Никога Schwalbe Space

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Никога Schwalbe Space

Мнениеот neon07 » Чет Апр 21, 2011 6:57 pm

Щом мислиш, че темата е безполезна я затвори, после може да скокнеш до Веломания да си вземеш заплатката плюс една промоция Schwalbe Space. След това ти пожелавам приятно пре-карване в планината и ако слезеш жив може да пуснеш по-смислена тема, например "Как си върнах гумите във Веломания". В крайна сметка затова е този форум, хората да обсъждат проблеми и да изказват мнения а не да защитават корпоративни интереси, иначе жалко за форума, ама така става като си слуга на двама господари :bowdown:
neon07

Рейтинг: 1200

Мнениеот Stancho » Чет Апр 21, 2011 9:20 pm

Не знам какво дъвчете още, но тези гуми са бюджетен вариант за спускане... Да не говорим, че стената им е тънка за DH, материала и грайфера не са подходящи за агресивно каране (тези, които се оплакват от късане). Просто хората са казали: "Евтиното излиза скъпо!" В крайна сметка защо не дадохте 73 лв за Schwalbe Wicked Will с всички протекции и да си карате като пичове? MTB-то е скъпо удоволствие и изисква малко жертви откъм бюджета, за да се практикува без проблеми. Иначе нямате оправдание. Най - малкото щом са на промоция, може би има причина за това (защо примерно спирачките Saint не са имали промоции?).

Няма смисъл да я дъвчете темата - просто си търсите правата срещу дадения документ пред продавача и всичко се оправя. :)

П.П. За тези, които ще се заядат с мен за това кой колко пари има - и аз цепя стотинката на две и пак успявам. :agree:
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот follow_me » Чет Апр 21, 2011 10:53 pm

Stancho написа:Не знам какво дъвчете още, но тези гуми са бюджетен вариант за спускане... Да не говорим, че стената им е тънка за DH, материала и грайфера не са подходящи за агресивно каране (тези, които се оплакват от късане). Просто хората са казали: "Евтиното излиза скъпо!" В крайна сметка защо не дадохте 73 лв за Schwalbe Wicked Will с всички протекции и да си карате като пичове? MTB-то е скъпо удоволствие и изисква малко жертви откъм бюджета, за да се практикува без проблеми. Иначе нямате оправдание. Най - малкото щом са на промоция, може би има причина за това (защо примерно спирачките Saint не са имали промоции?).

Няма смисъл да я дъвчете темата - просто си търсите правата срещу дадения документ пред продавача и всичко се оправя. :)

П.П. За тези, които ще се заядат с мен за това кой колко пари има - и аз цепя стотинката на две и пак успявам. :agree:

:agree: :agree: И аз съм на същото мнение. Няма какво да допълня...
Retards are hopeless...
Аватар
follow_me

Рейтинг: 1162

Мнениеот bikerider » Пет Апр 22, 2011 4:26 am

neon07 написа:после може да скокнеш до Веломания да си вземеш заплатката плюс една промоция Schwalbe Space.

Прощавай, ти в черно и бяло ли ходиш облечен? Най-добре смени дрогата, че живееш в някаква паралелна вселена. Не ми се мисли, когато подкараш кола с какви гуми ще е. По-добре да не знам. И да - благодаря за предложението, но засега ще остана на Мишлен :)

@moor: разбирам те прекрасно, но наистина е трябвало да си търсите правата до дупка. Сега звучи несериозно - най-малкото ако гумите наистина са били дефектни така не правите услуга на никого, защото не може да се разбере къде реално е бил проблема. Това казвам и нищо повече.

@Stancho: :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот msniki » Пет Апр 22, 2011 8:34 am

Карам ги вече 6-7 месеца и чак сега се появи този проблем.
Само при задната ми гума се появи, отпред нямам никави проблеми.
След няколко мистериозно спукани гуми , поразгледах по отблизо гумата и видях излязлата тел....
Явно заради това са били намалени.......
:dontknow:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1407

Мнениеот moor » Пет Апр 22, 2011 12:50 pm

Вижте сега пичове на всички ни е ясно че евтина гума за спускане няма.Това обаче не променя факта че манията продава доста странни промоции.Няма да си търся правата защото не искам друга такава гума.Идеята на темата е хората да знаят за какво става въпрос.Какво значи entry level...че трябва да я пръсна веднага след като излезна от магазина ли.Първата гума на неон се пръсна докато ме чакаше на един светофар неподвижен, беше купена предищния ден и карана само градско.
Аватар
moor

Рейтинг: 1267

Мнениеот Stancho » Пет Апр 22, 2011 9:09 pm

Човече, от личен опит мога да ти кажа, че гумата ако на външен вид няма проблем, не можеш да разбереш дали е дефектна, преди да се сложи и покара. Пък и щяха да се съгласят във Веломания да им доплатиш и да си вземеш хубава гума (говоря от личен опит). Но това пак е въпрос на мислене на алтернатива, а не мрънкане във форума.
Аватар
Stancho

В

Мнениеот storm » Съб Апр 23, 2011 10:21 am

moor написа:Какво значи entry level...че трябва да я пръсна веднага след като излезна от магазина ли..

Гума за начинаещи, навлизащи в спорта :beer:
И @moor , моля те ! Оправи си правописа и НАЙ - ВЕЧЕ пунктуацията !!! :xx(: :peace:
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот boomber » Съб Апр 23, 2011 2:15 pm

И аз си бях купил от тази промоция 2на цената на 1. Точно този проблем се случи и при мен гумата се разду, телта се разшири и никакъв шанс да влезе в шината. Просто диаметъра се увеличава.
Не ме чакай в гората нямам бензин в колата ... чакай ме в леглото идвам с КОЛЕЛОТО
Аватар
boomber

Рейтинг: 1180

Мнениеот Powerage » Съб Апр 23, 2011 10:32 pm

boomber написа:И аз си бях купил от тази промоция 2на цената на 1. Точно този проблем се случи и при мен гумата се разду, телта се разшири и никакъв шанс да влезе в шината. Просто диаметъра се увеличава.

Още двама сме със същите проблеми със същите гуми... (от същата промоция)
Отдавна ги разкарахме де :D

Съветът ми е да не се занимавате с тая гума ако карате по-сериозно от "вкъщи-училище-вкъщи", въпреки че тя и за това не става...
мнението е било променяно общо 17928 пъти

:evil: :thumb: :popcorn:
Powerage

Рейтинг: 1220

Мнениеот ivkotm1221 » Нед Апр 24, 2011 8:07 pm

Можете да включите още двама към групата на ''Никога Schwalbe Space'' -Аз си взех тези гуми от промоцията 2за 40 лв. Първо като дойдоха бяха отвратително нагънати,когато ги сложих гумата се кривеше на ляво на дясно докат карах, но поне не ми излизаха от каплите. По-нататък си взех по-широка шина и не можах да сложа задната гума , размених гумите предна със задна и паснаха горе-долу . Отделно си имам един чифт maxxis-и който никога не са ми прайли такъв проблем. След известно време един мой приятел си взе Schwalbe Space , поне неговите отначало нямаха като мойте проблеми ,последно той кара с тях август 2010 .Тази година когато реши да си сглоби колелото не можа да си сложи гумите , аз му дадох мойте швабалки и те едва паснаха .
Много съм разочарован от тях ,но за 40лв човек не може да иска повече ,поне са според мен по-хубави от рубените който се водят за дх :D .Един друг приятел има Schwalbe Space от преди 3-4 години и гумата е съвсем различна на външен вид,не му е прайла никакви номера ,само формите на грайфера са еднакви .
Само мога да допълня ,че на кал гумата се държи що годе добре. А и също не мисля ,че темата е безполезна !
Marzocchi made the best forks
Аватар
ivkotm1221

Рейтинг: 1108

Мнениеот arney » Нед Апр 24, 2011 8:45 pm

Взех 2 на цената на една и предната ми вътрешна изскочи докато карах и се спука , шибани мошеници са тези от Веломания. :(!:
Аватар
arney

Рейтинг: 1162

Мнениеот EccentricMOTION » Нед Апр 24, 2011 10:20 pm

Колко от Вас потърсиха рекламация относно съответната гума?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Watanabe » Нед Апр 24, 2011 10:35 pm

Нашия представител на Веломания, Сганчо, опс. Станчо, посмъртно нищо не можеш му говориш за рекламация. Същевременно при надвишаване на петминутния лимит от разговор с него ти се претрупва оперативната памет и инстинкта ти за самосъхранение те кара да напуснеш квазимагазина на бегом. Така че, рекламацията е мисия невъзможна.
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот KiD_WiTh_GuN » Пон Апр 25, 2011 9:26 am

Не е невъзможна! ;)
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
Аватар
KiD_WiTh_GuN

Рейтинг: 1418

Мнениеот Stancho » Пон Апр 25, 2011 11:15 am

Watanabe написа:Нашия представител на Веломания, Сганчо, опс. Станчо, посмъртно нищо не можеш му говориш за рекламация. Същевременно при надвишаване на петминутния лимит от разговор с него ти се претрупва оперативната памет и инстинкта ти за самосъхранение те кара да напуснеш квазимагазина на бегом. Така че, рекламацията е мисия невъзможна.

С такова отношение като начало няма да постигнеш нищо, дори и с най - търпеливите и разбрани хора. А това, което си писал ми е интересно да споделиш на каква база го казваш, като аз не работя в магазините от почти година вече и няма начин скоро да си ме засичал там. Също така, ако имаш лоши впечатления от мен - има управител на магазина, на който можеш да се оплачеш или в офиса на фирмата - избора си е твой.

В крайна сметка това, че ти нямаш желание да си търсиш правата, си е е твой проблем и можеш да не ръсиш безразборно такива приказки, за неща, за които не си прав. Поне се оправдай с факти другия път. :(!:

П.П. Мен в момента не ме считай за служител на Веломания, защото не работя в магазините и ако се загледаш никъде не съм проявявал пристрастие към фирмата, ами съм изложил фактите.
Аватар
Stancho

Мнениеот rarekin » Пон Апр 25, 2011 11:22 am

bikerider написа:..... с какво тази тема е полезна на форума?

С това, че предупреждава потенциални потребители за потенциален проблем, който за момента не е ясно откъде идва - производител или дистрибутор. И с това как не трябва да се подхожда към проблема в случай на дефектен продукт.

Ще бъде интересно да се чуе и мнението на представител на "Веломания". Към хората от бранша във форума - не е ли по добре за всички ако се идентифицирате по някакъв начин (в подписа например)?

bikerider написа:За да не съм голословен:
neon07 написа:Здравеите,пускам тази тема поради горчивият си опит с гореспоменатата марка гуми

Велика полза има от тая тема, определено!

Съвсем реална възможност е това да е самата истина (което автора на това изречение може да потвърди или да отхвърли). Ако единствения му опит с Schwalbe се изчерпва с въпросната гума.

Stancho написа:Най - малкото щом са на промоция, може би има причина за това

Промоция не е равно на дефектен продукт. Всъщност, ако се докаже такава връзка, някой може да преживее доста безсънни нощи. :deal:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот PowerSlide » Пон Апр 25, 2011 1:36 pm

Stancho написа:
Watanabe написа:Нашия представител на Веломания, Сганчо, опс. Станчо,...

С такова отношение като начало няма да постигнеш нищо, бла-бла...

Ако беше извадил бичкията от главата си, можеше да зацепиш, че никой не говори за тебе :rofl:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Мнениеот crossenduro2 » Пон Апр 25, 2011 1:42 pm

PowerSlide написа:
Stancho написа:
Watanabe написа:Нашия представител на Веломания, Сганчо, опс. Станчо,...

С такова отношение като начало няма да постигнеш нищо, бла-бла...

Ако беше извадил бичкията от главата си, можеше да зацепиш, че никой не говори за тебе :rofl:

Това е трион. Бичкията е друго :D
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот bikerider » Пон Апр 25, 2011 2:25 pm

ivkotm1221 написа:Аз си взех тези гуми от промоцията 2за 40 лв.

@rarekin: Резултатите от такава цена обикновено са такива. Аз DH гума за 20лв никога няма да си купя, ако ще да няма сцепена гума в радиус от 100км. Щом е по 20лв, значи е събирала прах по складове и се е вкоравявала дълго време. Това търговеца ли да го каже или клиента да го види? Или търговеца доброволно да се набута и да изхвърли залежалата стока (която не е видимо дефектна)? Няма такъв филм, никъде. Такава цена означава единствено, че търговеца не гарантира резултати. И не мисля, че това е проблем на Веломания, защото всички търговци, независимо какво продават ще постъпят така. Цената е предостатъчно предупреждение за това, че иде реч за стара гума с всички рискове от дефекти. Не е нужно да напомням, че гумите не са компонент, а консуматив. Който пести от гуми накрая винаги плаче...

Интересно ми е друго - тази "промоция" дали е била обявена официално за такава от представител на Веломания (продавач или друг). Защото ако е така си говорим за умишлена заблуда на потребителите и някой трябва да си понесе отговорността за това, че представя разпродажба на залежала стока като промоция (не съм виждал досега промоция на чифтове). При всички случаи, обаче, няма кой или какво да замени мисленето от страна на потребителя - все пак никой не задължава никого за нищо.

rarekin написа:И с това как не трябва да се подхожда към проблема в случай на дефектен продукт.

Съгласен съм, но положителните примери обикновено работят доста по-добре.
Аватар
bikerider

Мнениеот msniki » Пон Апр 25, 2011 9:29 pm

Watanabe написа:Нашия представител на Веломания, Сганчо, опс. Станчо, посмъртно нищо не можеш му говориш за рекламация. Същевременно при надвишаване на петминутния лимит от разговор с него ти се претрупва оперативната памет и инстинкта ти за самосъхранение те кара да напуснеш квазимагазина на бегом. Така че, рекламацията е мисия невъзможна.

Дам Станчо от Шуменската Веломания е голям мошеник .
Пък ако спориш с него получаваш автоматична забрана за влизане в магазина му.
Аз вече имам забрана заради това...... :D
По темата:
Мойта гума я оправих горе-долу след доста борба с телта успях да я огъна така че да не излиза вече.
Аз съм доволен от мойте стига да не излизат от каплата.....
За парите си толкова ! :dontknow:
@bikerider
:agree:
Аватар
msniki

Мнениеот rarekin » Пон Апр 25, 2011 9:38 pm

msniki написа: Мойта гума я оправих горе-долу след доста борба с телта успях да я огъна така че да не излиза вече.
@bikerider

:bigeyes: Каквито потребителите, такива и търговците. Или беше обратното. :evil:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот did » Пон Апр 25, 2011 10:25 pm

Радо, пробвай да разкажеш тази история там, където си сега. :lol2:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот neon07 » Пон Апр 25, 2011 10:50 pm

bikerider 1.Струва ми се че само ти и още няколко щатни служителя на веломания не разбрахте за какво иде реч,Единствената ми надежда е това да се дължи на лоялност към работодателят а не на ниско IQ .Явно имаш доста изскривени представи,както за това що е промоция.,така и за,що е рекламация и що е лично мнение.Много се радвам че толкова много хора изсказаха своите гледни точки относно въпросният продукт,което показва че темата постигна желаният резултат,Можеш да кажеш на шефовете си от веломания да внимават с промоциите,че ако всички излъгани решим да си търсим парите много ще загазят,затова Трайчо,че току виж.........................
2.При възникнали въпроси виж поста на "rarekin "
neon07

Рейтинг: 1200

Мнениеот msniki » Вто Апр 26, 2011 11:16 am

rarekin написа:
msniki написа: Мойта гума я оправих горе-долу след доста борба с телта успях да я огъна така че да не излиза вече.
@bikerider

:bigeyes: Каквито потребителите, такива и търговците. Или беше обратното. :evil:

Какво намекваш че съм мошеник ли ????
:crazy: :roll2:
Аватар
msniki

Мнениеот bikerider » Вто Апр 26, 2011 2:24 pm

@neon07: изобщо не си в час и по-добре не се излагай с такива смешни коментари (да не казвам по-тежки думи). Разбирам, че търсиш отдушник и искаш да минеш на лична основа, но няма да се получи с мен. Желая ти успех с евтинкото.
Аватар
bikerider

Мнениеот moor » Вто Апр 26, 2011 3:39 pm

bikerider написа:@neon07: изобщо не си в час и по-добре не се излагай с такива смешни коментари (да не казвам по-тежки думи). Разбирам, че търсиш отдушник и искаш да минеш на лична основа, но няма да се получи с мен. Желая ти успех с евтинкото.

Ти си много интересен подкаждаш това отношение и после се правиш на света вода.Пожелавам ти успех с веломания.
Аватар
moor

Рейтинг: 1267

Мнениеот bikerider » Вто Апр 26, 2011 4:40 pm

По-скоро ви е яд, че сте се минали като последни ... и сега си намерихте Враг в мое лице. Нямам проблеми с това. Също така нямам никакво намерение да опровергавам измишльотините на neon07 и да му слизам до нивото. Приятен ден. Другия път пак си купете преоценени гуми и страдайте по форумите без да си търсите правата.
Аватар
bikerider

Мнениеот vpravov » Вто Апр 26, 2011 6:47 pm

Пичове... :confused: Точно bikerider да го асоциирате с "Веломания"! :dontknow: Явно още сте "пресни-пресни, та чак зелени"!
Марто! Ама и ти звучиш малко крайно. В крайна сметка форума е за споделяне на опит, без значение какъв. А от крайни(черно-бели) мнения, няма как да се спасиш. От "камбанариите", колкото и да са "високи", все пак има ограничена видимост! :beer:
Изображение
Аватар
vpravov

Мнениеот bikerider » Сря Апр 27, 2011 6:49 am

Владо, не се държа нависоко, а на дистанция. А след Stancho и мен.... нищо чудно и ти да се окажеш космос за кривите ракети :) :beer:
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд