bozidar написа:Честно казано, с предната вилка (RC2X) имах проблеми със стабилността при високи скорости и си мисля, че този "тунинг" може да подобри положението? Всъщност имаш ли идея кой би могъл да го направи>
Ако си опишеш точно проблема всеки може да ти го оправи, но трябва да си я покараш и да видиш как ще ти е.
Колкото до стабилност мисля, че Boxxer-a може и да е по-стабилен но и да е по-нестабилен според настройката. Стабилността не зависи само от настройката - комбинацията с рамката, лапата и т.н. също ще си окажат ефекта. Също така настройката на Stack-a ще има смисъл ако си сравнително ориентиран в желаията си като стил на каране.
За пример мога да отбележа, че хора по-насочени към летежи биха предпочели да си запазят всичките шайби на BBSS но да намалят Gate-a.
Хора предпочитащи да газят зъбери на скорост биха се насочили към по-малко шайби и по-нисък Gate но с някаква доза ниско скоростна компресия за да им държи височина но все пак да не ги бие през ръцете.
хора, които искат да завиват и да газят, но са се научили да си контролират центъра на тежестта и да си хващат попивките (по-подготвените спускачи) ще ползват по-малко шайби (или никакви), повечко нискоскоростна компресия и някакъв среден праг.
В общият случай можеш да си покараш вилката и да си повъртиш врътките. Когато знаеш какво ти липсва за да докараш перфектното усещане го напиши и напиши какво усещаш към момента, което да не ти харесва пък ще видиме дали не може да се донастрои.
Колкото до това къде може да ти се направи - това си зависи от теб и на кой майстор ти иамш вяра.
P.S. От много настройки може да ти падне анодизацията на черната гайка, заради честите развивания. Аз смятам, че това е нормално, но ако не си готов на тази "жертва" по-добре не се захващай