Висок съм 176см./тежа 79кг. и давам до 600лв...(за предпочитане да е втора ръка колелцето)
Какъв размер рамка(колело) е подходяща/о за мен????
Благодаря ви предварително

ChildrenOfChaos написа:За размер на рамката 16,5'', зависи дали караш прав или седнал.
jekuto написа:Привет,трябва ми малко помощ за избор на колело..нямам си на идея каква рамка ми трябва???......трябва ми за градско..+ скокове от тротоарче...скокове в парка.... за Бг дупките..... за леки спускания.
Ozzie написа:Няма да ти слагам иконка с бири, 'щото предполагам нямаш 18 години, за да имаш право да консумираш алкохол, но пък нямаме иконка с бутилка лимонада или боза, така че...
Falcor написа:ChildrenOfChaos написа:За размер на рамката 16,5'', зависи дали караш прав или седнал.
Е това как го роди.....не е истина.jekuto написа:Привет,трябва ми малко помощ за избор на колело..нямам си на идея каква рамка ми трябва???......трябва ми за градско..+ скокове от тротоарче...скокове в парка.... за Бг дупките..... за леки спускания.
Към автора: Ако прецизираш по-добре точно как ще караш, ще може да ти се даде по-адекватен съвет. "Скокове в парка" е доста разтегливо понятие. За останлите дисциплини отиваш към XC велосипед. Може да погледнеш темите за Ferini R1,3; Cross GRX 8,9; Sprint Apolon и др. За приблизително определяне големината на рамката се ползват калкулатори примерно http://www.niko-bikes.com/blog/?page_id=564. (Има много такива просто попаднах на този сега) За окончателно определяне трябва да я премериш на живо.
Успех!
RadoShopa написа:CROSS T-Rex
ChildrenOfChaos написа:RadoShopa написа:CROSS T-Rex![]()
![]()
![]()
Майтапа настрана. Кросса е с много добра окомплектовка така, че много добре са те насочили. Но надвишава бюджетът ти. Ако не държиш да е кросс, онтариото е перфектно за цената си. Вярно, че е с по-нисък клас компоненти, но ти си казал, че ще го караш по асфалт и мисля че няма да имаш проблеми.
Но, ако можеш (по скоро ако искаш) да отделиш пари за Риджа. Като решиш, но нека някои друг колега д се изкаже по въпроса
PRObably1 написа:(главините на резба се чупят на 1-вия бордюр..)
ChildrenOfChaos написа:RadoShopa написа:CROSS T-Rex![]()
![]()
![]()
Майтапа настрана. Кросса е с много добра окомплектовка така, че много добре са те насочили. Но надвишава бюджетът ти. Ако не държиш да е кросс, онтариото е перфектно за цената си. Вярно, че е с по-нисък клас компоненти, но ти си казал, че ще го караш по асфалт и мисля че няма да имаш проблеми.
Но, ако можеш (по скоро ако искаш) да отделиш пари за Риджа. Като решиш, но нека някои друг колега да се изкаже по въпроса
Evgeni написа:Ами това от линка е с хидравлични дискови спирачки, не механични и с 27-скоростна система!
ChildrenOfChaos написа::offtopic: PRObably1 по-полека бе човек. Тва за Т-рекса беше майтап. И всичко което съм написал за Кросс се отнася за Ридж. По-полека, че скоро с Evgeni ще споделяме подпис![]()
Та по темата Ридж с механики е наистина 468, но предполагам, че искаш с хидравлика. А относно хидравличните спирачки, при някои има казанче при други няма. Но и при двата вида са на един принцип- Маслото е из цялата система т.е е и в ръкохватката (там където е буталото) и в маркуча, през цялото време. А от всички изброени неща до тук, Ferrini-то е най-добре за цената си. А и не е на висока цена.
Evgeni написа:Я го "щракни" и от другата страна.Иначе добре изглежда.Надеждни лостчета, спирачки и команди.Но трябва задната главина да е на шлиц за твоите килограми.А с останалите пари можеш даже да го "ъпгрейднеш".Като например:педали, гуми и т.н.Карал съм тази вилка.Ако не се лъжа е доста стар, но добър модел.Даже приятел беше навъртял с нея 16 000км.
Назад към Начален клас велосипеди и компоненти
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 17 госта