на картата ИМА ОТБЕЛЯЗАН АСФАЛТОВ ПЪТ 4 км Гълъбовци - Храбърско
доверих се на картата и тръгнах в указаната посока, но след края на селото асфалта свърши и излязох на една "паяжина" от черни коларски пътища - туристически, селскостопански и всякакви, без маркировка, без табели, без нищо.
Естествено не успях да уцеля точния път и вместо към Храбърско се качих на билото на Вискяр и тръгнах Бог знае на къде, стана 10 ч. вечерта, наложи се да се връщам и да мина през Сливница и после по международния път Е80 едва се прибрах посред нощ.
Днес изрично проверих в Гугъл Земя - няма асфалтов път от с. Гълъбовци до с. Храбърско, още по-малко с дължина 4 км, както е отбелязано на така наречената "карта" на БТС

Има асфалтов път от гр. Сливница, който обаче е безсмислен, защото е по-обиколен от международния път Е80.
Най-неприятното нещо е, че този несъществуващ път е отбелязан и на една друга карта, която имам още от 1990 г. Явно някога са го планирани и някой ентусиаст го е отбелязал на картата, преди да са го построили, а после са се отказали да го строят.
Не знам в цивилизована европейска държава какво щеше да им се случи на ТИЯ ГАДОВЕ, КОИТО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ЗАБЛУЖДАВАТ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ и то по такъв начин, че на неподготвен и нетрениран човек ТОВА БУКВАЛНО МОЖЕШЕ ДА МУ СТРУВА ЖИВОТА. Не ми се мисли какво можеше да ми се случи в 10 ч. през нощта, ако бях стъпил накриво да си изкълча глезена по средата на нищото, на десетки километри от цивилизацията - за проклетия един път не си взех мобилния с мен и точно тогава ми се случи да се изгубя.
Докато тиках колелото нагоре, видях заек и язовец, правете си сметката колко е "цивилизовано" мястото, щом даже не разбраха, че трябва да се уплашат от мен, ами заекът ме изчака да се приближа на 3-4 м. и чак тогава драсна да бяга, а язовецът си стоеше край пътя даже когато минах на 50 см. от него с велосипеда, и изобщо не разбра, че трябва да се уплаши, и да се махне, ами ме гледаше нагло през цялото време

АКО НЯКОЙ ЗНАЕ ЗА ДРУГИ ГРЕШКИ В ТАЗИ ИЛИ В ДРУГИ КАРТИ, МНОГО МОЛЯ ДА ГИ СПОДЕЛИ, ЗАЩОТО ТОВА НАИСТИНА Е ВАЖНО.