Универсалния ми твърдак

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Универсалния ми твърдак

Мнениеот Кръстака » Вто Май 03, 2011 5:50 pm

Здравейте на всички,

отдавна се каня да се похваля с новосглобения ми твърдак. Вече на повече от 300 км, вкючително и едно пътешествийце Попово - Русе, през красивите русенски ломове.
Изпълнението и частите му до са повлияни до голяма степен от стила ми на каране. Използвам го за ежедневен къмютинг около 15 км, а уикендите ме носи по затънтени шосета и черни пътища. Не си падам по DH, скокове и т.н.

Ето го и него:
Hard_flyer_sm.jpg
(497.42 KiB) 779 пъти

Рамката е RAM HT2, вилката е от Scot SUB. - Основното което се усеща с тази вилка е голямата повратливост и маневреност. Супер много олекна предницата и се маневрира с много голям кеф.

Курбели Shimano Alivio 48-36-26/175мм , Средното също е Аливио. Задната касета е Shimano HG30. Скоростите и контролите са от стария ми Аполон, но ми вършат перфектна работа. Спирачките и лостчетата също са от него, но и от тях съм доволен. С хубавите нови капли ковът на макс.

После е гордостта ми:
Mavic 317 с DT спици Формула с капсуловани лагери и Continental Top Contact. Вътрешинте гуми са най тънките и леки на schwalbe които намерих - Extra Light.

Като цяло съм страшно доволен. На равното върви сам, а баирите вземам без никакви проблеми. :D

За вбъдеще планирам да сменя платформите с автомати, другите неща за сега си ми харесват. :)

Поздрави,
Кръстака
Кръстака

Рейтинг: 1225

Re: Универсалния ми твърдак

Мнениеот lusi5001 » Вто Май 03, 2011 5:52 pm

За твоето каране е идеален :)
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот Ozzie » Вто Май 03, 2011 6:40 pm

Кръстака написа:За в бъдеще планирам да сменя платформите с автомати, другите неща за сега си ми харесват. :)

бегай да изрушкаш пазара
преди малко мернах обява за едни "Екустар"-чета, SPD съвместими, на много приятна цена.

Иначе изглежда добре. Единствено не ми харесва обтегача и ъгъла на седалката, но всичко подлежи на корекции.
:beer:

P.S. Надявам се не караш при тази комбинация - голяма плоча отпред с големите венци отзад?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот stilo » Вто Май 03, 2011 8:11 pm

бате, а колко дига?
Аватар
stilo

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alex Madman » Вто Май 03, 2011 10:56 pm

Честито! Много интересна сглобка! Определено първия HT2 с шосейна вилка, който съм виждал някога. :D
Безкрайно много километри да изминете заедно и вечно да ти носи радости! :beer:
Fanatico написа:Егати тъпото колело, тема и автор.

Другия проект
Аватар
Alex Madman

Рейтинг: 1495

Мнениеот Кръстака » Сря Май 04, 2011 1:47 am

Благодаря на коментарите,

ъгъла на седалката така ми харесва най-много защото през цялото време ме държи остро на педалите. Реално опората ми на седалката е само на два мускула на задника и няма никакво притискане в слабините. Не знам до колко е правилно, но ми е много удобно, дори и за дълги 6-7 часа карания.

Иначе за венците, в тази комбинация обикновенно само тръгвам. На по-голям заден, при условие че съм включил на големия преден никога не слагам. По принцип карам почти постоянно на голям отпред, като най-много ползвам 6-та и 7-ма скорост отзад. Разбира се на баирите си щракам на средния венец отпред, но то колелото така добре върви, дори и тогава рядко ми се налага да прецъквам на по малка от 4-та скорост.
Кръстака

Мнениеот Анелия » Сря Май 04, 2011 5:41 am

И на мен ми направи впечатление положението на седалката. Повярвай, ако беше добре, всички щяхме да караме така :D
Идеята ти за закопчаване е супер, с голям кеф се става на педали и дърпаш :agree:
От Попово ли си? Мини някой път да покараме към Шумен или Търговище :beer:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот Кръстака » Сря Май 04, 2011 8:41 am

:) От Варна съм, но с влака лесно се стига до навсякъде.

За седалката има и друго нещо. Обърнете внимание на това какъв ще е ъгъла на тялото ми с тази височина на вилката и тази височина на седалката. Почти хоризонтално заставам и съответно е нормално и ъгъла на седалката да бъде променен.

Разбира се ако някой може да обясни защо не е правилно, сигурно ще се съглася - пък и ще е полезно за останалите форумци. :)
Кръстака

Мнениеот zafirovp » Сря Май 04, 2011 10:19 am

Честито! Средното на колко сантиматра е? Като гледам снимката не повече от 20-25.
Търся Marzocchi Roco на части.
Аватар
zafirovp

Рейтинг: 1297

Назад към Радост за окото (видео и снимки)