Nuke proof или Superstar накладки за спускане !?

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Nuke proof или Superstar накладки за спускане !?

Мнениеот Phillip » Съб Апр 23, 2011 7:51 pm

Та въпроса ми е много простичък и кратък и моля,някой ако има набюдения да ги сподели,ще се радвам да науча малко повече за тези 2 производителя на накладки :)
Phillip

Рейтинг: 1209

Re: Nuke proof или Superstar накладки за спускане !?

Мнениеот cladonian » Пон Апр 25, 2011 12:00 am

Здравей, може би ще съм малко офтопик, но дано да съм ти от полза. Не съм карал продукти на двете марки за да правя сравнение. От познати знам, че са доволни от Nukeproof. Като цяло Nukeproof правят добри неща, но и цените са им на високо ниво. Малко е трудно да се сравняват само по-марки, тъй като и състава на накладката е важен. Та какви са твоите предпочитания от към материал. Superstar например имат, интересен вариант с кевлар. Nukeproof, като цяло са многокомпонентни (полу-метални). Аз лично бих ти препоръчал Koolstop. Аз карам с такива от 3 месеца и мога да кажа, че спират 30-40 % повече от оригиналните ми Шимански накладки. Koolstop имат варианти и с подложка с мед, което увеличава отдаването на топлина. При избора на материал трябва да се съобразиш и с ротора. Има ротори, които са предназначени само за органични накладки.
Аватар
cladonian

Рейтинг: 1300

Мнениеот Phillip » Пон Апр 25, 2011 7:58 am

cladonian написа:Здравей, може би ще съм малко офтопик, но дано да съм ти от полза. Не съм карал продукти на двете марки за да правя сравнение. От познати знам, че са доволни от Nukeproof. Като цяло Nukeproof правят добри неща, но и цените са им на високо ниво. Малко е трудно да се сравняват само по-марки, тъй като и състава на накладката е важен. Та какви са твоите предпочитания от към материал. Superstar например имат, интересен вариант с кевлар. Nukeproof, като цяло са многокомпонентни (полу-метални). Аз лично бих ти препоръчал Koolstop. Аз карам с такива от 3 месеца и мога да кажа, че спират 30-40 % повече от оригиналните ми Шимански накладки. Koolstop имат варианти и с подложка с мед, което увеличава отдаването на топлина. При избора на материал трябва да се съобразиш и с ротора. Има ротори, които са предназначени само за органични накладки.

кой моделе на коол стоп ползваш не разбрах само ... ?
Phillip

Мнениеот joropc » Пон Апр 25, 2011 5:05 pm

Phillip написа:кой моделе на коол стоп ползваш не разбрах само ... ?

Ами ако кажеш с какви спирачки караш, вероятно ще ти кажат и кой модел са накладките....иначе, само с хвърляне на боб ще стане. ;)
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот cladonian » Пон Апр 25, 2011 5:23 pm

Аз карам с KS-D620, това за теб не знам какво значение има. :dontknow: Какви са ти спирачките?
Аватар
cladonian

Мнениеот Phillip » Пон Апр 25, 2011 5:32 pm

понеже коолс стоп произвеждат 2 различни вида накладки за това питам ;) мерси буквичките ми помогнаха много :)
Phillip

Мнениеот Phillip » Пон Апр 25, 2011 5:34 pm

K ....... e за органични
S ....... e за така наречените sintered ;) и все пак благодаря :)
Phillip

Мнениеот Capoeira » Пон Апр 25, 2011 5:43 pm

Познат кара с Nuke Proof, буквално се стопяват като накладки на The One. за няколко уйкенда им взе живота, като преди това с синтеровани накладки на Формула кара близо година. Не мога да ти кажа те имат 3 вариянта за състава им и е възможно да са органичните.От друга гледна точка кара и КулСтоп на ЛХ спирачки и ги кара страшно много време без каквито е и да е проблеми.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот cladonian » Вто Апр 26, 2011 1:37 am

Phillip написа:K ....... e за органични
S ....... e за така наречените sintered ;) и все пак благодаря :)

Питаше за модел, казвам ти модел. Не си разбрал буквите KS-D620, демект Kool Stop D620 (обикновени). Когато е KS-D620S са метални с мед съдържаща подложка. Както казват от Kool Stop, поради ниското съдържание на метал в обикновените накладки, могат да се нарекат и полу метални. Демект Kool Stop нямат напълно органични накладки. Така и не каза какви са твоите спирачки. Относно материала какво предпочиташ: бързо износващи се спиращи накладки работещи и при ниска температура или накладки изтъркващи диска и работещи добре след повишаване на температурата. Ако са за спускане е логично да си вземеш втория тип демект метални. Аз предпочитам органични или в случая, който карам сега с малак процент метал. Аз обаче карам нещо като малко по-силов АМ. Като цяло материалите от които се правят накладки са следните:
Органични
Органично-метални
Метални
Металокерамични
Кевларено органични ( за които знам от скоро)
Аватар
cladonian

Мнениеот cladonian » Вто Апр 26, 2011 2:00 am

Capoeira написа:Познат кара с Nuke Proof, буквално се стопяват като накладки на The One. за няколко уйкенда им взе живота, като преди това с синтеровани накладки на Формула кара близо година. Не мога да ти кажа те имат 3 вариянта за състава им и е възможно да са органичните.От друга гледна точка кара и КулСтоп на ЛХ спирачки и ги кара страшно много време без каквито е и да е проблеми.

Относно Nuke proof знам от познати, че спират много, но се износват за нула време. Това че се износват бързо явно е нормално за спиращите накладки, тъй като спортните накладки Textar за моята кола си отиват за 10000км а обикновените за 30000км. Спортните струват 2 пъти повече от нормалните. Важно е човек да знае какво иска да постигне като краен ефект.
Аватар
cladonian

Мнениеот Phillip » Вто Апр 26, 2011 9:07 am

Така и не каза какви са твоите спирачки.

stroker trail
Phillip

Мнениеот cladonian » Вто Апр 26, 2011 3:26 pm

Phillip написа:Така и не каза какви са твоите спирачки.

stroker trail

За твоята спирачка има от двата варианта на Kool Stop D250 и D250S http://www.koolstop.com/english/disc_hayes.html , на Nuke Proof има от трите варианта, на Superstar имат кевларни и органични, нямат метални за твоя модел.
Официален вносител за България на Kool Stop е Bike center.
Аватар
cladonian

Мнениеот Phillip » Вто Апр 26, 2011 5:39 pm

cladonian написа:
Phillip написа:Така и не каза какви са твоите спирачки.

stroker trail

За твоята спирачка има от двата варианта на Kool Stop D250 и D250S http://www.koolstop.com/english/disc_hayes.html , на Nuke Proof има от трите варианта, на Superstar имат кевларни и органични, нямат метални за твоя модел.
Официален вносител за България на Kool Stop е Bike center.

да и като по български те нямат за хейс :Х
Phillip

Мнениеот hitar_potar » Сря Апр 27, 2011 5:18 am

Така и така сте тръгнали да обяснявате на Филката различните видове накладки, бихте ли казали две думи и за накладки за Хейс Строукър Ейс, 4-буталния модел? Гони се повече издръжливост при продължително натоварване, т.е. при загряване да не мрът накладките, и по-дълъг живот на последните. Мислех, че Нюкпруф ще са отговора на въпроса ми, но болшинството тук говорите колко бързо свършвали. :xx(:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот shaady » Сря Май 11, 2011 7:50 pm

Здравейте, някой има ли впечатление от тези накладки:
http://superstar.tibolts.co.uk/product_ ... cts_id=225
До сега не съм имал опит с накладки на суперстар, но кевларените ми се сториха заинтригуващи, затова реших да попитам.
Ще се карат на Avid Elixir 5.
Аватар
shaady

Рейтинг: 1800

Мнениеот aganjaholic » Вто Юни 07, 2011 12:11 pm

Tоку що си ги взех от пощата, кевларените точно и с огромен кеф установих, че за 63 лева + доставка са ми пратили не 4 накладки ами 4 комплекта!!! Демек имам 2 пъти да си сменя накладките и на двете спирачки. След няколко дни ще споделя как спират, а след уикенда ще кажа и как са в гората. :beer:
Аватар
aganjaholic

Рейтинг: 1176

Мнениеот aganjaholic » Сря Юни 22, 2011 1:30 pm

Накладките са зверски, хапят като органични, дано издържат колкото метални. :beer:
Аватар
aganjaholic

Рейтинг: 1176

Мнениеот stamen » Сря Юни 22, 2011 9:38 pm

От седмица карам отзад с Nuke proof и съм много доволен разработиха се бързо и спират много добре. :beer:
Аватар
stamen

Рейтинг: 1142

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд