,,Оплачи се" - тема за оплаквания

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: ,,Оплачи се" - тема за оплаквания

Мнениеот StanY » Сря Апр 20, 2011 2:02 pm

@PRobably Напълно съм съгласен. Капла= Шина+спици+главина, ако някой каже капла и има предвид шина това е грешно, тъй като навсякъде шина значи шина спици значат спици и главина значи главина, а капла значи това което написах по-горе. ;)

П.П.: Дори е-магазините ползват наименованието капла за цялото колело..
Продава: viewtopic.php?f=19&t=131916
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
Аватар
StanY

Рейтинг: 1169

Мнениеот HuKu13 » Сря Апр 20, 2011 2:24 pm

StanY написа:@PRobably Напълно съм съгласен. Капла= Шина+спици+главина, ако някой каже капла и има предвид шина това е грешно, тъй като навсякъде шина значи шина спици значат спици и главина значи главина, а капла значи това което написах по-горе. ;)

П.П.: Дори е-магазините ползват наименованието капла за цялото колело..

:agree: :agree: :agree:
Успява този,който вярва в мечтите си!!!
Аватар
HuKu13

Рейтинг: 1196

Мнениеот azze » Сря Апр 20, 2011 3:14 pm

Всъщност did е прав.Капла и шина е едно и също нещо.Каплата не е колело,независимо дали в сайтовете на веломагазините пише така.

За да не съм :offtopic: : Направих 7-8 х 10 кофички и не усещам умора или натоварване нито в трицепсите,нито в гърдите.Не съм доволен.Обичам да съм като разглобен след упражнения.Ще трябва да увелича броя на кофичките в серия май.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот Daniel Panev » Сря Апр 20, 2011 3:20 pm

azze написа:За да не съм :offtopic: : Направих 7-8 х 10 кофички и не усещам умора или натоварване нито в трицепсите,нито в гърдите.Не съм доволен.Обичам да съм като разглобен след упражнения.Ще трябва да увелича броя на кофичките в серия май.

Е прави с тежест де, прави с тежест...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Сря Апр 20, 2011 9:12 pm

Забравих си якето на работата.
В което са ми ключовете от квартирата.
Работата ми е извън града.

И благодарение на това - днес пропуснах тренировки, щото нямам екип при наш'те, утре няма да мога да ида на работа с колело, поради което и след работа няма да мога да си направя кукленското каране (а веригата ми продължава да чака да я смажа), джърсито ми няма да е изпрано и до петък няма да изсъхне и ще трябва да карам с по-гадното, манджата ми сигурно ще се вкисне и не знам дали стана въпрос, но утре няма да мога да карам след работа :(
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот rarekin » Чет Апр 21, 2011 1:29 am

Бутилката Chateau Rieussec 2002, която отворихме тази вечер, се оказа с дефект. :(!:
За щастие имах и друга, която спаси положението.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот exiteyes » Чет Апр 21, 2011 8:25 pm

Преди време един човек ми каза, че всичко е консуматив. Ами вече се уверих.
Изображение

И точно тази снимка в момента ме поставя пред една голяма старт/финална линия през която аз незнам как изобщо ще премина и изобщо как ще успея да пипна бялото по (нека го кажа така) пресечения терен. По този повод казвам, че това стана по една чиста случайност и най-важното е, че аз съм безвредим.
Аватар
exiteyes

Рейтинг: 1837

Мнениеот joropc » Чет Апр 21, 2011 8:39 pm

Получих мейл от мой приятел от gmail-ска поща.Той съдържаше линк, на който аз не обърнах внимание и кликнах върху него.Последва най-гадното намъкване на вирус в моя компютър, което ми се е случвало някога.Вирусът беше във вид на антивирусна програма, която ме убеждаваше, че съм имал 50-60 заразени файла, и за да се избягва това за в бъдеще, трябва да платя 79.99$ с кредитна карта. :eek3: По този начин съм си купувал доживотен лиценз за въпросната антивирусна-менте,... и тя щяла вече да се грижи за сигурността на ПС-то ми.
Съответно ми блокира мозилата, уйндолс мейл и знам ли какво още... буквално целия компютър.На всяко кликване(без значение къде) ми излизаше съобщение, което ме подканяше за плащане, защото съм бил много заразен, и всичко трябвало да се "изчисти" веднага.Имаше и и полета, в които трябваше да си въведа личните данни и номера на кредитната си карта :), за да може да бъде извършено плащането.
Следа като изтеглих програмата ComboFix от тук:
http://www.bleepingcomputer.com/downloa ... s/combofix
последва едно половин часово "жабурене" на ПС-то с въпросната програма, и всичко се оправи. :8D:
После последва дооправяне/доизчистване с тази програма няколко пъти:
http://majorgeeks.com/download.php?det=5756
докато спря да открива "заразени" файлове.

Тааа, оплаквам се от всички автори, на всякакви коне, червеи и други подобни гадости... :smash:

P.S.
Понеже съм сигурен, че ще се намери някой, който да ме пита, какъв е този мой приятел, който ми праща такива работи.Разяснявам за неразбралите, че мейлът не беше от него :magnify: ....

Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот Анелия » Чет Апр 21, 2011 9:03 pm

Synthesis написа:Малко информация от първа ръка, защото ви обичам, а вземате нещата присърце.

Състезание няма да има. Ще ви кажа и защо, на който не му се чете да не чете.

Когато се появи идеята в края на миналата година, всички бяха много ентусиазирани. Аз се заех да я доразвия. Програмата ми се получи и включваше за два дни: XC състезание, шосеен критериум, изложение на нови модели велосипеди и test ride. Проучвах трасета, обикалях с велосипед и с джип, всичко беше замислено много добре. Когато дойде време за подготовката обаче, всички които бяха обещали подкрепа, започнаха да се оправдават, че имат други ангажименти и проблеми и няма да помогнат, някои дори не ми вдигаха. Като казвам всички, имам предвид всички, а те не бяха малко. Общини, фирми, физически лица и пр. Това беше може би най-мащабната ми идея досега. След куп разочарования след няколко години във велосипедния бизнес, реших, че трябва да го направя. Е така за идеята, защото както много от вас знаят, далавера няма. Разкопаха и града - щели да го газифицират, нали всичко друко е ОК, та и го разкопаха. Все едно бомби са падали. Шосето отпадна автоматично. След това последваха и разочарования в бизнеса. Проблеми с доставчици, липса на желана стока и др. Сред таргета ми се затвърди се и всеобщо разпрозтраненото мнение в малкия "град", че всички велосипеди са еднакви, правят се на едно място и тук само им се слагат лепенките. Тъй че, защо да купуват "скъпи", като тези от 150 лв. са същите, а за парите които струват по-скъпите, ще си вземат "моторче" или гоуфче.

Както и да е, мога да пиша много по-въпроса, но сега просто исках да ви отговоря.

Състезание в Сандански няма да има. И велосипеди няма да има. Защото тук в малкия град или село /чудя се вече/, е срамно да се кара велосипед. Това означава, че нямаш пари за моторче или кола.

ТАКА ЧЕ:

Аз повече с "глупости" няма да се занимавам - колелета - молелета и пр. В края на сезона, магазините ми ще затворят, а аз ще си карам колата за да не ми се смеят, но

ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ВИ ОБИЧАМ!

Здравей,
Продължавам темата тук, за да не спамя в състезанията. Пишеш с много огорчение за всичко и това е разбираемо. Все пак ти желая успех в каквото и да се захванеш и поне може да си караш колело като хоби или транспорт. Въпреки :peace:
Аватар
Анелия

Мнениеот Synthesis » Чет Апр 21, 2011 9:38 pm

Благодаря, с удоволствие си карах шосейния Trek и планиския Specialized, които са по-скъпи от колата ми. За съжаление обаче, все по-рядко имам желание и за тях.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот crossenduro2 » Чет Апр 21, 2011 9:47 pm

Положението в Добрич е по - зле! Всички викат, че за парите на мойто колело примерно, щяли да си вземат кола или мотор... Еми отиди му обяснявай, че тва не е само за гъзария! Никой не копува скъпи колелета. Имаме 1 вносител на Драг тук /Красимир Паскалев/. На него мога да благодаря много, защото може би той закърпва положението по някакъв начин. Много се моля да се зарибят повече хора по спорта в нашето "село" Добрич.
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот Synthesis » Чет Апр 21, 2011 9:55 pm

Е теб не те разбирам баце. Имате силен клуб. Краси Василев е от вашия град, Жоро Друмев ми се струва пич. От това по-колоездачен град - здраве му кажи...
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот crossenduro2 » Чет Апр 21, 2011 10:23 pm

Synthesis написа:Е теб не те разбирам баце. Имате силен клуб. Краси Василев е от вашия град, Жоро Друмев ми се струва пич. От това по-колоездачен град - здраве му кажи...

Шосейкаджии колкото искаш има.. Говоря за планинско колоездене :beer:
Изображение
crossenduro2

Мнениеот StanY » Чет Апр 21, 2011 11:04 pm

@crossenduro2 при вас е по-добре. В нашия град сме 2 човека занимаващи се сериозно и един, който се занимаваше сериозно, но сега качили не му остава време да кара :dontknow: (става дума за uBaH). Вие поне имате хубав магазин ние и това нямаме, и постояно трябва да плащаме за доставки от София, Варна, Русе и т.н. Плюс това и места за каране нямаме при вас поне има някви пътечки туй-онуй, при нас най-близките пътечки(става дума за пътеки в гора при колегата FREERIDE_RIDER) е на 20км(в съседния град) и до там как се стига... с въртене, а аз както мразя да въртя по път..... Само да добавя това, че всички ти викат, че за тия пари си можел да си земеш моторче и т.н. кажи им "Това ми е хоби, вас като ви влече друго си давайте парите за него" и ще видиш к'во бързо ще млъкнат(изпробвано :deal: )
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
Аватар
StanY

Мнениеот crossenduro2 » Чет Апр 21, 2011 11:10 pm

Мога да поспоря с това, че имаме къде да караме! Най-дълагата ни пътека е 130 метра (мерено) и то не е баш надолу! Тази година отидох на първите си състезания /Сливен и Кортен/ и беше първото сериозно каране по такава пътека, както и първото сериозно блъскане на колелото! Тоест отидох със НУЛЕВ опит и на всичкото отгоре си харесвам резултатите. За магазина мога да кажа, че няма кой знае какво, но когато кажеш ти го доставя Красьо и аз лично съм адски доволен от него. При нас сме 3-4 човека истински запалени по този спорт. Плюс това, Добрич е адски далече от всички добри дестинации за каране. Сливен 350 км, Кортен 380 км,Троян 400... Само 2 или максимум 3 пъти в годината мога да си позволя да отида някъде на по планинско място от колкото тази равнина тука. Всички казват "Е вие имате море". Чесно да ти кажа не ме интересува и бих заменил всяка хубава пътечка за това смотано море! :V:
Последна промяна crossenduro2 на Чет Апр 21, 2011 11:13 pm, променена общо 1 път
Изображение
crossenduro2

Мнениеот follow_me » Чет Апр 21, 2011 11:11 pm

crossenduro2 написа:Всички викат, че за парите на мойто колело примерно, щяли да си вземат кола или мотор...

И на мене така ми викат, но и аз вече ще казвам
StanY написа: "Това ми е хоби, вас като ви влече друго си давайте парите за него" и ще видиш к'во бързо ще млъкнат(изпробвано :deal: )

защото до сега не си бях измислил отговор. Айде и аз ще го пробрам и ще кажа дали върши работа.
Retards are hopeless...
Аватар
follow_me

Рейтинг: 1162

Мнениеот Aventador » Пет Апр 22, 2011 12:10 am

Днеска докато съм карал съм минал през някаква пластмасова чашка или друг боклук и в резултат на това задната ми гума, спици, части от каплата, рамката и седалката буха покрити с кафе-подобна лепкава и смърдяща на развалено зеле течност. Няма такава смряд! Това ми коства 15 мин чистене!
Просто, хора изхвърляйте си боклуците в обозначените места! :smash:
Riding free since 1996
Аватар
Aventador

Рейтинг: 1205

Мнениеот royalracing » Съб Апр 23, 2011 2:47 pm

Пребих се като куче на един whipout -скачам го сеедно е дроп и то нали е lowride и настрани и седалката в гърба,а паднах върху лява рака и ташаци а с дясната ръка обрах едно дърво :bawling: Но на колелото нищо му няма :bigeyes:
Дебаа-преебах си ваканцията :cry: Тия 4 дена ще почивам по цял ден на хубавото време :indiffe:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот Fanatico » Съб Апр 23, 2011 2:56 pm

PRObably1 написа:..Тия 4 дена ще почивам по цял ден на хубавото време :indiffe:

... :xx(: :V:
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот ХристоС. » Съб Апр 23, 2011 6:01 pm

Не издържам вече да нямам велосипед за каране.. времето вече се оправи, а аз трябва през седмица да търся откъде да се снабдя с някаква каква да е каруца в движение назаем, за да ми бъде възможно да стигам от т. А до т. B :banghead: :xx(:
The phoenix was reduced to ashes, from which a new, young, strong phoenix arises, reborn anew to live again.
_loading resurrection: complete
_starting rebirth: started
_metamorphosis: beta state
Аватар
ХристоС.

Рейтинг: 1511

Мнениеот Antares » Съб Апр 23, 2011 6:54 pm

Aventador написа:Просто, хора изхвърляйте си боклуците в обозначените места! :smash:
Обещавам занапред кафето със зелев сок, което всяка сутрин залагам на улицата да го изхвърлям на обозначеното за кафе със зелев сок място.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот royalracing » Съб Апр 23, 2011 8:01 pm

Продавам си рамката - до някъде това е добре,но до Боровец 24-26 юни няма да мога да събера пари за нова вилка :( :offtopic: Какво може да стане ако карам Ram Freeride 07 с XCM освен отвратителна геометрия и публично унижение,но за 2рото не ми пука :? П.П:Но това ще е малко вероятно и ще издържи ли 3 дена на Боровец рамката с тази вилица(няма да участвам в състезанието а ще си карам по другите трасета)
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот PRobably » Съб Апр 23, 2011 9:37 pm

PRObably1 написа:Продавам си рамката - до някъде това е добре,но до Боровец 24-26 юни няма да мога да събера пари за нова вилка :( :offtopic: Какво може да стане ако карам Ram Freeride 07 с XCM освен отвратителна геометрия и публично унижение,но за 2рото не ми пука :? П.П:Но това ще е малко вероятно и ще издържи ли 3 дена на Боровец рамката с тази вилица(няма да участвам в състезанието а ще си карам по другите трасета)

:rofl:

Карай си сегашната рамка и не прави глупости,иначе бях виждал рам фр със пайк 140 ход,не е толкова зле колкото мислех,но определено не е добре,какво остава за xcm
"Don't let your mind bully your body into believing it must carry the burden of its worries."
Аватар
PRobably

Рейтинг: 1657

Мнениеот shaady » Съб Апр 23, 2011 10:33 pm

PRObably1 написа:Продавам си рамката - до някъде това е добре,но до Боровец 24-26 юни няма да мога да събера пари за нова вилка :( :offtopic: Какво може да стане ако карам Ram Freeride 07 с XCM освен отвратителна геометрия и публично унижение,но за 2рото не ми пука :? П.П:Но това ще е малко вероятно и ще издържи ли 3 дена на Боровец рамката с тази вилица(няма да участвам в състезанието а ще си карам по другите трасета)

http://www.album.bg/bgbobby/images/26228753/
Ето това ще стане :agree:
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот royalracing » Нед Апр 24, 2011 7:45 am

Ужас :puke2: Ще трябва да посъбера пари за някое Z1
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот lusi5001 » Нед Апр 24, 2011 6:32 pm

Може да си купиш временно 1 сторм на старо :?
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот Fanatico » Нед Апр 24, 2011 6:57 pm

Storm-а едва ли ще е временно, ако си го купи, защото трудно се намира някой балък, който да търси такава вилка. Съветът ти е :puke: ! Тази вилка е толкова жалка, че бих предпочел да карам XCR.
Z1 не съм пробвал, но чета само негативни мнения, поне за новите..

On: дано се възстановя до май месец.. .. ..
Аватар
Fanatico

Рейтинг: 1942

Мнениеот royalracing » Нед Апр 24, 2011 10:19 pm

Сторм не искам.Ще си преценя според това колко пари ще събера.Относно временно слагане на вилка се замислям за Duro Triple и после направо на 66
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Мнениеот StanY » Пон Апр 25, 2011 1:06 pm

Няма с кой да карам... :banghead: :banghead: :smash: :smash: :smash: :V:
Аватар
StanY

Мнениеот crossenduro2 » Пон Апр 25, 2011 1:19 pm

Трябва да чакам 2 седмици да ми пристигнат Elixir-ите, а аз нямам други спирачки и не мога да карам. :banghead:
Изображение
crossenduro2

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла