Pla-men написа:....Като изключа разликата в грамажа, която смятам за минимална, има ли други недостатъци на този вариант ?

Пламене, имаш интересен подход: първо си хресваш копчето (колчето), а след това балтона (рамката), който да пришиеш към него (перифраза на една поговорка).
Мисля, че другите хора слагаме на първо място: вида на каране и съответно рамката+вилката (а икономически зависимите: цената).
Като оставим шегата настрана, по темата:
Тези колчета според мен са едни от най-развиваните напоследък продукти, така че ако не ти е спешно вземането на решение, докато го осъществиш ще има още много модели.
За мен лично това, това което посочваш като пример X-Fusion Hilo е с малък ход - 100мм. При мен разликата в положенията на седалката мин/макс е почти 200мм, така че или ще ми върши работа частично, или ще е с цената на сериозен компромис.
Освен това, точно примерното е доста тежко, а като му сложиш и втулка, ще стане към 300гр по-тежко от най-леките в сегмента.
Сериозен функционален недостатък на тези колчета е, че бързо се "разхлопват", а при допълнителните 2 хлабини, които ще създадеш с втулката: между сед. тръба и втулката и м/у втулката и колчето, този процес ще има още повече шансове.
Все пак, по-добрият маркетинг е да се допиташ до някой, който ползва такова колче, а най-добре - да го пробваш.
Бих ти казал: първо си избери рамката, а след това колчето (сори, че се повтарям, но понякога чуждите думи звучат отрезвяващо).
Поздрав!