rarekin написа: 
Каквито потребителите, такива и търговците. Или беше обратното.

Така, така. Повечето от активно каращите в нашето шумно градче затова си пазарим от съседните градове.
Отивам в случайно коментирания магазин на Сганчо (не на Станчо от София ей

) и казвам ясно- искам гума за подарък, хубава, маркова, няма проблем да е скъпа, предложете ми нещо. Предлагаха ми CST за 10 кинта с великото обяснение, че това всъщност са Континентал, нали били в един холдинг. Аз соча- ето тука пише CST, не Континентал. Щом като са еднакви, дайте ми такива, на които пише именно Континентал. Ама не та- не- вземи ги тия. После ми предлагат нещо с името на едра шарка- Рубеола или нещо подобно, пак на промоция- всички били много доволни от тях. Кои ли са тия всички се питах, щом като никой не бях виждал с подобни. Единственото, което беше нещо добре звучащо, бяха тия швалбета на промоция 2 за 40 лева. Сори за моя човек, рожденика, ама това имаше, това му купих на човека.
След няколко месеца пак с доста солиден кеш след заплата отивам пак съвсем наивно да си напазаря разни нещица включая нова задна гума.
"Максис Ларсен!" завявам.
"Какой туй нещу? Няями такиви!" - ми отвръщат. Питах- поне по поръчка или нещо подобно-
"Ааа ние такива маркови не зареждаме, само когато са на промоция понякога имаме".Та такива са ни търговците- ние прости, те още по-.