
Аватар
moor

Мнениеот Teodor40 » Чет Апр 21, 2011 12:46 am

Карал съм 2 такива гуми. Определено не са за DH, защото се перфорират доста лесно, тънки са им бордовете, но проблем със скъсани телове не съм имал. И по повод на това с дефектните телове, как го нямало при други марки... Maxxis съм виждал и карал разширени, започнаха да излизат от шината на всеки завой тамън две разлини гуми. Че има проблем -има, но за тази цена-толкова.
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот DTD » Чет Апр 21, 2011 8:41 am

EccentricMOTION написа:аз моята след седмица я качвам на Сопот да видим колко тела ще скъсаме там..

Телове не знам дали ще скъсаш, но гумата е почти сигурно, че ще я скъсаш. Също така ако е сухо както 2010 май месец, с тази гума ще ти бъде по-скоро неприятно карането.
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот stamen » Чет Апр 21, 2011 8:50 am

С телове съм нямал проблеми,но като сцепление е ужасна не си заслужава парите.Старата ми Schwalbe Space я карах като предна и след няколко карания точно по средата се получи една цепка.Като цяло слаба гума.
Аватар
stamen

Рейтинг: 1142

Мнениеот Watanabe » Чет Апр 21, 2011 10:47 am

Ужасно притеснителна тема. Преди време на един рожден ден подарих комплект такива гуми на промоция и рожденика още не ги е пробвал. Ще стане подарък с елементи на изненада май. :eyebrow:
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот konopr » Чет Апр 21, 2011 2:47 pm

протрих една такава гума от каране и нямах проблем. Според мен съм късметлия по отношение на спейса, защото съм се спускал с нея, и яко каране общо взето. Но гумата като цяло е доста под средното качество на Швалбе. Иглежда добре на пръв поглед, но има доста недостатъци, примерно лесно се деформира перманентно от силни удари, това от доста ползватели на спейс съм го чувал.

Авторът на темата може да е подложил гумата на доста стрес. Примерно, ако е бесен DH-ър и кара агресивно надолу, примесено с навика на някои DH-ъри да карат с гуми напомпани макс на 1.5 атмосфери, няма много за чудене. При хора с навика да се пускат с прекалено меки гуми, съм виждал доста качествени гуми в окаяно състояние разцепени на по 3-5 места със стърчаща вътрешна и прочее.
Абе изводът е един Спейса далеч не е качествена гума за DH и освен това е най-лошият продукт на Швалбе, за който съм чувал отзиви.
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот bikerider » Чет Апр 21, 2011 4:29 pm

moor написа:На теб някога телта на гумата късала ли ти се е?Отговора е Не...

Защото не карам DH с entry-level гуми и никога, за нищо на света не пестя инвестиции в сцепление.

За мен вече е очевадно, че този "проблем" не е масово явление, а няколко изолирани инцидента. Тоест проблема е (бил) в ръцете на индивидуалните потребители. Оставам и с едно наум за монтажа на въпросните бройки гуми, тъй като нищо не се спомена, което едва ли е случайно.
Аватар
bikerider

Мнениеот moor » Чет Апр 21, 2011 4:52 pm

bikerider написа:
moor написа:На теб някога телта на гумата късала ли ти се е?Отговора е Не...

Оставам и с едно наум за монтажа на въпросните бройки гуми, тъй като нищо не се спомена, което едва ли е случайно.

Първата гума която върна neon му я сложи едно момче от веломания което беше много любезно.Това момче и момичето който ни обслужиха тогава мога само да им благодаря и похваля.Бяха супер про за разлика от тяхния главнокомандващ...Както и да е гумата си отиде по същия начин.Знам как да си сложа гумата човек.Също така ако си чел внимателно ще видиш че освен мен и неон има и още едно момче със същият проблем това са близо 7 прецакани гуми от така наречената промоция.
Аватар
moor

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд