Не ме кефи немския, няма заплата която да ме накара да го науча, но все пак ако имаш брат от 10 години там и без език можех да се уредя, даже ще си плащам за преводач ако трябва и пак ще съм по-добре

И като стана дума за германия и цените на бензина там... Там можеш да си купиш точно 10 пъти повече бензин с минималната работна заплата, отколкото тук с минималната...
Това ми прилича малко на една американка, която ревеше милата, че била социално слаба. Била болна и не можела да работи, макар че според мен беше годна за работа много повече от някои хора в България, които не получават помощи защото според нашата система са напълно здрави, дори безсмъртни и нямат нужда от ток вода и храна също така... А чакай, това май бяха всички пенсионери, макар че една голяма част от тях са по-добре от повечето млади хора, поне със 100-200 лева са по-добре, нищо че са си изработили през годините и са заслужили да получават в пъти повече, в много пъти повече...
Но да се върнем на горката млада пенсионерка, там някаква си болест дето тук и трета група не можеш да вземеш, с мижавата и инвалидна пенсия от $2000, лекарствата и били $120 на месец, а тя горката едвам можела да си ги позволи, направо сълзи да ти потекат... просто толкова ми стана жал за нея, че ще започна да и пращам и моите помощи, които са -20 лева в момента, т.е. дължа за здравни осигуровки. Интересно ми е дали може да стане по-дебела ако има още $2000 на месец... Ако успее, може и да си увеличи инвалидността и да ги получава наистина... Само за сравнение, тук първа група получава макс 200 лева, от които 20-тина са добавките за лекарства, но явно са им прекалено много, защото май ще ги махат от тази година... А както знаем първа група често има нужда от повече от 200 лева само за лекарства. От друга страна някой хорица дори си купуват лаптопите на изплащане, именно с тази пенсия... Аз лично познавам един такъв човек, който плати за един настолен боклук 2000, вместо 1000(беше цената тогава - не ме послуша да не се хвърля на най-новото и най-скъпото и най-вече беше объркал магазина - ама те му били приятели... сигурен съм че са му такива, поне докато му вземат парите...), нищо че той реално сега само 2 години по-късно струва 100 и вече не става за нищо, но пък тъкмо го е изплатил и му е изтекла гаранцията. Поне още работи, но само му събира прах, т.е. и 100 не струва, щом не може да го продаде за толкова... Монитора си го взех от него, не че ми трябва точно такъв, но реших да му помогна малко, въпреки че можех да намеря малко по-добър на малко по-ниска цена, но не ми се рискува точно с монитор, да попадна на лайнари. Като тук искам да подчертая, че алчните търговци му искат пари за да му го вземат... Най-щедрите оферти бяха от сорта на 2 лева или карта за намаление от 10% и като им влезеш на сайта си взимаш същата карта без никакви условия... Нещо като техномаркет, които ти взимат старата печка и ти плащат за нея, ама само ако си купиш нова, която задължително е изкуствено оскъпена с повече от това което ти дават за старата... Въобще много ме кефят търговците в България, като в никакъв случай не е задължително да са българи. Просто вече всички знаят че тук им е позволено, НИЕ ИМ ГО ПОЗВОЛЯВАМЕ!
Например същия човек, пак се е набутал за някакъв скъп и не до там функционален монитор и пак ще го изгладува като куче, но всеки сам си решава... А търговците най-много обичат такива...
Като стана дума - скоро ще имам нужда от няколко монитора на килограм - някой ако продава стари монитори да се обади, единственото ми изискване е да работят. Предимство имат монитори позволяващи включването на повече от едно PC - всъщност не съм търсил, но най-добре ако има някакви устройства позволяващи това, трябва ми да връзвам 4-5 щайги към един, може по едно и също време, може и по отделно. Т.е. ако има такива устройства въобще, значи ми трябва само още един монитор.
П.П. Иначе аз искам такъв, ама няма - даже няма да проверявам каква му е цената, за да не се дразня излишно:

или

абе може това като компромисен вариант, а иронията е че би било много по-евтино, ако изключим че спекулациите на енергото го обезсмислят...
[img=800x600]http://multimonitor.net/wp-content/uploads/2007/06/flightsimulator02.jpg[/img]