Помогнете да си избера колело

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с цена до 1200 лв. (за твърдаци) и до 1800 лв. (за байкове с двойно окачване), независимо от предназначението им, както и за компоненти, определени от производителя им като начален клас в планинското колоездене.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помогнете да си избера колело

Мнениеот jekuto » Вто Май 10, 2011 2:08 pm

Привет,трябва ми малко помощ за избор на колело..нямам си на идея каква рамка ми трябва???......трябва ми за градско..+ скокове от тротоарче :D ...скокове в парка.... за Бг дупките..... за леки спускания.
Висок съм 176см./тежа 79кг. и давам до 600лв...(за предпочитане да е втора ръка колелцето)
Какъв размер рамка(колело) е подходяща/о за мен????
Благодаря ви предварително :beer:
jekuto

Рейтинг: 1200

Re: Помогнете да си избера колело

Мнениеот ChildrenOfChaos » Вто Май 10, 2011 6:51 pm

За такова каране Climber, според мен. За размер на рамката 16,5'', зависи дали караш прав или седнал. Потърси из форума, има доста хубави оферти. :beer:
Аватар
ChildrenOfChaos

Рейтинг: 957

Мнениеот Falcor » Сря Май 11, 2011 7:52 am

ChildrenOfChaos написа:За размер на рамката 16,5'', зависи дали караш прав или седнал.

Е това как го роди.....не е истина.
jekuto написа:Привет,трябва ми малко помощ за избор на колело..нямам си на идея каква рамка ми трябва???......трябва ми за градско..+ скокове от тротоарче :D ...скокове в парка.... за Бг дупките..... за леки спускания.

Към автора: Ако прецизираш по-добре точно как ще караш, ще може да ти се даде по-адекватен съвет. "Скокове в парка" е доста разтегливо понятие. За останлите дисциплини отиваш към XC велосипед. Може да погледнеш темите за Ferini R1,3; Cross GRX 8,9; Sprint Apolon и др. За приблизително определяне големината на рамката се ползват калкулатори примерно http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=564. (Има много такива просто попаднах на този сега) За окончателно определяне трябва да я премериш на живо.
Успех!
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот ChildrenOfChaos » Сря Май 11, 2011 9:07 am

Извинявай, объркал съм 14,5'' не 16,5''. А относно изброените колела Cross GRX8 е с най-добри компоненти за цената си.
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот Niksancho96 » Чет Май 12, 2011 8:58 am

:offtopic: За пръв път виждам човек от форума да препоръчва Cross пред Climber :D
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че... :thumb:
Аватар
Niksancho96

Рейтинг: 1193

Мнениеот penmark » Чет Май 12, 2011 6:47 pm

А какво ви е мнението за CROSS PARALLAX 2VB?
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот ChildrenOfChaos » Чет Май 12, 2011 8:48 pm

Е какво да ни е мнението!?!. Кажи колко килограма тежиш къде ще го караш, колко си висок, каква ти е прическата.Ние не сме гадатели. (колкото до прическата е на майтап) :rofl: :rofl:
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот penmark » Чет Май 12, 2011 8:57 pm

:offtopic: Намесих се в темата на колегата, за което му се извинявам.
175см, 95кг, ще се кара градско и малко "селско" (извънградско, черен път). :D
Виж какви гуми си купих преди 2 седмици и ще се сетиш как ще се кара. :D
http://screambikes.eu/bg/vunshni-gumi-2 ... -na-1.html
Аватар
penmark

Рейтинг: 2000

Мнениеот ChildrenOfChaos » Пет Май 13, 2011 7:44 am

Ами става за тези критерий които си дал, но, ако имаш по-голям бюджет вземи Cross GRX 8/9 :beer:
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот AntonZlatkov » Нед Май 15, 2011 10:20 pm

Ще използвам темата, за да не отварям 1000та такава.
След едномесечно оглеждане, чудене и събиране на пари съм се спрял на Ферини Р3. Вероятно ще имам малко повечко парички от 555лв, които му искат, та се зачудих дали да не взема http://velocity.bg/index.php?route=prod ... uct_id=150 или пък да имам повече за аксесоари.
Ако може някой да ме ориентира за частите на Рам-а, с какво са по-добри или не, защото SRAM не ги познавам, колкото Shimano.
Колелото ще се кара XC и градско. Около 70-75 кила съм 175см. Падам си по трудни преходи на високи предавки, за да си мъча коленете, ако ще помогне по някакъв начин :peace:
0876333515
Аватар
AntonZlatkov

Рейтинг: 1187

Мнениеот Evgeni » Нед Май 15, 2011 10:28 pm

Ами скоростите, курбелите и като цяло скоростната система е по-добра от тази на Ferrini-то.Вилка също..шините и те...гумите.Абе с една идея по-добро колелце.
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот AntonZlatkov » Вто Май 17, 2011 5:17 pm

Все пак взех Ферини-то :beer: , защото иначе трябваше да изчакам 2 седмици още да дойдат парички. Тъкмо като дойдат ще си взема 1 свястна какса и ръкавелки.
За 10ината км, които направих преди да ме запраска дъжда нямам забележки - движи се много леко, спира чудесно и скоростите са на ниво. В сравнение със старата ми измислена мекица това вози като лимузина. :8D:
Единствено ми е малко странно това право кормило, но ще му се свикне.
0876333515
Аватар
AntonZlatkov

Рейтинг: 1187

Мнениеот jekuto » Сря Май 18, 2011 7:37 pm

Благодаря за съвета ...явно XC рамка е за мен...преди 4 години имах колело което използвах на макс....карам и прав и седнал според зависи спускам ли, катеря ли..
Това доста ми допада... http://www.ram-bikes.com/xc_one.php ,но си търся втора ръка....
А с калкулатора ми показа 18"
Благодарско отново :beer:

Falcor написа:
ChildrenOfChaos написа:За размер на рамката 16,5'', зависи дали караш прав или седнал.

Е това как го роди.....не е истина.
jekuto написа:Привет,трябва ми малко помощ за избор на колело..нямам си на идея каква рамка ми трябва???......трябва ми за градско..+ скокове от тротоарче :D ...скокове в парка.... за Бг дупките..... за леки спускания.

Към автора: Ако прецизираш по-добре точно как ще караш, ще може да ти се даде по-адекватен съвет. "Скокове в парка" е доста разтегливо понятие. За останлите дисциплини отиваш към XC велосипед. Може да погледнеш темите за Ferini R1,3; Cross GRX 8,9; Sprint Apolon и др. За приблизително определяне големината на рамката се ползват калкулатори примерно http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=564. (Има много такива просто попаднах на този сега) За окончателно определяне трябва да я премериш на живо.
Успех!
jekuto

Мнениеот RadoShopa » Сря Май 25, 2011 12:43 pm

Здравейте от един новобранец,използвам тази тема да не пускам поредната от този тип :D Колелото за мен преди доста години бе начин на живот,но постепенно преминах на мотоциклети и над 15 години бръмчах с тях......!Поради една или друга причина продадох скоро последната си машина и ми се ще да се раздвижа малко с велосипедче лятото :) Нямам никаква идея по въпроса,затова се обръщам към ВАС :beer: !Та по същество:бюджета мисля да е до 500 лв.,висок съм 1.76,килата са ми към 100 :popcorn: Идеята е да се кара основно по асфалт,без екстремни преживявания,просто раздвижване :wavey: Запалих се покрай един познат,който си взе CROSS T-Rex но след като прочетох болшинството мнения,сякаш се разколебах :nono: Живея в Плевен,има 2 Велоцентъра на един собственик и ходих да оглед.........е да,ама да не е мотор,че да му разбирам :D .Препоръчаха ми CROSS Ridge,с Shimano диск. спирачки отпред и отзад,загледах се и в DRAG Ontario (има XXL и XL) но нещо "постен" ми строи,макар и да разбрах,че са по-добрата марка принципно :deal:

Та така,смятам,че ще ми хванете мисълта,очаквам мнения.... :beer:
Благодаря Ви предварително :bowdown:
"Повечето мъже не порастват........само сменят играчките с по-скъпи" :)
Аватар
RadoShopa

Мнениеот ChildrenOfChaos » Сря Май 25, 2011 1:20 pm

RadoShopa написа:CROSS T-Rex
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Майтапа настрана. Кросса е с много добра окомплектовка така, че много добре са те насочили. Но надвишава бюджетът ти. Ако не държиш да е кросс, онтариото е перфектно за цената си. Вярно, че е с по-нисък клас компоненти, но ти си казал, че ще го караш по асфалт и мисля че няма да имаш проблеми.
Но, ако можеш (по скоро ако искаш) да отделиш пари за Риджа. Като решиш, но нека някои друг колега да се изкаже по въпроса :beer:
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот royalracing » Сря Май 25, 2011 1:29 pm

ChildrenOfChaos написа:

Майтапа настрана. Кросса е с много добра окомплектовка така, че много добре са те насочили. Но надвишава бюджетът ти. Ако не държиш да е кросс, онтариото е перфектно за цената си. Вярно, че е с по-нисък клас компоненти, но ти си казал, че ще го караш по асфалт и мисля че няма да имаш проблеми.
Но, ако можеш (по скоро ако искаш) да отделиш пари за Риджа. Като решиш, но нека някои друг колега д се изкаже по въпроса :beer:

Спри да говориш глупости защото човека е нов в форума и не разбира..Ще вземе наистина да си купи T-rex а от това спасение няма..Към автора:аз ти препоръчвам да огледаш Ferrini R3 и Онтариото,НО задължително ще трябва да смениш задната главина,защото тази на Онтарио-то е резба а на Ferrini-то не съм сигурен..(главините на резба се чупят на 1-вия бордюр..)На теб ти трябва главина на шлиц!Съветвам те да огледаш и Sprint Apolon,но при всички положения сменяй главината. :agree:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот Evgeni » Сря Май 25, 2011 2:00 pm

PRObably1 написа:(главините на резба се чупят на 1-вия бордюр..)

Глупости.Колегата описваше ridge, а не T-rex.Вземай ferrini R3 и да, с главина на шлици е (R3) . :agree:
Evgeni

Мнениеот RadoShopa » Сря Май 25, 2011 2:03 pm

ChildrenOfChaos написа:

Но, ако можеш (по скоро ако искаш) да отделиш пари за Риджа. Като решиш, но нека някои друг колега да се изкаже по въпроса :beer:

Цената на CROSS Ridge е 468 мисля....(Т-rex-478) влизам в парите + километраж от евтините :rofl: При визуален поглед дърпа окото-Shimano апарати 2бр.,масивен курбел,здрава рамка,ама.....всичко е на поглед,и то на незапознат с материята :eek3: Все пак града е Плевен и няма кой знае какъв избор от марки,основното е CROSS.........тук там някой DRAG и RAM :look: Ако има някой "д'гее" във форума-да казва къде продават бегачки....май май само в тези 2 Велоцентъра според мен :magnify:
Аватар
RadoShopa

Мнениеот RadoShopa » Сря Май 25, 2011 7:22 pm

Добре момчета,аз ли греша нещо или.....днес гледах този модел Cross http://crosscycle.com/promo/ridge.html ,цената виждате е 709 при промоция!
В магазина днес,същото,само че златист цвят за 470 лв.

cross ridge.jpg
(187.43 KiB) 195 пъти

Е,не беше с такива капли и спици като на тази примерна снимка,но все пак къде е врътката? :)
Аватар
RadoShopa

Мнениеот Evgeni » Сря Май 25, 2011 7:35 pm

Ами това от линка е с хидравлични дискови спирачки, не механични и с 27-скоростна система! :agree:
Evgeni

Мнениеот RadoShopa » Сря Май 25, 2011 7:49 pm

Evgeni написа:Ами това от линка е с хидравлични дискови спирачки, не механични и с 27-скоростна система! :agree:

Хм,виж ти.....хидравлични значи с масло.....в самите апаратчета ли е това (при моторите си има и казанчета :magnify: )?Те в случая са SHIMANO,на това колело,което гледах......стори ми се и доста лекичко!Струва ми се,че и продавачите не могат да дадът адекватно мнение сякаш.......трябва е тука да се задават глупави въпроси и т'ва е :idea: Виж,с колко скорости е не питах....пфу,трябваше да го снимам,май утре пак ще се ходи :D
Аватар
RadoShopa

Мнениеот Evgeni » Сря Май 25, 2011 8:26 pm

Ами да.Нещо като при моторите.....но все пак изчакай да чуеш още мнения, защото не съм достатъчно компетентен по хидравличните спирачки. :V:
Evgeni

Мнениеот ChildrenOfChaos » Сря Май 25, 2011 10:27 pm

:offtopic: PRObably1 по-полека бе човек. Тва за Т-рекса беше майтап. И всичко което съм написал за Кросс се отнася за Ридж. По-полека, че скоро с Evgeni ще споделяме подпис :D

Та по темата Ридж с механики е наистина 468, но предполагам, че искаш с хидравлика. А относно хидравличните спирачки, при някои има казанче при други няма. Но и при двата вида са на един принцип- Маслото е из цялата система т.е е и в ръкохватката (там където е буталото) и в маркуча, през цялото време. А от всички изброени неща до тук, Ferrini-то е най-добре за цената си. А и не е на висока цена. :deal:
Аватар
ChildrenOfChaos

Мнениеот RadoShopa » Сря Май 25, 2011 11:00 pm

ChildrenOfChaos написа::offtopic: PRObably1 по-полека бе човек. Тва за Т-рекса беше майтап. И всичко което съм написал за Кросс се отнася за Ридж. По-полека, че скоро с Evgeni ще споделяме подпис :D

Та по темата Ридж с механики е наистина 468, но предполагам, че искаш с хидравлика. А относно хидравличните спирачки, при някои има казанче при други няма. Но и при двата вида са на един принцип- Маслото е из цялата система т.е е и в ръкохватката (там където е буталото) и в маркуча, през цялото време. А от всички изброени неща до тук, Ferrini-то е най-добре за цената си. А и не е на висока цена. :deal:

Благодаря за краткото,но изчерпателно мнение :peace: Разликата е сериозна-парите също.... :eyebrow: Еййй,пусти и дискови спирачки-много ме блазнят значи,като видя такъв байк и се разкефвам .Ферини Р3 гледам няма,но сигурно повече ще спира от дисковете на Promax...? :) Ех,утре пак ще ходя да оглеждам,но нещата са ясни долу-горе за тези пари + това няма чак такъв голям избор.Може да сведем нещата до Cross Ridge и Drag Ontario,макар да си кажа честно кроса с тези 2 диска по ме блазни......."но нима това е най-важното?!?" :liplick:
Аватар
RadoShopa

Мнениеот RadoShopa » Чет Май 26, 2011 12:48 pm

Момци,кво ще кажете за този екземпляр?Карах го малко,лекичко е,спира добре......2-ра ръка 220 кинта.Каплите различни,контролерите си бачкат,ама аз толкова и разбирам де :clap: Имало хубаво дамско за 130,има и детско столче за 40....за 400 лв се оборудваме семейството.
26052011424.JPG
26052011424.JPG (143.61 KiB) Прегледано 2310 пъти
26052011423.JPG
26052011423.JPG (163.97 KiB) Прегледано 2263 пъти
Последна промяна RadoShopa на Чет Май 26, 2011 1:02 pm, променена общо 1 път
Аватар
RadoShopa

Мнениеот Evgeni » Чет Май 26, 2011 12:54 pm

Я го "щракни" и от другата страна.Иначе добре изглежда.Надеждни лостчета, спирачки и команди.Но трябва задната главина да е на шлиц за твоите килограми.А с останалите пари можеш даже да го "ъпгрейднеш".Като например:педали, гуми и т.н.Карал съм тази вилка.Ако не се лъжа е доста стар, но добър модел.Даже приятел беше навъртял с нея 16 000км.
ЕДИТ:видях снимката.Обтегачът е много добър.Абе за 220лв си заслужава колелцето :agree: Само попитай дали задната главина е на шлиц и ако е ще е супер :agree:
Последна промяна Evgeni на Чет Май 26, 2011 1:10 pm, променена общо 1 път
Evgeni

Мнениеот RadoShopa » Чет Май 26, 2011 1:03 pm

Evgeni написа:Я го "щракни" и от другата страна.Иначе добре изглежда.Надеждни лостчета, спирачки и команди.Но трябва задната главина да е на шлиц за твоите килограми.А с останалите пари можеш даже да го "ъпгрейднеш".Като например:педали, гуми и т.н.Карал съм тази вилка.Ако не се лъжа е доста стар, но добър модел.Даже приятел беше навъртял с нея 16 000км.

Сложих снимка :agree:
Аватар
RadoShopa

Мнениеот royalracing » Пет Май 27, 2011 9:07 pm

Струва си!
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Назад към Начален клас велосипеди и компоненти