ХристоС. написа:(а тези на занимаващите се с търговия с коли и авточасти въобще няма да коментирам - обаче от тях рядко съм чувал някой да се оплаква, колкото и да е странно)
ХристоС. написа:P.S: Harka, знам че даде само пример с лаптопа, но все пак да кажа, за да не си вадят грешни изводи невнимателно четящите - обичайната надценка от вносител до краен клиент, която си начислява търговеца, е в рамките на 4-8%, от които се приспадат разходите на самия търговец (за заплати, наем / режийни, гориво, маркетинг и реклама евентуално) - тоест реалната печалба в определени случаи може да е нещо доста имагинерно след тяхното приспадане.
ХристоС. написа:В България май единственото „печелившо“ е да познаваш „точните хора“ и Държавата (в тяхно лице или чрез тях) да ти „бута аванта“... ама и това си е до време, понеже лобитата (управниците) се сменят.
Antares написа:М'да, и може би Biostar и MSI са равностойни, като качество на изработка, компоненти? Codegen и Corsair правят еднакво добри захранвания?
Antares написа:Оф, теленце такова![]()
Ако потреблението ти се състои в браузър, офис пакет и пасианс - MSI са нечестно скъпи. Но ако намираш и друга работа на компютъра си - тогава определено цените са равностойни.
zax983 написа:Вярно че образователната ни система на всички нива без изключение е пълен боклук,...
ХристоС. написа:И, не на последно място - цените в България на компютърната техника, на фона на тези във Великобритания, Швейцария, Италия, че дори и Гърция, е по-ниско - може би са едни от най-изгодните в целия ЕС. Често в Германия някои аналогични модели стоки могат да бъдат закупени по-евтино, но това отново е следствие на огромната разлика в потреблението. Дори да не говорим само за обама на продажбите на годишна база - да вземем за пример средната цена на закупен нов компютър в България, независимо дали настолен или преносим - тя е под 1000 лв. (с монитор, за настолните компютри). В Германия тази цена е близо € 1000...
zax983 написа: Е да но манталитета на българския търговец е, че точно тогава трябва да вдигне цената, за да спечели повече...
PtD написа:Съвсем нормално е търговците да вдигат цените, щом търсенето се увеличава. Като не ви изнася, не купувайте.
Joker_Here написа:Ама нормално ли е да българина да получава минимална работна заплата около 150 лева?(нещо такова ми се върти в главата не съм сигурен)
STAFF написа:Joker_Here написа:Ама нормално ли е да българина да получава минимална работна заплата около 150 лева?(нещо такова ми се върти в главата не съм сигурен)
Нормално е всеки да получава толкова, колкото е изработил.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта