Щях да започна с малко предистория, но да не разводнявам нещата.
Е, без поне малко няма да мине :
Още откакто се сблъсках за първи път с интернет и разните чатове, форуми и други средства за комуникация
с останалия свят и аз като повечето други търсех хора със сходни интереси.
Най-много ми липсваха от обкръжението хора, които да обичат да четат, пишат, съчиняват истории и такива
които да искат по-често да са сред природата. И докато от първите все пак се намираха, макар и малко, на
такива като последните никак не успявах да случа.
Къде е връзката ли?
Още от малък карам колело. Карал съм и в планината, но по-често съм излизал пеша и доста често сам, че
повечето приятели не ги влечеше много планината. През 2001 си бях взел колело от метро, което си беше за
тогава MTB /с много условности/. Естествено второто или третото каране с него беше в планината и естествено
му направих бойното кръщение с изледване на пътека свършваща в нищото, и последващо газене из къпинак.
Връзката : Планинско - Колоездене - две неща които през годините не съм преставал да харесвам.
Обаче сам не беше интересно и колелото по-често престояваше в нас. И така до 2005 година.
Още от 2004 разбрах за MTB-BG, но една година само си четях и се ограмотявах, и така до момента в който
се престраших да се включа в едно каране. Точно тогава и се регистрирах, за да се включа в едно каране из
Плана /
viewtopic.php?f=6&t=9091 /.
Следващото, което ще кажа сигурно съм го казвал поне стотина пъти. Нека пък този да е 101-ият. Може да
звучи като клише, защото е казвано от много хора по какви ли не различни поводи. Не обичам клишетата и
повторенията на едно и също нещо, но това ще го кажа пак и сигурно и пак, когато има повод. Поради простата
причина, че това е самата истина. А именно :
Чрез форума се запознах с много хора, които споделят моите интереси и заедно се забавляваме сред нашите
хубави планини. Всички, които познавам са много позитивни, умни, забавни и въобще положителни хора. От
форума и сайта научих много нови и полезни неща за планинското колоездене и не само за него, а и за планините,
както и за много други неща от разнообразни области, които ще са ми полезни. И не на последно място форума
показа, че може да ни обединява около една обща важна кауза, която да отстояваме.
Също така и специално за мен MTB-BG откри много нови места из красивите ни планини, които преди това не
познавах. Благодарение на уговорките за карания успях да се докосна до една величествена, многолика и
прекрасна Българска природа. Запознах се и с места, на които не съм бил, но опознах, харесах и поисках да
посетя, благодарение на споделените снимки и вдъхновяващи разкази от посетилите ги.
При всички други неща като сбирки, карания, статии и теми във форума, като че ли малко съм обръщал внимание
на оформлението. И въпреки че харесвам добрия външен вид за мен по важни са били останалите неща и
най-вече съдържанието. Като цяло не обичам претрупаните неща и шарениите. Обичам семплите и добре подредени
декорации. Два три цвята, които да си подхождат и най-вече да не дразнят очите, Не се сещам, но и да е имало
нещо което да не ми е харесвало в това отношение то е било пренебрежимо малко спрямо останалите неща, които
съм споменал.
Да не изпадам в повече подробности, /а те са много/ а да премина към пожеланията :
Честит юбилей на форума!
И нека да продължава и занапред да бъде мястото, което ни осведомява, обединява, забавлява, просветява, а
защо не и ни прави повече ХОРА / за който умее да чете, слуша, възприема, преценява и оценява /.
Наздраве Приятели, колеги, съфорумци!