10 години МТБ-БГ

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: 10 години МТБ-БГ

Мнениеот wingmanz » Сря Юни 01, 2011 2:59 pm

Да ни е честитит юбилея! :clap:
Изображение
Аватар
wingmanz

Рейтинг: 1233

Мнениеот hellstorm » Сря Юни 01, 2011 3:05 pm

Беше времето, когато ми даваха по 50 стотинки за закуска в училище. Спестявах от всичко, каквото можех. Бях много запален на тема БМХ. През 2002-ра имахме дори Extreme TV. Постоянно гледах филми и състезания в този стил. Спестявах седмици само и само да си купя по-хубави лостчета за спирачките. Също толкова и за всичко друго, което поисках.
Един ден дойде в нас един приятел и ми даде диск с някакъв филм с колелета. Гледах го един път, втори, трети, десети... Kranked 3 беше този филм. Помолих го да ми сваля от интернет (защото аз нямах, тогава) само филми с БМХ, но той ми носеше само NWD 2 и други, които днес не си спомням с точност... Тъкмо си купих мечтаният БМХ и две седмици по-късно го размених за планински велосипед. Не разбрах как стана това, но моят човек постоянно повтаряше за някакъв форум. Форума това, форума онова... само форума!? Годината неусетно бе станала 2004 и аз вече разбрах за това седалище на хора като мен. Не се бях регистрирал, но редовно четях сайта. Понякога карах и приятели, да ми купуват това-онова от форума.
Ех... Така до ден днешен. Вече съм регистриран отдавна. Постоянно следя нещата. Основната ми медия за осведомяване точно MTB-BG.COM. Имам удоволствието да познавам лично администратора на това кътче от интернет пространството, което ме радва изключително много.

Поздрави на целият колектив на MTB-BG.COM! Продължавайте все така смело и нека само хубави новини чуваме занапред от вас!
Изображение
Аватар
hellstorm

Рейтинг: 1331

10 години МТБ-БГ

Мнениеот nikoi » Сря Юни 01, 2011 3:05 pm

Честит рожден ден!
Кога минаха тези години, да не повярва човек!?!
От както посещавам сайта, той се е развивал винаги макар и бавно все в положителна насока!
През тези години сайта порасна, а ние за съжаление май остаряхме малко... :D
Иска ми се да пожелая на всички запалени по МТБ идеята и на 20-та годишнина да продъжават все така да карат колела!
Още веднъж ЧЕСТИТО! и НАЗДРАВЕ! :beer:
Изображение Изображение Изображение
Аватар
nikoi

Рейтинг: 1510

Мнениеот BobbeR » Сря Юни 01, 2011 3:12 pm

Честитка Любо. Един от малкото сполучливи продукти в он-лайн пространството постигнат с много хъс, дух, постоянство и желание.
А къде е партито :beer:

ето и една от малкото ми (може би първа снимка в мтб-бг)
като връщам назад това дори е втората ми рамка... големи мартеници и бях закичил ;)
Изображение
Аватар
BobbeR

Рейтинг: 1405

Мнениеот RedHawk » Сря Юни 01, 2011 3:26 pm

Щях да започна с малко предистория, но да не разводнявам нещата.
Е, без поне малко няма да мине : :D

Още откакто се сблъсках за първи път с интернет и разните чатове, форуми и други средства за комуникация
с останалия свят и аз като повечето други търсех хора със сходни интереси.
Най-много ми липсваха от обкръжението хора, които да обичат да четат, пишат, съчиняват истории и такива
които да искат по-често да са сред природата. И докато от първите все пак се намираха, макар и малко, на
такива като последните никак не успявах да случа.

Къде е връзката ли?

Още от малък карам колело. Карал съм и в планината, но по-често съм излизал пеша и доста често сам, че
повечето приятели не ги влечеше много планината. През 2001 си бях взел колело от метро, което си беше за
тогава MTB /с много условности/. Естествено второто или третото каране с него беше в планината и естествено
му направих бойното кръщение с изледване на пътека свършваща в нищото, и последващо газене из къпинак.

Връзката : Планинско - Колоездене - две неща които през годините не съм преставал да харесвам.

Обаче сам не беше интересно и колелото по-често престояваше в нас. И така до 2005 година.
Още от 2004 разбрах за MTB-BG, но една година само си четях и се ограмотявах, и така до момента в който
се престраших да се включа в едно каране. Точно тогава и се регистрирах, за да се включа в едно каране из
Плана / viewtopic.php?f=6&t=9091 /.

Следващото, което ще кажа сигурно съм го казвал поне стотина пъти. Нека пък този да е 101-ият. Може да
звучи като клише, защото е казвано от много хора по какви ли не различни поводи. Не обичам клишетата и
повторенията на едно и също нещо, но това ще го кажа пак и сигурно и пак, когато има повод. Поради простата
причина, че това е самата истина. А именно :

Чрез форума се запознах с много хора, които споделят моите интереси и заедно се забавляваме сред нашите
хубави планини. Всички, които познавам са много позитивни, умни, забавни и въобще положителни хора. От
форума и сайта научих много нови и полезни неща за планинското колоездене и не само за него, а и за планините,
както и за много други неща от разнообразни области, които ще са ми полезни. И не на последно място форума
показа, че може да ни обединява около една обща важна кауза, която да отстояваме. :)

Също така и специално за мен MTB-BG откри много нови места из красивите ни планини, които преди това не
познавах. Благодарение на уговорките за карания успях да се докосна до една величествена, многолика и
прекрасна Българска природа. Запознах се и с места, на които не съм бил, но опознах, харесах и поисках да
посетя, благодарение на споделените снимки и вдъхновяващи разкази от посетилите ги. :wavey:

При всички други неща като сбирки, карания, статии и теми във форума, като че ли малко съм обръщал внимание
на оформлението. И въпреки че харесвам добрия външен вид за мен по важни са били останалите неща и
най-вече съдържанието. Като цяло не обичам претрупаните неща и шарениите. Обичам семплите и добре подредени
декорации. Два три цвята, които да си подхождат и най-вече да не дразнят очите, Не се сещам, но и да е имало
нещо което да не ми е харесвало в това отношение то е било пренебрежимо малко спрямо останалите неща, които
съм споменал. :agree:

Да не изпадам в повече подробности, /а те са много/ а да премина към пожеланията :

Честит юбилей на форума!
И нека да продължава и занапред да бъде мястото, което ни осведомява, обединява, забавлява, просветява, а
защо не и ни прави повече ХОРА / за който умее да чете, слуша, възприема, преценява и оценява /.
Наздраве Приятели, колеги, съфорумци! :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
RedHawk

Рейтинг: 2000

Мнениеот fastera2 » Сря Юни 01, 2011 4:25 pm

Системните файлове ми се губят и вече немога да си спомня от къде бях разбрал за форума.От 2006 година имам регистрация,сега като се замисля малко от преди това го знам.
Пожелавам на сайта само хубави работи :D - и на потребителите само хубави работи им пожелавам :D .
Супер,адски,мега,гига съм доволен от сайта.Успех на всички.И нека не забравяме,че тук не е място да се кълвем(добре де с малки изключения :rofl:) ,а да обменим опит,и информация.

Честит юбилей на форума!
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот veskoz » Сря Юни 01, 2011 4:52 pm

Ч.Р.Д. O, любими форуме! :beer:
Нямам думи! Респект Любо!
:party:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Plamen_EM » Сря Юни 01, 2011 5:24 pm

Браво и честито! Едно наистина добро място. :agree:
Не е важно какъв велосипед караш, а с кого.
Аватар
Plamen_EM

Рейтинг: 1762

Мнениеот Skittleslolz » Сря Юни 01, 2011 5:29 pm

Макар, че чета и пиша от скоро, но за сметка на това прекарвам много време в него, искам да благодаря за съществуването на този форум, на създателите и хората, които го поддържат! Честит юбилей!
"The most incomprehensible thing about the world is that it is comprehensible."
Skittleslolz

Рейтинг: 1215

Мнениеот 4getcredo » Сря Юни 01, 2011 5:52 pm

RedHawk написа:...за да се включа в едно каране из
Плана / http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=9091 /.

А-а-а, Светльо, чудесна ретроспекция :clap: :D :beer: :beer: По тоя маршрут ми беше първото истинско короядене. Затова си го обичам много. Какво ли се случи с тази пътека от х. Пейова бука?

Освен да се присъединя към всичко казано от теб, да го подкрепя с четири-пет крайника... но също така мога да опитам да изровя и горните снимки. Баси!

Да е жив и здрав, Любчо, да не губи ентусиазъм и да ни обича :love: ... ние също ще го обичаме :D
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот heep » Сря Юни 01, 2011 6:02 pm

Дам... и аз с умиление си спомням годините около 2000, когато за пръв път сериозно реших да карам колело в планината. Бях отишъл един следобед на хладилника, съвсем сам - не познавах никого, и там се запознах с AgentOrange, Tanuco, Арсо и други. Леле колко неловко се чувствах на това първо спускане - хем се изтресох на тези хора, хем трябваше само да ме чакат надолу.

После дойде сайта, запознах се с Любо. Няма да забравя, как докато карахме из разни затънтени места, той винаги беше с едно малко тефтерче, в което непрекъснато чертаеше разни схеми и карти на маршрути и пътеки - голяма картография беше...

Единственото което си мисля сега е, че сайта, форума и цялото мини общество в което минаха пъпчивите ми тинейджърски години, та досега, оставиха голям и много положителен отпечатък върху мен.

Мога само да кажа благодаря ти Любо, ако не беше онзи разказ за твоето първо сериозно каране и падане със старото ти юношеско колело, без спирачки (имаше и една снимка, май с гипс и целия беше надран), сега нямаше да ги има тези топли спомени и надявам се бъдещи приключения...

Благодаря и на всички останали, които правят магията жива...

Честит рожден ден!
:beer:
Аватар
heep

Рейтинг: 1632

Мнениеот IVO Jordanov » Сря Юни 01, 2011 6:33 pm

За да отговоря на въпроса на Любо как сме попаднали на сайта ми трябваше известно време, защото честно да си призная бях забравил :D
Понеже се занимавам с аквариумни рибки от 3ти клас, имах регистрация в клубовете и посещавах клуба за рибки от много отдавна. Трябва да е било някъде 2001-2002, когато случайно съм попаднал на Велосипедизъм, а от там и на сайта. Четейки се запалих много и реших, че трябва да опитам това нещо! Почнах да карам по малко и се срещах с все повече и повече хора. Робо много ми помогна тогава и отделяше време и нерви, за да караме заедно, помня първата си работеща мека вилка - някакъв пружинен Suntour, купена от пазара от CRZ (помниш ли как те обвиних, че стержена е крив, a :D) и какво ли още не, помня как копахме някакви дропове в младост до един РУМ, тогава се запознах с Любо и Арсо, помня и аз какви глупости съм писал по форума тогава и как ме е срам сега...После имаше една извстна пауза, в която не пишех, само четях форума и сайта, и карах разбира се. 2006-та се регистрирах във вече новия форум, карах RAM-AM и гледах да пиша по-малко, отколкото да чета. Сега вече и верния RAM е заменен, аз се чувствам значително по-мъдър (в кръга на шегата, разбира се) и продължавам да чета повече, отколкото пиша. Не, че не пиша глупости и сега, ама поне гледам да са по-малко.
През годините повече съм карал с един много добър приятел от квартала, който няма регистрация във форума, но кара много. Той е от първата генерация планински велосипедисти. Това е и причината с много от хората тук да се познаваме само виртуално, а да не сме карали заедно. Последните 2 години, обаче той не кара поради една или друга причина и това бе повода да се запозная с някои от Вас и да прекарам страхотни моменти. И за напред ще гледам чат-пат да идвам на форумните сбирки и да караме заедно.

Любо, и тук ти пожелавам здраве и енергия, за да продължаваш да поддържаш и развиваш сайта, който с ръка на сърцето си признавам е основната причина да почна да карам MTB! Относно сайта и визията - и на мен предпоследната ми харесваше най-много, но настоящата също не е никак лоша, а и вече свикнахме с нея ;)
Успех!
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот XaCkBuTukC » Сря Юни 01, 2011 6:55 pm

Предлагам :) символична награда :) за човека с най-стара регистрация :) във форума =)
Аватар
XaCkBuTukC

Рейтинг: 1510

Мнениеот did » Сря Юни 01, 2011 7:11 pm

XaCkBuTukC написа:Предлагам :) символична награда :) за човека с най-стара регистрация :) във форума =)

Мисля, че е Admin :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Юни 01, 2011 7:56 pm

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН . Честито на всички модератори, всички регистрирани и нерегистрирани потребители, и не на последно място на главния виновник Любо АДМИН-А .Много здраве и щастие на целия екип. Не бих казал че съм от старите потребители тук, но много неща съм научил , и винаги има какво още да се научи от сайта. Пожелавам любимият ни сайт да се разраства все повече , и да имаме още много поводи за радост като този. Живи и здрави .П.С. не забравяйте и да покарвате колелетата от време на време.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот Univer welo » Сря Юни 01, 2011 7:59 pm

Щастлив съм ,че съм във ФОРУМА!Въпреки опитите на някои другари да ме изхвърлят! :evil: Не се хабетете, момчета- смятам да остана и след вас.
БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И ФОРУМА!
Н Е В Е Ж Е С Т В О Т О Е С И Л А !

[color=#FF0000] !!! ВСЯКО ПЛЕМЕ Е ДОСТОЙНО ЗА ВОЖДА СИ !!!
или по -ясно казано ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!
Аватар
Univer welo

Рейтинг: 1238

Мнениеот xcII » Сря Юни 01, 2011 7:59 pm

ЧРД !!! :)

Мойте уважения на човека/хората, които са създали този сайт за всички, които обичат планинското колоездене. Без да е ласкателство, смятам че този сайт е съразмерно богат на полезна информация за MTB в България, колкото и природните дадености на страната ни за този прекрасен спорт.

Сайтът вече нямам спомен кога съм посетил за първи път като нерегистриран потребител, но със сигурност тук намерих първите полезни за мен материални за устройството на планинския велосипед, които в повечето си части и до ден днешен считам че са най-доброто, което може да се намери на български език. Аз съм си ги препрочитал и разпечатвал многократно.

Имам спомен кога за първи път влязох като регистриран потребител, беше преди май вече 6г. под ника "xc", когато търсих хора за първия веломаршрут, който организирах (Западни родопи). С настоящия ник влизам от една година доста по-редовно отново със същата цел :8D: .Разказвам това, защото наистина смятам, че тази функция на сайта, да служи като място където се сбират хора за да карат заедно, е особенно ценна! :agree:

Желая на целия екип много здраве и още по-успешно развиване на сайта ви! ;)
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот lusi5001 » Сря Юни 01, 2011 8:18 pm

Да ни е честитит юбилея!
Много искам нова рамка ! ...
Аватар
lusi5001

Рейтинг: 872

Мнениеот royalracing » Сря Юни 01, 2011 8:36 pm

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МТБ-БГ! :bowdown:
Благодаря на всички тук и най-вече на помогналите ми,благодаря на форума,че ми помогна да открия този прекрасен спорт!
Евала! :bowdown:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Мнениеот nqkoiem4o » Сря Юни 01, 2011 9:03 pm

Нека този сайт се развива се така.
И бог е луд!!!

skypе:saho6411
nqkoiem4o

Рейтинг: 1208

Мнениеот taurus13 » Сря Юни 01, 2011 9:16 pm

Честита годишнина ! :beer: Чета този сайт от 2003 година, макар че първата ми регистрация е едва през 2007. Към момента това e сайта в който прекарвам доста време и благодарение на който се запознах с всички тези щури хора, с които кръстосваме ежеседмично планините. Сигурен съм, че страстта на Любо към велосипедите е доживотна, така че остава само да му пожелая да е жив и здрав и съм сигурен, че ще чета MTB-BG и като пенсионер с 5 диоптера очила :lol:
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Evgeni » Сря Юни 01, 2011 9:33 pm

Браво!Честита годишнина :agree:
Аз съвсем случайно попаднах на този фирум.Исках да си продам първото ми колело :) и постепенно се научих и на малко търговия.С помощта на сайта се спасих от началното колело да бъде мекица.Даже поня и редичката.t-rex,Enduro,raleigh nepal и накрая си сглобих клаймър. :agree:
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот outfaced » Сря Юни 01, 2011 9:54 pm

Най якото на тоя сай/форум според мен си остава това, че е свързал и запознал толкова много хора :)
Покрай него и аз се запознах с хората, с които сега шетаме из планините, правим състезания, карания, пракове и ... пием бира :D :beer:
Мен поне са ми изключително забавни разказите/темите от преди 2004та :clap: ... каква романтика, какво чудо. :nuts:
Аватар
outfaced

Мнениеот Shady™ » Сря Юни 01, 2011 10:08 pm

Беше мн яко :D... Аз се изкефих : :beer:

Утре по някое време ще кача клипче да чуете и видите речта :D :clap:

:beer:

Иоу pYssYs :D :rofl:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот Reactor » Сря Юни 01, 2011 10:28 pm

4getcredo написа:
RedHawk написа:...за да се включа в едно каране из
Плана / viewtopic.php?f=6&t=9091 /.

А-а-а, Светльо, чудесна ретроспекция :clap: :D :beer: :beer: По тоя маршрут ми беше първото истинско короядене. Затова си го обичам много. Какво ли се случи с тази пътека от х. Пейова бука?

Освен да се присъединя към всичко казано от теб, да го подкрепя с четири-пет крайника... но също така мога да опитам да изровя и горните снимки. Баси!

Да е жив и здрав, Любчо, да не губи ентусиазъм и да ни обича :love: ... ние също ще го обичаме :D

Каквото и да напиша,едва ли ще е по красноречиво и точно като описание и на моите чувства.
За това се присъединявам и аз към написаното и пожелавам на Любо да е жив и здрав,за да може да продължава да прави за Спорта това,което направи до тук.
Любо,ние сме с теб :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот didiken » Сря Юни 01, 2011 10:32 pm

Попаднах тук след като ме насочи един другар. Вече бях в София, твърдакът беше още пресен пресен. Каза ми, че има еди кой си сайт, с пътечки, описания, статии. Така открих мтб-бг-то. :D
Форумът се е развил в положителна насока, някак се чисти сам. Събират се готини хора, обединява ги любовта към двуколесната магия, задвижвана от човешката сила и воля. Създават се хубави приятелства. Които оставят следи! :agree: Сайтът много помага, много на онези, които искат и търсят и четат информацията.

Голямо благодаря към всички участвали и участващи в създаването, поддържането и развитието на сайта и форума. :beer: Бъдете здрави и щастливи! :bowdown:
Аватар
didiken

Рейтинг: 1292

Мнениеот FireFoXa » Сря Юни 01, 2011 10:37 pm

Да ни е честит рождения ден! :beer: От близо 5 години съм във Форума, и не спира да се развива! Пожелавам на цялата управа на форума и сайта да продължават в същия дух, и да вървят само напред и само нагоре! :beer:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот k0cTaHeB » Сря Юни 01, 2011 10:46 pm

Ще бъда кратък и искрен.

Покрай приятели с които прокарах колело през 2005-6г. се натъкнах и на сайта. От там с информацията, каранията и приятелствата, който ми е дал промени драстично начина ми на живот.

Да бъде и да пребъде :agree: :beer: .
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот did » Сря Юни 01, 2011 10:54 pm

k0cTaHeB написа:... промени драстично начина ми на живот.

Да промениш начина на живот на някого (както стана и с мен) е по-важно и по-трудно, отколкото да създадеш живот. Създаването на живот изисква само е*ане. В Столипиново това е доказано. Осъзнаването на живота изисква много повече, но се отплаща.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот freebiker » Сря Юни 01, 2011 10:57 pm

Честит ЮБИЛЕЙ!Въпреки че съм нов,много се радвам,чрез този форум успях да преоткрия себе си,да виждам на нещата по друг начин,разбрах това,в което ме бива (донякъде :D ) и най-важното - форумът ми е помагал и за едни от най-интересните ми въпроси,харесва ми това,че си помагаме като и аз се опитвам до колкото мога според моите възможности :)

Честито! Още х10 години и повече,и повече да съществува,моят любим съветник.Благодаря ви (Г-н Форум и @Admin) :beer:
Аватар
freebiker

Рейтинг: 1101

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум