taurus13 написа:Никой не е 100% безпристрастен - битието определя съзнанието...
taurus13 написа:А като чуя пък някой, че се бил чупил от БГ, щото много му мрънкали и всеки обвинявал другия за нещо, направо умирам от смях - всички се чупят за кинти, спокоен живот и добра пенсия, а после дрънкат простотии през форумите.
Тая тема скоро ще я заключат...
Съгласен съм на 100% с всичките ти постове в тази тема до сега, особено за най-нелепото изказване на не помня вече кой, но скоро не бях чувал по-голямо противоречие от това "абе тук е супер и затова се махнах..."taurus13 написа:Имах една позната....Починалия и татко бивш директор на видно столично предприятие, купувал(дали) апартаменти на поразия по време на социализма и всичко това сега в наследство на щерката. Живее си в центъра на София и прибира пари от имотите. Завършила е естествено икономика. Приятелите на татко и, са все важни клечки усвоили паричките на партията и въртящи разни бизнеси и далавери. Нея самата я уредили във важна комисия към едно мининстерство, където почти не се вясва, но взима солидна заплата. Отделно върти собствена счетоводна фирма, като клиенти са и все фирми от обкръжението на приятели и роднини на таткото. Приятелите и, все разни депутатски синчета и дъщерички и пр. Гъза не си е мръднала нещо да търси - всичко и пада отнякъде. Харчи пари наляво и надясно, пазарува си в Париж, ходи си на екскурзийки в Рио и т..н Жива пост-комунистическа номенклатура.
Та за какво ви казвам това ли - ами това момиче е твърдо убедено, че в България си се живее много добре и всички останали само се оплакват, просто щото са мрънкала. Тя е убедена, че няма бедни хора или поне не знае какво значи беден човек, но не се и интересува - живее си в нейния стъклен буркан пълен с благоденствие, напълно изолирана от реалния живот на 90% от българите. Тя смята, че всичко сама е постигнала, защото е невероятно умна, тъй като тати, това и е повтарял цял живот.
Когато се запознах с нея, аз бях шокиран, как е възможно да има такива наивни хора. Нима самата тя никога не се е замисляла, какво би била тя, ако беше родена в семейство на обикновени работници, на които заплатата все не достига. В какви училища би учила, как би ходила по интервюта за работа и как би работила по 10 часа за обикновена заплата, като шефа я прави на луда калинка(щото не е и хубава даже). Човек обаче има невероятното свойство да си изгражда една собствена представа за нещата, която добре го устройва и да не се интересува от друго.
Например, когато повечето от нас получават в пощите си всекидневно огромния тираж от хартиен спам, генериран от магазините за хранителни стоки, никой не се замисля, че това всъщност не е безплатно - плащат го милиони хора от третия свят, където западната цивилизация оре и експлоатира наред хора и ресурси за без пари, за да може ние да гледаме тази лъскава хартийка с ненужни неща. Това обаче не ни интересува, това е част от нашия стандарт. АКо трябваше обаче ние самите да засадим гората, да я отгледаме, изсечем, обработим и направим на хартия, цената би била друга и друга песен щяхме да пеем.
Ето затова хората никога не могат да постигнат съгласие по тези въпроси - всеки си има собствена истина, която го устройва и малцина са хората, които се опитват да бъдат безпристрастни анализатори.
Въпреки всичко аз не съм нещастенbluskanie написа:taurus13 написа:А като чуя пък някой, че се бил чупил от БГ, щото много му мрънкали и всеки обвинявал другия за нещо, направо умирам от смях - всички се чупят за кинти, спокоен живот и добра пенсия, а после дрънкат простотии през форумите.
Тая тема скоро ще я заключат...
Ами ти какво иакаш от живота? Малко кинти, стрес и несигурност?
Освен това, аз съм сигурен, че ако в България си нещастен, малко яероятно ще е различно, където и да идеш...
zax983 написа:...
taurus13 написа:Просто исках да отбележа, че е някак тъпо някой от своята удобна позиция да обвинява другите в мързел или мрънкане, особено след като не си е дал труда да провери, какви са причините за тази несправедливост.
Седи си западняка, клати си краката и обвинява африканеца в мързел и мрънкане. Същевременно други западняци, разсипват държавата и ресурсите на африканеца, по най-безскруполен начин. Това обаче нашия индивид, дето си клати краката не го интересува.
bluskanie написа:Какво ти клатене, братче? В родината ако те мързи или нямаш възможности или по някаква друга причина не можеш да работиш платена работа - е, ми просто нямаш пари за дрънкулки, но от глад няма да умреш. Като си навън си налягаш парцалите, щото ако не рабориш - отиваш на улицата буквално. Нямаш мама и тати, нямаш баба на село с кокошките и всички такива благини, които подценявате.
zax983 написа:11. неделя, задължително тичане в парка. Когато започнах маратона ми отнемаше 4 часа, не след дълго паднах на 3 часа, после доста време ми отне да падна до 2:40 преди да се откажа от тичането, освен когато трябва да свалям килограми без да имам излишни, например за да вляза в някоя категория. Все пак дори на републиканско ниво ми трябваше да падна под 2:30, а за олимпиадата ми трябваше да е под 2 часа, явно тялото ми не го позволяваше... И наистина не го позволява, просто имам прекалено тежки кости, но както казах аз съм тъп и упорит и не мога да се откажа преди да съм опитал!
eMcKu написа:zax983 написа:11. неделя, задължително тичане в парка. Когато започнах маратона ми отнемаше 4 часа, не след дълго паднах на 3 часа, после доста време ми отне да падна до 2:40 преди да се откажа от тичането, освен когато трябва да свалям килограми без да имам излишни, например за да вляза в някоя категория. Все пак дори на републиканско ниво ми трябваше да падна под 2:30, а за олимпиадата ми трябваше да е под 2 часа, явно тялото ми не го позволяваше... И наистина не го позволява, просто имам прекалено тежки кости, но както казах аз съм тъп и упорит и не мога да се откажа преди да съм опитал!
ХАХАХАХАХАХАХАХ
Ми то, Световният Рекорд е 2 часа 3 минути и 59 секунди. А по твое време, да е бил 2 часа и 8, 9 минути.
ПП: ти за мезе ни хвана
zax983 написа:Ако въобще има тук някой, постигнал нещо с честен труд. Колко хора има тук със собствен бизнес и чиста съвест?! Ако има поне един поклон пред него!
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
zax983 написа:Ще споделиш ли с нас, ако не е тайна разбира се. Да знам че има поне един такъв човек в България. Ест. ти не си почнал от вчера, но все пак
fall_out написа:zax983 написа:Ще споделиш ли с нас, ако не е тайна разбира се. Да знам че има поне един такъв човек в България. Ест. ти не си почнал от вчера, но все пак
Е не виждаш ли? Продава пури човека.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Daniel Panev написа:fall_out написа:zax983 написа:Ще споделиш ли с нас, ако не е тайна разбира се. Да знам че има поне един такъв човек в България. Ест. ти не си почнал от вчера, но все пак
Е не виждаш ли? Продава пури човека.
Хаха - не![]()
Имам мъничък консултантски бизнес в областта на телекомуникациите - занимавам се с билинг системите на телекомите
zax983 написа:Защо не почна собствен бизнес? Не е като да нямам идеи. Спонсори няма, банките не дават... Как въобще може да има толкова лицемерни хора че да кажат че към днешна дата има начин? Я да си спомнят че когато са теглили кредити всяка банка е давала макса, независимо от другите, а сега? Ако въобще има тук някой, постигнал нещо с честен труд. Колко хора има тук със собствен бизнес и чиста съвест?! Ако има поне един поклон пред него!
KiD_WiTh_GuN написа:Здравейте! Понеже не съм много на ти със компютърния хардуер пък видях, че във форума ги има такива дето разбират, ми се върти един въпрос в главата. Ето тази машина http://plesio.bg/gotovi-konfiguratsii-c ... 80316.html дали си заслужава парите, ще я вземам като отделен компютър без монитор и всичките му работи и ще се приспадне ДДС-то, защото е към фирмата, въпроса ми е дали за тези пари мога да взема нещо по-добро или това ми е оптималното решение. Също и да попитам Intel Core i5 760 този процесор дали е duo или quad!
zax983 написа:Добре, в САЩ имат проблем с имотите, но политиката им за храната каква е... Замерят се с храна, забравили са да я ценят, толкова е евтина... Във всеки американски филм някой се замеря с храна... Щяха ли да са най-дебелата нация, ако бяха гладни? Буквално ние гладуваме за да може те да се тъпчат...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта