Внимавайте в района над Княжево!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Внимавайте в района над Княжево!

Мнениеот Admin » Вто Май 31, 2011 11:57 am

@novice
Признавам, и на мен ми стана неприятно вчера-онзиден, докато четях как на поведението на такъв дебил се гледа почти като на нещо нормално. Но хората, които са се отнесли по този начин с мненията си, не са виновни, че са реалисти - независимо дали на мен или на теб това ни харесва. Факт е, че в България все още твърде често действа правото на силата. Ти самият, ако вярваше, че действа силата на правото, едва ли щеше да пуснеш тази тема, или поне щеше да съобщиш нещо друго в нея.
От предупреждението има полза - затова я отделих и й сложих такова заглавие. Но да се сърдиш на хората, че те съветват как да избягваш подобни ситуации - няма смисъл. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Вто Май 31, 2011 3:16 pm

Реализма не е в това дали го приемаме за нормално (аз категорично не го приемам за нормално!), а в преценката струва ли си нервите, енергията и вдигането на кръвното за такъв помияр. Варианта с винкелите изобщо не го обсъждам, щото е непродуктивен, ако и да помпа егото. Още веднъж се извинявам на novice за неподходящия избор на думи и му стискам палци :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Plamen_EM » Вто Май 31, 2011 4:30 pm

Като реалист и аз изобщо не приемам за нормална случката, така разказана от novice. Но като такъв искам да попитам, какво точно предупреждава темата, в която десет пъти разказва един инцидент? Че ако, карайки си велосипеда в парка, се издървим на турист, който може да ни набие, той най-вероятно ще ни набие? Не бъркайте с пирон в контакта!
Към автора, ти ли ми наби минуса? Така е в живота, един бие минуси, друг шамари ... :beer:
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот novice » Вто Май 31, 2011 5:33 pm

Не съм слагал минуси на никой! Съжалявам, ако мислиш, че съм аз, но не съм! :peace: Който е, може да си признае, ако има доблестта за това. Явно някой съфорумец-мишок обича да създава интриги между останалите с рейтингите, щото мине, не мине и се заформят подобни спорове из темите. Да бъде здрав! :beer:
Колкото до жалбата - не виждам някакъв смисъл да пускам сега. Надали някой ще си мръдне пръстта. А да му се дървя и да питам защо ме е шибнал - на бившия бияч на Таки? Нямам 9 живота, да си правя експерименти.
Колкото до темата - смисълът е възможно повече хора да прочетат и да бъдат осведомени какво ги чака в княжевската гора, ако имат моят "късмет" да попаднат на този субект - има гугъл, всеки може да види как изглежда. Аз лично не знаех какъв е по време на инцидента и спрях, да проведа нормален разговор. Да му се дървя?!Не съм му в категорията, за да го правя! Ако беше просто нормален спортист, едва ли би реагирал по този начин.
И моля, моля, конфликтът не го започвам аз, а отсрещната страна. Аз само се опитвам да установя причината отсрещната страна да предявява претенции към мен по един нецивилизован начин, след което ме нападат брутално.
А разказвам по 10х случката, защото ми задавате едни и същи въпроси и оставам с впечатление, че все нещо е останало неизяснено. А то просто някои колеги ги мързи да изчетат отначало, за да не описвам после аз по 10х... :dontknow:
IVO Jordanov, а по кое по-точно да караме?! Между боровете и храстите в гъсталака ли?! :crazy: Къде има забрана?! Я ми я снимай, че съм я пропуснал! :beer: Щото пътеката от Копитото след Бялата вода нормално прелива в нещо като алея, което води към Княжево извинявай! И никъде няма табелка забранено за колоездачи! :bigeyes: То по тази логика, ако там имаше, а то няма забранителна табелка трябва през зимата да няма деца с шейни и скиори, идващи откъм планината по нея... :dontknow:
И не трябва да има пешеходци по велоалеята на Борис 3-ти, където за разлика от на Витоша ИМА обособена вело- и пешеходни алеи.

Успешно лято на всички, по-малко контузии и подобни инциденти! Ако може и да няма! :agree:
Изображение
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот IVO Jordanov » Вто Май 31, 2011 6:07 pm

novice написа: Щото пътеката от Копитото след Бялата вода нормално прелива в нещо като алея, което води към Княжево извинявай! И никъде няма табелка забранено за колоездачи!
Табелка няма и слава богу. Въпроса е да се държим и да караме така, че да не предизвикваме слагането на такава. Колко пъти сме разисквали това с рязането на собствения си клон...това исках да кажа. А алтернативни пътечки на "алеята" не е като да няма, не мислиш ли ;)
:beer:
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот novice » Вто Май 31, 2011 6:41 pm

Ми то ние не сме се държали дискредитиращо. Даже напротив! Мисля, че когато има недоволен от нещо пешеходец, без ние да сме предизвиквали инцидент с него е редно да спрем и да изясним от къде идва недоволството му, да се разберем човешки, един вид да му покажем, че не сме изроди на 2 колела, като нормални хора. Затова и спрях. Исках да изясним каква, ако сме направили грешка, е била тя. Но изблиците на агресия за мен не са изход от ситуацията!
А алтернативни пътеки на алеята има, но нито приятелят ми е големият карач(начинаещ в планината е така да се изразя), че да го прекарам по тях, нито виждам причина алеята да не се ползва и за каране. Няма нито разлика в ширината с тази на алеята по Борис 3-ти, нито изрично е указано, че това е само пешеходна алея. По нея минават и автомобили. Не съм с мотор или АТВ, за да ме санкционират, нито Чука е правораздавателен орган да раздава тупаници! Още повече, че по алеята на "Цар Борис 3-ти" неведнъж и 2х съм засичал мотори!!! Не че там е позволено, но... това не е тротоар, не е пешеходна улица, а алея, не си правим състезание по нея, че да е забранена.
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот Zuk » Вто Май 31, 2011 11:02 pm

Добре е,че разказваш случката за да си правим изводи и останалите.Категорично съм против насилието.
По отношение на това, че се опитваш да възпитаваш пешеходците по велоалеята ми се страува малко прекалено. По принцип обикновено можеш да ги заобиколиш, а ако не може - намали, изчакай. Винаги ще има някой, който "не е разбрал", че това е велоалея. Излишно е да си късаме нервите взаимно. Оня ден една велосипедиска ми даваше някакви напътвствия, как да карам, че да може да ме заобиколи. Виждал съм я същата да дава акъл и на пешеходците.
Бъдете по-толерантни. Алеята е тясна. Сутрин между Руски паметник и Пирогов просто пешеходците няма място къде да вървят. И не е казано, че като е велоалея (пък била тя и единствена) трябва да се спускаме надолу с 60 км/ч. Ако е така и пешеходците ще трябва да носят каски.
По-добре късно, отколкото по-късно.
Аватар
Zuk

Рейтинг: 1325

Мнениеот novice » Вто Май 31, 2011 11:40 pm

Малко оффтопик , но... то си трябва да се възпитават някои, понеже има много неадекватни, пияни или нашмъркани явно!
Само няколко примера: Онзи ден група неадекватни пуберчета правеха кръгчета върху вело и пешеходната алея. Идвах със светнат фар към тях 2 мин. и в последния момент, тъкмо когато да ги размина единият се врътна пред мене и ме засече. Приятелят му му обърна внимание, че идвам, първият се дръпна и се наниза в насрещно движещ се колега, също със светлини. Колегата се издразни и му повиши тон.
Има колеги, които въобще не се съобразяват с наличието на ленти и редовно карат в дясна лента(тази за пешеходци), понеже или са неадекватни или са неспособни да се разминат с колоездач на близко разстояние. И притесняват пешеходците. Е това малоумие не ви ли дразни?! Ми те създават лошо име на всички ни така!
Днес сутринта 1 чук с кола щеше да ме отнесе като пешеходец на зелено върху пешеходна пътека, при правене на ляв завой и червен светофар за него.
Пълно е с хора, които си правят джогинга или си разхождат кучето върху велоалеята, за да може да се изсе*е по-лесно в розите и да не чистят после. Е как да не ги учиш такива, къде да ходят? Ми те създават реална предпоставка за ПТП! Застрашават и нас и себе си! Щото ако без да искаме ги блъснем, че са навлязли в нашата лента, сме виновни ние. Как някои могат да спазват правилата а други вечно са неадекватни? Как в Германия и Англия ти се сърдят, да им щъкаш на велоалеята, а тука вечно ще се правим на толерантни и заради няколко нахални или неадекватни индивида всички ще страдат при инцидент, като с цигарите - понеже пушачите не знам какво си, дайте да няма забрана и да се тровят всички...
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот Aventador » Сря Юни 01, 2011 12:17 am

В САЩ може да си имат Биг Фут, ни па си имаме тука Любо Чука. Избягвайте спречквания f2f спречквания с княжевското страшилище и в никакъв случай не слизайте от велосипеда, за да си "поговорите".

Такива истории могат да се коментират много. Важна е поуката. За мене тя е първо следвай инстинкта си за самосъхранение когато това се налага от ситуацията, избягвай конфронтации с хора, целящи единствено това и упражнявайте своевременно гражданските си права.

:offtopic: Иначе. В скоро време ще дойде момента, когато и аз няма да се стърпя когато някой нахален "байкър" ми пресече пътя докато си ходя по тротоара и ще го напсувам и точно по същия начин като дойде към мен, ще го ошамаря. Вело алеите и широките булевардни тротоари са за велосипедисти, царят на тротоара тва е пешеходецът - ЗДП!
Riding free since 1996
Аватар
Aventador

Рейтинг: 1205

Мнениеот novice » Пет Юни 03, 2011 10:11 pm

Вземи попрочети правилника за движение - малолетните ИМАТ право да се движат по тротоара на велосипед. Нещо повече, те са длъжни да се движат там! Иначе на разни пълнолетни нахалници, които карат по троарите и аз се дразня. Дразня се и на пешеходци на велоалея, и на коли, паркирани на тротоара. Но не боят е решение! Трябва диалог. Да припомним, че общината направи "велоалея" на тротоара по "Скобелев"... :crazy:

Темата обаче не е за велосипедисти по троарите. :offtopic:
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот Evgeni » Пет Юни 03, 2011 11:07 pm

:offtopic: Това в жълтите линии на Витошка нали са велоалеи?Че днес си карам точно по средата на една в правилната посока и някъв ми изкача пред мен.За малко да не го прегазя и ми крещи:-К'во ми караш тука, бе?? :crazy:
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот taurus13 » Съб Юни 04, 2011 6:52 am

Леле колко агресия в тая държава...всеки иска да шамари някого. Като си пешеходец ти пречат колите и велосипедистите, като си велосипедист ти пречат пешеходците и колите...абе важното е да се въртят шамарите. :lol: Спокойно бре хора, усмихвайте се повече!
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Evgeni » Съб Юни 04, 2011 8:29 am

taurus13 написа:...абе важното е да се въртят шамарите.!

Едвам се спасих от шмараите :xx(: Казах му:-Извинете господине, следващият път ще внимавам повече.(макар, че карах точно с 7км/ч и казах оп-оп 2-3сек преди да спра :V: ).
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот royalracing » Съб Юни 04, 2011 9:53 pm

Наскоро видях въпросния индивид Любо Чука малко по-нагоре след последната спирка на трамвай 5,бях с колело и с 4-ма приятели.Питахме го дали знае колко е часът и се сетих,че това е лудия тип и се отдръпнах а той започна да крещи,че сме нямали право да го питаме,не ни е никакъв и не сме могли да минаваме оттам.Малко по-късно искаше да налита на някакви момчета 16-17 годишни,явно те не знаеха кой забога е този и почнаха да го псуват,но той нищо не им каза-бяха поне 10-тима :D .
Жалко поведение-от къде всичката тази агресия .. :boggled:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот penmark » Съб Юни 04, 2011 10:44 pm

PRObably1 написа:.....Жалко поведение-от къде всичката тази агресия .. :boggled:

От химията и ударите в главата.
Аватар
penmark

Мнениеот joker_brand » Пон Юни 06, 2011 6:56 pm

penmark написа:
PRObably1 написа:.....Жалко поведение-от къде всичката тази агресия .. :boggled:

От химията и ударите в главата.

От зоба ! Зобът праИ играта :lol:
Аватар
joker_brand

Рейтинг: 1996

Мнениеот novice » Вто Юни 07, 2011 2:14 pm

PRObably1 написа:Наскоро видях въпросния индивид Любо Чука малко по-нагоре след последната спирка на трамвай 5,бях с колело и с 4-ма приятели.Питахме го дали знае колко е часът и се сетих,че това е лудия тип и се отдръпнах а той започна да крещи,че сме нямали право да го питаме,не ни е никакъв и не сме могли да минаваме оттам.Малко по-късно искаше да налита на някакви момчета 16-17 годишни,явно те не знаеха кой забога е този и почнаха да го псуват,но той нищо не им каза-бяха поне 10-тима :D .
Жалко поведение-от къде всичката тази агресия .. :boggled:

Ха такаааааа! :beer: :D Точно за това говорех, като пуснах първия пост от темата!!! Еврика! Сега къде са колегите, дето ме обвиниха, че аз съм го предизвикал и едва ли не съм луд, за това, че съм спрял и съм му задал обикновен въпрос, защо ни е псувал?!
Къде са тези колеги?! Май проблемът не е само с мен, а? Щото и в това ме обвиниха някои. Къде е онзи мишок, дето ми сложи минус и сега се спотайва?! Да ми каже причината на ЛС поне! Ма и тази доблест няма, камо ли да се извини!
А тоя "смелчага" Любчо по принцип явно обича да налита на тийнейджъри и младежи, далеч под категорията му, които с нищо не са виновни за проваления му животец. Също така май тоя откаченяк е за лудницата, а не да се разхожда на свобода сред нормалните и да ги псува, заплашва и бие! Чудя се дали да не се обадим в БТВ да им разкажем какво прави в свободното си време, за да са информирани, преди да го отразят като спортна звезда, как нападнал на ринга поредния американец с биячески приоми от улицата... И за съжаление явно се е наместил да живее в Княжево, така че още веднъж: БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ НАД КНЯЖЕВО! ЛУД НА СВОБОДА!

Evgeni, да, точно това е велоалея, само че в София е пълно с неадекватни "софиянци", които не са чували що е то велоалея и, че в друга държава ако ходят по нея директно ще получават забележки от колоездачите, за невменяемото си движение. Все 1 аз да се кача на магистралата с велосипед, ама на кой да го обясняваш...
Последна промяна novice на Вто Юни 07, 2011 3:02 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот Alpina » Вто Юни 07, 2011 2:45 pm

Отдели 5 мин да осмислиш това, което се опитват да ти кажат, преди да продължаваш в стил "радио" или "говорете си, не ми пречите".
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Вто Юни 07, 2011 3:07 pm

novice, като гледам вече не Любо Чука е проблема, а форума. Нееднократно ни предупреди, темата си изчерпа смисъла и е време за ключ. Оттук нататък да беснееш и да сипеш обвинения към хора, които се опитват да ти помогнат е меко казано грозно. Обади се в БТВ, време е!
Аватар
bikerider

Мнениеот Plamen_EM » Вто Юни 07, 2011 4:09 pm

novice, минава ти през акъла, че тези 16-17 годишните са го респектирали с многочисленост и възползвайки се от преимуществото си, са го нахранили едно хубаво, та да му е за урок?
Случката ти, е много неприятна, но да продължаваш да се ядосваш ... Колкото по-далеч от такива хора, толкова по-добре. И не се карайте с туристите, Витоша особено над София си е парк. :beer:
Аватар
Plamen_EM

Мнениеот novice » Сря Юни 08, 2011 1:54 am

bikerider написа:novice, като гледам вече не Любо Чука е проблема, а форума. Нееднократно ни предупреди, темата си изчерпа смисъла и е време за ключ. Оттук нататък да беснееш и да сипеш обвинения към хора, които се опитват да ти помогнат е меко казано грозно. Обади се в БТВ, време е!

Ха, не, аз да си кажа, щото ти може да не, но някои други колеги ме изкараха мен виновен и едва ли не провокатор.
А 17-годишните са го хранили, след като сигурно ги е нападнал или най-малкото напсувал. Едва ли са го респетирали с нещо, той ако се хване сигурно ще направи леж около себе си. Аз не познавам колеги, които сами биха влезли в конфликт с някой в гората. Всички ходят горе да си почиват, един е този, дето ходи, за да се заяжда с околните безпричинно.
Изображение
Аватар
novice

Мнениеот bikerider » Сря Юни 08, 2011 9:47 am

Намеквам, че вече достатъчно хора са наясно с проблема - не пренебрегвай ефекта на вълната. Намеквам също, че ако си твърдо решен да вземеш някакви мерки трябва да ги вземеш скоро, защото фокуса на темата започва да се измества от Любо Чука към теб и е възможно излишното намилане тук да даде обратен ефект.
Аватар
bikerider

Мнениеот kaloqn_nba » Чет Юни 09, 2011 1:21 pm

Няма ли кой да го разстреля тоя тип? Всички ги лови куршума. Така че един, максимум два патрона в главата и проблема е решен.
kaloqn_nba

Рейтинг: 1234

Мнениеот PtD » Чет Юни 09, 2011 2:06 pm

kaloqn_nba написа:Няма ли кой да го разстреля тоя тип? Всички ги лови куршума. Така че един, максимум два патрона в главата и проблема е решен.

Ами хайде, действай! :smokin:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот venci95 » Чет Юни 09, 2011 7:17 pm

penmark написа:Чук, тесла, пред винкела всички са равни. След като го знаете къде е, съберете се 10-тина души с по един винкел и знаете какво да му направите мамата. :evil:

ДА!Ще бъдат пребити и 10-тимата!Нещо много боен го раздаваш,но аз,макар и да съм тренирал муай таи и айкидо,тежа 85кг и съм близо 1.90 просто бих си пропуснал псувнята покраи ушите!Нищо лично към автора,но не мислиш ли,че щом си спрял твойте мозъчни клетки са дори по-малко от неговите?
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Мнениеот taurus13 » Чет Юни 09, 2011 7:49 pm

Абе що не я заключите тая тема, че накрая ще я види Любо Чука и ще ни бие всички, дето имаме регистрация в тоя форум на почивки :smash: :lol:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Plamen_EM » Чет Юни 09, 2011 7:55 pm

taurus13 написа:Абе що не я заключите тая тема, че накрая ще я види Любо Чука и ще ни бие всички, дето имаме регистрация в тоя форум на почивки :smash: :lol:

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

Вече яко преливаме от пусто в празно.
Аватар
Plamen_EM

Мнениеот penmark » Чет Юни 09, 2011 8:53 pm

venci95 написа:
penmark написа:Чук, тесла, пред винкела всички са равни. След като го знаете къде е, съберете се 10-тина души с по един винкел и знаете какво да му направите мамата. :evil:

ДА!Ще бъдат пребити и 10-тимата!Нещо много боен го раздаваш,но аз,макар и да съм тренирал муай таи и айкидо,тежа 85кг и съм близо 1.90 просто бих си пропуснал псувнята покраи ушите!Нищо лично към автора,но не мислиш ли,че щом си спрял твойте мозъчни клетки са дори по-малко от неговите?

Тоя па. :lol: Аз дори не бих спрял. :lol: Но тряа си го получи по някакъв начин нещастника!
Аватар
penmark

Мнениеот Insight » Чет Юни 09, 2011 9:11 pm

Защо не опитате законния начин ?!

Има телефон, на който да звъните при нарушения на закона ... колко пъти го използвахте, преди да обсъждате вариантите за саморазправа?
To call each thing
by its right name..
Аватар
Insight

Рейтинг: 1737

Мнениеот bikerider » Пет Юни 10, 2011 6:25 am

Ейй големи герои се навъдиха.

@Novice: за това предупреждавах.
Аватар
bikerider