Boxxer Black Box

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Boxxer Black Box

Мнениеот bozidar » Вто Май 03, 2011 8:50 am

Имам отскоро Boxxer WC 2009, още не съм свикнал с настройките, но имам една фикс идея- Black Box speedstack. За тези които не знаят
http://www.ridemonkey.com/forums/showthread.php?t=166577&highlight=boxxer&page=6
Black box-а сработва след началната компресия, той помага за стабилността на вилката при средни и високоскоростни препятствия, както и при Brake Dive (Потъване при спиране) с голямо претоварване (за по-малко натоварване при спиране се регулира с Floodgate. Това от своя страна е също настройка която Race няма. СопотЪ е едно добро място да си дадеш сметка, защо трябва Team вместо Race
И така в крайна сметка се получава това, че Race можеш да му настроиш началната компресия и връщането, като настройката за отваряне на клапаните при високи скорости остава базова и след като се отвори вилката дръпва леко напред (съвсем леко потъва) докато не се включи въздушното съпротивление в края.

Та въпроса е някой правил ли го е ? Има ли ефект?
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Re: Boxxer Black Box

Мнениеот GECKO » Вто Май 03, 2011 9:18 pm

bozidar написа:Имам отскоро Boxxer WC 2009, още не съм свикнал с настройките, но имам една фикс идея- Black Box speedstack. За тези които не знаят
http://www.ridemonkey.com/forums/showthread.php?t=166577&highlight=boxxer&page=6
Black box-а сработва след началната компресия, той помага за стабилността на вилката при средни и високоскоростни препятствия, както и при Brake Dive (Потъване при спиране) с голямо претоварване (за по-малко натоварване при спиране се регулира с Floodgate. Това от своя страна е също настройка която Race няма. СопотЪ е едно добро място да си дадеш сметка, защо трябва Team вместо Race
И така в крайна сметка се получава това, че Race можеш да му настроиш началната компресия и връщането, като настройката за отваряне на клапаните при високи скорости остава базова и след като се отвори вилката дръпва леко напред (съвсем леко потъва) докато не се включи въздушното съпротивление в края.

Та въпроса е някой правил ли го е ? Има ли ефект?

Обикновено има ефект, но трябва да знаеш какво търсиш...
Ти какво искаш да постигнеш с него?
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот bozidar » Вто Май 03, 2011 9:27 pm

Честно казано, с предната вилка (RC2X) имах проблеми със стабилността при високи скорости и си мисля, че този "тунинг" може да подобри положението? Всъщност имаш ли идея кой би могъл да го направи>
Аватар
bozidar

Мнениеот GECKO » Вто Май 03, 2011 10:03 pm

bozidar написа:Честно казано, с предната вилка (RC2X) имах проблеми със стабилността при високи скорости и си мисля, че този "тунинг" може да подобри положението? Всъщност имаш ли идея кой би могъл да го направи>

Ако си опишеш точно проблема всеки може да ти го оправи, но трябва да си я покараш и да видиш как ще ти е.
Колкото до стабилност мисля, че Boxxer-a може и да е по-стабилен но и да е по-нестабилен според настройката. Стабилността не зависи само от настройката - комбинацията с рамката, лапата и т.н. също ще си окажат ефекта. Също така настройката на Stack-a ще има смисъл ако си сравнително ориентиран в желаията си като стил на каране.

За пример мога да отбележа, че хора по-насочени към летежи биха предпочели да си запазят всичките шайби на BBSS но да намалят Gate-a.
Хора предпочитащи да газят зъбери на скорост биха се насочили към по-малко шайби и по-нисък Gate но с някаква доза ниско скоростна компресия за да им държи височина но все пак да не ги бие през ръцете.
хора, които искат да завиват и да газят, но са се научили да си контролират центъра на тежестта и да си хващат попивките (по-подготвените спускачи) ще ползват по-малко шайби (или никакви), повечко нискоскоростна компресия и някакъв среден праг.

В общият случай можеш да си покараш вилката и да си повъртиш врътките. Когато знаеш какво ти липсва за да докараш перфектното усещане го напиши и напиши какво усещаш към момента, което да не ти харесва пък ще видиме дали не може да се донастрои.

Колкото до това къде може да ти се направи - това си зависи от теб и на кой майстор ти иамш вяра.

P.S. От много настройки може да ти падне анодизацията на черната гайка, заради честите развивания. Аз смятам, че това е нормално, но ако не си готов на тази "жертва" по-добре не се захващай ;)
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот bozidar » Вто Май 03, 2011 10:17 pm

Честно казано в момента се опитвам да усетя този "Gate" но не ми се отдава :D Явно дългите години Марзочи си казват думата. Ще покарам идните почивни дни и ще пиша ако имам някакви конкретни желания. Мерси за информацията!
Аватар
bozidar

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд