За шума и шишарки не съм се сетил, но по-добре е да си нося каквото трябва. Вчера взех мерки!
Взех помпа, не е от най-малките и смятам, че ще върши добра работа. Лепенки с лепило, две малки "щангички" за вадене на гума и малка разфасовка течна смазка за верига. Оказа се, че след 10-15 часа каране/бутане веригата беше абсолютно сума и почна да скърца. А не мога да нося половин литров спрей.
Остава само да си взема комплект инструменти и може би чифт накладки. За инструмента се колебая дали да дам повече пари за такъв, с който може да се разглобява/ сглобява верига.

Rayko написа:Явно не само мен ме дразнят клоните, нахвърляни по пътеката преди х. Пробойница. Не че не може да се мине, но защо трябва да търпим наглоста на дъросекачи ли са, бракониери ли са, или там - не ги знам какви са? На кой телефон мога да подам жалба и дали някой ще ми обърне внимание повече от Арменския поп? ...
Както се казва в по-глупавите предавания - благодаря за въпроса!
Всъщност клоните нахвърляни от дървосекачите не са приятни, но те не водят до това да загубиш маркировката и да се луташ. По-лоши са местата, където природата си е казала думата. Пътеката е обрасла и е зле.
Та още докато бях там и минавайки чупех по някоя и друга клонка, си мислех, че бих отделил време и усилия да направя нещо по въпроса. Все пак това е международен маршрут и е едно от малкото неща заради което все още има по някой пообъркал се турист от чужбина да дойде у нас.
С други думи имам желание и търся подкрепа от съмишменици. Имам автомобил, с който може да се стигне сравнително близо до проблените участъци. Имам и моторен трион. Но сам ще ми бъдат нужни много дни за да постигна видим резултат. Така, че ако има мераклии да споделим носенето на резачката, може да се организираме и да направим нещо поне за част от пътеката. Очaквам предложения в обозримо бъдеще тук в темата или на лични съобщения.