@unbekannt
Човече, толкова хора ти го казаха, че се чудя дали има смисъл и аз, но понеже явно си приел писанията им като твърде недобронамерени, ще се пробвам пак да обясня няколкото причини, поради което цялата тема вече я повтаряме за сетен път...
1. Ти искаш лифтът над Княжево да заработи. Чудесно! И аз го искам и сигурно повечето хора в този форум го искат!
2. С искане нищо не става. Трябва някой да вложи пари.
3. Ти предлагаш да искаме и да притискаме публично някой друг да направи инвестицията. Защо? Би трябвало да разбираш, че в България вече действа частната инициатива. Минаха времената, когато подобни съоръжения и дела бяха работа на държавата, на общините и т.н. Вече не са! И не трябва да са. Ако общините правят подобни неща, те трябва да са дотолкова, доколкото могат да извлекат печалба от тях.
4. Очевидно на този етап печалба не може да се извлече, иначе някой вече щеше да го е направил! Ако се замислиш, ще разбереш защо е трудно да има печалба - изграждането на нов лифт и направило билета поне 5лв. (което даже е доста занижено)! Ще ги пращаш ли? Едва ли... Аз поне няма, освен ако доходите ми не го позволяват. А на колко хора доходите им позволяват? Виж темата за Симеоновския лифт. Само че пир него не е същото, защото там основната инвестиция все ак е направена навремето от държавата. А тук ще трябва да се прави нов лифт.
Ако трябва да обобщя: не е нормално с протести, искания и т.н. да се бориш за нещо, което трябва да е плод на добре сметнат бизнес-план! Това е причината всякакви подобни действия да са изначално неуспешни, защото искаш да постигнеш нещо по един ненормален за постигането му начин. Затова всички и казват да се осъзнаеш и т.н. Не си мисли, че се заяждам или те поучавам - просто се замисли отново върху всичко, изписано по темата.