А освен сарказъм/глупости, няма ли да чуем и твойто мнение за нещата? Ама не едно-две изречения ами един солиден, изчерпателен пост. Или викаш "бОли ме/сърби ме мен да взимам отношение по тия въпроси, щото не живея в България и съм над нещата"?

Antares написа:Тоя човек е е*ати и енигмата. Голям, здрав, умен, кадърен, полов атлет, въобще, купища качества, а не спира да мрънка...
КНСБ: Издръжката на живот продължава да расте
Според изследване на синдиката тя вече е 2 112 лв. на месец за четиричленно домакинство
Издръжката на живот продължава своя постъпателен ход нагоре и през първото тримесечие на 2011 г. Това показват резултатите от наблюдението на потребителските цени и издръжката на живот на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ през март 2011 г.
В края на миналата година беше регистриран ръст в издръжката на живот от 6,4%. А през първото тримесечие на 2011 г. необходимите средства за нормално съществуване в страната са нараснали с нови 3,3%. В стойностно изражение сумата е 528,14 лв. на човек за един месец, което означава, че четиричленно домакинство (2 възрастни и 2 деца) трябва да притежава 2 112 лв., за да си плаща сметките, да се храни, облича и почива спрямо нормалните български стандарти.
Темпът на нарастване на издръжката на живот е с 8% спрямо същия период на миналата година, а в стойностно изражение за едногодишен период увеличението е със 156 лв. за четиричленно домакинство.
Наблюдава се трайна тенденция на покачване на цените на основни хранителни стоки от началото на годината, сочи изследването. Поскъпването общо при хранителните стоки, напитки и тютюневи изделия през първото тримесечие е 5,6%, а в годишен план ръстът е от 11,5%, който е своеобразен рекорд и излиза извън обичайните параметри през последните три години.
- Групата „Хляб и зърнени храни” отбеляза средно поскъпване с 8,5%
- Особено чувствително върху издръжката на живота се отразява поскъпването на групата „Захар, мед, шоколадови и захарни изделия” с 16,3%, като водещо е поскъпването при захарта с 35,1%, а при шоколадовите и захарните изделия средно с 8,2%
- Традиционно високи за сезона се задържаха цените на плодовете и зеленчуци. Като цяло плодовете са поскъпнали с 9,0%, а зеленчуците – с 23,3%
- Чувствителна поскъпване се наблюдава в групата „Мляко и млечни продукти” с 4,8%, а на годишна база с 15,6%. По-силно е поскъпването при групата на сирене и кашкавал средно със 7%, докато при млеката нарастването е средно с 2,5%
- При „Животински и растителни масла” е регистрирано нарастване с 4,6%. Слънчогледовото олиото отбеляза ръст от 2,7%, а на годишна база с 42,7%.
- При „Месото и месните продукти” е регистрирано поскъпване с 1,5%.
- При нехранителните стоки и услуги средното поскъпване за тримесечието е с 1,2%, а на годишна база – с 4,8%.
- Най-тревожно повишение на цените се забелязва в групата „Лична хигиена и здравеопазване”, където средното поскъпване е с 4,5%. В най-голяма степен то се дължи на покачване цените на доболничните услуги с 11,3%, на лекарските услуги с 9,6 % и лекарства с 3,7%.
- Като цяло в групата „Транспорт и съобщения” се отчита ръст от 2,3%, но той основно се формира от ръста на транспорта с 2,6%, а на годишна база с 8,3%. При съобщенията цените се задържат на същите ценови нива.
- „Автомобилните бензини, моторни и смазочни материали” бележат нов ценови скок от средно 3,6 % за тримесечието, като само при бензина е с 5,8%, а при дизеловото гориво с 6,9%. Дизеловото гориво надхвърли с над 20,7 % ценовото си равнище за едногодишен период, а бензинът с 14,6%.
- В групата „Облекло и обувки” се наблюдава постъпателното повишение на цените, след като през предходната година тази група поддържаше най-стабилни ценови равнища. Общо за едногодишния период поскъпването в групата е 3,4%, а само за първото тримесечие е с 1,1%. Това е естествена реакция от поскъпването на цените на памука и текстилните изделия на световния пазар.
Границата на бедност, базирана на потребителска кошница от 77 жизнено важни стоки и услуги за физическо оцеляване, достигна 199,14 лв. На едно лице, което показва ръст с 4% спрямо предходното тримесечие, а на годишна база със 7%.
Antares написа:Тоя човек е е*ати и енигмата. Голям, здрав, умен, кадърен, полов атлет, въобще, купища качества, а не спира да мрънка...
Plamen_EM написа:Просто е нагъл. Не учи, не работи, не краде, не си дава задника и не пуска тото.
agent_Jekov написа:@TheAnimal
А освен сарказъм/глупости, няма ли да чуем и твойто мнение за нещата? Ама не едно-две изречения ами един солиден, изчерпателен пост. Или викаш "бОли ме/сърби ме мен да взимам отношение по тия въпроси, щото не живея в България и съм над нещата"?
TheAnimal написа:agent_Jekov написа:@TheAnimal
Аз от компютри не разбирам
Нормален = част от масата = обида. И тъй като в момента все още уча и работя, направо си ме обиди жестоко... Съвсем друг е въпроса дали получавам адекватно заплащане за труда си, а дори в момента точно заплащането е никаквоPlamen_EM написа:Просто е нагъл. Не учи, не работи, не краде, не си дава задника и не пуска тото. Ами то нормалните хора правим по минимум две от гореизброените, да не кажа повече.
П.П. Има една възможност, Admin да му дава по 2,89 лв. на мнение, да разпалва периодично страстите във форума.
TheAnimal написа:Край!
rarekin написа:TheAnimal написа:Край!
zax983 написа:...
Antares написа:Слушатели.
Мрънкалата, с които съм имал сблъскване не искат по-добра заплата, не искат по-добро здраве, не искат по-добри условия на живот. Те искат някой, който да слуша оплакванията им от ниската заплата, лошото им здраве и гадния им живот. Закса сериозно се напъва да докаже, че е в тази категория...
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта