Компютър

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Re: Компютър

Мнениеот agent_Jekov » Сря Май 04, 2011 10:46 am

@TheAnimal
А освен сарказъм/глупости, няма ли да чуем и твойто мнение за нещата? Ама не едно-две изречения ами един солиден, изчерпателен пост. Или викаш "бОли ме/сърби ме мен да взимам отношение по тия въпроси, щото не живея в България и съм над нещата"? :eyebrow:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот natalito » Сря Май 04, 2011 11:03 am

Kaкво му е на Животинския лаконизъм? :D
Последна промяна natalito на Сря Май 04, 2011 11:09 am, променена общо 1 път
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Рейтинг: 2000

Мнениеот Yavkata » Сря Май 04, 2011 11:07 am

Antares написа:Тоя човек е е*ати и енигмата. Голям, здрав, умен, кадърен, полов атлет, въобще, купища качества, а не спира да мрънка...

Какво ме намесваш и мен? Въобще не мрънкам....Опа, то май не ставало дума за мен, обърках се по описанието.
@agent_Jekov ЖУвотното е един от малкото хора в темата предлагащи практично решение на проблема.( да не кажа на 90% от проблемите на 80% от потребителите във форума.)
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот agent_Jekov » Сря Май 04, 2011 1:48 pm

КНСБ: Издръжката на живот продължава да расте

Според изследване на синдиката тя вече е 2 112 лв. на месец за четиричленно домакинство

Издръжката на живот продължава своя постъпателен ход нагоре и през първото тримесечие на 2011 г. Това показват резултатите от наблюдението на потребителските цени и издръжката на живот на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ през март 2011 г.

В края на миналата година беше регистриран ръст в издръжката на живот от 6,4%. А през първото тримесечие на 2011 г. необходимите средства за нормално съществуване в страната са нараснали с нови 3,3%. В стойностно изражение сумата е 528,14 лв. на човек за един месец, което означава, че четиричленно домакинство (2 възрастни и 2 деца) трябва да притежава 2 112 лв., за да си плаща сметките, да се храни, облича и почива спрямо нормалните български стандарти.

Темпът на нарастване на издръжката на живот е с 8% спрямо същия период на миналата година, а в стойностно изражение за едногодишен период увеличението е със 156 лв. за четиричленно домакинство.

Наблюдава се трайна тенденция на покачване на цените на основни хранителни стоки от началото на годината, сочи изследването. Поскъпването общо при хранителните стоки, напитки и тютюневи изделия през първото тримесечие е 5,6%, а в годишен план ръстът е от 11,5%, който е своеобразен рекорд и излиза извън обичайните параметри през последните три години.

- Групата „Хляб и зърнени храни” отбеляза средно поскъпване с 8,5%

- Особено чувствително върху издръжката на живота се отразява поскъпването на групата „Захар, мед, шоколадови и захарни изделия” с 16,3%, като водещо е поскъпването при захарта с 35,1%, а при шоколадовите и захарните изделия средно с 8,2%

- Традиционно високи за сезона се задържаха цените на плодовете и зеленчуци. Като цяло плодовете са поскъпнали с 9,0%, а зеленчуците – с 23,3%

- Чувствителна поскъпване се наблюдава в групата „Мляко и млечни продукти” с 4,8%, а на годишна база с 15,6%. По-силно е поскъпването при групата на сирене и кашкавал средно със 7%, докато при млеката нарастването е средно с 2,5%

- При „Животински и растителни масла” е регистрирано нарастване с 4,6%. Слънчогледовото олиото отбеляза ръст от 2,7%, а на годишна база с 42,7%.

- При „Месото и месните продукти” е регистрирано поскъпване с 1,5%.

- При нехранителните стоки и услуги средното поскъпване за тримесечието е с 1,2%, а на годишна база – с 4,8%.

- Най-тревожно повишение на цените се забелязва в групата „Лична хигиена и здравеопазване”, където средното поскъпване е с 4,5%. В най-голяма степен то се дължи на покачване цените на доболничните услуги с 11,3%, на лекарските услуги с 9,6 % и лекарства с 3,7%.

- Като цяло в групата „Транспорт и съобщения” се отчита ръст от 2,3%, но той основно се формира от ръста на транспорта с 2,6%, а на годишна база с 8,3%. При съобщенията цените се задържат на същите ценови нива.

- „Автомобилните бензини, моторни и смазочни материали” бележат нов ценови скок от средно 3,6 % за тримесечието, като само при бензина е с 5,8%, а при дизеловото гориво с 6,9%. Дизеловото гориво надхвърли с над 20,7 % ценовото си равнище за едногодишен период, а бензинът с 14,6%.

- В групата „Облекло и обувки” се наблюдава постъпателното повишение на цените, след като през предходната година тази група поддържаше най-стабилни ценови равнища. Общо за едногодишния период поскъпването в групата е 3,4%, а само за първото тримесечие е с 1,1%. Това е естествена реакция от поскъпването на цените на памука и текстилните изделия на световния пазар.

Границата на бедност, базирана на потребителска кошница от 77 жизнено важни стоки и услуги за физическо оцеляване, достигна 199,14 лв. На едно лице, което показва ръст с 4% спрямо предходното тримесечие, а на годишна база със 7%.

Заплатите си стоят, цените растат. Иначе няма повод за "мрънкане", не.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот PtD » Сря Май 04, 2011 2:01 pm

Antares написа:Тоя човек е е*ати и енигмата. Голям, здрав, умен, кадърен, полов атлет, въобще, купища качества, а не спира да мрънка...

Значи е и издържлив :eyebrow:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Re: България не го обича, той е 'бах ти пича!

Мнениеот Plamen_EM » Сря Май 04, 2011 2:23 pm

Просто е нагъл. Не учи, не работи, не краде, не си дава задника и не пуска тото. Ами то нормалните хора правим по минимум две от гореизброените, да не кажа повече.

П.П. Има една възможност, Admin да му дава по 2,89 лв. на мнение, да разпалва периодично страстите във форума. :)
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот PtD » Сря Май 04, 2011 3:22 pm

Plamen_EM написа:Просто е нагъл. Не учи, не работи, не краде, не си дава задника и не пуска тото.

Ми то с тия фермани, дето ги пише, кога да му остане време за гореизброените... :evil:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот TheAnimal » Сря Май 04, 2011 3:25 pm

agent_Jekov написа:@TheAnimal
А освен сарказъм/глупости, няма ли да чуем и твойто мнение за нещата? Ама не едно-две изречения ами един солиден, изчерпателен пост. Или викаш "бОли ме/сърби ме мен да взимам отношение по тия въпроси, щото не живея в България и съм над нещата"? :eyebrow:

Аз от компютри не разбирам :D
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот zax983 » Чет Май 05, 2011 4:19 am

TheAnimal написа:
agent_Jekov написа:@TheAnimal

Аз от компютри не разбирам :D

Ще те науча :D

Но щом не живееш в България, вече имаме проблем :dontknow:
Аватар
zax983

Рейтинг: 971

Мнениеот zax983 » Чет Май 05, 2011 4:50 am

Plamen_EM написа:Просто е нагъл. Не учи, не работи, не краде, не си дава задника и не пуска тото. Ами то нормалните хора правим по минимум две от гореизброените, да не кажа повече.

П.П. Има една възможност, Admin да му дава по 2,89 лв. на мнение, да разпалва периодично страстите във форума. :)
Нормален = част от масата = обида. И тъй като в момента все още уча и работя, направо си ме обиди жестоко... Съвсем друг е въпроса дали получавам адекватно заплащане за труда си, а дори в момента точно заплащането е никакво :) Все пак съм поел ангажимент към даден човек и ще съм роб на неудачната му инвестиция още точно 1 година. Глупостта му в комбинация с факта че когато поема даден ангажимент, просто не мога да не го изпълня, ми струва по няколко минути до няколко часа на ден пред PC-то, всеки ден... След което професионалните ми задължения приключват и ако не съм си намерил работа с 4 цифрено заплащане, смятам да се оттегля в отшелничество. Но мога да приема предложението за платени постове, за да си плащам тока и нета все пак :) Прекалено щедро предложение всъщност, въпреки че моите постове определено не се характеризират с количество а с качество :rofl:

Ползата ми от ученето също клони към 0, тъй като както вече споменах имам атеросклероза, която за сега ми прави проблеми само на паметта. Но понеже от мен се иска само и единствено да зубря, а аз никога през живота си не съм могъл дори едно стихотворение да науча на изуст като хората(нормалните хора)... Мъчил съм се зверски и съм успявал всъщност, за някакъв кратък период от време, но в крайна сметка дълготрайна памет нямам никаква... Това е нещото което ме прави 100% инвалид във всяка една област... Защото не мога да се докопам до пост за който трябват мислещи хора, без да съм минал през поне няколко от нивата за роботи, какъвто просто аз не мога да бъда... Всъщност всички ние сме животни, а не роботи и колкото и да се опитваме няма да стане... Едни могат да се доближат много, други като мен не могат. Но единственият проблем е на човечеството е точно това, че се опитва да превърне едни животни в роботи... Всъщност може и да стане, но не в тези тела. Ето например моят харддиск не бачка, но не подлежи и на смяна, какво правим? Взимам си външен харддиск = секретарка. Трябва ми само да има перфектна памет и да знае няколко езика, но то това е следствие на основното. И за да не кажете че съм дискриминиращ работодател, може и секретар. Опа, чакай малко, за да дам работа, първо май трябваше да имам. Е да но не мога да имам преди да имам секретар и какво правим?

Затова съм казал че ада е на земята, може ли да ми е дадено всичко и в същото време да ми е отнета всяка възможност да се възползвам от каквото и да било...

От друга страна всяко зло за добро са казали хората. Например няма как да съм злопаметен :D
Аватар
zax983

Мнениеот TheAnimal » Чет Май 05, 2011 7:38 am

Край! Ти ми стана любимец :snorkel:
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот rarekin » Чет Май 05, 2011 8:37 am

TheAnimal написа:Край!

:agree:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот agent_Jekov » Чет Май 05, 2011 9:00 am

rarekin написа:
TheAnimal написа:Край!

:agree:

Защо додакваш? Да не се чувстваш изчерпан по темата случайно? Че се разби от писане...
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот taurus13 » Чет Май 05, 2011 9:20 am

zax983 написа:...

Човеко...имаш уникален талант - логиката направо се огъва под натиска на мисълта ти. Докато четох последния ти пост, така ми се разбърка мисълта, все едно 5 минути съм гледал въртяща се хипно-спирала. :hypnoti:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот bluskanie » Чет Май 05, 2011 11:06 am

zax983, без никаква ирония те питам: Какво очакваш да получиш от тази дискусия?
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Antares » Чет Май 05, 2011 11:36 am

Слушатели.

Мрънкалата, с които съм имал сблъскване не искат по-добра заплата, не искат по-добро здраве, не искат по-добри условия на живот. Те искат някой, който да слуша оплакванията им от ниската заплата, лошото им здраве и гадния им живот. Закса сериозно се напъва да докаже, че е в тази категория...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот edinmilion » Чет Май 05, 2011 11:49 am

bluskanie - в ролята на фея ли го питаш какво иска да стане? Или си златната рибка :rofl:
Antares - стига повтарял едно и също, че приличаш на мрънкало :D
edinmilion

Мнениеот Univer welo » Чет Май 05, 2011 12:30 pm

Antares написа:Слушатели.

Мрънкалата, с които съм имал сблъскване не искат по-добра заплата, не искат по-добро здраве, не искат по-добри условия на живот. Те искат някой, който да слуша оплакванията им от ниската заплата, лошото им здраве и гадния им живот. Закса сериозно се напъва да докаже, че е в тази категория...

Хайде да не се заяждаме! За това искам само да попитам: В коя категория попада юзер, който над 63 пъти разказва как искат да го изгонят от работата му като .....- .затор, а пък той е съвършен ?! :dontknow:
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот Plamen_EM » Чет Май 05, 2011 12:42 pm

Нелепо сравнение, напълно неадекватно.
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот zax983 » Пет Май 06, 2011 1:33 am

Хм, сега май е време наистина да спра да пиша, преди да съм загубил позициите си пред животното :)

От друга страна ме питате каква е целта на дискусията. От къде да знам? Трябва ли да има цел?

Освен това не се оплаквам от лошо здраве. В сравнение с масата съм в прекрасно здраве. Малко само паметта ми куца, но когато имах "право" на медицинско обслужване, личната ми лекарка мисля че се казваше "Няма направления" "Нищо ти няма", това трябва да са и двете имена и явно тя не знае нищо повече от имената си :) Сетих се и за бащиното и, то е "от кога до кога ти трябва болничен".

Вече втора година нямам никакви проблеми с работодатели и заплата, понеже нямам такива, т.е. отново не се оплаквам от нищо :)

Гонили са ме от работа само веднъж и за да не съм офтопик, ще взема да се оплача и аз един път :rofl: Типично в стил "сит на гладен вяра няма" и не че съм расист, но от тогава имам едно на ум за евреите. Повече при евреи не мисля да работя! Две седмици обикалях като гламав голяма част от кварталите на София, за да проверявам пускат ли си спама куриерите и ест. доста съвестно оглеждах всички пощи, вместо да си претупам работата и да си клатя краката по цял ден... За благодарност ме изгониха... Разбира се без да ми платят... А това е и единственото място където не са ми платили, понеже дъртата тлъста еврейка уж е жена... Ето затова предпочитам мъж работодател, че да си го пребия после... Макар че той тогава колегата беше за бой, ама и него как да пребия някакъв глист нещастен 40-50 кила... Вероятно се е притеснил че си върша по-добре работата и се е наложило да ме преебе... Нищо че ме караха да върша и част от неговата работа, когато моята не беше за 3-ма а за 2-ма само... Та по същество: Още като постъпих на работа предупредих че нямам задължителните телефон и личен автомобил, а нямам и книжка, но се разбрахме че става и с колело, но нямах и такова. Беше ми отказан предварителен аванс, да си взема телефон поне... И за да мога да вляза в графика търчах като луд по цял ден, не пеша а на бегом проверявах и то лятото при температура над 40 градуса... И вечер отивах да докладвам, но трябваше да чакам някой да си стане от неговия понеже и със служебния ми компютър се мотаха... Но ми се получаваше все пак и продължаваха да ме уверяват че мога да си изчакам аванса в редовното време и не е никакъв проблем че до тогава не могат да ми осигурят дори карта за градския транспорт, а и на работа трябва да идвам пеша, също и служебния ми телефон щял да бъде с тяхна карта ама аз трябвало да си купя апарата и т.н. Докато една прекрасна сутрин, когато майка ми дойде да ме буди не ми настъпа очилата, понеже бях заспал на дивана пред PC-то... Така аз трябваше сутринта да си оставя очилата в оптиката, която да ме мота чак до другия ден да смени едно стандартно стъкло, което имат на склад готово и само трябва да го резнат по рамката и да го сложат... Също да се снимам по изискване на работодателя ми точно този ден му щукна и разбира се фотото точно този ден да почива до след обяд... Та следкато си бях дал и последните пари за очила и снимки и нямаше от къде да взема телефон. Реших да докладвам по скайп на колегата, понеже от съображения за сигурност, не можело да получа терминален достъп, защото някакъв си бивш служител на това място, бил издал големите им фирмени тайни на конкуренцията... Оня лайнар ми отговори сутринта, каза че няма проблем, следкато му обясних какъв е проблема. Та за да мога да си свърша работата мъчейки се без цайси цял ден и вечерта не отидох, тъйкато нямаше как да обиколя всичко и да отида и в офиса до края на работното време, но понеже този ден трябавше да мина и през моя квартал накрая, пак докладвах по скайп. И оня капут пак беше там, всъщност той не излиза от скайп докато е на работа. И когато закъснях на другия ден заради цайсите, свинята ме гледа тъпо... Оказва се че колегата ми го е турил и нищо не и е казал че няма да идвам вчера и ще закъснея днес... И ме гледа тъпо олигофрена... После се оказа че скайпа бил забранен, пак от съображения за сигурност :rofl: Обаче тя го защитава него разбира се и ми обяснява че не може да ми повярва че аз не съм могъл да намеря "5 лева" за една фонокарта... А аз точно в този момент не можех да намеря и 5 стотинки... А гнусната свиня ми седи насреща и ме гледа с тотално неразбиране... Хем съм я предупредил и много добре знае че нямам възможност преди да започна да получавам заплата... Това беше един от двата пъти когато съм имал непреодолимо желание да пребия жена и все пак съм го преодолял... Уволнява ме защото не ми вярва че не мога да намеря 5 лева... Тази съм я проклел с най-лошото еврейско проклятие, ако не го знаете да ви го кажа "Само един зъб да и остане в устата и той да я боли!" и я проклех не защото е тъпа, не защото ме уволни без причина, а защото не ми плати обвинявайки ме в лъжа. И така заради 100-200 лева, които съм сигурен че за нея са нищо и заради това е решила че не е необходимо да ми плаща, понеже не си търсела временни работници. А по закон аз имам право до 3 дни да отсъствам от работа без предупреждение и дори без причина, преди това да стане повод за уволнение. Та заради едни сегашни 300-400 лева, които обаче на мен ми бяха жизнено важни, тя ще остане без зъби... Само един друг съм клел, че ми беше подправил болничния, за да препише на мен това че сина му не беше дошъл на работа. Тъпия мангал хванал химикалката и ми драскал по болничния, поправил цифрите както му е удобно, смятай... И това шеф на охраната... И той се самоуби само няколко години след това, аз вече не работех там, но разбрах че си е пръснал мозъка с личния си пистолет, макар че аз подозирам че по-скоро милия му син го е направил, след неуспешния си опит да открадне от там... Така че не знам до колко кълна качествено, но онази свиня съм я проклел! Трябва да мина да я видя дали още има зъби и ако има да и ги избия :evil: После само трябва да си уредя килията ми да има източно или западно изложение! Всъщност къде мога официално да се оплача от съответния работодател. Обаче аз не искам да се оплаквам ако няма да ми платят, не искам просто да го глобят, искам и да ми платят, не че ще стане което и да е от тези неща... Но така като се присетих, мога поне да отида и да им потроша офиса през нощта. Първо едно стъкалце, да видим сота колко бързо идва и после целия офис ;)

Та не е вярно че не искам по-висока заплата, точно това е причината сега да не работя, защото никой не предлага адекватно заплащане за работата която иска да му се върши... А да не говорим за нереалните умения които искат... Пращал съм си CV-то на хиляди места и съм сигурен че още като видят че съм само със средно и го бодват на пирона за тоалетната хартия и продължават нататък... До сега само веднъж са ми отговаряли и са ме викали на интервю и работата беше точно да въвеждам текст... На интервюто се оказа че компютърните ми умения били на минимума който те изисквали, защото не съм нямал опит с едикои си текстообработващи програми... И всичко това го разбраха без да сядам пред PC дори... Ест. аз им предложих да им демонстрирам скоропис и се опитах да ги уверя че няма текстообработваща или каквато и да е приложна програма, на която да не мога да се науча да работя перфектно в рамките на 1 месец. А те ми отговориха че преди интервюто се е състояло само от изпит по скоропис и ако зависело от това вече да са ме наели, но вече имали по-големи изисквания... Нищо че предлагаха супер жалко заплащане... А те видиш ли с години се учели да работят с тези там техните си програми и още не ги владеели перфектно, та аз ли... Еми какво да отговориш на такива олигофрени... В крайна сметка ми казаха че ако не си намерят по-добър кандидат, ще ми се обадят. Разбира се не ми се обадиха в указния срок, а като им изтече обявата си пуснаха нова след седмица и така половин година седя тази обява... Явно не са могли да си намерят чак толкова квалифициран човек, за изключително специфичната позиция "оператор по въвеждане на данни". Значи и за черната работа не ставам аз, ама не става и никой... Обаче реват после че няма квалифициран персонал... Е какви ли са им изискванията там където наистина трябва повечко квалификация... И може да е клише, но не искат ли точно 20 годишен с няколко висши образования, нищо че те висше искат и за длъжности за които и начално не е необходимо... Въпреки че аз на 13 като се опитах да запиша направо висше ме попариха че трябва да загубя още поне 5 години и да си завърша средното първо... Също е голям + ако не си годишен, а годишна. И т.н. все неадекватни изисквания... И после някой с цялата си наглост ми заявява че не съм искал по-добра заплата, по-добро образование и по-добра работа. Искам, ама няма... А по-добрия начин на живот и здравето са следствие от това. Та аз по някакво изключение още имам здравето и определено искам да си го запазя, а не да го загубя(влоша) със следващата си работа!
Аватар
zax983

Мнениеот taurus13 » Пет Май 06, 2011 10:17 am

Много агресия има в теб...сигурно ги плашиш хората :) Трябва да потърсиш начин да постигнеш душевен покой и вътрешна хармония - тогава ще ти тръгне и в работата и живота.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот bluskanie » Пет Май 06, 2011 11:01 am

Жена му трябва. Има енергия момчето, ама я изхвърля във формата на безмислени монолози във вело форум. Патетично.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот zax983 » Пет Май 06, 2011 11:49 am

Изображение
Аватар
zax983

Мнениеот Univer welo » Пет Май 06, 2011 7:47 pm

ZAX-е , ти можеш да станеш и нобелов лауреат по литература, творбите ти са ценни , ама недей да наричаш госпожица Владимира- животното. Тя има ник - ххх, ама той е на американски. Не знам дали ще одобри ,ама по-добре е да и казваш -Мацинко, или Мацундарче. Попитай я! Това животното звучи много каруцарско. И един апостроф- Светът не е справедлив, но съдбата не милва ридаещите.

ПП. От 10 години не бях ходил на кино , но миналата година гледах един много, много хубав филм:

СВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И СПАСЕНИЕ ДЕБНЕ ОТ ВСЯКЪДЕ!
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот zax983 » Пет Май 06, 2011 9:26 pm

Гледам че така го превеждат и останалите, пък и моите скромни познания по английски на там избиват. Ако има грешка при превода моля да ме извини и да сподели как е по-правилно, тъй като предпочитам родната реч ;)
Аватар
zax983

Предишна

Назад към Други