@geronimo
Тази дупчица служи за излизане/влизане на въздух м/у капачката и мембраната, за да не се получават разлики в налягането ако мембраната се свива или разширява.
edit: ДОТ в никакъв случай не трябва да преминава през мембраната, понеже тя е притисната от капачето плътно по ръба на резервоара, това означава, че ако изпуска течност от там нещо не е наред, след въпросните процедури за които писах ми остана едно лостче от 5, мисля да го снимам и малко по-късно да постан снимки с обяснение.
За автора на темата.
Оправяй се докато е време - спирачката щом губи течност рано или късно ще се прецака.
В БАС ще ти оправят проблема единствено ако ти сменят спирачката, със тия мембрани няма да се справят защото нямат части, аз имах проблем с Джуси 5 пак с мембраната, въртяха ме първо 2 седмици докато кажат, че няма част. След това намерих лостче от Джуси 7 което ме убедиха, че също е прецакано и даже не става понеже резбата където се завива маркуча, била различна. И така някаря си взех частите, прибрах се, купих си от аптеката някой неща и малко спирачна течност и си сложих Джуси 7 лостчето - спирачката няма проблеми за сега, няма въздух, спира супер и т.н.
Всичко това ти го казвам с идеята ако ходиш при тях да искаш да ти я сменят, никакви ремонти и тем подобни измислици. Освен това имаш право да си върнеш стоката която си закупил в срок от един месец и да ти се върнат парите ( може и много да лъжа, не съм сигурен дали не беше 7 дни)

- Тук се вижда дупчицата от която сълзи.
- dupchica.JPG (119.16 KiB) Прегледано 3023 пъти

- Мембраната ляга плътно върху капачето, като отдолу има ръбче на самата мембрана, което влиза в непрекъснат канал на капачето.
- kapa4e+membrana.JPG (98.45 KiB) Прегледано 3023 пъти

- Мястото към което се притиска мембраната от капачето - напълно гладко е както и мембраната от тази си страна.
- rezervoar1.JPG (112.37 KiB) Прегледано 3024 пъти

- А това е ръба на мембраната който влиза плътно в капака.
- rezervoar.JPG (99.38 KiB) Прегледано 3026 пъти
Ако всичко е наред на теория не би трябвало да има място от където тази мембрана да пропуска и така да излиза течност от дупчицата. Освен ако не е скъсана, или повърхността където се притиска не е напълно гладка.