И още 1-2 питания. От няколко дена започнах да ходя до работа с колелото (около 8км) понеже не ми остава кога иначе да го карам. От вчера забелязах обаче, че след известно време започва някакво странно скърцане от левия педал или по скоро от крубела.
Скърца в точно определено положение само. И интересното е, че като сляза и обърна колелото за да мога да се ориентирам и скърцането изчезва. Не знам как да го опиша като звук - скърцане или претракване някакво като от пружина може би.
И последно - забелязвам, че имам лек проблем със задния дерайльор при сваляна на по-ниска предавка, но предполагам, че това ще се оправи с реглаж който смятам да направя като ми остане повечко свободно време и добия повече кураж, че да не оплескам нещата. Като свалям с една предавка и започва едно леко тракане, трябва леко да сваля още лостчето за скоростите и пак да кача за да се оправи. Т.е. при качване на скорост няма проблеми. А свалянето трябва да го правя като сваля с една скорост повече от колкото искам и кача една нагоре.
Извинявам се за дългата тема, но ще се радвам да помогнете с каквото можете